Zvláštní vibrace po přestrojení na rám

5 nepřečtených
  • nikeid

    Prosím o radu:

    Koupil jsem nový rám (26" MTB 19"), takže všechny komponenty přeházet. Po přehozu jsem při první vyjížďce zjistil, že v prudším a delším brždění mi po chvíli začne vrzat zadní brzda (jako kdysi vrzaly ráfkové brzdy) a taky skrz to vrzání nepříjemně vibrovat celým rámem. Něco jsem tady o tom na fóru načetl a chtěl bych ujasnit v postupu, protože mám pár tipů, co bych rád vyzkoušel, než začnu všechno měnit. Brzdy M596 (deore), kotouče G2 clean sweep (neohnuté) – třmeny a adaptéry očištěné a utáhnuté.

    Prvně jsem vyndal destičky a zjistil, že jejich horní 1mm je nesjetý (asi třmen na starým rámu byl uchycenej tak, že kotouč nesahal až po okraj destiček a horní 1mm tak vůbec nesjel). Tak jsem vzal smirek a zarovnal to. Vibrace se lehce zmenšily, už to není tak hrozný, vrzání taky trošku lepší. Ale pořád je to problém.

    Potom jsem si na zadním kotouči všiml, že polovina jeho brzdící plochy je barevně taková jakoby mosazná a druhá polovina normálně stříbrná (spolu s černýma šmouhama po obvodu, pravděpodobně od toho brždění, žejo). Přední kotouč je normálně stříbrnej a šmouh má jen pár.

    Říkal jsem si, že zkusím prohodit přední a zadní destičky (hotovo), ale ještě než vyjedu, tak se chci právě zeptat, jestli třeba nemáte někdo zkušenost, že ta „mosazná“ barva na kotouči značí, že by tam mohl bejt olej nebo tak (odvzdušňoval jsem, ale nejsem si vědom, že bych někam mastnejma rukama sáhl) a jestli není chyba ty desky vyměnit (aby se nepokurvili i ty přední). Tzn. neměl bych radši prvně vzít isopropylalkohol a vyčistit to?

    Potom už samozřejmě zbývá asi jen martyrium „nový desky, nový kotouče“.

    Dík moc za rady

    0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.