Agang Enduro - bělouš - verze 1.0

Přidat foto

Domaci rodinne vozidlo i pro toho nejmensiho clena.

14.10. tak jsem to zas malinko poladil a jelikoz mladej roste jak z vody byla nutna vymena brzd hayes sole uz jaksi nestacili tak sly do sveta a na misto nich prisly kousavy Formule K18. Hned je to na trelikach s mladym trochu bezpecnejsi a jistejsi.

(vloženo 9.9.18)

Hovnousek14
Ohodnoť bajk: (3.2  / 22 hlasujících)
Značka Agang
Model Enduro - 7mm
Modelový rok 2007
Velikost 16
Hmotnost 15,8
Rám Al author
Vidlice Suntour Epicon
Tlumič -
Hlavové složení -
Kliky Truvativ fived
Středové složení Truvativ isis
Přesmykač -
Měnič Sram X3
Řazení Sram X3
Převodník Gebhardt 36z.
Kazeta sram 9sp. 11/32
Řetěz -
Náboj přední Author disc
Náboj zadní Author disc
Brzda přední Hayes sole
Brzda zadní Hayes sole
Brzdové páky Hayes
Ráfek přední Author reverse
Ráfek zadní Author reverse
Dráty -author
Pedály Agang
Řídítka Funn Full on
Představec Da bomb
Sedlovka Agang
Sedlo Agang
Pláště Dmr, maxxis

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Hovnousek14
Hovnousek14

14.1.19 16:43

:-D .. tak toho sem si vůbec nevšiml.. ale stane se viď..:-D (opraveno)

Reagovat
Marek.Kv

14.1.19 13:56

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Hovnousek14
Hovnousek14

26.9.18 11:19

antt: doporučuji si nejdřív na kolo vyzkoušet u prodejce. kupoval jsem v dajsport.cz v Budějovicích a velmi ochotný personál, který mě nechal na kolo sedačku vyzkoušet jestli je vůbec možná instalace. ne na každé asi půjde takto namontovat.

Reagovat
antt
antt

25.9.18 20:10

super, díky :)

Reagovat
Hovnousek14
Hovnousek14

16.9.18 09:14

Antt: sedacka nejde otocit dozadu je resena jen jako dopredu. Toto je primo sedcka polisposrt bilby junior. Nevim kdo jiny takto vyrabi. Odkaz: https://www.teamsport.cz/…ro-oranzova/?… .

Reagovat
antt
antt

14.9.18 22:56

ptám se z důvodu, ze výrobce má více modelů a žádná zmínka o tom, že by šla sedačka namontovat i směrem dopředu

Reagovat
antt
antt

14.9.18 20:34

sedačka super, díky za tip. Chápu správně, že otočením těch lyžin může být ve předu nebo vzadu?

Reagovat
hmm
hmm

11.9.18 21:18

maajkee tak já nikdy děti po croozeru neumejval až před spaním klasicky, to slyším prvně ale dobrá tedy, navíc na tu louku a do lesa se musíš nějak dostat a k tomu je vozík ideál :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

11.9.18 18:04

Diky za rozsireni obzoru. Tohle se mi docela libi.

Reagovat
Hovnousek14
Hovnousek14

11.9.18 17:07

Koukám že nám tady celkem vřou emoce.. to sem nečekal když sem to sem dával..

Reagovat
maajkee
maajkee

11.9.18 14:19

PRach ve vozíku není přeceňovaná věc, prostě se praší jak sviňa, ani prachovej filtr není spása, po každý jsem holkám umejval obličej.

Jak říkám, používal jsem jak vozík, tak sedačky, ale kdybych se měl rozhodnout znova, tak se na oboje asi vyprdnu a radši půjdu s holkama do lesa nebo na louku.

Reagovat
gerrard
gerrard

11.9.18 14:02

krabica: Tak mne jen do skolky a na pole. :)

Reagovat
krabica
krabica

11.9.18 13:57

gerrard> Mně tak rodiče vozili běžně na výlety.

