Elektrický Colnago

Přidat foto

https://www.electricbikeaction.cz/…-elektrokolo

Tak co, komu z toho praskla cévka?

(vloženo 7.4.19)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Smazaný účet
Smazaný účet

9.4.19 08:37

Jo – Bejk je jak normální, tak korektní. A k běci se staví rezervovaně. :) Ostatně má v Praze obchod pro ty lidi, pro který to je a je si toho velmi dobře vědom. Pořád lépe, když si tato klientela koupí dnešní Colnago, než Festku. A že občas prodat i nějaký ten moped bude tady potřeba, je jasná věc.

Reagovat
Čipera
Čipera

9.4.19 07:11

Bejk to napsal výborně a myslím si že má 100% pravdu. Jinak to kolo váží 12kg takže žádnej těžkej tank.

Neradi bychom tato kola prodávali silným mladým borcům, ale moc rádi jej doporučíme třeba ženě, která chce svého partnera doprovodit na některý z vrcholů Tour de France a případně mu jet tempo ;) Sám Ernesto si tak může dát ještě i Monte Zoncolan. Jsme rádi, že Colnago opět uvedlo produkt, kterým přibližuje krásy silniční cyklistiky těm, komu by jinak zůstaly zapovězeny.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

8.4.19 21:25

TJK: Máš na mysli mopeda nebo tu Dogmu? :)

Reagovat
TJK
TJK

8.4.19 21:02

kdyz se odprostim od toho elektra.. ktery mi je stejne sumak.. tak ciste z estetickeho hlediska je to uplne obycejny az nehezky kolo.. takhle to pusobi jako nakej lowcost hlinik

Reagovat
DoomHammer

8.4.19 19:28

šmarjá, Cio, to Pinarello jsi sem neměl dávat, v noci budu mít zlé sny.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

8.4.19 18:27

Jo a ještě – snad si vzpomenete, že reklama na Nytro nabízela to kolo dívkám – „aby stačily na švihu svým partnerům“. Po tehdejších okamžitých bouřlivých protestech rozhořčených dam se Pinarello muselo za tuto netaktnost omluvit. Dnes už jsme naštěstí dál: i moderní a pokrokoví mladí muži dobře vědí, že chtějí-li si jízdu co nejlépe „užít“, bez elektromopedu to již snad ani nejde. :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

8.4.19 18:11

Tak – velmi flexibilní Fausto Pinarello vyrábí maskovaný silniční moped již vice než rok. Už tady bylo, stojí necelých 10000€ a výhodou v tomto případě je pochopitelně také fakt, že škaredší než jejich šlapací kolo jménem Dogma tohle už ani být nemůže… :)

Reagovat
slampik
slampik

8.4.19 17:51

elektrické colgango…co nás ještě čeká, snad už jen ferrari v naftě..

Reagovat
miksteiner
miksteiner

8.4.19 15:00

U MTB to má ještě smysl. Chápu i to že si někdo chce užít sjezdy a nemá morál si někam vyšplhat ve složitém terénu. To vše onu radost z ježdění “ ofroad” ještě dokáže znásobit. Ovšem na co je tohle řešení u silničního kola, které nikdo než po běžných komunikacích nevodí. Vždyť to úplně zabijí to kouzlo silnice. Je to těžký jako tank a chce tohle vážně někdo tahat do sklepa nebo do pátého patra? Ne mladý člověk se zdravotním omezením asi ne a člověk v pokročilém věku? Pochybuji. A to jsou právě ony cílové skupiny potenciálních zákazníků.

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

8.4.19 11:11

xtonda: jj, dik.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

8.4.19 11:07

Tak – teď teda bez štengru a ironie: Praha je nádherný město, ale z centra se už fakt stal po mnoha stránkách úplnej mikymaus cirkus. Pokud musím přes střed a Starý město, plížím se specifickejma trasama a uličkama a přes nějaký už vyhlédnutý pasáže a dvorky, který do toho pekla nejsou až tak zapojený.

