Rychlebky

Přidat foto

čerstvě z rána a moc čerstvej jsem nebyl

příjezd cca 23h

zůstal nepokořen - mrcha!

ještě byla LV čistá-krásná jak boží obráze

jak tam některé šutry usadili fakt nechápu (tu lavici)

chyběli plíce... Tady níž, první ostrá pravá, tam to bylo nějak rozryté - nepovedlo se mi to ani jednou bez šlápnutí. Tuhle část rychlebek miluju i nenávidím. Pokaždé dole si řeknu, že na to kašlu a jdu pěšky a pokaždé to vydrtím až nahoru. :))

Prokletý a prokletě dobré místo na oběd na paloučku. Usušit hadry, dopít a odpočnout ruce .... nakonec jsem se tam kochal tak 3/4h

ou jééé

kdo najde co je špatně? :)

Jsem někdy v úterý dostal skvělý nápad. Sice mám rám LV na bazaru a kolo komplet rozebrané, věci poházené kde se da ále co takhle v pátek z práce jet na rychlebky, přespat v autě a udělat si ten podzim pěknej? Takže trošku honka – poskládat během hlídání marodky, práce a hledání dílů. Ale v pátek ready – odpolední směna a pak hurá do Rychleb. Nebyl jsem tam tak 5–6let. Všechno je jinak koukám na web :)

Na místě fouká jak k.áva a z měsíční noci se to prudce mění na bouřku (bez deště). Z repráku „riders on the storm“ to héézky dokreslujou. Parkuju, zalezu do spacáku a otvírám lahvinku. V noci prší, vítr utichne, je jasno, vítr běsní, leje, je jasno, nefouká,… – prostě moc jsem toho nenaspal, ale v 6:15 vyjíždím na první zteč. Cesta dobře značená, nástupní místo/cesta jinudy než si pamatuju :) a stoupák pořád stejnej jak si pamatuju. Cesta Wiessnerem v lese za šera za hudby „run thru the jungle“ nebo „lonely boy“ prostě pecka… Nahoře fouká celkem značně ale ještě to neprobouzí paniku – snídaně u brány superflow a jde se na TO!

Jsem celkem zvědav na novou oneup sedlovku, na 29er kola na 35mm ráfku, bez duší, na chování nové komory tlumiče ( z debonairu na lowvolume) a tak první část spíš ladím tlaky, odskoky ale díky té rozkouskované horní části superflow to mám poměrně rychle za sebou. Ta dolní část je faaaajn, kole hltá a lítá jak zběsilý, kola tvrdý a držej jak s hřebíkama a nad to atmoška „les/trail pro sebe“ – to se nedá popsat.

Dvakrát zkouším najet šutr, ale prostě to nevychází, není asi den na hrdinství – tak valím dál. Dolů přijedu vyhopkanej a kupodivu snad stejně zpocenej jak z cesty nahoru :))

Přijíždím na základnu k 8:45 a celkem mě překvapuje, že se kemp teprve probouzí. WTF? Hodím do sebe pití/energii a z batohu vyházím zbytečné hadry a valím na druhé kolo.

Cestou nahoru potkávám celkem 7 lidí – kupovidu všichni mají lepší fyzičku než já a netahají 115kg+, csss chrti..... :)

Dolů tentokrát Proklety a trošku zásek na paloučku, ale to se nedalo. Krásný lesy, slunce, vyhřáto, labůžo…

Z prokletého na mramorovy (kuwa ten mě nebavil) a sjezdy – ou jééé, poctivě nakrmeno co hlava dovolila. Dolů přijíždím už nějak vyťavenej a přemýšlím zda to jet ještě znovu – plán byl 3–4× nahoru (do zavíračky) ale copak o to. Nahoru to jde, ale dolů si člověk zrovna neodpočne tak mi to tak vrtá hlavou. Endorfin vezu snad i v batohu… Rozhodnu se sjet k autu, doplnit vodu a uvidí se…

Je nějak k 12h a nestačím zírat – všude narváno, auta stojí doslova kde se dá. WAU – BYZNYS

Sjíždím k autu a beru za brzdu a nepěkné zvuky, zastavuju a zkoumám – ahaaaaa woe mechánico mechánico… Tak nic… Hodím LV na stojan před základnou (ty woe to chci tak pověsit jak ostatní!, nejde :-D ) a jdu prošmejdit základnu atd atd atd

Odjíždím vysmátej jak lečo. Celkově stezky se za tu dobu mé nenávštěvy posunuli uplně jinam. Už je to profláklé, společenská událost BÝT na stezkách (resp. na základně). Tratě parádní, víc propojené, souvislé, lepší-odpovídající zázemí, kupa nových ubytoven, penzionu, v lese pořád nádhera ALE popravdě to nějak ztratilo pro mě šmrnc. Už je tam moc takových hogo-fogo. (týpek odjíždí ze základny v integrálce – a kurde). Dřív se mi to libilo víc…

(vloženo 23.9.18)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Singlespeed
Singlespeed

28.9.18 18:37

Aji pejsci, jak vidím, lítají o víkendech a svátcích po trailech :-).

