Marmotte Alpes 2017 - Francie

Přidat foto

Na parkovišti v Bourg d'Oisans vyhrazném pro naši poslední vlnu.

Ráno před odjezdem na start. Auris Station, kde jsem před a po závodě spal.

Moje vysoké startovní číslo, které jsem dostal jako člověk s prvním startem. Vrážel jsem až v poslední vlně.

Nahoře v cíli na Alpe d'Huez

V cíli, konečně

Poslední kopec - Alpe d'Huez

Závěr Galibieru

Můj první a možná poslední závod Marmotte Alpes – cca 170 km, něco málo přes 5000 výškových metrů. Jel se přes Glandon, Telegraphe, Galibier a Alpe d'Huez byl na závěr. Moc závody nejezdím, ale tohle jsem chtěl dát, i když to je taková monstr akce, protože jsem zrovna v době konání měl být tady – mám prostě rád kopce. Jelo se to teď minulou neděli, 2. července. Registrace provedena již koncem roku 2016. Fotodoku­mentace špatná, pochopitelně, jen pár fotek z mobilu před startem a po – plus jedna z cíle. Během závodu by se minutka na občerstvovačkách sice našla, ale neměl jsem na to chuť ani pomyšlení – na Alpe d'Huez jsem dokonce míjel borca, co si prošitej dělal za jízdy selfíčko :-) Tam jsem míjel i zvracejícího borca, pár nešťastníků zvolilo chůzi.

Kdo má chuť, tak tady je krátký report sepsaný brzy po dokončení: Tak to mám za sebou a ani to nebolelo, no, to nemůžu říct :-) Ale jelo se mně super. Počasí dobrý, spíš chladnější, což při sjezdech příjemný nebylo, ale horko by bylo horší. Na Glandonu se časomíra všem automaticky stopla a znovu se spustila až po sjezdu. To je dobrý řešení, protože sjezd z Glandonu z té strany je po úzké klikaté silnici a v minulosti tam byly ošklivý pády a ten obrovský balík závodníků není v té době ještě moc natažený. Navíc dnes tam byla docela hustá mlha. Po sjezdu následoval úsek k úpatí Telegraphu. Bylo to zvlněné, spíš rovnější. Chtěl jsem si tam najít nějakou svižnou skupinku a to se podařilo. Chvílemi jsem si říkal, jestli není až moc svižná, abych měl na Telegraphe a Galibier dost sil. Ale síly na oba kopce bylo ještě relativně dost, jen v závěru Galibieru jsem už začal pociťovat větší únavu. Ale super, tři kopce za mnou, pak následoval dlouhý sjezd a kratší rovinatější úsek vedoucí pod poslední kopec dne, Alpe d'Huez. Únava už byla hodně cítit, ale ještě jsem se zmáčknul a zvládl jsem i Alpe d'Huez, i když už v pomalejším tempu, ale to platilo pro všechny okolo mě, ale i při posledním kopci jsem předjel hezkých pár kousků. Pak cíl, pocit štěstí, že jsem to zvládl, a navíc vyšly moje plány ohledně umístění.

Výsledky:

349. místo přibližně ze 6200 mužů, kteří dojeli do cíle.

Mezi muži v mé kategorii 50–59 jsem byl 27. z 1539. Čas jsem měl 7 hod. a necelé 2 min – oficiální čas bez sjezdu z Glandonu, Garmin celkem naměřil 7 hod. 21 min.

Hlavně jsem si to chtěl užít a taky to zvládnout ve zdraví (měl jsem obavy kvůli velkými počtu lidí) a pak jsem si říkal, že když se mně pojede dobře v kopcích, tak i umístění bude dobrý (natrénováno jsem měl), takže ve všech ohledech super. Jinak lidí od nás tam pochopitelně moc nebylo, zahlídl jsem ve výsledcích jednoho dalšího Čecha. Národností tam bylo přes 50.

(vloženo 4.7.17)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
waters
waters

7.7.17 08:56

daldrum: děkuju za info. Určitě od nich něco vezmu. Minimálně ty kraťasy.

