Kanada - Britská Kolumbie a Alberta 2018

Přidat foto

Tak sem zase tady s dávkou inspiračních a možná i trochu nasíracích fotek. Tentokrát došlo i na kolo (ve Whistleru), takže mi nevyčítejte, že to sem nepatří.

Do Kanady jsme vyrazili skoro na celý červen a na programu byly hory Britské Kolumbie a Alberty. Některé plány nám trochu zkomplikoval sníh, který ještě neroztál, a taky sníh, který v průběhu června napadl. Nakonec se však počasí dalo a některé výlety stály fakt za to.

Pokud vás to zajímá více, cestopis z naší cesty najdete na http://horama.cz/…esky/kanada/. Na webu najdete povídání trasy a hromadu dalších fotek, které vás začnou nahlodávat, zda třeba taky nevyrazit.

(vloženo 21.8.18)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
goofy
goofy

23.8.18 08:59

No jo.. Neříkám, že nezávidím… :-) Tam bych taky jednou chtěl. :-)

Reagovat
allda
allda

22.8.18 13:42

To sú panoramata, pecka, tiše závidím ;-)

Reagovat
Lenka.05
Lenka.05

22.8.18 12:57

Jasný, rozumím. Ale mít dobrý fotky není o tom někoho ohromovat, ne? Ale jak jsem už psala, fotky máš pěkný, o tom nemusíme vést diskuze :) A nejlepší jsou zážitky, to podepisuju.

Reagovat
chomejs
chomejs

22.8.18 12:45

Lenka.05: Jasně, v RAWu si s tím jde dost vyhrát, ale abych se přiznal, tak mě to moc nebaví. Stejně to nevyfotím/neupravím líp, než jsem to v reálu zažil. Fotím, protože si rád připomenu strávené chvíle, a ne, abych pak při úpravách strávil za monitorem další hodiny, abych snad ohromil lidi, které nikdy neuvidím.

Reagovat
waters
waters

22.8.18 12:00

Ja bych to fotil na iphoun nebo na kompakt olympus, stačilo by mi to. Každopádně tyhle fotky jsou jinej level! Především nádherná krajina a určitě i zážitky;)

Reagovat
Lenka.05
Lenka.05

22.8.18 11:43

Tak aspoň máš prostor pro úpravu, když se ti nějaká fotka bude líbit víc a zaslouží si pečlivější úpravy. Já fotím jen do raw většinou s prioritou clony. Když jsi psal, že jsi fotil na P, dedukovala jsem z toho, že je to jen do jpg :) Jinak já si vůbec netroufám posuzovat technickou kvalitu zmenšených fotek postovaných na BF, které ještě prohlížím na ntb.

Já si z Kanady přivezla hafo fotek v raw na fullframe…a ještě je nemám pořádně ani probraný :D Jsi dobrý, jak jsi to dokázal popsat a zpracovat. Jinak Kanada sama o sobě je docela zážitek, i když mně přece jen maličko zklamala. Nevím, asi prvky očekávání vystřídaly prvky zklamání.

Reagovat
chomejs
chomejs

22.8.18 11:16

Lenka.05: Je to foceno v RAWu. Nejsem zastáncem šílených úprav. Sony A6000 jsem si vybral kvůli velikosti, fakt si nedokážu pro daný účel tahat fullframe. A jak říkám, neaspiruji na to být fotografem, jedná se o fotky čistě dokumentační.

Reagovat
Lenka.05
Lenka.05

22.8.18 10:49

Byli jsme tam vloni, jen jsme měli trošku smůlu na počasí.Fotky OK na to, že je to foceno do jpg na automat seťákem. Z rawu se dá dobrým postprocesem dostat o hodně víc, ale to jsou pak zas další hodiny u PC no. Něco za něco. Sony A6000 mám taky jako cestovní, je to pořád hodně dobrý stroj a výhoda je velikost, bohužel skladný a malý setový objektiv není úplně super kvalita. A jiná alternativa prakticky neexistuje. Pak už jen sada pevných objektivů, což zase zabíjí pohotovost a skladnost celé soustavy, plus samozřejmě cena.

Reagovat
ufoncz
ufoncz

22.8.18 08:46

Fotky nejsou dokonalý, ale vůbec to nevadí. I tak jsou lepší než drtivá většina toho, co sem kdo dává. A to platí i o informační hodnotě. Na tvým webu už jsem si taky se zájmem něco přečetl před časem, vůbec se neostýchej tady na novej obsah upozornit. Obdivuju, že tak precizně tvoříš o vejletech články. Já se maximálně dokopu při cestě něco nacvakat mobilem, nasypat to tady do galerky, vztekat se, když mi BF desetkrát přeháže pořadí fotek a useká posledních několik písmem popisků :-).

