• Kakrus69

    Ahoj, potřeboval bych poradit. Mám na kole zadní brzdu Shimano Deore XT, model BR-M8110 a když chci prudce zabrzdit musim ji hodně zmacnout až zarvat (přední brzda M8100 neni problém krásné se davkuje). Zkusil jsem ji odvzdušnit i výměnu destiček a pořad to samé. Pomohla by výměna třmenu nebo kotouče za větší? Pokud by pomohla výměna třmenu existuje redukce z flat na postmount? Diky

    0 0
    • novas752  

      Ano redukce existuje, ano výměna třmenu by pomohla, ano větší kotouč by pomohl. Ptázkou je co do tvého rámu půjde dát.

      0 1
    • Pepe72  

      Výměna kotouče nepomůže.

      Edit: Shimano neumí dávkovat.

      0 1
    • RadimMan  

      Mám ty samé brzdy na Lectoru a bylo to bez problémů. Chtěl jsem polepšit na závody a tak jsem vyměnil kotouče a desky za Galfer a teď je to už je to nekomoromisní.. Na xc a trail ježdění

      0 0
    • kubad  

      Nějaký systémový problém BR-M8110 je dost silná na to abys ji vzadu bez problémů kdykoli blokl

      Mastné desky, kotouč, zavzdušněná, netuším, ale je něco špatně

      4 0
    • skaj  

      To vsechno by pomohlo, ale co to znamena „hodně zmacnout až zarvat“. Protoze Shimanu se spis vycita, ze je to brzda on/off. Kazdopadne dobre udelana/odvzdusnena XT brzda musi jit zablokovat jednim prstem. Pokud ta tvoje nejde, mas ji nejspise blbe odvzdusnenou/za­mastenou. Popr. je vadna brzda sama o sobe, ale to nebyva tak caste.

      0 0
      • Kakrus69  

        Dekuji všem. Takhle, když jsem kolo koupil tak přední brzda rvala jak hovado, vyměnil jsem destičky a vše je ok. U zadní už od začátku jsem vnímal, ze packa se více propadá než u předni a brzdný účinek je mnohem horší. Kotouč jsem několikrát odmastil a desky dal nové – asi 2× jsem odvzdusnil zda se nezlepší ale pořad je to stejne. Ještě jak píšete mužů zkusit stejný ale nový trmen nebo spíše ze by byla vadná packa? ????

        0 0
        • Vilém  

          Nekde je tam bublinka. Byva to obcas slozitejsi odvzdusnit, zvlast v dobe vnitrnich vedeni.

          0 0
        • Pepe72  

          Kámo počítej peníze, pak kupuj. Může to být co píše Vilém, nebo promin mi, ale asi tomu nerozumíš a poradit by ses mněl s kámošem, nebo servis.

          0 0
          • Kakrus69  

            Poradit se s kamosem nebo tady na fóru? Nevyjde to na stejno? Nebo jít do servisu kde mi poradi stejně jako tady na fóru a zaplatit jim? Nevím no přišel jsem se poradit sem a když rady od zkušených nepomuzou tam samozřejmě zajdu do servisu.

            0 0
            • Pepe72  

              Dělej jak uznáš za vhodné.

              0 0
            • ceo  

              Dobře odvzdušnit zadní brzdu je podstatně náročnější než přední. Tím bych začal… Zkus to ještě jednou- zvednout přední kolo, aby hadice k zadní brzdě šla co možná nejvíc vertikálně a pořádně protlačit novou brzdovku. Návodů a tipl najdeš na netu dost.

              0 0
        • tomxxx  

          Zamaštěný desky – v podstatě se odmastit kvalitně nedají, zamaštěný kotouč, nové a nezajeté desky a kotouč, zavzdušněná brzda – cokoliv z toho to může být.

          Mně třeba nikdy moc nenadchly základní polymor desky od shimana.

          Pokud ti přední brzdí dobře a máš tam 160 nebo 180 kotouč, měla by ti stačit i ta tvoje zadní brzda, ta toho odbrzdí daleko méně.

          0 0
        • Floydie  

          100% jen zavzdusneny.

          0 0
    • Johny_r  

      Jestli XT brzda nebrzdí, tak je někde chyba (viz výše). Měnil bych jí až v momentě, kdy se jednoznačně prokáže, že je vadná. Já mám na OIZu 501ky, vyměnil jsem desky za Galfery a dozadu jsem dal 180mm kotoučí místo 160. Od té doby to brzdí jak zvíře.Nevím, proč chceš měnit způsob uchycení brzdy. Já jsem normálně pod třmen přidal podložku (stejnou, jako je z výroby vepředu) a vyměnil kotouč za větší (a lepší). Toť vše.

      0 0
      • Esi  

        Bloknout zadní kolo musíš jedním prstem i kdyby tam byla 140 kotouč, vím ze by tam nesla použit, tak ze pokud ta brzda nevadne, ale nebrzdí ani za studena tak je chyba v brzdě a větší kotouč nepomůže.

        1 0
      • MatS  

        Protože tam má flat mount třmen, což je vlastně silniční třmen, který brzdí míň, než stejný post mount třmen. Ačkoliv Shimano v datasheetu tvrdí, že je tam stejná brzdná síla. Bohužel to teď je taková móda. Mám to na novém kole taky a vepředu jiné desky než vzadu. Fakt zábava mít do foroty různé desky. A přitom by se tam bez problému post mount třmen vešel.

        0 0
    • Kakrus69  

      Agátou zeptám se. Když bych měnil br m8110 za br 8100 musim vymenit i celou hadicku? U brzdy 8100 má hadicka očko u 8110 nemá. Nebo lze koupit je on očko? Dekuju

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.