Visalaje

Přidat foto

Poslední zbytky sněhu

(vloženo 2.4.19)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
vsudenakole

3.4.19 23:45

Ano viděl,měl jsem ji totiž dala se i sklopit když šlo na dítě spaní,je to jedna z nejlepších sedaček.

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

3.4.19 13:36

vsudenakole: ad „Jinak na té houpací hamaxce si alespoň nerásuje páteř.“ – videl jsi nekdy pozici hlavy spicich deti na te supe Hamaxce? Vidavam to celkem casto a ze by to melo byt nejak super, to si nemyslim. Spise se divim, ze tady z toho nevznikaji ochrnute deti.

Reagovat
Filda82
Filda82

3.4.19 13:31

Tolik komentů pod jednou fotkou jsem fakt nečekal :-D

btw: vsudenakole: Kdes přišel na věk 1,5 roku? Já jsem o věku nic nepsal. mladej má 3,5roku a sedačka je pro děti do 5–7let a 25kg váhy.

Reagovat
lazza
lazza

3.4.19 12:54

Vsudenakole a jeho alterego Hmmmmm jsou zdejší prudiči, není třeba jim věnovat ani řádek pozornosti :-)

Reagovat
Cen da H
Cen da H

3.4.19 12:40

Ja už mám teď kluky na 20' a 24', ale narazit na tuhle sedačku před 7 lety, tak bych jí i za ten peníz bral. My měli klasiku Hamax a Croozer, oboje svou práci udělaly s limity již zde uvedenými. Ale to že dítě bylo za mnou bez kontaktu a bez přehledu o situaci jsem bral jako nutný zlo aby se dalo jet někam kolmo společně na výlet (Manželka jela za mnou jako dráb)

Musí být supr si s prckem při jízdě povídat a třeba mu i říct proč jsem tuhle díru je takhle a proč teď řadím …

@ vsudenakole: do ‚drsného‘ terénu bych to taky nebral, ale dle mého názoru na tomhle i když to drncá (jak tak může na obvyklé polňačce kam bych s dítětem vyrazil) si záda nerasuje, naopak jak nemá opěradlo má zádové svaly zapojeny pro držení rovnováhy a sedí výrazně zdravěji.

Reagovat
vsudenakole

3.4.19 11:27

B-N-X,nevěřím tomu,že 1,5 let staré dítě bude dvě hodiny prožívat jak jeho otec bojuje s „drsným terénem“.

Jinak na té houpací hamaxce si alespoň nerásuje páteř.

Reagovat
Filda82
Filda82

3.4.19 11:17

Smizo: koupit na eshopu vyzkouset s pokud nevyhovuje do 14 dnu vratit.

Reagovat
smizo
smizo

3.4.19 10:29

Filda82: moc rad bych ji vyzkousel, akorat nemuzu nikoho sehnat, kdo by ji mel, nebo se to da domluvit s Thule? Pocitam s tim, ze to nebude nic extra, ale apaon na nejaky kratoucky vylety by to bylo super a chci mit malou pod kontrolou, nechci aby mi cucela furt na zada..

Reagovat
Filda82
Filda82

3.4.19 09:55

  • b-n-x-: Usnul mi pravidelně v houpající se Hamxce. Tady zatím nic, vychlamaný a čilý jako rybička.
Reagovat
HonzaRez
HonzaRez

3.4.19 09:46

Díky za vysvětlení, líbí se mi to, ale ta cena…

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

3.4.19 08:23

Samozrejme ze usne, kdyz s nim pojedes nejakou nudu. Coz mi prijde, ze neni pripad jezdeni v terenu.

Reagovat
Filda82
Filda82

3.4.19 08:21

smizo: Tu Thuláckou jsem zkouše a naprd. Musel jsem mít vytočené kolena ven, jinak jsem se do ní kopal. Doporučuji před koupi vyzkoušet.

hmm: Nejsem příznivec vozíku. V tom ať tahá dítě po asfaltu někdo, kdo honí kilometry. My jezdíme pro zážitky. S vozíkem bych určitě nedal někde nějaký úzký trail v lese, terén atd. ten je opravdu tak na asfalt, max na lesní štěrkovou cestu, kde pak jde prach do sedačky. Nemluvě v létě na slunku, to musí být jako ve skleníku. Každý ať si koupí a užívá co mu vyhovuje. Mi to vyhovuje takto. Mám ještě 9 měsíční dcerku, takže až malý vyroste, bude se na Mac Ridu vozit ona :-)

Reagovat
vsudenakole

3.4.19 08:19

Vzhledem k tomu že takto malé dítě po 20ti minutách jízdy usne tak nevím.

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

3.4.19 06:31

hmmm: a muzes s vozikem jezdit nekde v terenu? A ted nemyslim polni a lesni cesty. Protoze tady s timhle ano. A taky to neni urcene pro prevazeni ditete, ale umoznujes mu skoro stejny zazitek z jizdy jako mas ty. Podle me se zrovna tohle reseni neda absolutne srovnavat s vozikem. Jsou to uplne odlisne pouziti.

