Bělouš

Přidat foto

Kolo je nedávno koupené a za dva dny najeto asi tak kolem 20 km. jezdí se mi na něm zatím pohodlně i díky luxusnímu sedlu. Malinko jsem si musel zvykat na řazení které je bez indikace zařazené rychlosti či jak to nazvat ale po pár přeřazení jsem si zvykl. Rám má velikost 23" mnoho lidí mi tu píše že je to na mě moc velké ale zatím jsem s tím žádný problém neměl a nemám kdyby ale se problém naskytl jasně že bych to musel řešit ale zatím žádný problém nevidím dokonce se mi na něm jezdí o něco lépe jak na starém kde velikost rámu byla 19". Pokud někdo vidí ve velikosti rámu problém budu rád když mi jej napíše do komentu má výška je 182cm a váha kolem 112kg předem díky za jakékoliv rady. PS: Divočárny jako prudké sjezdy či skákání a podobné legrácky na tomto kole dělat nehodlám. je to spíše na pohodovou jízdu jak po cyklostezkách tak i technicky lehčím terénem v lesích. Mám v plánu jej vyzkoušet i v bikearéně ale jednoduché trasy na technické a těžké si netroufám.

(vloženo 25.8.17)

Undertaker Undertaker
Ohodnoť bajk: (3.2  / 19 hlasujících)
Značka MRX
Model Brama
Modelový rok 2017
Velikost 23
Hmotnost nevážil jsem
Rám MRX X5,Al 7009
Vidlice Suntour XCM HLO
Kliky PROWHEEL FLINT-301 42-32-22
Přesmykač SRAM X.5
Řazení SRAM X.5 3x9
Kazeta SHIMANO HG300/9 11-34
Řetěz Řetěz KMC Z99
Brzda přední SHIMANO BRM365
Brzda zadní SHIMANO BRM365
Brzdové páky SHIMANO BRM365
Ráfek přední Profil 29"
Ráfek zadní Profil 29"
Dráty PROFIL / PROFIL 29" disc
Pedály WELLGO M-195 BMX bílé
Řídítka PROFIL RACE 31,8 / 680mm
Představec PROFIL RACE 31,8
Sedlovka PROFIL RACE 31,6
Sedlo DDK D3733 SNAKE
Pláště CST PREMIUM LINE JACK RABBIT C1747 29x2,1

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Undertaker
Undertaker

2.5.20 07:29

Po třech letech každodenní jízdě do práce a zpět a ježděním po dlouhých výletech mimo jiné i loni na Lysou Horu jsem doposud nepocítil že bych měl nějaké problémy jak jste zde psal bolesti zad či brnění rukou i nadále se mi na tomto kole jezdí pohodlně tak že vás musím po třech letech zkušeností vyvézt z vašeho omylu

Reagovat
Undertaker
Undertaker

6.7.18 21:06

Jak už jsem psal výše jsem po necelém roce (doposud zhruba 500km) ježdění spokojen. :-)

Reagovat
Undertaker
Undertaker

6.7.18 20:43

Tak téměř po roce ježdění maximální spokojenost sice jsem si musel zvykat na řazení bez ukazatele, ale i to se dá v pohodě zvládnout. Obával jsem se jak tu mnoho lidí psalo že velikost rámu bude po nějaké době problém, ale ukázalo se že opak je pravdou.

Reagovat
Undertaker
Undertaker

29.8.17 20:41

tady jedna ze předu

Reagovat
Undertaker
Undertaker

29.8.17 20:31

Někdo tu tvrdil že na tom kole budu za jízdy ležet zde přikládám fotku sic v hrozné kvalitě foceno za jízdy mobilem ale i z toho si myslím že lze usoudit jestli mi to kolo je velké a jak psal maajkee že na tom kole musím ležet. Ležím snad??? sami teď posuďte jestli mi je velké nebo ne

Reagovat
Čipera
Čipera

28.8.17 10:02

Undertaker: To kolo ti velké je, teď ti to možná připadá dobrý, protože máš ty růžový klapky z nového kola a nejspíš, protože máš najeto za 2 dny 20km. Myslím si, že až najedeš za švih 30–50km poznáš velmi rychle, že ti to kolo nesedí a pak sem budeš psát jakto, že tě bolej záda, brní ruce apod..... Nehádal bych se tu o velikosti kola s lidma, kteří tomu opravdu rozumí.