Reagovat
Trepifajxl

11.9.18 12:52

další B-F odborník… ale že jich je požehnaně

Reagovat
Dave13
Dave13

11.9.18 12:48

Z hlediska bezpecnosti ditete a ovladatelnosti kola je to tak mozna na zahradu ;)

Reagovat
hmm
hmm

11.9.18 12:16

Moje děti sedí na molitanu a když chtějí spinkat taky jim padne hlavička do molitanu. Navíc mám na vozíku cca 6cm zdvih a tak každý hrbol není tak hrozný. Často zastavujeme a kocháme se. Stále mu něco ukazuji a malej se v pohodě rozhlíží. Odpružení mám vlastní konstrukce tak aby vozík byl výše a měl lepší prostupnost terénem. Když jsem měl vozík pro dva tak jsem ho měl odpružený tak aby se vozík vůbec nerozšířil a aby projel brankou v oboře. Prach je příliš přeceňováný pokud ale je tak zvolním tempo třeba. Navíc jde kompletně složit tak se vejde ke stěně. Malý byt jsem ještě neviděl měl jsem kolo vždy u postele. Je to o tom jenom vejbavu vždy složit a rozložit nebo umýt atd.

Reagovat
Petulda
Petulda

11.9.18 11:52

S tím prachem ve vozíku to ale není tak horký. Jasně, pokud se jede po povrchu, kde se za kolem vyloženě práší, kdy je na castě volná vrstva jemnýho prachu, tak to je blbý.

Sedačka je z níže uvedených důvodů super.

Reagovat
Trepifajxl

11.9.18 11:32

já tedy nevím, zda se k tomu mohu ještě vyjádřit, když mě „vozili dlouho v kočárku a tudíž mám blok“, ale je to přesně jak píše hubert

Reagovat
gerrard
gerrard

11.9.18 11:25

Bonebiker1: jenomze to nas vozili proto, ze to jinak neslo a byla to standarni doprava. Na vylet s nama nikdo nikam nejezdil.

Reagovat
Bonebiker1
Bonebiker1

11.9.18 11:09

My starší jsme takhle odvozili všechny děti, jen sedačka byla svařená z trubiček, sedátko z červené koženky, přidělávala se přes objímku na horní trubku, sloping nebyl, to by nám děti padaly dozadu, na nohy byly stupačky na vidlici…no a vozík maximálně drátěný dvoukolák přidělaný provazem k sedlu, a na kolech jezdí doteď, jak se jim to líbilo

Reagovat
hubert.d
hubert.d

11.9.18 10:53

Jenze kdyz mam ditko pred sebou v sedacce, ma stejny vyhled jako ja, muzu mu dobre ukazovat kde se co v prirode sustne, ukazovat na stromy a rikat jim jak se jmenuji, ukazovat kopce, pole s obilim, zver atd. Zatim co v sedacce ta sebou ma dite vyhled tak na ma zada a tak mu tezko budu ukazovat a ucit ho novemu poznani. No a ve voziku je dite tak nizko, ze ten vyhled taky nestoji za moc. Ale ma tam prostorovy komfort. O pohodli bych moc nemluvil, pokud tedy nejedete zrovna po hodoucke cyklostezce. Navic se do voziku dost prasi a tak se vymysleji porad jemnejsi a jemnejsi sita jako filtr.

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

11.9.18 10:31

Vozik vs. sedacka: u nas treba vozik nepripada v uvahu z duvodu, ze jej neni kam dat. Je proste prilis veliky. Ano, prvotni problem je bohuzel maly byt.

Reagovat
Petulda
Petulda

11.9.18 08:49

…a jsou rodiče, kteří dělají obojí a takových je, alespoň podle toho, co vidím kolem sebe, drtivá většina. Netřeba to zase vidět tak černobíle, že jen buď a nebo a nic mezi tím.

