ztracený šroubek z patky přehazky

4 nepřečtené
  • pee.tr

    O víkendu jsem si dotahoval ložisko v zadním kole a při zpětném nasazování kola jsem si úplnou náhodou všiml, že se mi mele patka a v tom koukám, že nemá horní šroubek. Otázna zní, jestli se vám někdy stalo, nebo jestli je vůbec možná, aby se takový utažený šroubek vytřásl a nebo jestli jsem ho moh nějak zlomit při zatažení za přehazku změrem dozadu při vyndávání kola. Toho jsem si samozřejmě nevšiml a ani jsem v místě demontáže na zemi šroubek nenašel. Ani netuším, jestli by bylo možný, že bych bez něj už nějakou dobu jezdil. Přehazka fungovala nornálně. Neni mi to jasný. :-)

    0 0
    • skvedo  

      Možné je všechno. Pravděpodobně se vytřásl. Často je patka přimontovaná i pod rychloupínákem, takže sis dlouho nemusel ničeho všimnout.

      Podle fotky v profilu vidím že máš Superior. Pokud je tam patka přichycená stejně jak u mého, tak použili šroub do převodníků. Ten bys měl na krámě sehnat.

      0 0
      • pee.tr  

        Jo, což šroubek jsem doma měl z již dříve preventivně (možná byla OK) měněné patky. Takže ten mi nechybí. Jen mě zajímaly něčí postřehy a případné podobné zkušenosti. Sám totiž všechno utahuju spíš víc než míň :-) proto mi to vrtá hlavou. Díky

        Jo a patka byla opravdu pod upínákem, takže asi držela jím.

        0 0
    • ouzo  

      tatovi se stalo přesně to samé. Šroubek do převodníků tam neseděl, byl moc dlouhý. Doma jsem našel šroubek ze zlomené patky, tak jsem ho tam dal…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.