Tréning zakladů.. dokud je hlína měkká..

Přidat foto

Zkouška table z bunny.. nejde to no..

Z dneška

Z dneška - stoppie

taky z dneška.. :)

Ze včera

Zatím pořád nejsou vhodný podmínky ma to jít blbnout a učit se na vlastnim trailu.. tak den co den trénuju základy.. :) někdy to vyjde ve tmě, někdy za světla..

Někdy se deset minutek natáčím abych se viděl…

Tady jsou zas giphy (kvalita ve tmě hrozná ale je tam něco vidět..):

(vloženo 9.3.18)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Strakááč
Strakááč

14.3.18 13:38

Pedro404.. no to právěže ani moc ne podle mě :) leda tak ten cit v brzdě a točení rodlama aby jsi jel tam kam chceš:) já třeba dělám manuál bez přibžďování.. takže ani tu práci s brzdou nemusíš mít takovou.. ale zas je dobrý když to přeženeš tak se s ní vrátíš hezky zpátky do manuálu a ujedeš víc :) jen když jdu fakt na záda tak jí polechtám ale stejně to z 90% neudržím a padne mi při tom předek :) rovnováha u manuálu je hlavně s tou prací nohama… což jsem měl s tím ještě v prosinci strašnej problém… vždycky jsem jen zkoušel nějak krčit nohama semtam.. :D teď už třeba reaguju podle toho jak to drží :) jinak ve větší rychlosti se vyvažuje mnohem líp.. a z kopce to zas snáž zvedáš aniž bys to přehnal na záda.. což se třeba do mírnýho kopce dělá dost blbě a pořád ti padá předek a nebo to zas moc přeháníš na záda :)

Reagovat
Pedro404
Pedro404

14.3.18 13:05

Wilda81: Já bych doufal, že to wheelie bude fungovat jako mezikrok k manuálu, u kterýho člověk tu nabytou rovnováhu uplatní

Reagovat
MichaelSimek
MichaelSimek

14.3.18 02:08

Zaklad wheelie vyuzijes i v terenu, i kdyz prevazne pri jizde do technickyho kopca

Reagovat
Strakááč
Strakááč

13.3.18 21:15

jsem rád, že na to jdu nejlepším směrem :))

Reagovat
wilda81
wilda81

13.3.18 16:37

Filip Matuš mi kdysi řekl: Wheelie je dobré tak akorát na machrování na parkáči a před holkama. Ten čas věnuj raději manuálu a bunny hopu, který vuyžiješ v terénu. Měl pravdu…

Reagovat
puka
puka

10.3.18 17:07

Tak zadní brzdu mám jako poslední záchranu.. Držím kolo ve vzduchu jen pedály. Nejlepší to je se učit do kopce, to se člověk tolik nebojí a drží to na těch pedálech a chytá cit. Řadím tak, že přestanu šlapat, cvaknu, jedu dál. To máš jak při jízdě do kopce, taky nepřehazuješ při plný síle. Pak je to o odhadu rychlosti a převodu – prostě zkoušet a zkoušet. :)

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

10.3.18 16:24

Puka: Tak na nějaký extrémní dálky to může být o převodu ale na naučení je to jedno. Rovinka nebo mírně do kopce. Jet rozumnou rychlostí kdy člověk v klidu zvedne kolo a pak „jen“ hlídat rovnováhu, brzdu kontra šlapání.

Řazení jsem párkrát zkusil :) pustil zadní brzdu, přeřadil a už jsem ležel na zádech. Ale jinak nebyl problém na žlutým RM v profilu jet od jedné vesnice k druhé (kopečky, esíčka, pes…). Max. asi 1.5 – 2 km. Ale to jsem měl pak mrtvý záda a zápěstí :)

Reagovat
puka
puka

10.3.18 14:32

A pedro – v dalším videu vysvětluje, že není potřeba mít haldu času, stačí si ten čas rozložit na více dní, protože po půl hodině zkoušení se už tolik neposunuješ dopředu.

Reagovat
puka
puka

10.3.18 14:31

MirosPikos – Právě že wheelie je dost převodu, když se jakoby zapíráš o pedály. Já se naučil řadit i podřazovat při wheelie, což mi pomohlo celkem dost ve vzdálenostech a udržení předního kola ve vzduchu. Pokud máš těžší převod, dá se to, protože jen točíš pomaleji klikama, jen při vyhození předního kola musíš víc máknout.

Vyvažování – já se vyvažuju spíš tlačením steny na sedlo (i kolenama), takže podud mám křivo sedlo, neujedu ani 10 metrů.

Sedlo – Nezáleží na tom, musí být ve výšce, kdy se ti dobře šlape, pokud se to učíš, pak to zvládneš třeba i se sedlem u rámu. (Klidně ti to natočím, že nemá vliv.) Jediný rozdíl je výška zvednutí předního kola, proto máš jinde těžiště. Se sedlem dolů to vypadá lépe. :D

Reagovat
Pedro404
Pedro404

10.3.18 12:05

MirosPikos: Kéž by kola ovlivňovaly skill:)

Teď mě dost inspiroval tenhle týpek z YouTube https://www.youtube.com/watch?… , kterej ukazuje, že to z velký části je o tom to prostě dokola trénovat, na což sem nikdy neměl chuť, ale ty jeho výsledky mě k tomu snad dokopou.