Reagovat
my_dudesty
my_dudesty

2.4.19 23:51

Tak ono to má různé pohledy – mi se na croozeru zase nezdá, že prcek sedí kousek nad zemí, výhled nic moc a buď na něj jde prach když má síťku nebo tam má skleník, když fólii.. :/ Byť jsem o něm dlouho uvažoval, tak chci pořídit spíše sedačku, ať z toho má malej co nejvíc. Ale nevnímám to jako náhradu za moje výlety na kole – to je prostě jen pro prcka ať má zážitky, takže jen tak na 30–60 min po práci, právě ať neřešíme nějaké usínání, nudu apod.

I z hmmova popisu mi přijde, že croozer je spíš pro někoho, kdo chce točit svoje kilometry a nenechá si to překazit nějakým děckem :) Nic proti tomu, ale i ta sedačka má své uplatnění.

Reagovat
hmm
hmm

2.4.19 21:54

Pokud chce ale dítě spinkat má smůlu. Pokud je dítě příliš malé táta má smůlu. Pokud chce táta vozit kolo pro prcka a batoh má smůlu. Je to špica nápad ale za ty peníze jsem 2× koupil croozer do kterého naložím věci od a do z. Malej si hraje prohlíží knížky spinká. Když přijde déšť zmokne jenom táta. Když se malému něco nelíbí má smůlu nemá kam utéct. Pokud si táta namele hubu děti jsou vcajku. Může se vyjet kdykoliv i v mrazu malej v bundě a hromada dek třeba. Prostě s vozíkama za kolo jsem moc spokojený a tato sedačka má pro mě omezené využití.

Reagovat
KUBULA
KUBULA

2.4.19 15:53

Na té socialistické mě táta vozil do školky na druhém konci města a dokonce několikrát i na 12 km vzdálenou chatu. A to na staré Libertě. Teď jsem sehnal 2 kousky na pánský a dámský rám a budu na tom malou také vozit po městě. Na delší projížďky zatím mám chariota, ale toto bude další fáze. Super věc.

Reagovat
my_dudesty
my_dudesty

2.4.19 15:32

Taky teď vybírám sedačku dopředu pro 13 měsíčního prcka a zkoušel jsem tuhle Thule a narazil jsem na problém příliš krátkého krku vidlice – mám sice 1cm podložek pod představcem, ale ten zasahuje trochu dolů a sedačku tam nedám. Nemá někdo tip na přední sedačku, která má nižší přední uchycení? Co nejdřív chci někde vyzkoušet Polisport Bilby, která se uchytí na sedlovou trubku rámu, ale ty železné pruty vedou dopředu, což by šlo na zimáka, na fulla ne.

Reagovat
Koloman
Koloman

2.4.19 15:15

smizo: Jsem všem deseti pro přední sedačku, ale ta Thule, určená i pro malé dítě, bude skoro určitě zavazet kolenům jezdce. To už bych raději počkal na tu Mc Ride.

Reagovat
smizo
smizo

2.4.19 14:55

Konecne nekdo,kdo pouzil predni sedacku, vsichni v okoli mi ji strasne moc rozmlouvaj, ze je to nebezpecny a ze si to neuzije dite a tak dale..myslim si pravy opak a vidim v tom hlavne plusy, pokud je vpredu..zacatkem prazdnin bude dceri pres trictvrte roku a uz pokukuju po sedackach, akorat pro zacatek chceme poridit neco takovyho :

https://www.thule.com/…i-_-12020102

Reagovat
Filda82
Filda82

2.4.19 12:57

Ještě musím přiznat, že jak jedeme na vyjížďku, tak jsme všude za exoty a lidi i bajkeři na nás koukají jak bychom dojeli z jiné planety. Tím tuplem na mě, když ještě na zádech vezu Tobíkovo odrážedlo :-D

Reagovat
Filda82
Filda82

2.4.19 12:55

Jak pojedeme na vyjížďku, natočím krátké video, aby bylo jasné jak nasedáme, šlapu, že do sebe nenarážíme kolenem atd. Nasedání je naprosto přesně tak, jak píše capis :-)

Reagovat
GULIN
GULIN

2.4.19 12:51

Paráda. Palec nahoru

Reagovat
vlasto
vlasto

2.4.19 12:42

No konecne. Popravde jsem nikdy nechapal lidi, co nalozi dite dozadu. Nic nevidi, nic neslysi a jeste se zfetuje kdyz tata dostane vetry. Tomuhle verim, ze ho to pak i bavi.

Reagovat
Koloman
Koloman

2.4.19 12:40

Jestli se do toho nebouchá kolenama, tak je to geniální ! Umístění dítěte vpředu je nesrovnatelně lepší než vzadu.

Dceru jsem odvozil na klasickém předním sedátku a skvělé.Jenže pak mně začaly protestovat kolenní klouby, tudíž další dva potomci už měli smůlu…

Reagovat
Bombos3
Bombos3

2.4.19 12:40

Filda82: Je to vůbec přilba na kolo? Jinak super, konečně normální sedačka.

