Neskokanův skok

Přidat foto

Jako nejvetsi srab toho moc nenaskacu, ale na mistni „Alajne“ jsem si nasel sekci 3 gap-stepdownu co me jdou a bavi, tak se musim i pochlubit – https://www.instagram.com/p/BhQnOqHBVRa/

(vloženo 8.4.18)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
MichaelSimek
MichaelSimek

12.4.18 01:33

Vim co se snazis poradit a vim ze to tak muze z toho kusu co je na videu videt vypadat, ale realita byla o neco pozitivnejsi. Rychlost velika, do vejsky ja nejak extra nemusim, tak jsem dal to pumpnuti (prvni faze bunny jak rikas) driv a zbytek odpalu squashnul ale nebylo potreba nejak extremne, tak aby to vyslo hezky do dopadu. Kdyz by to bylo kratsi tak bych zkusil tu vejsku nebo vic squashnout nebo proste pribrzdit, ten dopad je celkem videt pred odrazem takze si to clovek odhadne. Vim ze skakani je moje nemesis, zvlast kdyz roste rychlost, ale zase uplnej zacatecnik taky snad uz nejsem.

I tak diky za rady.

Reagovat
Atilla
Atilla

11.4.18 10:56

Podle mě prostě padá tak jak ho hodil skok( kdyby ten skok byl kratší, tak by šel na rovinu po předním kole). Na odrazu bych si přitáhl řidítka k sobě a napl nohy a letěl(první fáze bunny) a potom před dopadem teprve natahoval ruce a pokládal do dopadu.

Pokud bych ho chtěl letět v rychlosti a nízko, tak na odrazu pokrčím víc nohy a ruce (kopíruji odpal) a v letu zase ruce a nohy natáhnu abych mohl tlumit dopad.

Reagovat
saintjv
saintjv

11.4.18 07:36

Atillo proč nocontrol? Pokud mas chvilku zkus mi nějak popsat proč je to špatně? Skočil bych to asi stejně jako Majk a oba to chcem posunout. Tak jestli muzu poprosit tedy o malý rozbor

Reagovat
MichaelSimek
MichaelSimek

10.4.18 21:13

Hele no control to není, no control skákání se bojím jak čert kříže. Vím že žádnej skokan nejsem a strach ze skoků mám velkej ale tohle je lehce popnutý ale potlumeny pže to tak krásně vyšlo do dopadu.

Reagovat
Atilla
Atilla

10.4.18 13:45

Dle mě – No Control

zkusil bych to pomaleji a lépe.

A k lajně- podobné mrdko skoky jako v Schonecku sice je to sranda, je to lehké, ale skákat se na tom nenaučíš.

Reagovat
Strakááč
Strakááč

9.4.18 16:24

skáču ale to nejni moc ke chlubení ještě.. :D chci spíš až se dostanu někam jinam, než pořád na svojí dráze.. :)

MS: padat se ale taky dá učit :) vždycky když něco vypadá na pád.. je lepší jít padat a soustředit se na pád než se soustředit na to jak to udržet.. pak to dopadne hůř.. :)

já třeba zezačátku na svojem malým (3m dvojáku) skoku zkoušel tahat a prvních pět skoků co skok to rozhození a pád, protože jsem to přeháněl buď víc na záda taháním.. nebo jsem si to na odpalu rozhodil do boku a zdřevěněl.. ale vždycky jsem se uvolnil a lehnul si.. :) a nic otřepal jsem se.. rozjel a znova spadnul.. a to se padat bojím…

jinak můj názor je, že člověk se nejvíc zraní v momentě, kdy pád nečeká a nepřipraví se na něj… když se to očekává.. dopadne to v 99% případech líp…

Reagovat
Pedro404
Pedro404

9.4.18 13:02

Strakáč: A skáčeš vůbec nějaký skoky? Vždycky vidim jenom fotky velkejch bunnyhopů na rovině.

Reagovat
saintjv
saintjv

9.4.18 10:49

Majku je jeste mladej a srusta rychleji nez my:DD

@Strakac dovolim si tvrdit ze to ze umis banac neurcuje to jak umis skakat. Treba takovej becis by o tom mohl povidat pribehy. Nepamatuju se ze by umel poradne bunny- tim ho nechci urazit ale nevidel jsem ho to skocit. ALe co ten clovek posila za kokotiny ja nikdy neskocim… Takze asi tak.

Reagovat
wilda81
wilda81

9.4.18 10:25

MS: Přesně. Raději pomalu a postupně, než hurá akce a pak sezóna v háji nebo ještě hůř – zdraví.

Reagovat
MichaelSimek
MichaelSimek

9.4.18 10:02

To s tím pádem silně nesouhlasim. Až budeš mít pár pořádaných tak pochopíš

Reagovat
Strakááč
Strakááč

9.4.18 07:47

Tak uplnej bunny to bejt nemusí jsou lidi co tahat umí ale bunny nedavaj :) jde podle mě hlavně o to vytažení se nahoru a zadním netlumit :)

musíš chtít překonávat ten strach.. to je někdy ta nejvíc zábava :) a pád je vždycky krok kupředu.. :)

Reagovat
Carloss
Carloss

9.4.18 05:46

Já končím jakmile je mezi odpalem a dopadem díra, ať sebemenší :( Taky neumím tahat, takže potřebuju vyzkoušet jak danej skok kope.. když jsem na to čuměl v Kálnici s jakou lehkostí se daj skákat fakt velký věci, tak mi bylo trochu studno. Na bunny hopu pracuju- v tomhle má Strakec pravdu, že bez něj nemá smysl se o něco pokoušet, protože to zákonitě bude špatně

