Brnda

Přidat foto

Dávám to sem, protože je to homologovaný, jako jízdní kolo s pomocným motorem a tím pádem to může všude, kde můžou kola. Je to skládací, necelej metr dlouhý, vejde se to do kufru každýho auta, žere to 2l/100km, nemusí na to bejt řidičák, prostě ideál pro každýho, kdo je línej šlapat na normálním kole a nechce elektro :-)

Koupil jsem to za docela slušnej peníz s tím, že na tom bylo potřeba pár věcí doladit – brzdy, řetezová sada, ložiska apod. Celý jsem to rozebral, koupil nový ložiska kol, ložiska spojky, brzdový kotouče+destičky, membrány karburátoru, hadičky, přetěsnil sání+vejfuk, vyčistil řetezovou sadu, povyměňoval všechny šrouby+matky, komplet všechno seřídil apod… prostě taková celková GO.

No a pak jsem běhěm několika projíždek zjistil, že naše malý zapšklý město asi není na příchod něčeho takovýho do silničního provozu ještě připravený – auto se mě 2× snažilo vytlačit ze silnice, 1× mě na cyklostezce skočil do cesty důchodce, snažící se mě přetáhnout berlema, že tam nemám co dělat, když jedu na motorce, ať táhnu po silnici a 1× na mě najelo v protisměru auto, až jsem musel zastavit a uhnout na chodník, když jsem jel jednosměrkou, kde je povolenej provoz cyklystů v obou směrech. Tyhle „příhody“ mě od ježdění na týhle hračce odradily, že na tom radši nejezdím :-/ Chci si projížďky užít, ne se na tom nechat zabít :-( Je zvláštní, že tohle všechno se mě stalo jenom u nás v Chrudimi. Když jsem na tom byl 2× v Pardubicích, kde jsou na to už asi zvyklí (je to město cyklistiky, takže asi i koncentrace takovejhlech samohybů je tam větší) tak všichni naprosto v pohodě – usmívali se a koukali na čem že to jedu, před obchoďákem se i někdo zajímal o technický parametry, homologaci, cenu, kde se to dá sehnat apod., prostě jak uplně jinej svět :-)

(vloženo 7.8.16)

Mr.Voza
Ohodnoť bajk: (2  / 39 hlasujících)
Značka Blata
Model Blatino Scooter Small kit
Modelový rok 2002
Hmotnost 16,5kg
Rám Z vysokopevnostních ocelových trubek
Vidlice Pevná
Tlumič Odpužená sedlová trubka
Brzda přední Kotoučová, mechanická
Brzda zadní Kotoučová, mechanická
Pedály Rovná podlaha ;-)
Řídítka Duralová, sklopná
Sedlovka Odpružená
Sedlo Vyndavací a zastamdací
Pláště 2,80 – 4”

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
RomanH
RomanH

19.8.16 12:21

Dvoutakt voni. Za me jako popojizdedlo super a podle prijde mi to i mensi eko zatez, nez slavne baterie z elektrokol.

Reagovat
Mr.Voza
Mr.Voza

10.8.16 07:25

Jak se ti to povedlo?

Reagovat
Meridabiker
Meridabiker

9.8.16 16:52

Presne na tuhle Blatu mam bozi vzpominky :-D

Reagovat
mrofmoha
mrofmoha

8.8.16 08:48

no tak to se mas cim chlubit, ze si malem srazil duchodce trenujiciho break-dance s fofr klackama..

pak jsme se jeste dozvedeli, ze v Pardubicich u nakupaku je to samej motorkar.. :)

ale ne, vazne.. cyklostezkama jezdi lidi do prace, rodiny s detma na vylety atd.. nediv se, ze je tam seres s timhle..

myslim, teda asfaltovy cyklostezky..jinam s tim predpokladam jezdit nejde..

jako priblizovadlo po meste je to asi celkem fajn.. to zas jo..

co se tyka spotreby, tak je super.. kdyz spocitam co ja vsechno sezeru a vypiju na 100km tak jsem na tom hur ;)

zatim je to za jednu hvezdicku, ale abys nerekl, ze jsem ***** zavistivej, dam ti sanci.

Kdyz tam das aspon 750mm riditka, zvysim svoje hodnoceni ;)

p.s.: kola mas gut, tak jezdi na kole ;)

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

8.8.16 08:16

Mně se to docela líbí. V motorech je jasná budoucnost, nenaděláme s tím nic. Za pár let budou na cyklostezkách drtivě převažoval moto-elektro přibližovadla a pár pošuků na kolech poháněných lidskou silou jim tam bude jen zavazet :-).

