Zna nekdo trasu/oblast Měchenice - Bojov ?

12 nepřečtených
  • martin_bakov

    Jel sem nedavno vlakem z Mechenic do Mnisku pod Brdy a docela jsem cumel jak peknej kus lesa je oblast mezi Mechenicema az Bojovem, bylo tam hodne cesticek,kopcu, chatky uprostred lesa ,ale zadna turisticka trasa tam na mape nevede – jel jste tam nekdo na bajku podel toho Bojovskeho potoka, muzete tam neco doporucit ?

    Takovej posazavskej pacifik to je proflakla legenda, ale o tyhle maly pekny oblasti sem nemel ani paru…

    0 0
    • newbie  

      koukl jsem na to do nový TOPO Czech PRO, ale nic podél potoka v ní nakreslenýho není… dokonce ani ten kousek Měchenice-Klínec

      0 0
    • fousac  

      ke spalenymu mlynu sme to podel potoka jezdili… i kdyz to mistama bylo trochu na divoko…

      ale uz sem tam par let nebyl..

      0 0
    • eM  

      Do Klínce (vlak.stanice) se z Měchenic dá – celkem normální cesta, pár brodíků, nic hroznýho (pokud ovšem v okolo nekosí dřevorubci)

      Pak je to už horší – pěšina, chvílemi potokem, kopřivy a bláto… (stav cca před rokem kdy jsem se tamtudy pokoušel projet naposled – nyní při pohledu z vlaku cestička vypadá lépe projetá)Projet se dalo ale velká zábava z jízdy to nebyla. Lepší je to dle mého na horní hraně udolí – pod Klíncem (odvaly po zlatém dolování) a dál nad Bojovem až po Čísovice.

      0 0
    • Dálkoplaz  

      Byla jsem tam několikrát pěšky, takové zapomenuté údolí. Téměř celou cestu vede širší cesta, jen mezi tunelem a silnicí u Sláleného mlýna je taková kopřivová stezka. Je tam dost brodů, nevím jestli jetelných – tak po kolena vody, ale teď v létě se to bude dát vždycky když tak v pohodě s kolem na zádech přebrodit.

      Cyklistu jsem tam viděla jen jednou a ta jeho manželka se nijak nadšeně, kam že jí to zatáh netvářila:-)

      0 0
    • McBlacky  

      pár věcí tam znám. podle potoka v pohodě až na spálený mlýn. na konci podjet potokem tunelem (v pohodě).

      jinak od Trnové je krásný singl končící na kolejích u Měchenic.

      od potoka se dá v půlce vyjet ke Sloupu – je to docela prudký. V tom svahu je pár starých cest ale logiku na poskládání do trasy to moc nemá.

      kousek nad nádražím Klínec vede dokonce cyklostezka – hezká. tu nemám na své mapě.

      0 0
    • Peslezedirou  

      Podél potoka jsem to několikrát jel až do Měchenic, ale někdy to je kanada :-)

      U zastávky vlaku Klínec je malé údolí, když pojedeš po cestě podél malého potoka, tak se koukej po levé straně, je tam skrz hřeben odvodňovací štola, takže si to můžeš zpestřit speleologií. Je to jen malé zajížďka od hlavní cesty.

      0 0
    • vlk123  

      Doporučuji směr Bojanovice – Měchenice. Pokud zvládneš základy jízdy v terénu, tak není žádný problém. Je tam pár brodíků, občas kořen a kámen. Naposledy jeto v dubnu. Nad tunelem je pár pěkných pěšinek a pak i sjezdíků k zastávce. Taky trempský ohniště. Po obou stranách údolí pak sejpy. Pak se vyplatí i odbočit ke štole, jak psali kluci.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.