klasika do knajpy

Přidat foto

Skládačka k nám dorazila v dost šíleném stavu, nicméně rám byl bez větší rzi a známý chtěl kolu vtisknout nový život. Ta hromada zážitku, které na tomto kole prožil se nedá zapomenout a tak mohlo vzniknout přemísťovadlo do knajpy či obchodu. Design laděný v kombinaci bílé a modré barvy, zároveň s požadavkem o nějaký ten převod navíc. A tak to dopadlo.

Neberu nikomu názor, kdy se mu kolo nelíbí, či se mu líbí kolo před přestavbou. Snažíme se kolům vdechnout nový život, vytvořit kamarádům a známým kolo dle jejich přání a představ.

Samozřejmě kola, která zde „postuji“ nejsou žádné závodní stroje za desítky tisíc. Jsou to dopravní prostředky, které mají pro vlastníky osobitý design, který si s námi společně vytvořili a těší se z jízdy po městě či mimo něj.

Věříme, že kola mají ve městě a v městské dopravní infrastruktuře své důležité místo a jsme moc rádi, když vidíme lidi, kteří na svém kole jedou spokojeně a s úsměvem.

(vloženo 19.4.16)

Jenda benda
Ohodnoť bajk: (3.1  / 34 hlasujících)
Značka Skládačka
Model klasa z dob socialismu
Rám ocel
Vidlice ocel
Kliky klínkové
Měnič favorit
Řazení favorit
Kazeta favorit
Řetěz bílý
Brzda přední favorit
Brzda zadní favorit
Brzdové páky promax
Pedály BMX,modré-kouřové sklo
Pláště Kenda

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
kanta
kanta

19.11.16 21:32

keci a same keci, vsetci neprajnici pochvalte sa s niecim vy ..co ste spravili zo stareho srotu,asi nic lebo viete len kecat a hanit pracu druhych …

Reagovat
lukan
lukan

21.4.16 09:51

…a jestli se to vyplatí nebo ne… když to dotyčného baví, tak to podle mě přece není ani ztracený čas, ani vyhozené peníze

Reagovat
lukan
lukan

21.4.16 09:49

nechápu proč ty hejty… náhodou, mě se to moc líbí a rád se podívám i na další renovované kousky, navíc supr fotky

Reagovat
bimjeam
bimjeam

20.4.16 08:37

Skladačka je to pekná, farebná, aj keď stále je to len skladačka.

Priateľka po takej túži, lebo ju nebaví ťahať ťažkú esku z pivnice pri presunoch na fakulty :)

Reagovat
buba CZ
buba CZ

20.4.16 00:37

Mě se tyhle přestavby líbí a fotky ještě víc.Rozhodně lepší než 80 procent tuctových kol a ještě podstatně horších fotek tady, včetně mě :)

Reagovat
Sunshine 29
Sunshine 29

19.4.16 23:11

Cpi to sem, mě se to líbí…

Reagovat
Rudyshy
Rudyshy

19.4.16 23:05

bezmozek: posledny odstavec ultimatny.. bohuzel skladacky maju kratku „top tube“ stred moc vzadu a riditka v kolenach.. ale ten pocit pekla pod prdely je nahodou bomba .. osobne na tom par km ujedu zena klidne i 10. Ale pouzivat to ako dopravny prostriedok na kazdy den je len pre tych ktory maju hafo casu na prepravu.

Reagovat
Bezmozek
Bezmozek

19.4.16 22:43

Někdo chlastá, někdo sbírá známky, někdo resuscituje starý vraždy. Každému co jeho jest, sám jsem dlouho měl fávo, ale dělal bych to tak max pro sebe z nostalgie. Stejně je to přehlídka ztracenýho času.

ad proklikání k „pořádným“ strojům, co to je pořádnej stroj? Jako že silnice s širšíma gumama jak 20 je málo silniční, nebo HT zakážem a povolení vkládat bude jen pro fully majitelů co maj aspoň dvě zlata z olympiády a cokoli nad 6,5kg taky není dost pořádný..... :o/

Asi by stačilo kdyby si Jenda založil thread na foru a klikne si kdo bude chtít.

Jinak skládačka na pohled fajn, no rozhodně bych na tom nechtěl jezdit, je to jak nafukovací panna s nóbl parukou, na pohled OK, skotačit se na tom asi dá, ale pořád to nějak není ono. :o)

Reagovat
ferlikster
ferlikster

19.4.16 22:05

Fotky hezké, nostalgie po skládačce je velká… Ale asi do té doby co bych na to sednul. Co bude příště za zářivou nostalgii socíku – oranžová Ukrajina?

Reagovat
Jenda benda
Jenda benda

19.4.16 20:07

to Trepifajxl:Nepíšu nikomu a nikoho nepobízím aby si od nás kolo koupil. I tak bych ho v tuto chvíli odmítl, protože kamarádů, kteří chtějí s renovací kola pomoct je tolik, že je musíme odmítat a minimálně do podzimu dalším lidem nebudeme moct pomoct, maximálně s radou či nasměrováním, kde zjistí co potřebují. Není to žádný business, jen koníček, kterým se ve volných chvílích mimo školu a práci bavíme. Kola jsme zatím tvořili jen pro sebe a okruh svých blízkých kamarádů a známých. Podporujeme kola jako dopravní prostředek a parťáka kdekoliv ať už ve městě či mimo něj. A napadlo nás, že se může někdo inspirovat recyklací či renovací svého bajku, na který se jim práší na půdě nebo jinde. Všechny kola bereme dost osobně, všechny nám prošly našima rukama a možná jsou více naše než člověka, který třeba jen kolo koupí. To jen má úvaha, ale ani to neodsuzuji ani se do nikoho nenavážím :-). Pokud jsem si spletl kategorii omluva a případné další renovace když tak budu směřovat jinde.

