Fatboy SE - testovačka

Přidat foto

V sobotu jsem měl možnost poprvé v životě otestovat tlusťocha a musím říct, že mě kolo mile překvapilo :-). Sice počasí připomíná spíše jaro, a tak jízda po sněhu nepřicházela v úvahu, ale naštěstí u nás v pátek silně zapršelo a tak lesní a polní cesty byly plné bahna a tam jsem se s fatynou vydal… Byl jsem mile překvapený, jak dobře, jde kolo s 16,3kg (váženo – jak je na foto) a velikým valivým odborem za „plynem“. Toto tvrzení je nutné brát samozřejmě s rezervou, kdejaká ukrajina by mne předjela, mám na mysli takové to pocitové akcelerování a udržení nějaké té konstatntní rychlosti. Na silnici, kterým se budete snažit vyhnout, dělají pláště neskutečný hluk, ale v terénu a blátě si budete chrochtat blahem. S radostí vletíte do toho nejhoršího a nejhlubšího bláta a budete chtít víc a víc sra.ek :-D! Trakce a ovladatelnost je v těchto podmínkách vynikající, rovněž přejezdy přes nerovnosti tlumí pláště dokonale! To, že v terénu funguje kolo dobře jsem si vyzkoušel a byl zvědavý, jak si povede při prudkých terénních výjezdech?! I zde mě kolo nezklamalo… i ty u nás nejhorší táhlé kopce, kde člověk pomalu líbá řídítka, aby se přední kolo nezvedalo, jsem vyjel! Pravda, rychlost se rovnala šneku, ale tak 16,3 kg je tam, navíc u fatyny nejde o rychlost, tam jde o zábavu a k tomu je to kolo určené.

S tlusťochem jsem najel zhruba 40km s převýšením lehce přes 1km a musím říct, že mě fatbike chytil za srdce :-D. Zvažuji, že si ke svému Hardtailu, pořídím druhé kolo a vážným adeptem, právě pro podzimní a zimní období, je Fatbike :-). Pokud máte možnost, někdy otestovat, rozhodně vyzkoušejte, mne kolo opravdu pozitivně dostalo :-D

(vloženo 6.12.15)

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
Marek K1
Marek K1

13.12.15 21:56

Stačia na taký kolos mechanické brzdy? Ako je to s veľkosťou rámu? Zodpovedá to číslovaniu ako u klasického biku, alebo treba vyberať menší rám?

Reagovat
vpa007
vpa007

6.12.15 21:53

hele, mám takovej protivnej dotaz, kterej s kolem vůbec nesouvisí… nechtěl bys otočit vysoký fotky na vejšku…? Podle mýho to není až tak moc těžký a fatk to stojí za to ;-)

Reagovat
Lachtis
Lachtis

6.12.15 17:26

Rubi: Je to testovačka, takže majitel (cykloservis) si všechny náchylné části kola polepí průhlednou fólií, aby minimalizoval odřeniny apod…

Reagovat
Rubi
Rubi

6.12.15 17:21

co to je na tom za folie vsude?

Reagovat
Kubiczech
Kubiczech

6.12.15 16:52

Lachtis: Já tě od toho nechci zrazovat, ale moje zkušenosti je přesně taková. Pokud nebydlíš někde na horách, větší službu udělá kroska.

Reagovat
Lachtis
Lachtis

6.12.15 15:45

Kubiczech: Můžeš to nějak rozvést? Osobní zkušenost? Ptám se protože o tlusťochovi po testu uvažuji a tak jsem rád za každý názor i negativní…

Reagovat
Kubiczech
Kubiczech

6.12.15 15:25

Fun factor se po počátečním nadšení smrskne na voser factor, a to za to stojí. (:

Reagovat
Smazaný účet
Smazaný účet

6.12.15 13:34

Smazaný účet
Smazaný účet

6.12.15 13:33

Tady je srovnávali jak jsou na tom s rychlostí https://www.youtube.com/watch?…. Ale dle mě už jen za ten fun factor to stojí.

Reagovat
chosee1986
chosee1986

6.12.15 10:47

Musim jen a jen souhlasit…jizda na fatbiku je parada! Mel jsem stejny pocity kdyz jsem ho jeste mel! Zajimava je ta vaha na Fatboyovi…mel jsem CTM Zetor s odpruzenou vidlici a vaha ukazala 15kg. Vyzkousel jsem i jeden kratsi maraton… 42km a 1200m prevyseni a dalo se to.

Reagovat
Lachtis
Lachtis

6.12.15 10:19

JJ, máš pravdu a to jsem zapomněl napsat, že s tlusťochem se prostě člověk kochá a jede si tak nějak na pohodu, ono to ani jinak, pokud se nejede sjezd, nejde :-D. Navíc když je člověk „chrt“, což jsem i já, tak tohle je prostě ta druhá strana mince. Máš pravdu, že v našich končinách, to není úplně to pravé ořechové, nicméně kdybych na svůj bike obul pláště 2,4, tak jsem přesvědčen, že to, co jsem s fatynou absolvoval bez došlapu na zem, bych s plášti 2,4 nedal…

Za sebe musím říct, že jsem ke kolu byl spíše skeptický a říkal si, že na sněhu OK, ale jinak blbost! Ale po testu musím říct, že to funguje i za bláta/sucha a špatné kolo to rozhodně není :-)

Reagovat
paulart23
paulart23

6.12.15 10:04

Je fakt, že je to dobrý způsob jak se na zimu co nejvíce zpomalit, aby Ti nebylo zima z náporového vzduchu ( třeba na zimáku na silnici) , přitom se lehce pohybovat na „zimních“ tepech 120–130 bpm ))). Jinak je to v našich končinách nesmysl..Pokud tě tedy „nehřeje“ pocit, že jsi si dovezl domů víc bahna než třeba na krosce, či klasickém MTB ))) na , které mi stačí dát na zimu na sníh pláště šíře 2,4 a jezdit nižžší tlaky..)

Reagovat

Další galerie z kategorie

Reyinstashot 31
gemini 7
Doyle 18
Atilla 45
kubajs mtb 10
Tobyfree 18