Reagovat
Zaire
Zaire

7.8.16 23:48

I na tom elektrokole se musí šlapat, na tomhle jen sedí a čumí :D Prostě tohle má s kolem společného jen jedno kolo v předu a jedno vzadu to je vše.

Reagovat
iron.hide
iron.hide

7.8.16 23:34

lol to je hruza toto

Reagovat
Dejv94
Dejv94

7.8.16 22:52

Jak píše víc lidí níže, být to elektro, něják zásadně by mi to nevadilo. Vadí mi ten hluk a hlavně smrad z dvoutaktu. Něják nepobírám tu fylozofii, naložit toto do auta, někam dojet, tam se na tom povozit a pak to dát zpět do auta a jet dom. Jinak ses trefil, sedlám PCX. A radši si sebou sbalím kolo, na něm dojedu dál a pohodlnějc než na tomhle… Malý kolečka nejsou nic moc, znám to ještě z 50 skůtra když jsem měl, to bylo peklo…

Reagovat
t29
t29

7.8.16 22:51

Je to pěkné přibližovadlo do práce, do obchodu, z tábora do vsi, ale na cyklostezky s tím fakt nelez, bez ohledu na homologaci ;)

Reagovat
Mr.Voza
Mr.Voza

7.8.16 22:15

To Vraver: Ahoj kolego :-) Čekal jsem, že tady potkám někoho ze skutrfora, dost lidí tam psalo, že jezdí hodně i na kolech, no :-) Neboj, skůtry mě ještě uplně neopustili, jen mě letos nějak začalo po letech brát i kolo, tak se holt musej mí motorový mazlíci o můj vlonej čas podělit s bajkama, no. Ale třeba to zase časem přejde a kolo zase zaprkuju do kouta kůlny mezi pavučiny ;-)

To Dejv94: A zkus těch Tvejch 10kW stčit do kufru auta k ostatním zásobám, když jedeš někam na dovču. Nebo je zkus složit, strčit do tašky a vzít ssebou někam třeba vlakem. To už dost dobře nejde, co? A o tom přesně tahle kolobrnda je, víš :-) Jen tak ze zvědavosti – co sedláš za stroj? Ze skůtrů mě napadá buď PCX, nebo SH, protože za 2 litry se skoro 10kW asi nic jinýho nejezdí. Nebo něco s manuálním řazením? Tam se neorientuju, snad jenom Hodna Wave mě napadá, ale tam mě zas nesedí těch 10kW…

To Prasopes: Proč jsem to jsem dal, to jsem objasnil už v popisu kolobrndy – protože je to homologovaný jako kolo s pomocným motorem, stejně jako všechny elektrokola, který maj se spotrem společnýho uplně stejně, jako tahle koloběžka. Když chci spotrovat, pojedu na normálním kole, když jsem línej sportovat, pořídím si elektrokolo, nebo tohle :-) Mimochodem, nevšimnul jsem si, že by to tady bylo fórum pouze pro sportovce, nebo jenom o sportování na kole. Je tady plno elektrokol, který maj uplně stejnej účel jako tahle kolobrnda – dostat se z místa A do místa B s minimální námahou, bez řidičáku, bez helmy, bez auta, po vlastní ose… tak proč tu nemít i tohle ;-)

To all: Popravdě jsem trochu i čekal dost zápornejch reakcí z důvodu trochy toho hluku a smrádku, kterej tahle hračka nadělá. I za ně všem díky a o to víc mě těší těch pár lidí, kterým se kolobrnda líbí :-)

Reagovat
vrawer
vrawer

7.8.16 20:14

Skútry už ti nevoní, přesedlal si z Aprilie na kola, okruh ve Vysokém Mýtě ti je už malý, že budeš brázdit cyklostezky a trasy........­......:)

Reagovat
Dr.Jackyll
Dr.Jackyll

7.8.16 19:49

Mít to elektromotor a baterku, na cyklostezce si tě nikdo nevšimne. Takto je reakce na uřvaného smraďocha myslím oprávněná.

Reagovat
-b-n-x-
-b-n-x-

7.8.16 19:41

Ale zase ta hmotnost je pěkná :-)

Reagovat
IndyCZ
IndyCZ

7.8.16 19:15

Jednou nás s kamarádem v prudkém stoupání předjel člověk na dvoutaktní silničce. Deset sekund jsme na sebe čuměli neschopni pochopit, co se stalo. Takže možné je všechno.