Reagovat
Wojtkingson
Wojtkingson

22.8.18 08:38

To je paráda, ale na ty skály na focení bych teda nevylezl :D

Reagovat
ra.ma1
ra.ma1

22.8.18 08:30

vili: to je psano, nasim slezskym dialektem/narecim :) dobre,ni? ;)

Reagovat
hubert.d
hubert.d

22.8.18 08:24

Report vcetne fotek jsem uz nedavno zhledl na Tvem webu, ktery pravidelne navstevuju nejen pro svele cteni a fotky, ale take pro dobre recepty. Diky! Jen tak dal a houst… ;o)

Reagovat
vili
vili

22.8.18 08:12

ra.ma1: tvl „super fotki“ – to je jinačí level :-D

Reagovat
RomanH
RomanH

22.8.18 08:03

Nadherny fotky, krasna priroda. Snad se tam nekdy podivam.

Reagovat
chomejs
chomejs

22.8.18 06:48

Ještě jsem chtěl k tomu napsat, že kvalita je hodně redukovaná a BF udělá svoje.

Derwen: Beskydy jsou jen jedny.

Reagovat
ra.ma1
ra.ma1

22.8.18 06:11

uuuuuuaaaa!koukaaam emerald lake,peyto lake,…kraaasa! taky jsem mel tu moznost tam pred par lety byt a je to obrovska naadhera! super fotki

Reagovat
Steve.rider
Steve.rider

22.8.18 06:11

Prostě nádhera.......

Reagovat
strtom
strtom

22.8.18 00:05

BOOOOŽŽŽIIII.

Reagovat
Derwen
Derwen

21.8.18 22:58

Je to paráda, to ti pak ty Beskydy musí být malé, ne? ;-)

Reagovat
Johny.Merida
Johny.Merida

21.8.18 22:43

Twl, vo co gou..... fotky super,pecka,bomba…a na výstavu ,kde to budou hodnotit odborníci ( ne odborníci z BF :-))…to asi posilat nebude.

Reagovat
mr.antik
mr.antik

21.8.18 22:31

Fotky jsou uplně v pohodě, opravdu je to tim sklem, sám jsem ho měl a k tomu supr foťáku to opravdu kazí. Když vypneš SW korekci skla, tak bys brečel. nejsem profík abych to pojmenoval, čim to kazí, asi se jim tam někde rozptyluje světlo kde nemá. Jakákoliv pevná Sigma za pár Kč udělá supr službu. Ale to už se zvrhává… spíš jen doporučení, když už tahaš „velkej“ foťák

Reagovat
mirorek2
mirorek2

21.8.18 22:28

Parádní fotky i popis na webu, jako vždy!

Reagovat
theedge
theedge

21.8.18 22:20

Mikikuba omg to jsou teda řeči. To je prdel jak kažej kdo si koupil foťák je hned odborník na focení a musí všude vnášet svoje rady. Kompozičně tam žádné zásadních chyby nevidím – zlaté řezy fungují, má to prostor, nikam se to nekácí. Vidím kvalitní cestopisné fotky tak jak sám autor uvádí. Není to krajinkářský top produkt kde se často velmi a velmi dlouho čeká na světlo a podmínky – to při cestování není možné.

S prokresleností fotek u chomejse na webu vůbec nemám problém – za mne příjemný a není to přeostřené tak jak je dneska moderní – hodně tahat za ostrost a saturaci a hned je z toho pěkná fotka že :-) ( přitom obsah často o ničem ).

Hodnotit prokreslenost fotek tu na BF který jsou resamplovaný na zmenšeninu jednak možná autorem a pak podruhé neznámým ( a asi ne moc kvalitním ) algoritmem BF fóra je fakt úsměvný. Vidělas originál ? Hodnotit kontrasty a barevnost bych si netroufnul kritizovat vůbec – dost by mě zajímalo na čem na ty fotky koukáš. Předpokládám že kalibrované EIZO grafické řady to asi nebude … nehledě na to že už jen samo zobrazení fotky v sRGB prostoru na webové stránce není ideální.

Tyhle kecy pod každou fotkou kdy se hned někdo musí přihlásit že je taky " fotograf " a hned někoho soudí jsou fakt otravné.

Pedro404: Kdyby jsme vzali z gruntu, tak na prokreslenost fotek má vliv spousta věcí – samozějmě scéna jako taková ( světlo – jeho dostatek, směr a barva, opar, vítr který hýbe se stromy, vlny na vodě … atd.), pak samozřejmě kvalita objektivu a použitá clona (každý objektiv má svoje „zlaté“ okno kdy má nejhezčí kresbu ), Rozlišení snímače a jeho dynamický rozsah ( víc Mpx je lépe a s vyšším dynamickým kontrastem dochází méně k přepalům a jsou lépě prokreslené tmavé části ), požité ISO ( velmi obecně – čím vyšší ISO tak je ve fotce víc šumu a ztrácí se detail ) , Čas a zda byl použit stativ ( delší časy nemusíš ideálně udržet), jestli je fotka zpracovaná z RAW souboru nebo již komprimovaného JPG ( který může zmršit již software ve foťáku – např. v mém foťáku je mezi fotkou v JPG a RAW dost podstatný rozdíl ). No a pak je to samozřejmě milion postupů v postrocesu ( ostření, kontrasty, úrovně, saturace, algoritmy zmenšování )… To vše má vliv na ostrost a detailnost fotky.