Reagovat
capis
capis

2.4.19 11:07

Wojtkingson – sednu si na kolo s nohu na zemi, uchopím dítě pod pažemi a posadím ho na sedlo, nožičky si dá do třmenů samo. „Nalejzání", to je fakt výraz do sodomy. Možná si to nedovedeš představit, protože asi budeš člověk nepraktický a bez představivosti.

Reagovat
Wojtkingson
Wojtkingson

2.4.19 10:56

Vypadá to super, jak je to s nalejzáním na kolo?:D Nějak si to nedokážu představit

Reagovat
ganjabiker
ganjabiker

2.4.19 10:51

Super, díky :-)

Reagovat
macochejl
macochejl

2.4.19 10:50

Škoda, že mi Capra přišla s tak zkráceným krkem, že tam tuhle sedačku nedám… :-(

Reagovat
Filda82
Filda82

2.4.19 10:48

ganjabiker
ganjabiker

2.4.19 10:45

Filda82: A co je to teda za sedačku? Zanedlouho budu otcem, tak abych věděl, po čem se mám mrknout ;-)

Reagovat
ladiki
ladiki

2.4.19 10:21

dávám palec nahoru za přední sedačku. Je to přesně jak píše Filda. Děcko jízda baví, mluví, zajímá se, ani netuší, ale už se učí vybírat stopu, volit přejzdy terénu…apd.

Osobně jsem vozil kluka na staré dobré komanč-červené/ kožené od 2–4let a byla to moc pěkná doba ježdění…

Reagovat
Derwen
Derwen

2.4.19 10:13

Až na tu cenu to vypadá bezvadně, akurát dítko už musí být kapku větší, předpokládám, že se musí stále držet řídítek. Nezměřil bys mi prosím, kolik musí být teleskop povytažený z rámu, aby se tam vešla ta objímka? Díky!

Reagovat
Filda82
Filda82

2.4.19 09:37

HonzaRez: Nohadodratu tady urcite nehrozi. Nohy ma krasne upevnene ve trmenech podobne jezdeckym na konich. Jeste se ani jednou nestalo ze by vypadla a to jsme uz skusili i nejaky ten lesni single trail a hopan.

Ta sedacka je draha ale nesmirne precizne vymyslena. Nasazeni na kolo a sundani je otazkou 5–10vterin. Zpracovani zadna levna cina, ale na vysoce kvalitni urovni. Predtim jsme jezdili 2 sezony Hamax vzadu. Oproti Hamaxu je toto uplne jiny level a uz bych nikdy do jineho niceho nesel. V jizde me to neomezuje nicim. Bal jsem se ze budu do maleho pri slapani narazet nohama ale to se nedeje. Na Hamaxu jsem se v kazdem kopecku porad stavel na zadni a kdyz jsem z kola vysedal, musel jsem davat bach aby se mi vahou vzadu nezvrtlo. Tady nic, vse stale pod kontrolou. Navic syn mi cestou porad neco vyklada a chce si povidat. Predtim si mohl kecat tak leda s mou prdeli a stejne jsem mu nerozumel. Takto mame krasny kontakt, slysime se a muzeme vykladat. A nesmirne ho to bavi. Kazdy den chce na kolo. Ujeli jsme zatim na jeden zatah nejvice 49km.

Proste shrnuto zaverem: vubec investice nelituji. Ted se muzeme vydat spolu kamkoliv. Sjedeme kdejakou sotolinu a lesni cestu co bylo se zadni sedackou nemyslitelne. Bonusem je ze maleho to mnohem vice bavi a ma z toho pozitek. Na odrazedlo uz ho skoro nemuzu dostat (vozim ho na zadech).

Reagovat
Jose1515
Jose1515

2.4.19 09:12

A jak se ti s mladým jezdí? Neomezuje tě umístění sedačky nějak? Změnily se nějak vlastnosti kola? Já už teda koupil klasickou sedačku dozadu, ale tenhle systém se mi až na cenu moc líbí.

Reagovat
enjoy79
enjoy79

2.4.19 08:20

Vypadá malej hodně spokojenej, fakt dobrý nápad, ale na to jak to vypadá jednoduše, tak levný to zrovna není. Klasická sedačka je fakt napikaču..

Reagovat
mr.antik
mr.antik

2.4.19 08:05

systém červené sedáto, uplně nejlepší, pamatuju si jak jsem takhle jezdíval na fáčku s tátou. Super, že to někdo začal zase dělat, protože ty sedátka typu „čumimDvěHodi­nyTátoviNaPrdel“ mi přijdou dost smutný.

Reagovat
HonzaRez
HonzaRez

2.4.19 07:59

Je asi trochu podobný systému, který se u nás používal za socialismu, jmenoval se Nohadodrátůale­tímenadržku…

Reagovat
Filda82
Filda82

2.4.19 07:26

  • b-n-x-: Ano.
Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

2.4.19 07:15

Co to je za system vozeni ditete? MacRide?

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 6
FOSA 14
hawrda 23
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8