• jose

    Kdo má zkušenosti, hoďte mi sem nějaká infa, čeho se vyvarovat, na co nezapomenout…V pro­sinci mě srazilo auto-čelně. Přijížděl jsem ke křižovatce po vedlejší a najížděl jsem si ke středu vozovky, protože jsem zahybal doleva.Zprava i zleva jeli auta, to zleva to chtělo stihnout aproto tu křižovatku vzalo do protisměru(kde jsem byl já)…Samozřejmě je nehoda v šetření a teoreticky jsem v právu já(bylo to zhruba 10m od hranice křižovatky), ale teď mě policajt jen upozornil, at nejsem tak v klidu, protože paní(řidička) odklidila jak auto, tak kolo z místa nehody(já nic nevím, já byl v bezvědomí a probral se až v sanitce) a oni nebyli schopni určit díky tomu místo střetu, ona vůbec nebrzila a já jí jen pomačkal plechy. A žádný věrohodný svědek není…Takže se může stát, že budu viník já pokud si třeba sežene nějakýcho svědka…Lze stím něco dělat?

    0 0
    • jose  

      kua, napsal jsem to blbě, to zprava mě trefilo…

      0 0
      • Rychlej turista  

        V tomto případě bych trval na svém. Že to bylo jinak, je povinna dokázat druhá strana. A ta pro jistotu zametla stopy, takže máš dost velkou šanci. Podle toho, co říkáš, tak to asi bylo beze svědků a pokud se nějaký „její“ objeví, měl by se dát rozebrat.

        0 0
    • Polka  

      Pokud nemas svedky a dukaz na to, kudma jsi presne jel a kde doslo ke stretu, tak je to docela blby…ale zas na druhou stranu manipulace s vozidlem po nehode uskodi te babe. Navic ucastnici nehody jsou povinni oznacit misto stretu. Neni mi ale zcela jasnej ten popis situace na krizovatce v momentne stretu…hodne zalezi na pruzich…kde k tomu presne doslo…to pak totiz muze byt pouzito hafo veci proti tobe. Dalsi nevyhoda je, ze jsi byl v bezvedomi :(

      0 0
      • jose  

        Já byl u svého středového pruhu a paní má díru přesně uprostřed auta, takže teoreticky by ze mě museli udělat „angličana“:-) malej náčrtek pro ilustraci:-)

        0 0
        • jose  

          znovu

          0 0
          • Rychlej turista  

            Jo, tak jsem to pochopil. Jestli to ta baba bude chtít hodit na tebe, bude muset mít hodně velkou fantazii a vyšetřovatel by musel být hodně tupý. Trvej na svém, přesně to popiš, odkud kam kdo jel, místo střetu a tak. Baba bude muset dokázat, že to tak nebylo a zamotá se do do toho. Papíry od doktorů mít budeš, tak by to mělo být v pohodě. Jak dlouho jsi marodil?

            0 0
            • jose  

              Ještě marodím, ještě asi min 2měsíce budu-zlomenej obratel,modřiny a šití už je ok, ale už aspon vydržím chvilku na trenažeru:)

              0 0
              • jose  

                Právě kvůly té době sháním info, přecijen nějaká škoda,manželka studuje, hypotéka a žádná výplata…:-( To bych těžko rozdejchával:)

                0 0
              • Rychlej turista  

                Stáhni ji z kůže:

                1. Škoda na matrošu
                2. Ušlá mzda
                3. Bolestné
                4. Po roce si tě zavolají na vyšetření a počítej s trvalými následky. Stačí, když řekneš, že jseš sice v pohodě, ale že to občas zabolí a i tak už nemůžeš dělat vše to, co jsi byl normálně zvyklý. Se zlomenou páteří ani nebudeš muset lhát.

                pořád nechápu, co s tím má společného magistrát.

                0 0
                • Polka  

                  Ja mam zafixovany, ze vsechny takovy veci resi magistrat.

                  Oddělení sankčních řízení zajišťuje :

                  výkon státní správy v přenesené působnosti – projednávání přestupků v dopravě, které jsou projednávány v souladu s zákonem č. 200/1990 Sb. o přestupcích a v souladu se správním řádem, kdy došlo k porušení :

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Pokud trestný čin těžké ublížení na zdraví řeší magistrát, tak je něco špatně.

                    0 0
                    • jose  

                      zlomenina L1, tak to mám taky:-)

                      0 0
                    • Polka  

                      Tady se ale asi nejedna o trestny cin s tezkym ublizenim na zdravi nebo to spatne klasifikovali cajti, jinak si to neumim vysvetlit.

                      0 0
                    • Polka  

                      Jo a taky se toho mozna od roku 2000 hodne zmenilo :-))

                      0 0
                • jose  

                  já zas nejsem takovej,že bych chtěl někoho škubat,chci dosáhnout jen svých práv a náhrad…co mě mrzí,že se pani ani neobtěžovala zjištovat, jak na tom jsem,kdybych tohle udělal já, tak se snažím alespon zkontaktovat a zjistit, jak jí je atp.