Reagovat
svářeč
svářeč

19.4.16 19:48

takže když si někdo udělá třebas svůj vlastní napínák a zveřejní to tu,je to na odstřel?ano je,páč co kdyby náhodou po dotyčném někdo chtěl jeden kousek.

pěkná renovace:)čím menší kola do hospy,tím lepší:D

Reagovat
Vilém
Vilém

19.4.16 19:32

Asi tak, je to rubrika nase biky, ne nase ksefty.

Reagovat
Trepifajxl

19.4.16 19:24

jenda benda, nejde o to zda tu jsi nový a nakolik recykluješ, jde o to, že si tu dost bezostyšně prezentuješ business… jenže tady si lidé prezentují svá kola, taková či maková, ale svá

Reagovat
Jenda benda
Jenda benda

19.4.16 17:59

To Tigermoth: Díky za info ohledně přidání do kategorie kol a komponentů. V budoucnu přesídlím případné přestavby kol tam :-). Jsem na Bike-forum jako aktivní uživatel nový. Je fajn vidět toliko rozdílných názorů, dále vidět jak lidé škatulkují, označují lidi, kola a vše co není komerční pojmy hipster apod. I když o nás neví vůbec nic, krom přidaných kol a pár slov. Maso žeru a nakouslé jablko nemám.

Jsem z části překvapen jak zde na internetu bajkeři a celá komunita funguje. Na druhou stranu překvapen nejsem, protože mnoho Čechů na internetu i v životě umí jen hejtovat, stěžovat si, být agresivní a nadávat :-). Tomu se snažím ať už v životě, tak na internetu vyhýbat a doufám, že mě nikdy nevyvede nic z míry jako některé lidi zde naše kola. Nachází se zde mnoho lidí, kterým se myšlenka recyklace, atypičnosti a osobního přístupu k renovaci líbí a já všem, kteří nám dali palec hore jak v komentech, tak mnoha soukromých zprávách, ať už o radu, či pochvalu, díky.

To co funguje všude v životě ( 100 lidí, 100 chutí), to funguje i u našich kol a my to chápeme. Tak to má být.

Na cyklisty nezanevřu nikdy ( v to pevně věřím a doufám) mnoho z nich jsou mí kamarádi a vím, že mají to bijící „heblo“ v nás na správném místě. Ať to šlape. Jenda

Reagovat
tigermoth
tigermoth

19.4.16 17:29

Jo, je to hezké a tak vůbec, ale kdyby tu každý naházel svůj knajpenbajk a zimáka a rezervního zimáka, tak se tu k pořádným strojům nepřeberem. V galerce má být to, co lidi sami jezdí/jezdili, kdybych něco někomu stavěl a měl potřebu se pochlubit, dám to do kol a komponentů. Tohle je bajkfórum, ne istagram

@jecnak – to sú hipstři, vizuálně jdou někdy těžko rozeznat, determinujeme je výhradně podle chování v přirozeném prostředí. Dobrým určovacím znakem je předložení masité potravy – pravý hipstr zareaguje podrážděně. Snadno je lze nalákat na siluetu nakousnutého jablka.

Reagovat
jecnak
jecnak

19.4.16 14:54

Jo, na tom v Praze jezdi bezdomovci. Jsou proste IN.

Reagovat
Trepifajxl

19.4.16 14:47

jo, nacpi jich sem deset denně

Reagovat
Rudyshy
Rudyshy

19.4.16 14:28

z dialky pekne, vadia mi modre bowdeny a ich vedenie, z blizka je znacne ze to chce vycistit nebo rozlestit kliky, naboje, riditka/predstavec. Do laku matky nebo motyliky a hazku bych sundal uplne.

Sedlovku si natvrdo navaril?

Reagovat
jandoo
jandoo

19.4.16 13:52

A ještě k tomu ten automatí newspeak…brrr

Reagovat
vpa007
vpa007

19.4.16 13:15

Ale nikam s tím nechoď… dokud nebudeš mít v galerce 20 kol, tak to beru a tohle je navíc docela zajímavý… nejem kvůli tomu, že něco takovýho máme leta na půdě u báby a já dumal, že bych to nějak oživil právě na jízdy po dědině, do obchodu nebo do hospy. Jo, barvama je to tocela punk, ale aspoň to není tuctovka.

Jo a nafocení kola, to by se většina místních bajkerů (včetně mě), měla poučit.. takže ano, budu chcát proti větru, ale 5/5 ;-)

Reagovat
Kubiczech
Kubiczech

19.4.16 12:38

Brr, tohle už ne. Ale vnitřní vedení je super. (:

Reagovat
Carloss
Carloss

19.4.16 12:18

Luxus

Reagovat
Vilém
Vilém

19.4.16 12:15

Bez s tim uz nekam !

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

19.4.16 12:10

Facebook je jinde…

Reagovat

Další galerie z kategorie

Simi82 3
Koli13 5
Milan17 4
Zucco 6
kycerjaska 8
PDean 27