Reagovat
wilda81
wilda81

28.9.18 12:52

Válečníci už jsou tady…

Reagovat
šlapatko
šlapatko

24.9.18 17:00

Lidi neřeším. Pivo nastojáka a hurá nahoru.

Reagovat
allrose
allrose

24.9.18 08:47

co by ,kotouč opačně :)

Reagovat
hubert.d
hubert.d

24.9.18 08:28

logoman: +1

Reagovat
theedge
theedge

23.9.18 21:56

Tady je to teda seslost undergroundu :-)

Reagovat
logoman
logoman

23.9.18 21:52

Za me rychlebky super, ze lidi posedavaji na zakladne mi prijde v poho, ja tam stejne jedu za tereny.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

23.9.18 21:41

Toš fajny referat, ja su taky ten weekend warrior, byl jsem tam několikrát a vždy dal jen SF s malou výjímkou a tu mrchu uctivě objíždím :-) Tak bych chtěl vědět kde že je to na té páté fotce ať su aspoň v obraze a můžu machrovat :-)

Jo a na TT jedu víkendovariovat první pátek v říjnu, už se těším jak mi zase povali to hnusné bílé za krk :DD

Reagovat
Radus
Radus

23.9.18 21:10

Jo taky jsem letos zas navštívil RS po 3 letech a už je ani nemám důvod je zas někdy navštívit . Radši jsem se druhý den přesunul do Kopřivné tam to bylo naprosto super . No doufám že moje oblíbené TT se nedostane do stavu byznysu RS páč je to hnus velebnosti .

Reagovat
PAFIRA
PAFIRA

23.9.18 20:49

Na TT bych chtěl o víkendu vyrazit,ještě jsem tam nebyl.

Reagovat
orm
orm

23.9.18 19:44

@scret: Nastesti je tu TT, kde je to porad takove male a domaci. Jen je skoda, ze je ten areal o dost mensi nez na Rychlebkach.

Reagovat
scret
scret

23.9.18 19:06

Taky to pro mne ztratilo to prvotni kouzlo, ale to je proste vyvoj a komerce byla potreba. Za tech par let se tam sluzby neskutecne zvedly. A ano, taky jsem si toho efektu vsiml, u zakladny navano, ale v lese se to taknejak ztrati… Teda krome superflow, tam evidentne jezdej skoro vsichni, i veprovky… A to je pak nadhera, kdyz te takovy tydyti brzdej a hlavne neuhnou:( Nastesti tam uz fuckujou e-biky, prtze ty to tam vybrzdovaly teda fest… Alespon z moji zkusenosti…

Reagovat
orm
orm

23.9.18 18:59

@PAFIRA: Nepodivujeme. Jen piseme, ze diky mnozstvi lidi, ktera tam je, to pro nas ztratilo to kouzlo zacatku a proto uz nas to tam nelaka jezdit.

Reagovat
theedge
theedge

23.9.18 18:25

Zdendyš: No hlavne ze ty jsi ta elita sveta … evidentne ta duchovni :-D

Reagovat
PAFIRA
PAFIRA

23.9.18 18:08

Tak snad kvůli tomu to bylo vybudovaný,takže proč se tu všichni podivujete nad tím,že tam je větší koncentrace lidí? A je jasný,že o víkendu to bude silnější,když je to pro většinu lidí,až někde v horoucí prdeli.

Reagovat
Fran7
Fran7

23.9.18 18:07

Já byl loni na rehabilitaci 14 dní v Lázních Jeseník a i se svým HT jsem tam byl snad každý druhý den a jak říkáte o výkendu bohužel pracujicí lid od Po do Pá hold dře a o výkendu vyrazí, největší přetlak jsem tam zažil ve Čt kdy jsem si připadal, že jsem překročil hranice a na základně jsem se dozvěděl, že je to tak vždy když mají poláci svátek, do kopce se to ještě dalo, ale na Trailech hrůza čekat až na mě přijde řada, jet za ženskou co furt přibržďovala a za mnou polské nadávání na půl huby neb jsem zase brzdil toho za mnou. V pátek cca 14:00 jsem tam byl snad i sám. Letos poprvé se synem a ve Čt a naprostá pohoda a klid, poslední týden o prázdninách.

