Anthem upgrade

Přidat foto

Dávám aktuální setup. Hlavně tedy, jak vypadají vysoká řídítka na XC mašině :) Chromag FU40. Asi si budu hrát s představcem, ale i takhle je to OK. Pořidil jsem i ESI gripy a nějaký zvýšený komfort jsem nezaznamenal. Prozatím je to tedy předražený kus silikonu. No uvidíme časem. Dále tam je sedlo SQlab 610 a prozatím nejlepší sedlo, co jsem měl. Časem asi zkusím 611. No a přední kolo je aktuálně Fulcrum red power 29 XL obutý Ikonem.

(vloženo 17.3.19)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
vanderpoel
vanderpoel

17.3.19 21:17

no po zime (nejezdim na kole, ale sjezdove lyzuju) vazim tak 90 kg (behem sezony dobrych 10 kg shodim). jezdim v podstate klasicke xc (tim nemyslim zavodni rockgardeny, drsne dropy apod., ale takove ty polnacky, turisticke stezky po beskydech, bavi me to hlavne do kopcr). ale techniku nemam kdovijakou (nestydim se si nejaky narocnejsi sjezd snest, zamlada jsem se rozmlatil uz dostatecnekrat), tzn semotamo me to trosku pokope a drbnu na sedlo plnou vahou. a fakt bych si tim ram nerad rozlamal. a taky me trochu zneklidnuje ten niner, protoze prave niner 9 rdo chci :-/ ciwe chlapci, nepomahate mi :-)

Reagovat
Jakobo
Jakobo

17.3.19 21:07

Ono asi dost bude zalezet na stylu jizdy. Dale kolik vazis a jestli se snazis kolu momoci nebo jen pasivne sedis a slapes. Bych asi zacal projizdet recenze jak a kde ram praska, urcite to dost napovi. Prasknout muze cokoliv, ale fakt je, ze nekere ramy nebo znacky praskaji casteji. Paradoxne mne prijde, ze ty znackove (scandiove slitiny, praskaly dost Superiory v letech 2013, dost jsem si vsimal Nineru atd.). No, ale ted si vlastne uvedomuju, ze to je vsechno hlina a ty chces karbon. Nepamatuju, ze bych videl prasklou sedlovou trubku pod zamkem tak jak u hliny. Stejne, pokud bys mel sedlovku vytazenou 400+ tak je stejne neco spatne, rekl bych 400 max s vahou jezdce do 75 kg, to je ale muje subjektivni nazor. Ac vyrobci mnohdy uvadeji jake je max dovolene vysunuti.

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

17.3.19 21:00

s delkou posedu problem nemam, jednak mi polozenejsi sezeni neva, jednak se to da doladit predstavcem a/nebo prave tim offsetem. ale z te vysky ramu jsem proste trochu „na prasky“, protoze proste nemam kde to vyzkouset. proste na pytel, no :-/

Reagovat
jardalee
jardalee

17.3.19 20:52

ja bych se tak dlouhe sedlovky nebal ale pohlidal bych si kolik ji je v ramu a asi by bylo lepsi aby to bylo vic nez je povoleny minimum ale zahlidnul sem nekde i 450mm sedlovky takze by to problem byt nemusel ,pak taky muze trochu rozhodovat ofset a posun sedla ,abych pravdu rekl nikde to tak extremne nemam :)

Reagovat
vanderpoel
vanderpoel

17.3.19 20:43

prosimvas, lidi, je takto vysoko vysunuta sedlovka jak moc v poradku? resim na pristi rok nove kolo a delaji ramy v 19" a 21", zatimco jsem narost tak blbe, ze bych proste potreboval 20". mam proste dlouhe nohy pri normalni vysce. pruser je ten, ze dotycny ram ma dost podobnou geometrii jako jedno moje soucasne kolo, kde mam sedlovku vysunutou vcelku rozumne, ale standover by to chtelo o centak az dva lepsi. a mam obavu, ze kdybych vzal 19" ram, vypadalo by to nejak podobne jako tady na tom, a zaroven ze mit 40cm sedlovku vysunutou na max (a mozna i trochu nad) by karbonovemu ramu za pro me kosmicke penize (chci si v mym veku udelat radost jeste poslednim dobrym kolem, dokud na nem muzu jeste jakz takz dustojne jezdit) nedelalo moc dobre. to je proste na pytel byt tak nekde mezi. poznamka: hledat jinou znacku, ktera treba dela 20" ramy, neni v tuto chvili reseni, chci proste ten konkrentni ram, i kdyz pochopitelne kdo vi, jak to nakonec dopadne.

Reagovat
Edwin
Edwin

17.3.19 20:20

Oslnovat není úplně moje ambice. Ale řekl bych, že to se vzrůstem souvisí. Pac já bych takový agresivní posed nedal. Potřeboval bych tedy delší rám s vyšší hlavou, což při 100 mm zdvihu snad ani neexistuje. Proto ty vysoký vlajdy.

Reagovat
Jakobo
Jakobo

17.3.19 19:53

No vyska postavy s tim az tak zase nesouvisi, muzes se kldine drzet za korunku vidlice. To je pak o tom, jak agresivni posed muzes mit. Ja mam 195 cm a optimalni sportovni posed mam takovy jak na te fotce. Ono zalezi i na proporcich. Takze znovu, neodsuzuju, pokud ti to vyhovuje je to OK. Jen proste s tim nikoho neoslnis.

Reagovat
Edwin
Edwin

17.3.19 19:39

No holt mám 2 metry :( Mě se to líbí, jen by to opticky chtělo kratší představec, ale je otázka, jestli mi to bude vyhovovat. Výš s představcem už nemůžu… komín mám na max :)

Reagovat
Jakobo
Jakobo

17.3.19 19:24

Fakt je ten, ze vlajdy na XC kole vypadaji desne. Ale jezdis na tom ty a pokud ti to takhle vyhovuje tak je tam mej. Jinak tezko rict, jestli komin podlozek a strmejsi predstavec s rovnyma by vypadal lip.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Atilla 43
kubajs mtb 9
Tobyfree 16
Kubánec 27
theedge 29
TicTac135 37