Reagovat
maajkee
maajkee

27.8.17 13:14

Tak třeba díky málo vysunuté sedlovce nikdo neví jak ti vychází předozadní pozice sedla, ale předpokládám, že správně ji nastavit stejně nesvedeš. V podstatě základní poučka, když máš nohu na pedálu a pedály vodorovně a spustíš těžítko na provázku od kolenní čéšky dolů, měla by linjka protínat osu pedálu.

Další věc je, že při tak dlouhém posedu na tom budeš ležet a budou většina váhy tvýho těla dopadat na ruce, takže tě za chvíli začnou brnět, bolet. atd. Nemluvím o tom, že s kolem se bude daleko hůř manévrovat, daleko hůř se na něj bude nasedat a v neposlední řadě to děsně blbě vypadá.

Reagovat
Undertaker
Undertaker

27.8.17 12:37

Jarax: Ahoj tak i tohle jsem si vyzkoušel a nemám s tím žádný problém :-)

Reagovat
Undertaker
Undertaker

27.8.17 12:34

Sauce: Díky! myslel jsem aby mi napsali to třeba jaké mohou být následky nebo problémy s 23 rámem u mé velikosti 182cm jako třeba špatné držení těla při jízdě nebo tak ne že někdo napíše je to na tebe velké a hotovo chci vědět důvody už mi tu psali třeba to že mohu mít z koulí vaječinu při vysekání ale to je asi tak zatím vše čeho bych se měl obávat.

Reagovat
Jarax
Jarax

27.8.17 12:28

no nejak bych neresil jak se na tom kole jezdi ale spis jak se na nem treba ceka na krizovatce :) ja mam crosovej ram 22" maxbike c600 a 188cm,ze sedla stojim na spicce nohy a obkrocmo mam tak 3cm od ramu a to bude nejspis cross na gumach 622*42 asi niz od zeme nez 29"

Reagovat
Sauce
Sauce

27.8.17 12:04

Do popisu napíše „Pokud někdo vidí ve velikosti rámu problém budu rád když mi jej napíše do komentu " a potom ke komentářům, které vyznívají úplně jasně, píše "ne neunáhlil nakonec to musím posoudit já ne?“.

Logika nula :-)

K věci: Kolo pěkné a vybavené, aby sloužilo a uneslo i ten metrák. Při loudavé jízdě, kdy nepůjde o žádné divočárny, se větší velikost rámu projeví mnohem méně než v terénu, kde by byly nedostatky v manévrovatelnosti víc znát. Takže nemusíš řešit padání na kule, když na ně nebudeš padat. Devatenáctka sice z fotky vypadá úplně akorát, ale tohle taky není žádná tragedie…

Reagovat
Undertaker
Undertaker

27.8.17 11:17

Tak že nastavil jsem posed dle návodu špička sedla by měla být vzdálená od šroubu představce na délku lokte tak abych se dotýkal loktem sedla a konečky prstů šroubu představce a tak to i mám výšku mám dle návodu taky správně jediný problém je že bych měl mít vrchní část rámu 4 až 5cm pod rozkrokem což není a jak palo7 psal ano je tam riziko že při havárce utrpí můj rozkrok nepříjemnost ale to bych řekl že je jediný problém.

Reagovat
palo7
palo7

27.8.17 10:13

až nastane problém, tak to bude bolet :-( a to ať jen naražení vajec o rám a nebo pak těžko vratné problémy z nevhodného posedu. Ale buď v klidu a rozčiluj se na ty co ti dobře radí, to se totiž projeví třeba až později. Tak si zatím užívej tu žirafu :-)

Reagovat
Undertaker
Undertaker

27.8.17 08:50

jdp:jo podle tabulek máš pravdu a kdyby nastal problém budu muset vyměnit rám za menší problém ale zatím žádný není tím tuhle diskuzi nadobro končím dík za názor.

Reagovat
jdp
jdp

27.8.17 08:40

Prostě sis to bohužel koupil blbě a je úplně jedno, jak moc se budeš být do prsou a křičet, že se ti na tom jezdí dobře. 23 je prostě úlet pro dvoumetrové chlapy

Reagovat
Undertaker
Undertaker

27.8.17 08:15

Martin Hodan: Díky máš pravdu. Ale občas je dobré si poslechnout názor či radu od profíků teda pokud tu nějací sou a já věřím že jo. ale i tak díky vše je pro mě zde v komentech informativní a dohadovat se tu nehodlám jak píšeš jezdit na něm budu já a jestli se mi na něm dobře jezdí nebo ne to mohu posoudit taky jenom já. ještě jednou dík :-)