S dítětem ve vozíku / na sedačce se dá někam rozumně daleko dojet a tam ho nechat chodit, běhat, lézt, koupat se… Být odkázaný na kilometr dva kolem baráku nebo auta, to nevidím jako úplně fajn řešení.

Výhoda vozíku je i v tom, že slouží jako terénní kočár nebo vozík pro běhání / brusle.. Díky velkým kolům, rozvoru a fungujícímu odpružení je výrazně stabilnější a nepoměrně líp zvládá nerovnosti. V pohodě projede i tam, kde se s kočárem nedá nebo by to bylo na hraně. Třeba my bydlíme na malé vsi a s kočárem bysme byli odkázaní jen na silničky 3. třídy a dvě kilometrové polňačky – a to máme kvalitní kočár s normálníma pneu s duší (žádnej plast nebo jen tvrdá guma), který je taky odpružený (dve klasický pružiny na zadní nápravě, zdvih tak 3 cm). Vozík používáme několikrát za týden.

Reagovat
maajkee
maajkee

10.9.18 21:17

Asi takhle, jsou rodiče, kteří kvůli své zábavě přizpůsobují vybavení, tak by to s nimi mohlo absolvovat děti a jsou rodiče, kteří prostě přizpůsobují zábavu dětem. Je na každým co si vybere a jak to praktikuje.

Podle mě malý dítě z cestování na delší vzdálenostim jak ve vozíku tak v sedaččce, či nosítku nic moc nemá a stokrát radši si damo někam dojde (dojede) byť třeba jen kilometr nebo dva.

Já si prostě uvědomil, že vozík na vožení dětí jsem si pořídil hlavně kvůli sobě, abych mohl jezdit, druhý děcko už jsem v něm svezl jen párkrát a pak ho prodal.

Ale jak říkám, každýho věc.

Reagovat
Trepifajxl

10.9.18 20:53

asi jo, asi mě vozili dlouho v kočárku, tak mám blok, protože vidím nepatřičný rozdíl mezi vozením dítěte ve vozíku a v sedačce před rodičem…

jsem já to ale hlupák a žil jsem v omylu, děkuji žes mi to objasnil

hmmm

Reagovat
hmm
hmm

10.9.18 20:47

Trepifajxl když nevíš co s dítětem tak mu zařídíš hlídání, když malej chce jet tak se cpe do vozíku nebo na odrážedlo, máme to jinak, tebe asi vozili dlouho v kočárku tak máš blok

Reagovat
Trepifajxl

10.9.18 20:34

hmm: nikoli, když chce jet rodič na kole a neví co s dítětem, tak ho strčí do vozíku a zabaví hračkami a naopak, když chce jet s dítětem, kvůli dítěti, tak si ho vezme takto do sedačky, aby díte vnímalo jízdu

Reagovat
hmm
hmm

10.9.18 20:28

Trepifajxl když chce jet rodič s dítětem tak mu do vozejku nabalí celej ancábl aby malej mohl trandit někde mimo cesty taky a měl veškerej komfort. Do batohu nic nedáš. Malej si prohlíží knížky, mačká hudební hračky nebo baští jídlo před jízdou aby až bude vhodná cesta mohl se vyblbnout též

Reagovat
Hovnousek14
Hovnousek14

10.9.18 20:20

Samozrejme bryle na sedacku malej ma jen na foceni si je sundal aby prej vypadal lip …

Reagovat
Hovnousek14
Hovnousek14

10.9.18 20:17

Maajkee: Tak to si nemyslim, dle meho nazoru ie dulezity jak se v ten dany okmazik decko citi a vnima cely ten zazitek, i kdybych s nim jel jen 3×. Kdyz bude nadseny tak si vytvori kladny vztah k cele cyklistice a vytvori si zakladni navyky.