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

7.8.16 18:44

Na cyklostezce bych za tím jet nechtěl, což je doufám pochopitelné a nezavání to nějakou „absencí tolerance“… Na silnici do městského provozu, kde je smradu už tak dost, to je asi šikovné.

Reagovat
tigermoth
tigermoth

7.8.16 18:43

Tenhle peklostroj si narozdíl od „elektroendura“ na nic nehraje. S tímhle orat les nikdo nepůjde. Možná jsem trochu vidlák, ale vůbec by mi taková kolobrnda na cyklodálnici nevadila. Aspoň by to nezdržovalo tak jako vykrmený pár s děckama bez disciplíny přes celou stezku. Dneska je holt každý druhý cíťa, člověk aby se bál i prdět.

Reagovat
kopejda
kopejda

7.8.16 18:39

I když ti to asi dalo dost práce dát to do cajku tak tady na tom webu si fakt mimo. Ale ohlasu budeš mít určitě dost :)

Reagovat
Vilém
Vilém

7.8.16 18:38

Tak chvalim, ze je to Blata a ne nejaka cinska *****.

Reagovat
MrtweyUbrus
MrtweyUbrus

7.8.16 18:33

Když je tu hate i na elektrokola, těžko s tímhle můžeš očekávat nějaké přátelské reakce, podle mě to tady nemá co dělat a ani na cyklostezce ne.

Reagovat
novas752
novas752

7.8.16 18:30

Ani se jim nedivim. Ať to má homologaci jakoukoliv, evidentně je to prostě miniskůtr = motorové vozidlo a podle toho by se s tim mělo jezdit.

Řidiči v těhle typech jednosměrek moc netolerujou ani „opravdový“ cyklisty, natož tebe.

Nevim čemu se divíš že tě na cyklostezce nemaj rádi. Kdyby tam jel někdo na normálnim skůtru, taky bys ho asi moc netoleroval. Navíc cyklostezky vedou často i skrz parky apod. a tam fakt na ten smrad z dvoutaktu a zvuk vysokejch otáček neni nikdo zvědavej.

Reagovat
MartinM
MartinM

7.8.16 17:51

Admine, zasáhni.

Reagovat
Prasopes
Prasopes

7.8.16 17:47

Popravdě vůbec nechápu, proč tu tohle je – se sportem to nemá vůbec nic, kravál a smrad od dvoutaktu na cyklostezce je na pěst. To už sem můžu dát svý auto.

Reagovat
jIrI___
jIrI___

7.8.16 17:20

Jednoduché vysvětlení – strach z neznámého a závist od ostatních účastníků provozu. A je smutné, že i z komentářů jde vidět naprostá absence tolerance, se kterou se člověk setkává dnes a denně :(

Reagovat
kesu
kesu

7.8.16 17:15

Akorát to smrdí, jako by nestačilo čuchat smrdutý diesely na silnici. Pokud by to bylo elektrický nemám s tím problém ale tohle fakt ne.

Reagovat
drood
drood

7.8.16 16:40

Jezdit po cyklostezce na sekačce? To se nediv, že tě mají za blázna, vždyť tam tráva neroste…

Reagovat
Spider_29
Spider_29

7.8.16 16:15

Legislativa nikdy nemuze zohlednit a podchytit vse. Proto by meli lidi pouzivat i rozum. Na cyklostezku (samostatnou, tzn ktera neni soucasti silnice pro motorova vozidla) by s timhle jel jen uplny idiot.

Potkat te na tom nekde, kam muzou kola, treba na znacenym turistickym chodnicku nekde na horach, budu na tebe taky zlej.

Reagovat
plysovykozisek
plysovykozisek

7.8.16 16:08

A mě se to celkem líbí 4*.

Reagovat
Dejv94
Dejv94

7.8.16 16:00

Tak upřímě, at to má homologaci jakou chce, doufám že tě nepotkám na stezce, nikdo není zvedavej na to, až to tam zasmrdíš s dvoutaktem. A spotřeba 2/100? Tu mám s necelejma 10kW pod zadkem a nesmrdí to tak strašně jak toto.

Na silnici no problem, na stezce nebo v lese bych na tebe hodnej nebyl.

Reagovat

Další galerie z kategorie

vasour1988 4
Lamex44 0
L31 3
hrota 5
JaMull 6
Neljen 4