Reagovat
xtonda
xtonda

8.4.19 10:48

vanderpoel, jeto tohle? https://prague.freebike.com/

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

8.4.19 09:03

coz mi pripomnelo: pred par dny jsem v centru prahy zahlid zase nejaky divny kola. nevim, jestli je to nejaka klasicka pujcovna, nebo zas nejaky sharing, ale ty kola jsou myslim zeleny, vypadaji jako normalni mestsky kolo „pro pani radovou“ a maji castecne zakrytovane zadni kolo. a jak jsou mi e-kola obecne naprosto sumak, tak tady u tech mam pocit, ze taky jedou normalka i bez slapani, coz uz teda prijde ponekud nestastne i mne. nevite o tom nekdo neco blizsiho? jelikoz teda se v centru a kolem naplavky pohybuju docela dost, tak mam trochu obavy, ze letosnimu letu budou „vladnout“ pro zmenu tyto plecky. to uz tu byly segwaye, nejake masivni e-kolobezky, ted ty male sharingove e-kolobezky, mezitim chlastaci vozy a kdovi kolik tech picovin uz po praze jezdilo. pak to na podzim zakazou a pristi rok zacne jezdit neco dalsiho, co zivot v centru docela komplikuje.

Reagovat
orm
orm

7.4.19 20:47

@nooski: E „kolobezky“ osetreny jsou, ale nikdo to nekontroluje. Myslim, ze je to rychlost do 6km/h a pak je to moped. Oni si ale myslej, ze maji stejna pravidla jak kolo …, coz nemaji.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.4.19 20:44

Pedro: nevím, kde jezdíš a jak často jezdíš, ale čipnuté E-MTB je na cyklostezce/silnici v současnosti dost běžný jev, potkávám jich dost na to, abych to považoval za něco výjimečného.V te­rénu při pěší turistice je naštěstí téměř nepotkávám. Navíc znám místního prodejce a propagátora těchto potvor, který sám říkal, že čipnutí je tak nějak automatická záležitost, pokud to není pro seniory na nákupy turistiku. Což vlastně odpovídá tomu, co je vidět v reálu.

Reagovat
nooski
nooski

7.4.19 20:22

A bude hůř… Více než e-bikeři mě štvou e-koloběžkáři, to snad ani není zákonem ošetřené. Jen drží plyn a na stezce si to fičí přes 30 km/h. Jinak e-biků potkávám hromadu a dost si jich to mastí kolem čtyřicítky. Někteří to ovládat umí, jiní jsou prostě kastráti.

Reagovat
Zdendyš

7.4.19 19:48

Na silnici uz dnes nemam duvod ani moral jezdit ale kdyz bylo auto tesne za mnou tak jsem trochu uhnul ke krajnici a parkrat se mi to vyplatilo pokud jsem jezdil sam a fungovalo to dobre na okreskach. K baliku se auta chovaji jinak, predjizdeji te jako auto. Ale co ti budu povidat Mistre ;) a buhvi jak to dnes je. Ja uz jenom horsky a i na okresku lezu s lehkou nechuti. U nas na severu v sudetech je fajn, ze jsou lesy doslova protkany svaznicemi coz na takovy ty treninkovy zachvaty je uplne idealni. A na silnicku je kousek dokonaly Nemecko, tam se neni ceho bat . ..

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

7.4.19 19:06

Zdendyš, jo, je to hodně nepříjemný, fakt když to nečekáš, trochu jsem ho vyřval, ale ani se neotočil, možná byl hluchoněmej:-), nevím:-) to radši kamion na těsno, o něm aspoň víš a můžeš se připravit.-)

Reagovat
Zdendyš

7.4.19 19:05

Omluva za hrubku : … mi rekl je lepsi … :(

Reagovat
Zdendyš

7.4.19 18:59

Kotew, me takle jeden malem sestrelil na elektromotorce na sotoline – lesni svaznici v lese u Oybina. Susti to pod kolama, jedu 80% do kopce a svihnul to kolem mne natesno, temer telo na telo ;)A cesky me rekl Sorry ;) Blby je, ze ta wjec neni slyset. Jinak jsem byl rad, ze mzikem zmizel za horizontem a nechtel se vykecavat. Mel jsem chut ho pretahnout teleskopickou pumpickou.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

7.4.19 18:41

Nezjišťoval jsem to. Co jsem si všiml při svých návštěvách, tak většinou upravují levnější e-biky, aby jezdily bez šlapání jako motorka, u dražších obvykle zvyšují max. rychlost jízdy s motorem.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

7.4.19 18:40

A mě vůbec nebolí, že to bude lítat po silnici, i kdyby nad 25 kmh, tam to smysl má.

Jednou mě předjel píčusek a málem mě trefil *****, nebyl slyšet a 5–10 cm kolem mě, kdyby zahlásil, bacha z leva nebo něco aspoň, ale nic.