Reagovat
Zdendyš

23.9.18 17:53

Zabavni parky byly, jsou a vzdy budou pro holotu. Proste nic noveho ani stareho, historie se porad opakuje, proste selekce druhu lidi.

Reagovat
Huawei
Huawei

23.9.18 17:14

Jezdím tam každoročně na týden o prázdninách a nikdy jsem se nesetkal s žádnými davy lidí.Od pondělí do čtvrtku je tam vždy klid až v pátek se tam začne objevovat více lidí.Na stezkách se to stejně ztratí. Letos jsem tam byl v červenci a během všedních dnů jsem ani u kamenu Dr.Wiessner ani na startu SuperFlow nepotkal moc bikerů.

Reagovat
Nutribird
Nutribird

23.9.18 16:52

Ahoj, zrovna jsem tam byl přes týden, od úterý po čtvrtek. Na mou fyzičku dva dny max., třetí den už jsem trpěl. Základna do čtvrtku zavřená, ale každý den pár lidí a krásný klid. Takže bujaré je to tam až od pátku. Slováků a Poláků opravdu převaha, ale všichni v klidu, komunikativní a ochotní poradit. Ubytování jsem měl ve vesnici, dobrá cena a velice dobré jídlo. Fakt jsem si to užil a počasí mi vyšlo neskutečně. Jelikož byla základna skoro prázdná, užil jsem si i celý ten cvičák, poněvadž nejsem žádný borec. Hoooodně to pomohlo, na trailech a posunulo mě to o kousek dál. Jinak vyjet na horu je také zážitek 7 km s převýšením 400 m, ale je to opravdu parádní a pěkně udělané.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

23.9.18 16:44

Ten závěr jsi vystihl naprosto přesně. Na RS jsem v jejich začátcích jezdil několikrát ročně a po jejich boomu mě to přestalo bavit, resp. mě začali štvát ty hordy pšónků a lidí celkově, takže před čtyřimu lety jsem byl na RS do letoška naposledy. Letos jsem sebral odvahu a ve slunečný víkend si na RS zajel a byla to chyba. Hogo-fogo, jak píšeš, kam oko dohlédne, na základně absolutní mačkanice, kdy tě ostatní očima tlačili rychle dopít limču a uvolnit to místo u stolu, čiré peklo na zemi, nikdy více :D. Takhle si pohodový den bohužel nepředstavuju.

Reagovat
theedge
theedge

23.9.18 15:55

Dr: v pohodě. Na běžkách jsem na tom asi ještě hůř. Vzhledem k poloze mého bydliště a množství sněhu za poslední roky jsem běžkování pověsil víceméně na hřebík …

Reagovat
Dr.Jackyll
Dr.Jackyll

23.9.18 15:40

:-) tak si to tak neber, ten termín je vážně starý a já jsem ho rozhodně nevymyslel. každý by se tak někdy dal popsat. například já si tak připadám, když je náhodou sníh a vyjedu na běžkách – zábavu mi to ale rozhodně nekazí

Reagovat
theedge
theedge

23.9.18 15:30

No jejda to je zase povyšování s weekend warrior – ale asi to je přirozená lidská vlastnost chtít se za kazždou cenu odlišit :-)

V tom případě jsem weekend warrior :-D Chodím do práce, živím rodinu, splácím hypotéku, věnuju se dítěti a ženě, dělám i jiný sport než motat na kole nohama a přesto jsem potupně a pohradvě zařazen do kategorie weekend warrior :-D No život už je takovej.

Ale mě to moc nevadí na Rychleby přijedu znovu a rád ;-)

Reagovat
maajkee
maajkee

23.9.18 15:30

Bafoon. Plně sdílím tvé pocity. Byl jsem tam letos po pěti letech a nemělo to pro mě taky ten šmrnc jako tenkrát, 2011 co jsem tam byl poprvé.

Reagovat
mirorek2
mirorek2

23.9.18 15:25

Tak půjdu na pracák a bude ze mě week warrior :-))))

Reagovat
Dr.Jackyll
Dr.Jackyll

23.9.18 15:19

theedge: termín weekend warrior není přímo spojený s cyklistikou, ale obecně označuje člověka, který danou věc – v tomto případě bike – vytáhne tak maximálně o víkendu a jinak se tomu moc nevěnuje. že to přes den žije okolo základny je sice super, ale když se tam člověk jede spíš vyblbnout na kole a ne do sebe večer lít pivo, tak by trochu klidu v noci ocenil.

