Surly Straggler

Přidat foto

(vloženo 9.6.15)

gorre gorre
Ohodnoť bajk: (4.8  / 5 hlasujících)
Velikost 54
Rám Surly CR-MO
Vidlice Surly Straggler
Hlavové složení Chris King
Kliky Shimano Alfine
Středové složení Shimano
Měnič Shimano Alfine 11
Řazení Versa VRS 11
Převodník Shimano Alfine
Kazeta Shimano Alfine
Řetěz Conex
Náboj přední Paul Components Disc FHUB
Náboj zadní Shimano Alfine
Brzda přední Avid BB5 Road
Brzda zadní Avid BB5 Road
Brzdové páky Versa
Ráfek přední Sun Rims Inferno 29
Ráfek zadní Sun Rims Inferno 29
Dráty Hvězdonice nerez
Pedály Shimano
Řídítka Salsa
Představec Salsa
Sedlovka Zoom
Sedlo Brooks B17
Pláště Continental Tour Ride

Komentáře

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.
gorre
gorre

12.6.15 19:07

HonzaP9: Brooks je to nejpohodlnejsi sedlo jaky si lze predstavit… myslim, ze lidi co ho kritizujou to nikdy ani nevideli na vlastní voci a soudej podle toho, ze na fotkach pusobi jak to z favorita. Na živo s nim ale nema krome podobný konstrukce nic spolecnyho, Brooks B17 je mnohem užší atd, ta ty prachy to fakt stoji.

Reagovat
kamaro
kamaro

10.6.15 09:46

Díky za reakci. Kterým směrem je otočena ta páka je celkem jedno, ona slouží pouze k držení bowdenu. Reakce od náboje (kroutící moment) je přenášena pomocí těch barevných podložek do patek rámu. Změnou typu podložek (barvy) můžeš docílit různého umístění té páky držící bowden. Já se o prázdninách pouštím do stavby nového rámu právě pro Alfine a třeba tu páku nebudu používat vůbec. Už mám na laseru z nerezi vypálenou její náhradu bez toho ramínka a přímo z rámu mi bude vylízat už jenom holé lanko s koncovkou, která se zahákne za ten otočný mechanismus toho řazení. Ty barevné podložky zachycující kroutící moment taky nebudu používat, budu tam mít užší drážku v patce rámu (8mm). S poslední větou naprostý souhlas, snad bude líp.

Reagovat
gorre
gorre

10.6.15 08:55

kamaro: S tím Alfine a infrastukturou pro něj je to zajímavý. V podstatě se dá ta řadící páka dát do opačnýho směru -teda dozadu s dlouhým bovdenem a využít tak všechny návarky rámu. Docílí se klasickýho silničního vedení pod dolní trubkou. Měl jsem to tak na Singlebe a fungovalo to bez problémů… kromě dlouhýho oblouku bovdenu v tý zadní části, kterej měl tendenci občas zamířit do výpletu. Tady jsem zvolil předepsaný řešení. Komunikoval jsem s jedním zástupcem šimana pro střední Čechy a ten mi sdělil tohle moudro: „reakce náboje je konstruována tak, aby řadící páka vedla podél zadní řetězové vzpěry“ Jak to má tedy bejt správně je otázka, na netu jsou k vidění obě varianty. Jinak systém Alfine je v ČR mezi obchodníkama totálně ignorovanej přijde mi.

Reagovat
kamaro
kamaro

10.6.15 06:44

vili: Je tam více drobností, které pramení z použití standartního rámu. Nízká hlavovka, potřeba spousty podložek a velkého úhlu představce. Vedení na Alfine je třeba mít připravené jinak než na klasiku a proto je potřeba něco našroubovat do trčících návarků, zbytek vedení se téměř nepoužije a bowden je tažený v kuse a přichycený páskama. Jen to v podstatě potvrzuje moji doměnku, že na Alfine i jiné podobné systémy řazení musí být použitý atypický rám. Jinak je to pěkné kolo a až mu třeba časem skončí záruka tak se to vedení dá celkem snadno předělat :-)

Reagovat
vili
vili

10.6.15 06:15

Ta nízká hlavovka na rámu to totálně zabíjí :-(

Reagovat
HonzaP9
HonzaP9

10.6.15 05:27

Na mě nějak moc široký gumy, ale jak tam vidím Brookse, tak se mi to líbí, ať je zbytek jakýkoli…

Reagovat
gorre
gorre

9.6.15 20:04

Kamaro: subjektivně to radi lip nez orig. Simano, zatim testovano na dvou padesatikilome­trovych vyletech. Zpracovani na úrovni shimano nebo campa

Reagovat
kamaro
kamaro

9.6.15 18:59

gorre: A jak přesné jsou ty Versy? Už jsi měl čest to otestovat na nějakém výletě? Jak vypadá zpracování? Seřízení bylo bez problémů? Jsou ty páky tuhé, nebo jsou brzdy gumovější?

Reagovat
gorre
gorre

9.6.15 18:51

Objednavali jsme z Anglie, cena i s postovnym cca 5000,–

Reagovat
drood
drood

9.6.15 18:50

kamaro:Napínák se hodí, protože není třeba kontrolovat napnutí řetězu a seřizovat při vytahání. Řazení zůstává přesné, s volnějším řetězem to totiž hůř řadí. Já mám středový excentr a napínák leží v garáži, protože bez něj se mi to líbí víc:), proto už mi taky 2× spadl řetěz, vždycky zrovna v nejlepším:D

Reagovat
gorre
gorre

9.6.15 18:50

S napinakem je prijemnejsi jízda a plynulejsi slapani. Bez nej retez tak neprijemne vybruje a skace. Tezko se to popisuje, musi se to zkusit.

Reagovat
kamaro
kamaro

9.6.15 18:37

Parádička, jojo. Taky se už těším na to svoje. Jsem zvědavý na zkušenosti s těma Versama, chystám se je objednávat. Vybavení luxusní. Proč tam máš napínák, však ty patky jsou posuvné.

Reagovat
drood
drood

9.6.15 18:11

Nerozsype. Mám A8 na biku a limitujícím faktorem jsem jen já:D. A11 bych radši, olejová lázeň, větší rozsah, super.

Reagovat
treatt
treatt

9.6.15 18:00

Pěkný..odkud jsi bral Versa řazení prosím Tě? Jinak jsem zvědav, jaké budeš mít zkušenosti s Alfinou..

Reagovat
Singlespeed
Singlespeed

9.6.15 17:05

Zajímavé kolo. Na pohodové brouzdání krajinou o.k. Otázka je, zda se Alfine při případném intenzivnějším nasazení nerozsype.

Reagovat

Další galerie z kategorie

Steev 7
Mican_1 0
MCS 0
mirdanb 2
pumpy 4
vlkuc 1