Zkušenosti s vidlicí Fox 32 Performance SC

18 nepřečtených
  • Lajna

    Ahoj. Vidlici mám na Sparkovi z r. 2018. Podělte se prosím o zkušenosti. I po správném nastavení Sag, tlacích i odskoku mi při dobrém zdvihu zase moc nezavírá plný lockout a tak při rychlejší jízdě na tvrdém ve stoupání mi vidlice propouští tak 30 mm zdvihu. Škoda. Zkoušel jsem to mít více tvrdé a pak je to zas obráceně, že vůbec nevyužiji zdvih. Vážím přitom 69.

    0 0
    • Lachtis  

      Mám Fox Float 32 SC, Performance Elite model 2017 a jsem mega spokojen. Co se týče využívání zdvihu při správném SAGu, tak se mrkni do vidlice, kolik tam máš tokenů. Vážíš o cca 10 kg míň, než já. Já si z vidlice token sundal, jezdím bez tokenů a zdvih vidlice využívám téměř celý (cca 90%). Na dorazy téměř nechodím – je zcela výjimečně. Zamykání mi funguje, ale chce to mít dobře nastavené (napnuté) lanko, pokud máš dálkový lock. U mne je lock opravdu lockem a vidlice se pohne max. pár mm.

      Takže ohledně zamykání si zkontroluj lanko a jeho napnutí. Ohledně citlivosti se kromě správného SAGu podívej na tokeny, kolik jich ve vidlici máš.

      0 0
    • snas89  

      Jestli vidlice chodi jak ma a jsi s ni spokjeny…tak bych to preferoval pred plnym lockoutem.

      Na svym kole to nezamykam nikdy. Ale nevim, jestli je to kolo jinak houpacka nebo ne:)

      0 0
    • novas752  

      Na lockout nekoukej, nastav si to tak aby otevřená vidlice fungovala správně.

      0 0
    • RapMan  

      Mám Fox 32 Float Performance SC na Cube 2017, 15QR Boost, Tapered, Remote Lockout, 100mm, před 2 měsíci se mi přetrhlo lanko od páčky k lockoutu, od té doby jsem lockout nepoužil. Je možné, že máš blbě nastavený ten chod lockoutu, pružina musí být předpružená. Kdyby někdo chtěl vyměnit lockout na vidlici za remote lockout s tím, že by mi ten lockout v Příbrami namontoval odvezl si ode mě remote lockout, tak se asi můžeme domluvit.

      0 0
      • Lajna  

        Dík. Nic ale měnit nechci. Asi to bude v tom lanku a předpružení. 

        0 0
    • jonti  

      O zamykani vidlice se stara tlumici patrona, je nezavisle na nastaveni sagu a tlaku a taky na nastaveni odskoku.

      SC32 zamyka docela natvrdo, budes mit problem s nastavenim lanka zamykani, ktere je moc volne nebo s olejem v patrone. Kdyz potahnes lanko vic, zamkne to natvrdo? Jestli ani to nepomuze, dej vidlici do servisu.

      0 0
      • Lachtis  

        +1

        0 0
      • RapMan  

        Já se zeptám ještě k oleji – u starého kola a a MZ bomberu bylo slyšet, jak olej ve vidlici šplouchá (když jsem postavil kolo na zadní a zatřásl řidítky). Tady u té fox není slyšet nic, to je v pořádku nebo ne?

        0 0
        • jonti  

          Je to v poradku, olej je na rozdil od MZ v uzavrene patrone.

          0 0
      • Lajna  

        Také dík moc za technickou odpověď. Jsem alespoň moudřejší. Půjdu tedy po lanku … 

        0 0
    •  jarek1  

      Prosím, jaká je velikost dlouhého malého inbusu, kterým se dotahuje utopený šroub stavitka odskoku v pravé noze Fox Factory? Naštěstí jsem ho pojistil izolackou, povoluje se a ztratis ho. Dik.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.