Trail mapa Chur, Lenz, Arosa

Přidat foto

Tak letos máme jubilejní desátý biketrip do Arosy. Udělal jsem si přípravu a naházel nejlepší enduro traily co jsme tam jeli a co ještě jet chceme do MAPY. Je to celkem cca 300km horizontálně a 30 vertikálně.. Třeba to někomu přijde vhod…

(vloženo 2.2.19)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
cyborg
cyborg

3.2.19 18:58

čel.A
čel.A

3.2.19 11:10

A z toho Luenu je vlak zdarma i pro kolo?

Reagovat
o.unca
o.unca

3.2.19 09:12

Hehe s vlakem po 19 můžeme potvrdit

Reagovat
cyborg
cyborg

2.2.19 22:43

Jo, vlak je z Churu zpatky je dost drahy, tak nezapomenout, ze Arosa karta plati az do Lüen tzn cca od pulky cesty Chur->Arosa. Za kolo se plati cela cesta. A pokud to chcete dat na pankace tak po sedme hodine nikdy, ale opravdu nikdy nejel pruvodci.

Reagovat
cyborg
cyborg

2.2.19 22:33

Bike2ticket mi nejak nedava smysl, navic je sity na Lenzerheide, ne Arosu. Ale me to letos prijde nejaky divny. Arosa karta je oproti lonskym letum nejak neskutecne stedra. A Informace o cenach lanovek se na webech casto lisi. Chce se to zeptat na informacich ve meste, idealne naplanovat jaky traily pojedete a najednou koupit listky dopredu. Z Hornli a Weishornu, ktere ale karta vzdy pokryvala, (nebo pripadne s minimalnim priplatek) odjedes celou Arosu + vetsinu trailu do Churu. Potreba je priplacet jen kdyz chces vyuzivat lanovky v Lenzerheide a Churu. V tom pripade ale myslim nejlepe vychazi kombo Arosa karta + priplatek listek na dany rezort/den.

Reagovat
čel.A
čel.A

2.2.19 21:15

A vyplatí se koupit ten Bike2ticket nebo stačí jet po trailech do Churu a pak vlakem zpět?

Reagovat
čel.A
čel.A

2.2.19 20:46

Díky, díky.

Reagovat
o.unca
o.unca

2.2.19 20:32

Dík za osvětlení. V Arose se nám moc líbilo i v tom kempu -) ale tak nějak mám puzení to zkoušet i jinde. Za sebe můžu doporučit Valais (okolí Sion/Sierre).

Reagovat
cyborg
cyborg

2.2.19 16:41

Když vynechám ten trail u Alplisee, tak za mě je cca tohle top z Arosy.. Hornli Rocky, je kratky pomerne narocny trailik jako HC alternativa k flow trati pod lanovkou.. Furcletta, je docela peklo, dost o tlačení do kopce, ale celkově, obzláště finální skoro 10km trail dolů je za mě uplný top. Prihodil jsem ti tam sjezdik do Langwies, kdyby jste tam bydleli

Reagovat
cyborg
cyborg

2.2.19 16:20

Mno je to spise chlaupa, je to velky, maji tam i spolecenskou mistnost s projektorem a tak.. a je to v Langwies, je to 2 zastavky vlakem od Arosy, pres den to jezdi kazdou hodinu. Jen bych si overil zda je k pobytu Allinclusive karta. Pak je totiz ten vlak zdarma plati slevy na vleky atd. Z Arosy do Langwies je pohodovej sjezdik na zaver dne.. Na webu je email a telefon na Hitsche, v lete tam byva misto, ale je lepsi se domluvit predem. Traily ti sem nahodim

http://www.hausstrela.ch

Reagovat
čel.A
čel.A

2.2.19 14:10

Ahoj, my byli 3× v Davosu, 1× ve Sv. Mořici a letos dame Arosu, takže tvoje doporučené trasy se k těm oficiálním hodí.

Můžeš prosím nasdilet tu chatku?

  • poslat TOP 5 trailu.

My jsme tam jednou zajeli z Davosu, tak známe jen ten super trail k jezeru Alplisee a ten byl hodně fajn.

Reagovat
cyborg
cyborg

2.2.19 13:23

o.unca: jeste jedna vec porc zase co me tam letos mega laka.. Pres to ze tam jezdim tak dlouho tak letos pojedeme z 80% pro nás nové trasy. Doplníme si to pokrytí co jsme tam projeli skoro max.. a je tam toho fakt kolem 300km neupravenych priprodnich trailu kde vetsinou skoro nikoho nepotka a verim ze zase najdeme dalsi.

Reagovat
cyborg
cyborg

2.2.19 13:01

o.unca: za posledni dva roky jsme objeli cca dalsich 5–6 lokalit. Ted se symbolicky vracime zpatky. V Arose je s prehledem nejlepsi kemp na ktery jsme kde narazili. Je to srdcovka. Jezdim tam 2× rocne. Jednou na bike podruhe s prckem pod stan..brzo taky uz s kolama. Letos jsem tam byl pro jistotu i na vanoce.

saintjv: V Arose je cerstve otevreny flowtrail pod lanovkou, jinak tam vicemene nic na primo kolo upraveneho neni. Ale i uplne jednoduchych tras je tam hodne. Tim ze muzes planovat trasy az do Churu a jet zpatky vlakem se dost zvetsuje akcni radius. Co je pro zenu cca limit ve sjezdu ? Snese trochu kameni a korenu, jaky limt na vzdalenost a prevyseni ? Naposilam ti pak nejaky trasy. Jo a kdyby jste resili ubytko, tak mam tip na paradni chalupu za 30fr/noc. Jen si musite varit sami..

Ad lanovky a jizdenky.. k pobytu v Arose dostanete All inclusive kartu, pak jde za 36fr/den koupit plosnou kartu na Chur, Lenz a Arosu.

Reagovat
THORX
THORX

2.2.19 12:13

To chci taky ;-)

Reagovat
saintjv
saintjv

2.2.19 11:48

Naprosto super! Hele planuju s rodinkou svajc v lete. Dokazal by jsi napovedet nejaky lehky flowtraily pokud tam neco takove je? Ideal lanvka na hrebeny a pak neco zabavneho cehos e zena nebude bat dolu? Za kazdy tip budu rad.

Reagovat
o.unca
o.unca

2.2.19 11:10

Pěkný. Ale proč stále Arosa? Byli jsme loni, bylo to parádní, ale letos zase jinam…

Reagovat
team_daddy
team_daddy

2.2.19 10:31

Kdybys ho potkal, pozdravuj Nina :-)

Reagovat
cyborg
cyborg

2.2.19 10:14

no jo :D

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

2.2.19 10:13

Nemáš to „vertikálně“ a „horizontálně“ přehozené? Pokud ano, tak závidím…

Reagovat

Další galerie z kategorie

FOSA 14
hawrda 19
Hynas 3
Pepa Hrabačov 33
bara2 8
Tomik_S 6