Reagovat
daldrum
daldrum

5.7.17 09:19

waters: jo, s tou motivací to tak taky někdy mám :-) Co se týká hadrů Alé, s Assosem nemám srovnání, dřív jsem vždycky používal různé levnější značky, takže můžu srovnávat je s nima. Alé vozím už dva tři roky a spokojenost velká. Předně se mi líbí jejich design a barevné kombinace, to mě zaujalo jako první. Materiály super – ten komplet, co jsem měl na Marmottu, už má něco za sebou, ale furt je dobrej. Barvy pořád pěkně drží (peru opatrně). Kvalita šití je podle mě výborná, nikde mě nic nedře. Střih mi vyhovuje, je uplejší, sportovnější.

Reagovat
waters
waters

5.7.17 07:52

Takové reporty (také odBerany Duc) jsou pro mě vždy motivační. Hned mám větší chuť vyrazit na kolo, byť tedy nejčastěji křižuji severočeskou hnědouhelnou pánev:)

Mimochodem jak hodnotíš cyklověci Alé? Zvažuji aktuálně nákup kraťasů PRR 2.0 Fusion pro delší výjezdy +4h. Máš porovnání třeba s Assosem?

Reagovat
daldrum
daldrum

5.7.17 07:36

tromboonen: v pohodě :-), nebral jsem to nijak dotčeně a je fakt, že jsem z toho startu takhle vzadu měl obavy

Reagovat
tromboonen
tromboonen

4.7.17 21:28

daldrum: já si dělal srandu z překlepu vRážet vs. vYrážet, ale na tvém výkonu to nic nemění :)

Reagovat
Fran7
Fran7

4.7.17 14:41

Jako fakt palec nahoru a dle poslední fotky jsi předjel i borce z Direct Enegie :) jen tak dál.

Reagovat
daldrum
daldrum

4.7.17 14:05

Taky že jsem se toho obával, jaký to bude. Ale co s tím, drát jsem se neoprávněně do jiných vln nechtěl. Nakonec jsem ale s tím mým vysokým číslem neměl po skončení závodu vůbec pocit, že bych byl výrazně bržděnej. Tam vzadu bylo nejvíc málo zkušených lidí, ale dával jsem si hodně bacha na lidi kolem – riziko problémů tam bylo asi vyšší. Ale až pod Glandon byla silnice jen naše a vlastně i ve stoupání na Glandon. Dál už to pak bylo hodně natažený. A vyloženou zácpu, kdy bych znervózněl, jsem nezažil. Až překvapivě rychle po startu jsem mohl jet tempem podle svých představ a to vlastně platilo až do konce závodu. Jediné, co nebylo příjemné, bylo to čekání na pokyn k přesunu směrem ke startovní bráně. :-)

Reagovat
tromboonen
tromboonen

4.7.17 13:25

Vrážet až v poslední vlně je takové nešťastné, no… ale u tohohle jde o zážitek, hlavně žes vyrazil :)

Reagovat
daldrum
daldrum

4.7.17 09:58

Díky Petře :-)

Spartacus: Mě ten počet startujících taky děsil, moc na to nejsem, ale touha to objet v rámci takové akce byla silnější :-) Ve stoupání na Glandon ještě byla silnice docela hustá, ale bez problémů jsem se proplýtal. Sjezd z Glandonu se zastaveným časem jsem dal v maximální opatrnosti a v klidu a pak už dole byly menší či větší vláčky, 10, 20, 30 lidí, chtělo to jen nastoupit a přestoupit do správného :-)

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

4.7.17 09:50

Nádhera, včetně umístění. Musela to být super akce, třeba se k takové prestižárně taky jednou dostanu :) Jen ten počet startujících je děsivý.

Reagovat
Petr Ch
Petr Ch

4.7.17 09:47

Čus Dalibore,gratulace k fantastickému umístění i když u Tebe mě to nepřekvapuje.Bylo by zajímavé vytvořit výsledkovou listinu jen z těch,co to jeli poprvé.Věřím,že tam v desítce nejlepších jsi :-).

Reagovat

Další galerie z kategorie

k3nyL 7
MichalOld 7
Pavel.81 16
MichaelSimek 5
Fabulator 21
alireb 14