Zlomený zub na převodníku po 180km

20 nepřečtených
  • Tovarik

    Dobrý den,

    mám tři týdny nové kolo Specialized s klikami „Custom SRAM S-1250, 7050 alloy arms, 10-speed XC double, PF30 spindle, 36/22“. Dnes jsem vyrazil na vyjížďku a v prvním kopci cca 500m od domova se ozvala rána, řetěz přeskočil na menší převodník a následně nešlo přeřadit na větší (nakonec to lze, ale podaří se to pouze někdy). Zjistil jsem, že je ulomený jeden zub. Shodou okolností to byla moje první vyjížďka po provedení garanční prohlídky, takže jsem po ní najel 0,5km a přesmykač jsem ještě ani nepoužil, pouze přehazovačku. Chtěl jsem se poradit, zda má cenu zkusit to reklamovat, nebo se jedná o spotřebák. A dále bych se chtěl poradit, z jakých převodníků můžu vybírat a jestli byste mi poradily konkrétní typ, se kterým máte dobrou zkušenost. Přemýšlel jsem, že bych toho případně využil a pořídil 38zubů, nebo zůstanu na 36.

    0 0
    • novas752  

      Prevodniky zas tak velkej spotrebak nejsou. Vydrzej klidne 15 000km.

      Pokud to drive nedostalo nejakou ranu (treba prejezd klady, odlitnutej klacek nebo sutr od predniho koka) nebo si neradil v zaberu (to by mohlo zub taky poskodit), reklamoval bych to.

      Prevodnik bude zalezet na presmykaci co tam mas (jak velky prevodnik je schopen „obslouzit“ a jak velky rozdil zubu mezi prevodniky zvladne).

      0 0
    • Ricci  

      Jazdil som velky prevodnik (44) bez 2 zubov niekolko rokov a bolo to uplne v pohode,staci zapilovat ak je zvysok ohnuty a kludne jazdit dalej.

      0 0
    • Majan  

      Trochu brzy, reklamovat! Neplatí jen v případě, že bys věděl, žes vzal obrubník, kolejnici apod.

      0 0
    • Tovarik  

      Omlouvám se všem, zřejmě jsem zbytečně plašil. Dle telefonické konzultace s prodejcem jsou některé zuby tzv. náběhové kratší. Zřejmě tedy došlo k tomu, že mi servis, u kterého jsem nechal udělat garančku (z důvodu velké vzdálenosti původního prodejce jsem si ji zaplatil jinde) rozšteloval přesmyk, protože se problémy objevily hned na první vyjížďce po garančce.

      0 0
      • Val  

        sry ale :)))

        0 0
      • MatS  

        Málokde mi seřídili přesmyk a hazku na garančce tak, abych byl spokojen. Jinak to není zas taková věda si to udělat sám. Stačí se podívat do návodu od výrobce.

        Jinak po koupi si většina věcí na kole tzv sedne a to i bovdeny, proto se na garančce seřizuje vše znova. Jenže to by se ti mamlasové na tom museli taky projet, protože na stojanu se zdá vše ok, ale jak se napne řetěz při jízdě, tak je to trochu jinak a musí se doštelovat.

        Jednu dobu jsem vozil kolo na chalupu a nechával servisovat V Lomnici nad Popelkou (Cyklo Ski Žitník). Tak seřízené kolo jsem neměl ani z výroby! Najednou jsem měl pocit, že to konečně je tak jak má. A za hubičku.

        0 0
      • novas752  

        Počkej a to si ten náběhovej zub považoval za ulomenej? :D

        0 0
        • MatS  

          Takových tu už bylo, co si mysleli, že jsou ty zuby nějak vorvaný :-D

          0 0
          •  jarek1  

            ..a po 100 km se z nich stanou odborníci na výdrž a výměnu řetězu..

            0 0
          • scalar  

            Takovým jsme se smáli před 25 lety, ale dnes?

            0 0
            • Tina  

              V prvom momente keď som si prečítala príspevok ma tiež napadlo, že myslí rôznu výšku zubov. Ale myslela som si, že v súčasnosti to už predsa musí byť každému jasné. A ono nie je :)

              0 0
            • Tovarik  

              Klidně se smějte, zasloužím si to. Teď už budu chytřejší, Díval jsem se na fota nových převodníků, ale z těch není patrné, že se velikosti liší. Na předchozím kole jsem tak maximálně 2× ročně namazal řetěz a ještě před měsícem pro mě existovala přehazovačka přední a přehazovačka zadní. Kdybyste mi řekli přesmykač, klika, převodník, kazeta apod., tak bych nevěděl, o čem je řeč. Takže bych byl za troubu před 25 lety stejně jako teď. A věřím, že i za dalších 25let se nějaký exot najde. Každopádně budu příště nejdřív myslet a pak konat.

              0 0
            • fargo.  

              …a bude hůř.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.