EX - Zmetek

Přidat foto

Vyhozených 21k. Nevybírejte celopéro na heurece ..

To byla doba, kdy auto zřalo oleje skoro stejně jako benzínu, tak jsem si chtěl pořídit nějaké kolo na dopravu. Auto jsem chtěl prodat, tak jsem si řekl, že si pořídím něco pořádného (oproti 24" streetu). Zjistil jsem, že za pořádné kolo dám tak 80k a to se mi moc nechtělo.. Tak jsem si vybral tohle. Podle mě nejhezčí a zárověň nejlevnější kolo na heurece :D bylo to z eshopu, tak jsem byl v klidu, když mi nebude sedět tak ho vrátím. Nikdy jsem takové kolo neměl a do toho 29".

V den kdy mi přišlo, jsem se už nevrátil do práce a byla to láska na první svezení. Začal jsem jezdit každý den +25 km, jen tak pro radost, hlavně po cestách v okolí a občas nějaká polní cesta. Kolo jsem si šetřil co nejvíc to šlo, zanesl jsem ho do bikeshopu na garančku, kde mě natáhli, ale nevadilo mi to, ale po necelých dvou měsících, jsem zjistil, že se vyklá zadní kolo do strany. Zanesl jsem to do servisu, kde mi řekli, že je to na novou sadu ložisek. Cena zhruba 3–5k i s prací a za dva měsíce můžu znova, protože místo, kde je vůle nemá ložiska, ale čepy. A ten čep vypadá jak do skříně. Úplně bahno materiál :)

Do toho během jízdy nebo přes noc zatuhává zadní stavba. Jednou jsem vypustil tlumič skoro na nulu a ráno to nešlo i tak. Prostě zatuhne rám.

Byl jsem ********, záruka se na čepy nevztahuje, kolo už nešlo prodat ani za 1/3 půvoní ceny, tak jsem si říkal, že budu jezdit pokuď se nerozpadne a tak jsem ho vzal do rychleb, kde jsem na něm jezdil, jako bych ho neměl rád :D a přežilo, vůle v kole je furt stejná a krom ohnutého trojzubce (tajemný) a potahání po šutrech (tajemný) se mu nic nestalo a je pojízdné do dneška.

Ovšem nic to nemění na tom, že je to šunt, na který si dejte pozor.

Aktuálně čekám na šedou 29" Capru, která by měla příjít každou chvíli a tohle si nechám na cestu do kaufu a do zálohy nebo na nahradní díly, případně ho daruji někomu potřebnému, ale to kolo je zadarmo drahé!

Mám ho přes rok a má najeto okolo 2000 km a neměnil jsem zatím ani plášť ani destičky. A obojí by už potřebovalo spolu s gripy, tak jsem si radši koupil nové kolo.

(vloženo 5.3.19)

Pacyjent
Ohodnoť bajk: (2.5  / 17 hlasujících)
Značka Mongoose
Model Salvo Sport 29
Modelový rok 2015
Velikost L
Hmotnost 15 – 16 kg
Rám AL
Vidlice SR
Tlumič SR
Převodník Ohnutý trojzubec

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
kocers
kocers

5.3.19 15:37

Jako všechny ostatní s nedostatečně vyplněným profilem kola tě poprosím o řádné doplnění viz pravidla této kategorie fotek. Předem díky za nápravu.

Reagovat
Pacyjent
Pacyjent

5.3.19 14:52

*research

Reagovat
Pacyjent
Pacyjent

5.3.19 14:51

Tak to bude příjemný šok :D už mám tracking number.

Jojo, tady by mi to řekl každý, ale neudělal jsem si reserch a šel do prvního levného kola a to byla blbost. Tak možná se tím aspoň někdo poučí.

Asi tak nějak .. YouTube – How To Buy a MTB

Reagovat
Dazz
Dazz

5.3.19 14:29

:-D to mě baví

Reagovat
honzabike
honzabike

5.3.19 14:11

No nevybírejte…, záleží co tam kdo vybírá. Ale vybrat fulla za 21K Ti tu řekne každej že je to blbost. Ještě tak možná nějaký to decathloňácký, ale jinak to chce aspoň 35K.

Reagovat
petyn
petyn

5.3.19 13:48

Tím šokem myslel, že to bude jako když přesedneš z felície do G Mercedesu :)

Reagovat
Pacyjent
Pacyjent

5.3.19 12:03

Myslíš? Kdyžtak to rozvěď, pokud můžeš. Nemám se moc s kým o tom pobavit a test ride bude až v léťe a ještě daleko :) do capry jsem šel stejně jak do mongoose, prostě jsem to risknul, ovšem u Capry se mi doufám nestane něco podobného. Až příjde, tak jí sem nahodím a popíšu, čím jsem si prošel, než jsem jí vybral. A ve finále i jak se mi na tom jezdí :)

Jinak porovnával jsem trošku geo a určitě to bude něco jiného, ale větší skok a šok byl podle mě už u přechodu na 29" s tlumičema po víc jak deseti letech na neodpruženém streetu.

Jinak s mongoosem dělám do dnes bunny hopy a i wallride na nějaké zídce s náklonem a tak :D ale to až po rychlebech, kdy už to kolo bylo v řiti.

Reagovat
Goob
Goob

5.3.19 11:38

Z tohohle na Capru, to tě čeká docela šok, myslím.

Reagovat
Pacyjent
Pacyjent

5.3.19 11:21

Taky mi kámoš doporučil, ale tím tak trošku riskuješ zničení rámu, když povolí dřív než čep .. a to možná radši nechám zatím tak :)

Když to vypadne, tak tam nacpu sřoub nebo si nechám něco vysoustužit no :D

Reagovat
Pacyjent
Pacyjent

5.3.19 11:19

V jiném bikeshopu se taky divili té ceně a když zjistili, že zvažuju, že to dám, tak se na to koukli a tak to rozebrali a zjistili, že takovou věc neseženou v železářství. Měli mi dát vědět, kolik by origo sada stála u nich, ale už se nikdo neozval.. Neřeším to. Jen bych rád varoval ostatní, protože když jsem kolo kupoval já, tak nemělo jedinou recenzi a zahraniční weby ho hodnotili kladně.. Třeba na místním bazaru je minimálně jednou tohle kolo na prodej „jako nové“.

Reagovat
Vilém
Vilém

5.3.19 11:19

Tak potom leda nějaký soustruznik a jiny material.

Reagovat
Pacyjent
Pacyjent

5.3.19 11:13

Neviděl jsem to v katalogu, ale říkal mi to mechanik z Mongoose autorizovaného servisu (Team Sport). Měla to být celá sada i s prací. A jo, je to hodně.. Ale nešel jsem do toho protože, bych si vůbec nemohl. Jezdil jsme na tom jak důchodce a vymačkal je i tak.

Reagovat
Vilém
Vilém

5.3.19 11:03

3–5k jako 3000–5000 Kc? To asi ne.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Mican_1 1
MCS 5
mirdanb 4
pumpy 5
vlkuc 1
Skream 7