Reagovat
Strakááč
Strakááč

10.3.18 10:00

Miros, je to trochu o sedle.. musí bejt v pozici z který se dá dobře šlapat.. tzn na dirtu ani ránu.. a převody ti pomuzou jet wheelie různýma rychlostma.. ale samozřejmě, že by to šlo i s tím dirtem se singlem.. jen bych si musel dát delší sedlovku tak aby se dalo aspoň dobře šlapat..

Reagovat
Mereck
Mereck

10.3.18 07:48

Pedro: zkus při wheelie dát lokty níž a jakoby blíž k tělu. Jednou mi to poradil kamarád a zlepšil jsem se. (Základy jako sedlo nahoře a netahat jen rukama ti radit nebudu, to znáš)

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

10.3.18 06:40

Wheelie není o převodu. Dokonce ani o sedle. Resp. když je sedlo výš, snad se to snáze zvedne. Ale zase když mám sedlo níž, mohu jet pomaleji, třeba krokem vedle někoho…pak už jen vyvažovat koleny a hlídat si zadní brzdu. Líp se to učí do mírného kopce. Opak manuálu.

Pedro: Myslel jsem vzhledem k tvým bajkům z profilu, že si to musíš dávat jako víno.

Reagovat
Strakááč
Strakááč

10.3.18 00:14

:D je no.. je to ale o tréningu jako všechno.. jen něco zabere víc času něco míň, podle toho se asi hodnotí to lehčí/těžší.. :) jezdit častějš na kole. kde je vejš sedlo a hazka, tak se wheelie naučím.. :D


Pedro.. to chce ale jen zkoušet a zkoušet… a jedna taková rada o dvou slovech, která podpoří rychlejší učení… všeho ale možná i přivodí pád. ......VĚŘ SI ! :) pokud si budeš v hlavě pořád říkat.. „to nedám, to nejde“ a tyhle negativy.. to tělo se bude míň snažit… musíš si říct.. „teď to dám! dívejte, jakej jsem borec“.. fakt to funguje… maximálně se vysypeš.. ale o tom to jee :D

Reagovat
Pedro404
Pedro404

9.3.18 23:05

MirosPikos: Co myslíš tou flotilou? Já sem na rovnováhový skilly úplně marnej, což je smutný, protože sem marnej i na skákání a na rychlou jízdu.

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

9.3.18 22:29

Původně na Pedra, ale nakonec klidně na oba. Z mého pohledu je wheelie nesrovnatelně lehčí jak manual nebo kvalitně odjetý bunny, nebo to tu dáváš z místa 180 apod.

Reagovat
Strakááč
Strakááč

9.3.18 20:47

MirosPikos: to je na mě nebo na pedra ? :)

Reagovat
MirosPikos
MirosPikos

9.3.18 20:31

Nechce se mi věřit, že bys neuměl s tvou flotilou wheelie. Kde je problém? Padáš do stran nebo vozíš SPD?

Reagovat
Strakááč
Strakááč

9.3.18 19:54

:)) já wheelie zkoušel vždycky na horáku ale jen tak málokdy… a dám tři metry, někdy pět ale neučím se to.. někdy to zkusím z nudy, když zrovna jedu k čongovi nakoupit to je cca 30× za rok :)

Reagovat
Pedro404
Pedro404

9.3.18 19:12

Já dneska zkoušel wheelie a zoufalství:( Nedám snad víc jak jednu otočku pedálů.

Reagovat
Strakááč
Strakááč

9.3.18 19:06

:)) znám table z bunny i condora – no hand z bunny.. ale na to nemám jak morál.. tak odraz od zadního, tak rychlost v tom trikovani.. třeba table zkouším někdy ale spíš vyskocim zakvedlam rámem a jdu dolu :)) ale… od toho jsem si doma sklepnul odpalek s dopadem na placku.. případně najdu trochu sklonu, kdybych jezdil jinde než na zahradě . No a tam se snad naučím tyhlety blbiny a získám v tom trochu skill a pak to třeba hodím i z bunny :) ale teď je hlavní naučit se pořádně skákat na jumpech.. manuál se budu učit při přesunu.. to taky půjde časem.. už mě to i baví a nutí to furt zkoušet.. tak bych snad příští rok mohl v poho dávat třeba stovku když se to povede :)..

Dneska jsem si taky zamanualkoval.. a zablbnul a dobrý.. co tejden, to cejtim lehkej pokrok :) těším se na tenhle rok.. :)

Reagovat
Pedro404
Pedro404

9.3.18 16:56

-b-n-x-
-b-n-x-

9.3.18 16:52

Jako jo, celkem dobre, ale: Spatna barva mikiny

Reagovat
Čuli
Čuli

9.3.18 16:41

Když tak rád děláš bunnyhopy tak zkus bunnycondor, nebo pak ještě bunnytable, je to pak hezký prásknout to ze schodů třeba. ;)

Reagovat

Další galerie z kategorie

easyrider 9
matbiker 18
romachain 4
vili 21
kOmE 7
Mr.Duck 7