Reagovat
Undertaker
Undertaker

27.8.17 08:08

scalar: Tak neplánuji s tímto kolem nějakou divočinu jako technické sjezdy, Downhill, akorát chtěl bych jej vyskoušet u nás v Bikearéně ale jen jednoduché trasy takové ty červené či nejtěžší černé nemám v žádném případě v úmyslu jinak jak jsem psal popisu je to jen na pohodovější jízdu nenáročným terénem a po cyklostezkách. Ale je fakt že rozbít hubu se dá i na nich po dobu šesti let co jsem vlastnil kolo před tímhle jsem boural jen jednou a to dopadlo jen odřeninou kolena jezdím dost opatrně a neryskuji nejsem žádný profi biker a taky ze zdravotních důvodů.

Reagovat
Martin Hodan
Martin Hodan

27.8.17 08:05

Ser na to…jestli je ti kolo pohodlne tak neni co resit. Hlavne ze uz se tady jednou resilo. Jak kdo ma sedlovku a jestli mu to neni velky ci male. A uz je to tu zase :) Ty na tom budes jezdit…ne oni ;-)

Reagovat
scalar
scalar

27.8.17 07:56

Podle té fotky s kolem máš spíš kratší nohy, až si narazíš koule, pochopíš.

Reagovat
Undertaker
Undertaker

27.8.17 00:01

já a mé ukradené kolo s rámem o velikosti 19"

Reagovat
Undertaker
Undertaker

26.8.17 23:49

maajkee: mě by zajímalo v čem je problém? celou dobu tu píšu že se mi na něm jezdí pohodlně kdyby na mě bylo moc velké nejspíš bych třeba nedošáhl na pedály nebo abych se chytl řidítek a seděl musel bych si skoro lehnout což se neděje. Třeba časem zjistím že by mohla být někde nějaká chyba ale do teď nevím a ani nemám ponětí co by to mohlo být za chybu nebo problém a budu rád když mi to sem někdo napíše díky.

Reagovat
maajkee
maajkee

26.8.17 23:26

O co méně má člověk peněz o to důležitější je koupi pořádně rozmyslet. Ale nemá to smysl, příjdeš na to dříve nebo později sám.

Reagovat
Undertaker
Undertaker

26.8.17 23:17

Myslím že tuhle diskuzi o tom jestli je to kolo na mě velké nebo ne končím. Už mě nebaví tady pořád dokola opakovat to že se mi na něm dobře jezdí a že mi velikost kola vyhovuje. Zkrátka mě se to kolo líbí,dobře a pohodlně se mi na něm jezdí a pokud se to někomu nelíbí tak je to jeho problém! Díky všem za kladné i záporné názory

Nejsem žádný cykloznalec ani profík kolo jsem nekupoval na závody ale spíše na cestu do práce,rekreační ježdění a hlavně jako dopravní prostředek místo auta. Není to kolo za desítky tisíc a těm kteří zde mají své kola se já s tim mým rozhodně rovnat nemůžu a ani nechci.

Doufám jen že mi bude sloužit dobře a dlouho a hlavně o něj nepříjdu jako o to předešlé které mi sprostě ukradli v arealu firmy ve které pracuji a to za bílého dne a to i přes to že bylo zamčené v místě kde se kola parkují. vždy jsem byl a jsem opatrný ale člověk může být opatrný jak chce někdy ani to prostě nestačí nikomu bych tohle nepřál kolo mi sloužilo celých 6 let a ztráta opravdu dost zabolela taky jsem zjistil že bez kola už prostě být nemůžu. Proto teď mám tohle a jsem moc šťastný že se mi podařilo na něj vůbec splašit peníze. Ano nevydělávám žádné jmění mám jen minimální mzdu a to kvůli tomu že mi před pár lety operovali páteř s velkým výhřezem ploténky kdy mi hrozilo ochrnutí na celou nohu. Tak že asi tak nějak mějte se zatím fajn a přeju ať vám vaši miláčkové dělaj radost stejně jak mě .-)

Reagovat
michomin
michomin

26.8.17 22:53

Těch 23" je na tebe fakt moc. Nejde ani tak o výšku (i když i ta je řádná), tu jsi korigoval malým vysunutím sedlovky (soudím tak 13 – 14 cm) a max. to ve vypjatých situacích ohrozí tvou chloubu, ale délka rámu 655 mm je na 182 cm výšky dosti značná. Ale jak jsi psal, je to tvoje volba a jezdit na tom budeš ty.

