Zkušenosti se zadním nábojem Shimano FH-MT500-B 141mm

2 nepřečtené
  • OneOfTheMaggots

    Zdravím,

    chtěl bych se zeptat jestli máte ňáké zkušenosti se zadním nabojem Shimano FH-MT500. Případně jaké ?

    0 0
    • mmm.edia  

      Poměrně dobrý náboj, jezdil jsem nějakou chvíli FH-MT200-B (na Marin Pine Mountain), což je levnější varianta. FH-MT500-B má stabilnější ořech a jinak řešenou osu. Bohužel ořech je stále šroubovaný, narozdíl od 7110 SLX a 8110 XT, u kterých je pouze nasunutý na ose, na které sedí vlastními ložisky, a nemá vyměnitelné koncovky. Ale nevykazuje vůli a má 3 západky a poměrně krásný úhel záběru. Čili cvrk je úplně jinde než u starších Deore nábojů. Pro SLX a XT by měly být k dispozici koncovky pro rychloupínák příští rok.

      Jinak co se týká kvalitnějších řešení, pak mohu dodat Remerx se zakázkově vyrobenou rychloupínákovou osou přímo od Remerxu, nebo HOPE PRO 4 případně DT Swiss. Novatec je ze hry, sice má levnější řešení, ale jsou to klasické konusy a ořech rovněž šroubovaný, což ho diskvalifikuje, v tom srovnání bych šel stále asi do toho Shimana.

      Bomba na konec ovšem je totálně jiná věc a totiž oslovil jsem přímo výrobce Mavic a výsledkem je přímo jejich vyjádření, že s rychloupínákovými koncovkami určenými pro náboje se 142 pevnou osou lze osadit bez problémů jejich BOOS náboje, jen rychloupínáky pak nejsou schopni dodat. V tomto ohledu jsou pak třeba na bikepacking nebo tvrdší jízdu super výplety XA 35 nebo E-XA 35 (35 je vnitřní šíře ráfku), přičemž XA 35 mají zatižitelnost 120kg a E-XA 35 150kg (jsou primárně pro elektrokola). Jejich náboje nově používají ratchett systém podobný tomu od DT Swiss. Čili paráda. Ten základní model není vůbec drahý, vychází na necelých 7tis, dražší pak okolo 9tis. Kdybyste cokoli sháněl či potřeboval, tak pošlete přímý dotaz na edia@edia.cz

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.