Reagovat
Trepifajxl

10.9.18 20:16

vozík je dobrý, když chtějí jezdit rodiče a potřebují dítě někam odložit, sedačka je dobrá, když chce jet rodič s dítětem

Reagovat
hmm
hmm

10.9.18 20:13

Nevím co je párkrát ale moje děti z vozíku nechtěli a vozil jsem je 4 roky a teď mám už další vozík ale pro jedno dítě a další syn se v něm bude vozit zase aspoň 4 roky. Jakékoliv sedačky se z vozíkem nedají vůbec srovnat. Už jen bezpečnost dítěte nesrovnatelná. Třeba bez brýlí aby kluk takhle jezdil na přední sedačce bych opravdu nechtěl. Já děti tahal už od roku a když měli odrážedla tak jsem tahal i je a když měli kola 12tky tak taky. Faktem je že hromada lidí má sedačky a vozíky na parádu.

Reagovat
Trepifajxl

10.9.18 20:07

maajkee: podle mě není, zrovna na tom umístění dost záleží, takto vpředu je to fakt pro dítě o dost zajímavější

a zrovna tyhle výrobky, i když je použiješ jen párkrát, tak pak bez problémů prodáš někomu dalšímu nebo nějak vysdílíš mezi příbuznými

Reagovat
maajkee
maajkee

10.9.18 19:47

trepi: mě šlo jen o to, že je uplně jedno v jakým typu sedačky nebo vozíku dítě párkrát pojede.

Reagovat
Fran7
Fran7

10.9.18 19:30

Jo z druhou fotkou už to kolo vypadá líp.

Reagovat
Trepifajxl

10.9.18 18:52

maajkee: i kolo je dílem okamžiku, protže z něj dítě za dva roky vyroste, takže mu proto pořídíš plečku?

Reagovat
Emp14
Emp14

10.9.18 16:51

Super baby airbag. Sranda :-)

Reagovat
Hovnousek14
Hovnousek14

10.9.18 16:39

Tak to je jasny ale proč mu tu chvilku neudělat co nejpříjemnější.

Reagovat
maajkee
maajkee

10.9.18 16:31

U druhýho je to taky okamžik, věř mi :) Teď už chtěj jen drandit na kole nebo odrážedle, sedačka je nuda :) ( 4 + 2 roky )

Reagovat
Hovnousek14
Hovnousek14

10.9.18 16:21

Tak ono to nemusí zustat u jednoho dítěte.:-)

Reagovat
maajkee
maajkee

10.9.18 16:07

Vždyť je to uplně jedno, díte v sedačce to je chvíle okamžiku a ejhle sedačka už je k prdu :)

Reagovat
GULIN
GULIN

10.9.18 12:47

hubert.d: staré klasické dobře znám.....tento „novější“ typ vidím opravdu poprvé, vždycky jen se sedačkou za sedlem

Reagovat
hubert.d
hubert.d

10.9.18 12:36

Taky jsem ji takhle vozil. Vyjimecne musim s tim co napsal Trepifajxl do puntiku souhlasit. :o)

GULIN: Vsak to neni zadna novinka. Uz me pred 37 lety takhle vozil tata a ja pred 12 a 9 lety sve dcery. ;o) Tento typ sedacek se vyskytuje v mnoha obdobach. Od kovovo kozenkove za minuleho rezimu, po plastove dnes.

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

10.9.18 12:31

Vidim, ze priste si to musim po sobe precist aspon 2× :-)

Diky, za odpoved. Tohle musim taky vyzkouset. A napada me ze bych si mezi sedacku a ram jeste hodil nejaky molitan, nebo neco takoveho.

Reagovat
Hovnousek14
Hovnousek14

10.9.18 12:19

TO -b-n-x-: řidítkama ho nijak nebouchám ale je fakt že je malinko omezený rejd, řidítka se zarazí o konstrukci sedačky, ale při jízdě to nijak nevadí. Sedačka je pouze na těch drátech – ale je to 10–12mm drát a dost pevný, ve předu se lehce opírá o rám ale jen plastem a mám tam nalepenou ochranou samolepku aby se nedřel. jinak sedačka drží jak přibitá.

