• Sipal

    Znáte někdo tuhle cestu? Dneska jsem si tam byl srazit sebevědomí. Na mapě to vypadalo jako pohodová cesta po kulatym kopci, v reálu to je úzká klikatá pešinka mezi stromama po ostrym hřebeni skládající se ze skal, šutrů, kořenů a občas padlejch stromů zakončená sjezdíkem, kterej jsem radši vedl. Na mě docela náročný (tepák na vrcholu ukázal 188, nevím kolik z toho udělal adrenalin :) ), ale věřím, že pro spoustu lidí to bude zajímavý. Kdo pojedete na Točník, zkuste ji a poreferujte. Doporučuju držet směr od Točníka do Hředel, ze Hředel jsou tam asi dva úseky hodně strmý. Jestli znáte nějaký jiný vychytávky z jižního Křivoklátska (v podstatě mezi Berounkou a plzeňskou dálnicí), klidně je sem napište. Mám ho sice hodně projetý, ale rád poznám nový trasy.

    0 0
    • Sipal  

      Odkaz na mapu: www.mapy.cz/?…

      0 0
    • blue  

      zrovna jsem to psal teď vedle… znám to, skvělej singl, ale v obrácenym směru, přidej si k tomu předtím Vraní skálu ze Zdic

      0 0
      • MlokCZ  

        Takže konečně jsem si tu žlutou také projel a moc pěkná a doplním ideální směr:

        Jeli jsme to z Vraní skály dolů směrem k Točníku (v tomhle úseku je to opačně úplný nesmysl).

        Ale na ten hřeben k Točníku jsme nepokračovali po žluté, ale objeli Točník spodem, nahoru vyjeli po té klasické široké cestě z Točníku nahoru a pak si dali žlutou po hřebeni včetně toho sjezdu dolů, tedy opět ideální směr. Ta část u točníku se v nejhorším dá jet i opačně, aby to bylo z Vraní skály pořád po žluté souvisle, ale ten celkem krátký pěkný prudký technický sjezdík asi nahoru nedá nikdo a bude se tlačit (já tedy nedal zbaběle ani prvních 5m směrem dolu, zbytek už ano, ale jetelný byl, někteří z party to dali).

        Takže ideální se na Točníku zatočit a vzít oboje v ideálním směru. Pro se přeci Točník jmenuje Točník, aby se tam točilo :-)

        0 0
    • lukynek  

      Tu znám.Je to fakt luxusní,technická cesta.Závěrečný sjezd je pro silné povahy ale dá se.Když jsem to jel poprvé tak jsem čekal taky pohodovou cestu a byl jsem velmi překvapen.Ještě doporučiji projet si dál po žluté až na Vraní skálu.Sice poslední asi 1 km brutální stoupák kde se to dá sotva tlačit ale ta Vraní skála stojí za to.Myslím,že je to naprosto jedičné místo v širokém okolí.Je tam rohled na celých 360 stupnu do okolí!Je vidět Točník,Křivoklát­sko,Berounsko,Brdy… a je to fakt bomba. Ještě v okolí Točníku doporučuji po žluté z Kublova do Březové.Krásná příroda,technické useky,několik brodu,kořeny.

      0 0
      • Sipal  

        Na Vraní skálu jezdím radši po žlutý od Svaté, cesta lesem je samej kořen, ale v podstatě rovina. Vyhlídka ze skály je fakt super, stojí to za to, do Hředel se pak dá sjet oklikou, po šotolině. Zhruba v půlce cesty z Vraní skály do Hředel je mimochodem pěkná stojka (dolů jsem to ještě nejel) po zelené doleva jakoby na Knížkovice, a nahoře na hřebeni to prej je taky dobrý, já jsem to vzdal v půlce a jel jsem po vrstevnici lesem. Z Kublova do Březové je pěkná cesta, akorát na jednom místě je skála, která se jet prostě nedá, kolmice až do potoka, takže tamtudy moc nejezdím. Spíš to beru kolem Jezevčí skály, je tam pěknej sjezdík lesem, nemusí se po asfaltu.

        0 0
      • Chuck  

        v jakém směru je lepší ject žlutou mezi Kublovem a Březovou? a má smysl jezdit přes Velíz?

        0 0
    • cernys  

      Já tam raději jezdím po červené okolo, to je pohodová XC cesta

      0 0
      • MlokCZ  

        No ta červená je zase už docela nuda, budu muset zkusit tu žlutou někdy.

        0 0
        • blue  

          akorát si to fakt dej obráceně, ať pěkný sjezdy nemusíš tlačit nahoru, jako lukynek :-)

          0 0
          • lukynek  

            Obráceně mi to přijde jako blbost.Od Točníku ta žlutá je nejdříve rovinka a pak z kopce.Chtěl bych tě vidět jak to od Hředlí na Zámeckej vrch šlapeš!Jen ta žlutá od Vraní skály je určitě lepší směrem do Hředlí.

            0 0
            • climber  

              Na to bych si taky počkal jak vyšlapou na Zámeckej ze Hředlí.

              0 0
            • MlokCZ  

              Už jsem to napsal výše, obráceně je to určitě lepší, protože nedáš jen ten krátký úsek nahoru na hřeben k Točníku, ale z Vraní skály pojedeš dolu (a z druhé strany na vraní skálu vede normální pohodová široká cesta, takže tam se vyjede). Tedy pokud celé jedním směrem, tak určitě Vraní Skála → Točník a tlačit se bude jen pár metrů. Ideálně ale jak píšu výše každý ten úsek jiným směrem a na Točníku se zatočit :-)

              0 0
    • climber  

      Jo, jo znám. Když mám chuť na krasobiking tak jedu z Točníka po hřebeni jak píšeš a když chci aby to odsejpalo tak pod hřebenem vede lesem dobrá pěšina (myslím, že je to taky značka, tuším že červená, ale protože jsem v podstatě místňák tak značky moc nesleduju).

      0 0
    • vlkouš  

      Jel jsem, moc fajne. V okolí jsou i další chuťovky – třeba Skryjská jezírka, červená TZ Skryje – Roztoky a spousta dalších. V.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.