Tištěná koloběžka z Ostravy

Přidat foto

Celkem slušnej počin, jen teda škoda, že nedošlo na vnitřní vedení brzdový hadice, takhle se na tý kostře tak nějak mrdlá.

https://www.idnes.cz/…onomika_svob

(vloženo 5.3.19)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Singlespeed
Singlespeed

7.3.19 06:48

Zadní stavba z vlepovaných karbec trubek je dnes už solidní prehistorie :-). V době karbonových koloběžek, které jsou hmotnostně úplně jinde to vypadá jen jako taková poněkud nákladnější hra mladých inženýrů, kteří dokázali chytře pumpnout příslušné instituce :-).

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.3.19 18:20

Koho by to zajimalo, tak je to focene v budove podnikatelskeho inkibatoru. Da se tam normalne vejit. Jenom do arealu vsb se jako nestudent nebo nezamestnanec autem bezplatne nedostanete.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

5.3.19 15:58

Pokud by byla cena rozumná, klidně bych si ji i koupil.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

5.3.19 15:51

Dost dobrý.

Reagovat
mr.antik
mr.antik

5.3.19 15:08

V tom článká píšou že to má nějakou nízkou hmotnost (v koloběžkách se nevyznám) při stejných vlastnostech, tak to asi bude i nějak proměřený, ehm spíš propočítaný.

Reagovat
KUBULA
KUBULA

5.3.19 14:50

Nikovlas: Že ty jsi to tisknul :-D. Právě že vytisknout umí dnes asi úplně cokoli, proto mě zarazila z mého pohledu jistá nefunkčnost věci, nic víc.

Reagovat
Nikovlas
Nikovlas

5.3.19 14:43

K čemu dělat nefunkční věci? Právě jen jako demonstraci možností – to je jejich funkce. Myslíš, že neumějí vytisknout jiný hlavový úhel? Že neumějí vytisknout robustnější zadní stavbu? Hlavním smyslem bylo ukázat, že umějí vytisknout cokoli – například koloběžku s „organickou“ strukturou rámu. Zmíněný nevyndatelný ježek v kleci taky není zrovna 2× užitečná věc.

Naopak výhrady proti kvalitě zpracování jsou věcné, protože se skutečně vztahují k podstatě tohoto produktu.

Reagovat
KUBULA
KUBULA

5.3.19 13:31

Nebudu hodnotit kvalitu zpracování, protože netuším co 3D tisk umí, ale jako nadšence do koloběžek mě udivuje ten šílený úhel hlavy a to postavení řídítek. Vždyť na tom nepůjde pořádný odraz a při sjezdu si to bude najíždět jako kloubový autobus. A také by mě zajímala tuhost. Přední část bude v pohodě, ale stojna a zadní stavba, no nevím. Jedině, že by to bylo určené jako designovka pro nedělení ukazování se na cyklostezce centrem Pr…no raději to město nebudu zmiňovat aby mě tu někdo neosočoval. A pokud se tu někdo ozve s tím, že to je jen koncept na ukázku možností 3D tisku, tak pak nerozumím tomu k čemu je dělat nefunkční věci.

Reagovat
Yatza
Yatza

5.3.19 13:11

Povolanim su"necojakostrojar" a z te kolobezky mam teda dost rozporuplny pocity. Zpracovani mistama dost hnus. A to je to po vytisteni jeste obrabeny a piskovany. A nevim jestli je fotkama nebo ocima, ale v te predni casti jim ani ty kusy na sebe poradne nesedi.

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

5.3.19 12:54

no spis bych rekl ze se posune o mile jinam co vubec pujde vyrobit, „nevyndatelnej“ jezek v kleci napr :)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.3.19 12:48

Kandík, to jsem si neuvědomil, akorát se zjednoduší výroba.

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

5.3.19 12:36

ja se jen snazil sdelit, ze co do autorstvi je situace davno takova jaka je, at je brana za spatnou nebo dobrou. Protoze i pro CNC a jinou vyrobu jsou nezbytny 3d geo data a vypocty a 3d skenery jsou uz taky davno. Cili co se kradlo a kopirovalo, se bude krast a kopirovat dal.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.3.19 12:34

Kandík: to už se dneska špatně chápe, že někdo je „autor“ muziky, filmu, designu, … a rád by z toho měl taky nějaký finance…

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.3.19 12:08

3D tiskárny už jsou dostupný, já ještě čekám na 3D skenery a automatizovaný převody do modelu. Pak se to bude teprve kopírovat. :-)

Reagovat
kandik psi zub
kandik psi zub

5.3.19 12:04

jak autorstvi?

jediny co se meni jsou tvarovy moznosti a z toho vyplyvajici vyhody. Ale navrh je tak jako tak nejaky knowhow, 3d modely, vypocty. A k tem ses dostal/ nedostal uplne stejne uz ted.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

5.3.19 11:48

Jako 3D tisk je dobrá věc, ale zase to zcela změní svět, jako se týče autorství produktového designu, výroby atd. atd.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Livina 7
Reyinstashot 32
gemini 7
Doyle 19
Atilla 46
kubajs mtb 10