Teď nezbývá než doufat, že s velikostí rámu budeš spokojen i v budoucnu, čili že nedojdeš k poznání, že jsi nevybral dobře, což by ti notně pokazilo radost z nového kola.

Reagovat
scalar
scalar

26.8.17 22:05

Tak je to dva ročníky starý ležák, každé zboží má svého kupce.

Reagovat
maajkee
maajkee

26.8.17 21:55

Jestli ti to doporučili v obchodě, tak tam museli být zajisté velcí odborníci :)

Reagovat
scalar
scalar

26.8.17 21:50

Takže podle Tebe platí, že čím je rám větší, tím má větší tuhost? To by hodně vysvětlovalo.

Reagovat
Undertaker
Undertaker

26.8.17 21:13

honza1982: tajsem se kouknul teda na tvůj profil a všimnul jsem si jak vysoko máš vytáhnutou sedlovku porovnej to s tímmjak vysoko mám vytáhnutou sedlovku já a uvidíš včem je zakopanej pes já mám sedlovku níže ne jen proto abych došáhl na pedály ale i proto že nejsem zrovna nejhubenější a mít takový stožár jak ty tak nevím jak dlouho by ten rám vydržel mých asi 115 či 120kg teď přesně nevím :-D

Reagovat
Undertaker
Undertaker

26.8.17 21:07

LM: mám odzkoušenou 29" s rámem 19" přišlo mi to prostě malé rám 21" jsem nezkoušel to je fakt :-)

Reagovat
LM
LM

26.8.17 21:02

Undertaker: Zkoušel jsi předtím i jiná kola a v jiných velikostech nebo tě něchali projet jen na tom jednom? :-)

Reagovat
Undertaker
Undertaker

26.8.17 21:00

michomin: Dražší si už dovolit nemohu a ani nechci po zkušenosti s krádeží mého starého kola které mělo hodnotu 25000 už do drahých kol nehodlám investovat.

Reagovat
Undertaker
Undertaker

26.8.17 20:57

michomin: 17540kč

Reagovat
Undertaker
Undertaker

26.8.17 20:56

sodek: ne neunáhlil nakonec to musím posoudit já ne? měl jsem možnost před koupi si ho vyzkoušet a projet se na něm a zjistit jak mi pasuje to se tak v obchodech s koly dělá. No a výsledek byl takový že jsem ho bez váhaní vzal mám najeto nějakých pár desítek km a zdůrazňuji nepocítil jsem žádný problém.

Reagovat
michomin
michomin

26.8.17 20:56

Aby informace o kole byly úplné, na kolik vyšlo?

Reagovat
Undertaker
Undertaker

26.8.17 20:52

puka: Ahoj no původně jsem chtěl černobílý ale ten byl z nějakých neznámých důvodů o tisícovku dražší. černobílý je taky moc pěkný ale vybral jsem si tuhle variantu a nelituji

Reagovat
Undertaker
Undertaker

26.8.17 20:45

maajkee: jestli je mi velké nebo ne se už dohadovat nebudu mě se na něm jezdí skvěle jezdím na něm už druhý den a jsem maximálně spokojen když si myslíš že mi je velké je to tvůj názor já ti ho neberu. Nakonec jezdím na něm já a jezdit budu a velice rád! kdyby mi to kolo nevyhovovalo a byl by nějaký problém s velikostí asi bych tu nepsal že se mi na něm dobře jezdí a že mi sedne řešil bych to výměnou rámu ne? To ale v úmyslu nemám. Ano sedlovka není vystrčená jak stožár do nebe spíš je sedlo blíž k rámu to je vidět na fotkách na pedály dosáhnu v pohodě a ze sedla určitě nejsem natáhnutý jak na skřipci ale sedím ve správném úhlu jak to má být tak že nevidím nikde žádný problém jezdí se mi na něm pohodlně

Reagovat
sodek
sodek

26.8.17 19:38

tak ti nevím, jestli ses neunáhlil

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

26.8.17 15:28

MRX má pěkný rámy jenom karbonový. Ale hlavní je, že to vyhovuje tobě.