Reagovat
theedge
theedge

23.9.18 15:04

Je to jak píše Dr. U základny plno, ale na trailech je to v klidu i v naprosto vypajtý víkendy o prázdninách. Člověk se toho nesmí leknout. Alespoň to tam večer trochu žije a točí se tam trochu peněz – jak už tu někdo psal trochu společenská událost a provozovatelé základny a trailů si to rozhodně zaslouží.

Pokud je někdo introvert a musí být všude sám a všichni okolo jsou blbci, tak pro toho trailová centra samozřejmě nejsou správná lokalita ;-)

Jinak nevím co bylo myšleno pojmem weekend warrior, když se tam v týdnu nemám šanci dostat – cca 200km dojezd. Mimo pár lidí z okolí tam jsou všichni weekend warioři už z podstaty umístění Rychleb.

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

23.9.18 14:40

Není od věci si tam zajet ve všední den. Já tam byl s partnerkou minulý týden v úterý. Základna opuštěná. Na parkovišti kromě našeho ještě 3 auta, odpoledne už jen jedno. Během tří výjezdů nahoru jsme v klidu projeli úplně všechny traily, ty krátké (Velryba, Obelix) několikrát.

Reagovat
orm
orm

23.9.18 14:39

Vi nekdo jak to tam vypada pres tyden, zda je tam take plno nebo je plno jen o vikendu?

Reagovat
Dr.Jackyll
Dr.Jackyll

23.9.18 14:36

jsem v rychlebách dost často a taky se mi moc nezamlouvá ta brutální návštěvnost v poslední době. paradoxně ale traily zůstávají poloprázdné, i když je základna narvaná k prasknutí. stačí si tam na chvíli sednout a je jasné proč: samý pozér a weekend warrior. naštěstí nevede nahoru lano, ani shuttle tady nejezdí a fuck off e-bike cedulky taky zatím fungujou. je zajímavé, že co se národnosti týče, docela čechy převálcovali pšonci a slováci. docela mě mrzí že slováci víc nevyužívají potenciál svých hor – mám to z valach pekelně blízko.

Reagovat
Bafoon
Bafoon

23.9.18 12:26

protože bych chtěl nahoru dojet a ne cestou někde vrhat :) jídlo po ránu mi nědělá dobře… energeticky bez problémů

klidně tři helmy a krunýř – o to nejde… Ze základny je to cca km po asfaltu mírně do kopce a pak už jen hodně do kopce. V integrálce bych to stoupání jet nechtěl ani chvilku a smysl to nemá žádný. Ale dobře to vypadá to jo :)

Reagovat
mirorek2
mirorek2

23.9.18 12:20

Chybí asi závitové lepidlo :-)

Reagovat
mirorek2
mirorek2

23.9.18 12:19

Ať si každý dá na hlavu kakoč jaký chce! Raději dvě integrálky, než nic. Můj syn ji tam chce vozit taky, tak co:-)

Reagovat
theedge
theedge

23.9.18 12:18

Přijet ve 23 a v 6 vyjíždět bez snídaně … no tvl :-) Na to mne napadá jediná otázka → proč ?

Reagovat
plzakj
plzakj

23.9.18 12:14

Prijde mi, ze srouby chybi 2 :-)

Reagovat
orm
orm

23.9.18 11:52

Priste zkus TT. Je to mensi, ale neni tam moc lidi a atmosfera je tam jak na rychlebkach pred lety.

Reagovat
PAFIRA
PAFIRA

23.9.18 11:49

Pěkný fotky,fajn popis,ale z té tvé hudby bych asi vykvetl :-)

Reagovat
Bafoon
Bafoon

23.9.18 11:47

straky: dobře ty – kluci v hospodě včera ani ťuk (asi to bylo tou hospodou)

Reagovat
LM
LM

23.9.18 11:47

Našel jsem co je na poslední fotce špatně, ale nebudu to zatím kazit ostatním (jen ať taky pěkně hledají:-))

Reagovat
Strakááč
Strakááč

23.9.18 11:40

Hezký.. bych se tam taky někdy rád kouknul…

Našel jsem, co je špatně, ale ten šroub, co ti tam chybí jsem bohužel nenašel.. :)

Reagovat
Pepe72
Pepe72

23.9.18 11:36

Někdy jsem rád že robím na směny. Jezdím ve všední dny.

Reagovat
juraj.9
juraj.9

23.9.18 11:26

Pekna akce…

Reagovat

Další galerie z kategorie

MirosPikos 11
bara2 19
Hagner 8
Enron 18
Enron 4
vlasto 7