A že mě předjel na to sere pes,já závodím na závodech, ne na tréninku nebo na klidným švihu:-)

Reagovat
Pedro404
Pedro404

7.4.19 18:36

Singlespeed: A nechává si to odblokovat hodně lidí?

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

7.4.19 18:32

Pedro404: U nás v obchodě přečipují cokoliv dle přání zákazníka přímo při koupi e-biku. Výrobci e-biků nezřídka poskytují (někteří doslova vnucují) obchodníkům origo software určený k libovolnému nastavení řídící jednotky.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

7.4.19 18:32

Pedro, tak to se neboj, brzo se dočkáš:-) Já už jich viděl kvantum co letěli na 25 kmh, kdyby jenom 25 a kousek:-)

Reagovat
Zdendyš

7.4.19 18:31

Ja znam dva obchody kde to delaji kako na bezicim pasu. Jeden je ve Vrchlabi …

Reagovat
Pedro404
Pedro404

7.4.19 18:23

Kotew: Co tak? Já viděl za život asi tak 5 e-biků a nefrčely nad 25 kmh.

Reagovat
kotew CZE JIHLAVA
kotew CZE JIHLAVA

7.4.19 18:17

Pedro, ale no tak:-)

Reagovat
Pedro404
Pedro404

7.4.19 18:11

Spartacus: To s tim rozsirenim cipovani je odvazny tvrzeni, na cem to zakladas?

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

7.4.19 17:38

25 km/h do kopce třeba někde v Jeseníkách jsou pro nemotorového cyklistu strašlivé bomby ani není třeba čipovat :-).

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.4.19 17:32

Jinak já v tom vidím smysl pro pány v letech, kteří chodí chtějí objet švih s nějakou známou partou. Třeba u nás se každou neděli sejde různorodá sestava, od pánů v letech, nedělních jezdců až po profíky, kteří to občas umí řádně našponovat a rozvěsit… Ale je mi jasné, že realita bude jiná, kdy senior bude z hrdosti a principu jezdit na normálním kole a mladý zobec bude dělat machry s tramvají ;)))

Reagovat
Trepifajxl

7.4.19 17:20

líbí i nelíbí

líbí, že to vypadá normálně, protože už to nevypadá jako hnusněj moped

a

nelíbí, že to vypadá normálně, protože už to takhle za chvíli bude k nerozeznání, kdo šlape za své a kdo se jen veze

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.4.19 17:20

Orm: omezení 25km/h nemá vůbec cenu zmiňovat, protože jediná sorta, kdo to tak používá, jsou senioři na městských e-kolech, kteří to mají na ježdění pro rohlíky/na zahradu. Všichni ostatní, co to mají na machrování po cyklostezkách, nebo prostě rychlé dojíždědlo, tak to mají čipnuté.

Reagovat
atty
atty

7.4.19 17:16

Zase se Ernestovi nemůžete divit (ačkoliv si myslím, že zrovna jemu se to moc nelíbí) – lidi to chtěj, trh to chce, kdo ze „slovutných“ výrobců kol dříve nebo později s nějakým elektromutůrkem na svém kole nepřijde, může hodně ztratit…

Reagovat
orm
orm

7.4.19 17:05

U silnicky mne to dava jeste mensi smysl nez jinde, kvuli omezeni 25km/h.

Reagovat
Fazzy
Fazzy

7.4.19 16:55

O to právě jde, aby to nebylo poznat. Když daj před nápis E, tak na to nikdo nesedne :)

Reagovat
Zdendyš

7.4.19 16:53

Jde jenom o prachy a vyrobci hresi na skutecnost, že gro lidi jsou blbi jako derave necky, kdyz to napisi slusne. Jakej vocas si tohle koupi mi hlava radsi nebere. U lehokola tomu rozumim, tam mi to sedne jako Dh xs plembak na xl tykev.

;)

Reagovat
DoomHammer

7.4.19 16:27

No jo, kompenzační pomůcka už i pro silničáře? Proč ne. Dneska jsem viděl elektro-lehokolo :D

Reagovat
scalar
scalar

7.4.19 16:22

Já bych dal výrobcům za povinnost dávat u elektrokol před značku E- , aby bylo jasné. Tedy např. E-Colnago.

Reagovat
APEiRON
APEiRON

7.4.19 16:19

Eště, že ty elektrokola máme, jinak už by tady ani nebylo o čem mluvit

Reagovat

Další galerie z kategorie

Livina 35
Reyinstashot 32
gemini 7
Doyle 19
Atilla 46
kubajs mtb 10