Reagovat
jardalee
jardalee

10.9.18 12:10

me takhle otec vozil na motorce :D

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

10.9.18 11:47

Hele, a nebouchaas riditkama do nohou toho ditete, kdyz otacis riditkama? Vypada to jako ze jsou dost blizko.

A jeste – ta sedacka drzi jen na tech „dratech“, nebo to je jeste necim vepredu vypodlozeno?

Reagovat
vpa007
vpa007

10.9.18 11:24

@matbiker: tak zase tím baťohem můžeš ve sjezdu dítě přimáčknout do sedačky a nevypadne ti… (sarkasmus), ale taky viděno!

Reagovat
GULIN
GULIN

10.9.18 11:09

Konečně sedačka kde se u vývoje myslelo.

Já musel vozit malou v sedačce za sebou a ten pocit kdy nevíš co dělá, nebo jestli už spí.......nedej bože je tam vůbec ještě???

Reagovat
matbiker
matbiker

10.9.18 10:29

A nejlepší jsou ti, co vozí děcko vzadu na sedačce a ještě mají batoh na zádech. Viděno, bohužel, mnohokrát......

Reagovat
vpa007
vpa007

10.9.18 10:19

Hehe, dobrá šílenost! Ale jak píše Trepi, tenhle typ sedačky je asi tak o 100% lepší, než ta vzadu, kde děcko max sleduje zvětšující se mapu na zádech svého domestika a pak mu hlava padne někam bokem ;-)

Reagovat
Hovnousek14
Hovnousek14

10.9.18 09:53

Harley-davidsonův posed pobavil :-D, lehce být musí,ale není to tak strašný, myslím že na delší stavbě by to nevadilo vůbec. A s trepifajxlem nelze jen souhlasit, pro toho malého človíčka je to výborná příležitost jak si to užít a seznámit se ze světem bajku aniž by musel někomu čučet na řiť, anebo se válet zavřený v nějakým vozíku za kolem. Máme takto společně najet kolem 150km a vždycky se na kolo moc těší.

Reagovat
hmm
hmm

10.9.18 09:17

Tak šlapat jako když větrám kulky vyžaduje jistou dávku harley-davidsonova posedu. Což vždy nejde

Reagovat
Trepifajxl

10.9.18 09:13

sedačka takto je naopak fajn, přesně jak píše autor, dítě má lepší výhled, interakci s rodičem, nemusí jen tupě sedět za zadním kolem a zírat na záda

tvrzení, že dětská sedačka na kolo nepatří je blbost měsíce, možná i roku

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

10.9.18 07:40

Dětská sedačka na kolo nepatří.

Reagovat
Hovnousek14
Hovnousek14

9.9.18 22:34

To pumpy. Je sedacka polisport bilbi.. velka pecka.. malej je vepredu a ma na vsechno rozhled a je tam spokojenej. Navic je to stabilnejsi nez sedacka vzadu a mam pocit i bezpecnejsi a dovolil jsem si s tim i lehci trejlik.

Reagovat
Hovnousek14
Hovnousek14

9.9.18 22:31

No co se tyka nastaveni sedla, tak takhle samozrejme neni, bajk byl puvodne poze na 4× a tudiz sedlo bylo uplne jedno jak je hlavne ze neprekazi, navic to byl dar od velmi dobreho kamarada ke svatbe aby sem moh vozit naseho rocniho synka a tohle je prvni foto po nainstalovani sedacky… Mimo jine zkousel jsem na tom takhle jet a koule me boleli uz po 100 metrech

Reagovat
pumpy
pumpy

9.9.18 22:14

No koukam na tu sedacku – takto upnutou jsem ji teda jeste nevidel.

Reagovat
petyn
petyn

9.9.18 20:00

To nastavení sedel na všech Tvých kolech Ti vyhovuje ?????????????

Na tom snad nejde sedět.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Mican_1 1
MCS 4
mirdanb 4
pumpy 5
vlkuc 1
Skream 7