Reagovat
scret
scret

21.8.18 22:16

paradni fotky!!! Nejsem sice odbornik, ale me se fakt libej:)

Reagovat
chomejs
chomejs

21.8.18 22:15

Jo a díky všem za pochvalu.

Reagovat
chomejs
chomejs

21.8.18 22:15

Fakt neaspiruji na to být fotografem, pro moje účely mi stačí to, co mám. Chápu, že limit je hlavně v objektivu, ale zatím se mi nechce investovat do lepšího. Foceno na automat (P) a uvědomuji si, že to nedosahuje kvalit „profi“ fotografů, což mi nijak nevadí.

Reagovat
plzakj
plzakj

21.8.18 21:32

Esi ono to neni tak trochu HDR a tim padem malo komtrastni. Ale cop dobrej. To jako jo.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

21.8.18 21:02

Luxus, měsíc volna v kuse bych v rachotě taky chtěl někdy zažít :)

Reagovat
Pedro404
Pedro404

21.8.18 20:56

mikikuba: Co myslíš tou prokresleností, pokud nejde o postproces? Jak měníš prokreslenost pomocí ISO, času a clony?

Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

21.8.18 20:54

Jinak post proces je opravdu hooodně individální záležitost a najít rozumné hranice je opravdu těžké a chce to velký cit. Je pravda že já přestřelování nemám ráda, ale každý to má rád jinak:DD jako vše…

Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

21.8.18 20:52

Já neřeším post proces ale prokreslenost kompozici a další věci který jsou důležitý pro focení krajiny či hor. A zvlášť mě to zajímá když fotil foťákem podobným mýmu. Podle mě fotil na automat. A to prostě není úplně ok. Ale to by se k tomu jak to fotil musel vyjádřit autor:)Ale tak ale máš pravdu každýmu se líbí něco jinýho :) A o tom to je:)

Reagovat
Pedro404
Pedro404

21.8.18 20:48

mikikuba: Já bych to viděl jenom jako dva různý přístupy k postprocesu, ty tvoje fotky hor z Nepálu vypadaj víc jak focený na film, chomejsovy sou víc zkrášlený, osobně mi jeho sednou víc.

Reagovat
mr.antik
mr.antik

21.8.18 20:40

Seťák zahodit, souhlas…dovedl bych si představit strávit tam tak čtvrt roku minimálně :-)

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

21.8.18 20:35

tak tahle galerka je velká! Jinak tady by ani nevadilo, že by to neblo o bajcích

Reagovat
rdx
rdx

21.8.18 20:28

uaaa

Reagovat
waters
waters

21.8.18 20:22

fotky krásný a přirozený..

Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

21.8.18 20:20

OK napsala jsem blbě nejde o kontrast ale takovou jako neber zle „vyblitost“:)Ne­prokreslenost. fotila jsem hory v Nepálu v Himálaji a vím že to není jednoduchý ale jde to. Koukni na web jestli chceš. A fotila jsem horším foťákem ale také Sony 5100:) Jinak problém je také ten setovej objektiv bohužel na toto nestačí.:( Mám ho taky ale tam jsem ho nepoužila vůbec. Není na tohle focení moc.

Reagovat
Pedro404
Pedro404

21.8.18 20:15

Super fotky!

Reagovat
wilda81
wilda81

21.8.18 20:08

Paráda!

Reagovat
mr.antik
mr.antik

21.8.18 20:07

Krásné to je, všecko, z pohledu fotografií opravdu kontrastní skoro moc

Reagovat
Pentaroth
Pentaroth

21.8.18 20:06

Nadhera!

Reagovat
chomejs
chomejs

21.8.18 20:03

Mikikuba: Foceno je to Sony A6000 se setovým objektivem 16–55 mm. Mně to kontrastní přijde naopak až moc, ale každý má asi jiný vkus. Mě moc ty přepálené filtry neberou.

Reagovat
depresy

21.8.18 19:53

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

21.8.18 19:38

Taková nádherná příroda si zaslouží pořádný fotky:)

Reagovat
Mikikuba
Mikikuba

21.8.18 19:37

Čím to je focený? Je strašně nekontrastní což je škoda velká!

Reagovat
Lynch

21.8.18 19:32

Obsah tohoto příspěvku je blokován.
Reagovat

Další galerie z kategorie

bmx20 7
bmx20 6
Reneks2 7
hawrda 13
bmx20 4
bmx20 5