Reagovat
MichaelSimek
MichaelSimek

9.4.18 00:40

bunnyhop umim, skakat taky, jen an malejch vecech, jakmile je to velky tak koule utecou

ja strach neprekonavam, u me to nefunguje, ja jezdim to ceho se nebojim tak dlouho dokud se neprestanu bat ty vetsi veci a tak dale (a ver mi ze chci, saintjv by mohl povidat :D)

ziju tu, ale ted pres podzimu/zimu se tam dostanu jen o vikendech, jinak az bude svetlo tak sem v bikeparku casto po praci

partak na me moc nefunguje (saintjv by opet mohl povidat) naopak hlava zacne trucovat jeste vic kdyz vidim partaka jak to dava na pohodu a ja se toho bojim (i becis by mohl povidat!)

na me funguje jenom jezdit, jezdit jezdit a obcas nejezdit a hlavne nespechat a netlacit se do toho

Reagovat
Strakááč
Strakááč

8.4.18 23:53

koule budou.. bunnyhop umíš ? to tahání se bude hodit na zbytku… to se jen vypiluje, strach zmizí a bude :) strach se dá překonat a kdo říká že ne, tak jen nechce.. :D jen to bude stát čas.. a ty tam jako žiješ ? a jezdíš takhle každej den nebo obden.. ? pokud jo.. stačí ti parťák a do roka je skočíš všechny podle mě.. :)

Reagovat
MichaelSimek
MichaelSimek

8.4.18 22:42

je to ten na 1:18–1:20

hele jezdim ten trajl prave proto aby se to posunulo, ale koule na to nejsou, tak holt to potrva

Reagovat
Strakááč
Strakááč

8.4.18 22:08

https://www.youtube.com/watch?…

a poznáš ho ? :D jinak tvl to skákání se nauč to co vidím v tom videu.. to je ráj pilotů ne ? :)

možná se ten styl ani kritizovat nedá.. když vidím tu flow a tohle jsou takový ty urychlováky no :)

Reagovat
MichaelSimek
MichaelSimek

8.4.18 21:08

Strakac: hele až sem prijedeš a prijedeš si ten trajl tak můžeš soudit, ten trajl je stavěny pro lidi co opravdu umí skákat(já mezi ně nepatřím) a stavitel určitě skákat umí. Vygoogli si Airtearoa trajl a videa. Můj styl klidně kritizuj proto to sem dávám ale kritizovat skok a trajl který si nikdy nejel…

Reagovat
Breakpain
Breakpain

8.4.18 20:26

pěkný, pěkný :)

Reagovat
Strakááč
Strakááč

8.4.18 14:16

Pedro mě taky to rozhodi na začátku ale pak letím nakrivo drevenej.. když neletim nakrivo tak jsem uvolnenejsi :)

Kdyby za to zatahnul jak tahaj fourcrossaři tak je tak o čtyři, pět metrů dál :) na ten trail asi stavěl taky nekdo kdo to netahá :) jinak by byl dopad o dost dál..

Reagovat
mr.antik
mr.antik

8.4.18 14:04

mně to přijde naprost uplně v pohodě, klidně bych ještě potlumil. Pokud je rychlost v rámci flow trejlu, tak proč jí přizpůsobovat skoku, aby to „líp“ vypadalo.

Reagovat
Pedro404
Pedro404

8.4.18 13:31

O dřevěnosti ve vzduchu to neni, mě to rozhazuje už na začátku, pravděpodobně kvůli nerovnoměrnýmu tahání rukama.

Každopádně to Michaelovo provedení mi příde v pohodě, dolítne to akorát, kdyby za to tahal, tak to v týhle rychlosti přeletí.

Reagovat
Strakááč
Strakááč

8.4.18 13:24

Pedro: mě to taky někdy rozhodí do boku ale to je tím, že jsme ještě trochu dřevěný ve vzduchu.. to se musí jen dotrénovat :)

Michal: tak jak pro koho hezky postavený :D no popnul jsi to požná před odpalem ale zadním kolem jsi potlumil konec takže je to takový jen přejetý :D

Reagovat
Pedro404
Pedro404

8.4.18 12:45

Strakáč: U mě osobně je tohle mnohem míň o držku, než se snažit tahat, to mě tak v půlce případů rozhodí do strany.

Reagovat
MichaelSimek
MichaelSimek

8.4.18 12:33

Bys musel strasne na brzdy abys tam jel tak pomalu, zacinas hodne z pomala prvni narychlovak stepdown te posle do klopky z ktery jdes do prvinho lehce hipnutyho gap-stepdownu a po dopadu hned lehce hipnutej na druhou stranu tenhle, na brzdeni fakt neni misto. A na videu to neni moc videt, ale lehce popnuty to je, jen neni potreba nejak hodne pze jsou to fakt hezky postaveny skoky

Reagovat
Strakááč
Strakááč

8.4.18 12:25

nechápu, jak to někdo může skákat tímhle stylem.. vždyť to je strašně o držku.. :)

já jsem rád, že už jen piluju tahání, protože se to jede,skáče všechno pomalejš, je tam větší klid, míň bolí pády, je to mnohem víc pod kontrolou a tak dál… to na videu se dá s taháním jet poloviční rychlostí.. :)

jinak hezký..

Reagovat

Další galerie z kategorie

easyrider 9
matbiker 18
romachain 4
vili 21
kOmE 7
Mr.Duck 7