Můj první full

Přidat foto

Sněžný trail

Furt mrzne

Kousek od Litovle

Templ v Pomoraví

14.2.2017 jsem poprvé vyrazil, po spoustě let s HT, na fullu.

(vloženo 14.2.18)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
nomecz
nomecz

15.2.18 12:45

chlapi, s temato vahama doporucuji vyhodit 1–2 tokeny pak by se to melo zacit chovat normalne tzn vyuziti více zdvihu i pri cca 25% sagu,prosel sem si tim taky (hlavne u vidle)

Reagovat
theedge
theedge

15.2.18 10:48

No já mám bez báglu cca 73kg + cca 3 – 4 kg bágl s vodou tak se můžu dostat na cca 77kg. Ty Tlaky ti vyšly dost vysoký – už s mým tlakem 70psi ve vidlici mám sag tak 1 – 1,5cm místo 3cm (25%). Na tlumáku jsem taky na sagu cca 20%, ale mám jiný tlumič než ty – ty máš tlumič s EVOL komorou.

Dle tabulek FOXu bych měl mít ve vidlici 87psi – když jsem to na to nafouka,l tak mi ta vidlice přišla fakt hodně tvrdá – ale musím to vyzkoušet v ostřejším terénu.

Dodělávka na remote na tlumák by vyšla hodně draho – tyto tlumiče nemají přípravu pro uchycení ovládacího bovdenu – tudíž by to znamenalo vyměnit minimálně hlavu tlumiče + dokoupení a montáž vlastního remote. Taky je otázka jestli by ten bovden pobral ještě rám. Já když jsem to testoval tak na tu střední polohu na tlumiči mi přilo naprosto OK.

Reagovat
Roura74
Roura74

15.2.18 09:52

@hovado_cz Dík

@the_edge Když je to odemčený tak se to poměrně hodně houpe. Jezdil jsem do kopců hlavně na ten střední režim a po silnici zamčeno. Uvažuju, že přidám remote minimálně na tlumič. Vidlu mám zatím fouklou na ± 115 a tlumič 220. Oblečenj s báglem mám tak 83 kg. Přitvrzovat už nejspíš nebudu. Na vidli jsou další dvoje nastavení a na tlumáku jedno. Nevím pořádně co od toho chtít, ale to se časem ukáže.

Zůstaly mi DT ze starýho kola. kupoval jsem je loni v červnu. Čekám než mi přepletou boost náboje a starý pak zkusím prodat. Sice další investice, ale dvoje kola užiju. Jezdím bezduše a pláště přehazovat nehodlám.

Ten spešl stál litr, protože jsem tam nebyl poprvé a mají moje data v systému.

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

15.2.18 09:09

Rouro, ale i tak to dostalo uplně novej rozměr ;-) hezký to máš

Reagovat
theedge
theedge

15.2.18 08:49

Jo tak ladění celého kola mne taky ještě čeká. Na kolik ten Big Fit příjde? Já jsem zatím jen zkracoval představec o 1cm na 70mm a otočil ho dolů – sedlo s řidítky mám v cca rovině což mi tak nějak vyhovuje. Zatím mám ale najeto nula nula nic. Čekám na jaro. na jaře ještě budu testovat sedla od Spešlu.

Ladění tlumičů – zatím dle pocitu mám v tlumáku 150psi a ve vidlici 70psi. Od toho se odpíchnu. Ono to asi jinak než metodou pokus – omyl udělat nejde. Prostě to chce ze začátku jezdit s pumpičkou na vidlici a ladit :-)

Jak se zadní stavba chovala při normálním šlapání ? Musel jsi zamykat tlumič při běžné jízdě?

Já na kole mám převodníky 36–26 ( s kazetou 11–42 ), což by mohl být takový univerzální převod tak uvidím ..

Dvě sady kol jsou super ale, do toho investovat nebudu – vzhledem k tomu že budu jezdit primárně za sucha tak jsem obul dozadu Racing Ralph a do předu Nobby Nic – tato kombinace asi pojme většinu mýho ježdění.

Reagovat
Roura74
Roura74

15.2.18 07:17

Ani mi ten barevnej rozdíl gripů nějak nevadí. Stejně brzy zajdou a nebudou tak zářit.

@theedge Spokojenost s ježděním veliká. Geo je o trochu jiná než byl HT, měl jsem z toho trochu strach, protože jsem ho koupil bez vyzkoušení. Ale naštěstí si budeme rozumět. Možná ještě hodím o půl čísla níž představec, ale to uvidím. Včera jsem dal 70 km po třech měsících bez kola a necítil jsem žádnej fyzickej problém, což je zásadní. Byl jsem v úterý i na BG FIT zkontrolovat nastavení, ale měl jsem to více méně dobře.

Co asi změním, tak dám dopředu 28–38 místo 24–34, ale to až trochu později. Ještě s touhle kombinací chvíli pojezdím. Budu točit dvě sady kol, teď původní Newmen s Nobby Nic a pak na ně dám asi Conti Mountain King a druhou sadu DT s CrossKingama na rychlejší, spíš XC ježdění.

Bude to chtít si ještě pohrát s nastavením vidle a tlumiče, Fox běhá úplně jinak než RS co jsem měl před tím. Blbý je, že zatím nevím co od toho pořádně chtít, tak to bude metoda pokus omyl.

Reagovat
hovado_cz
hovado_cz

15.2.18 01:26

Hned to vypada lepe =) akorat je to chtelo zeleny ale ty bohuzel ergon neela :)

Reagovat
theedge
theedge

14.2.18 22:34

Tak jak se na tom jezdi ? Jake dojmy proti HT ?

Reagovat

Další galerie z kategorie

Pepa Hrabačov 25
bara2 7
Tomik_S 5
mikš 5
ejdmmm 11
hawrda 5