Reagovat
puka
puka

26.8.17 13:38

S mýma 185cm bych už nad 21" nešel. :)

Bílé mrx není takový krasavec jako v černé, navíc výbava by mohl být vyváženější. I tak, ať ti jezdí. :)

Reagovat
maajkee
maajkee

26.8.17 13:20

Pochop, že to není diskuze o tom jestli to top je velké nebo ne. Ono ti to prostě velké je :)

Reagovat
Undertaker
Undertaker

26.8.17 12:03

Včera i dnes jsem ho byl projet a jak jsem psal vyhovuje mi dokonce mi v prodejně přes kterou jsem objednával řekli že na mou výšku se hodí spíš rámy od 21 do 21 už jsou malé. Určitě až budu mít fotku tak ji sem přiložím. Pro mě je ale hlavní že se mi na něm jezdí opravdu mnohem líp a jsem s ním hodně spokojen ale i tak všem díky za názory.

Reagovat
honza1982
honza1982

26.8.17 10:19

Mám MRX race elite v černé barvě (viz. profil) a shodou okolností mám 182 cm :). Mám velikost 19 a je to tak akorát. Větší bych mít nemohl. Nějak nechápu, jak ti to může sedět.

Reagovat
enjoy79
enjoy79

26.8.17 09:32

23" si na mých 182cm vůbec nedovedu představit? A to mám spis delší nohy. To ti fakt nejdou koule do kontaktu s horní ramovkou? Čítám ze byl rám v akci.

Každopádně ať to baví a jezdí

Reagovat
scalar
scalar

26.8.17 09:22

Přimlouvám se za tu fotku na kole, dej, jak sedíš a jak stojíš obkročmo nad kolem. Teoreticky máš mít o dvě velikosti menší rám.

Reagovat
jdp
jdp

26.8.17 08:31

Při 182 cm i kdyby si měl totálně atypickou postavu, tak je ti 23 prostě velka…

Reagovat
Undertaker
Undertaker

26.8.17 08:00

Kolo jsem si nechal poskládat na Profileshop.cz MRX. Značku jsem si vybral proto že jsem s ní velice spokojený a než jsem si koupil tohle tak jsem měl starší typ RaceElite 29" Deore které mi sloužilo celých šest let než mi ho nějaký hajzl ukradl přímo z arealu firmy ve které pracuji a přitom bylo i zamčené vše řeší státní policie i městská na které bylo kolo registrované ale i tak jsem smířen s tím že kolo už nikdy neuvidím a jelikož je to jediný dopravní prostředek který jsem měl nezbývalo mi nic než koupit tenhle stroj. Na starém kole jsem měl 19" rám a to mě přišlo hodně málo chtěl jsem jít do 21" ale slyšel jsem že není 21 jak 21 geometrie rámu se může lišit tak jsem rovnou šel do 23" s rizikem že by mi mohlo být velké ale nestalo se tak a kolo ikdyž by se někomu mohlo zdát velké na mou výšku a váhu je tak akorát. Co se mi na něm taky líbí o proti starému je to že lanka jsou vedená pod rámem ne nad jak to bylo u mého starého kola.

Reagovat
Undertaker
Undertaker

25.8.17 22:43

Zoidberg: kupodivu vůbec na tom kole natažený nejsem pokud se zadaří přidám sem fotku. Už pár lidí mi říkalo jestli to na mě není moc velké ale když viděli jak na něm jedu jak píšeš pochopili že velké na mě rozhodně není

Reagovat
Undertaker
Undertaker

25.8.17 22:39

vpa007: Díky!!! Ano stojany na kolech, někomu z toho vstávají vlasy na hlavě,ale mě je prostě líto tohle kolo opírat o kde co nebo nechat povalovat po zemi a po čase zírat na dobitý lak. Je to můj jediný dopravní prostředek a chci aby vypadalo dobře tak jej prostě nechci dodřít o nějaký sloup,zeď nebo nedůstojně s tím praštit o zem. Navíc kolikrát se stane že to kolo prostě není o co opřít

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

25.8.17 22:27

Na 23" na fotce musíš mít se 182 cm asi paže po kolena… Máš to ještě natažené představcem. Asi bych Tě na to potřeboval vidět jet, abych pochopil.

Reagovat
Undertaker
Undertaker

25.8.17 22:10

měřím 182cm mě taky nepřipadne velké to jen mému okolí :-D

Reagovat
vpa007
vpa007

25.8.17 21:58

Bílý kola se stojanama nejsou můj šálek čaje, ale zase poctivej profil a poctivý fotky, to oceňuji, to se mi líbí… tak ať dělá radost ;-)

Reagovat
Libores
Libores

25.8.17 20:48

Mi zas tak velký nepřipadá:) Kolik měříš, jestli se můžu zeptat?

Reagovat

Další galerie z kategorie

Honzis 1
vasour1988 9
Lamex44 1
L31 5
hrota 7
JaMull 6