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    No, napsal jsem to blbě, nejde o škubání, ale právě jen o ta tvá práva. Baba ti ublížila a to hodně. Ať platí. V podstatě by ses o nic neměl starat, vše jde z jejího zákonného pojištění a měla by to zařídit pojišťovna. Pokud budeš mít lejstro od doktorů a rozsudek nedělá problémy. Já to měl jednodušší, protože bylo plno svědků, maník byl vypitej a zavinění bylo zřejmé, tak jsem půlku dostal hned a druhou po rozsudku.

                    Ted se zaměř na to, proč to není trestný čin. Máš lékařskou zrávu a tu s takovým zraněním nikdo pod koberec nezamete.

                    0 0
                    • zdenek  

                      Jestli není trestný čin až od určitého počtu dnů pracovní neschopnosti. To by pak mohli překvalifikovat.

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Není to dáno přesně na den, ale bývá to okolo 7 – 10 dní a záleží i na dalších věcech. Tím se řeší lehčí zranění, ovšem zlomená páteř je brutus. Tady řešit není co a měl by si to někdo ošklivě odskákat. Pokud léčení není ukončeno, v žádném případě to četník nemůže zabalit a poslat na magistrát.

                        0 0
            • fousek  

              Bude stacit kdyz baba bude mit znamy u policajtu, na urade nebo lepsiho pravnika a je namydlenej, zvlast pokud on nema zadnyho poradnyho svedka

              0 0
              • Rychlej turista  

                Ta kvalifikace, že jde o přestupek tomu napovídá, že asi budeš mít pravdu, že to chtějí zamést. Podle toho, co píše, policie vůbec nedělala to, co měla a uděla to, co nemůže rozchodit. Ma­gistrát něco takového měl okamžitě vrátit nebo to postat rovnou státnímu zastupitelství.

                Protože v tom chlapec asi dost plave, dal bych to právníkovi, ale ne místnímu. Měl by si s tím v pohodě poradit a pokud by z toho díky nečinnosti policie baba vyklouzla, zahojí se na státě. Částka, která by měla mít pět nul za to stojí.

                0 0
                • fousek  

                  Jj, urcite sehnat pravnika. Me takhle nekdo sestrelit tak v tuhle dobu sem rad ze ziju, na naky odskodneni bych asi vubec nemyslel. Takze + pro nej ze mu polda rek, ze by to nemuselo dopadnout tak jak by kazdej se selskym rozumem rek.

                  0 0
                  • Rychlej turista  

                    Přesně tak, kluk je rád, že žije a když u něj polda sondoval a zjistil, že krom normálního bezvědomí utrpěl i právní bezvědomí (nic ve zlém, tím trpí většina naší společnosti), tak to zkusil.

                    Jenom bolestné by mělo být hodně vysoké. Za páteř je ukrutně bodů a hlava by na tom neměla být hůř. Z potrhaného těla je sice dost krve, ale bodů sem tam nějaký. A hodnota budu od toho mého případu se zvedla 4 x.

                    Pokud má výdělek vyšší, než je nemocenská, tak se taky při odškodnění do­rovnává. A to může být taky pěkná pálka, pokud vydělával dost.

                    0 0
                    • drtyc  

                      no jestli ten polda nebyl treba kamard a myslel to uprime, ze vedel co se v baraku vari za polivcicku, kdyz videl prubeh…

                      0 0
                      • Rychlej turista  

                        Jo, i to může být možné. Jestli je to, jak píše, je všechno hodně „zajímavé“. My podrobnosti neznáme, ale už jen podle té právní kvalifikace, bez ohledu na všechno ostatní, lze usuzovat na hezkou levárnu. Jako kdyby baba přejela psa.

                        0 0
            • orgoj.chorchoj  

              Rek bych ze bude stacit kdyz baba bude tvrdit ze jel v protismeru a muze se z toho vykroutit. Na druhou stranu nepostupovala v souladu se zakonem – viz citace nize. Nevim jestli tam ale je nejaka sankce za nedodrzeni…

              Dojde-li při dopravní nehodě k usmrcení nebo zranění osoby nebo k hmotné škodě převyšující zřejmě na některém ze zúčastněných vozidel včetně přepravovaných věcí částku 100 000 Kč, jsou účastníci dopravní nehody povinni:

              • neprodleně ohlásit dopravní nehodu policistovi,
              • zdržet se jednání, které by bylo na újmu řádného vyšetření dopravní nehody, zejména přemístění vozidel; musí-li se však situace vzniklá dopravní nehodou změnit, zejména je-li to nutné k vyproštění nebo ošetření zraněné osoby nebo k obnovení provozu na pozemních komunikacích, především provozu vozidel hromadné dopravy osob, vyznačit situaci a stopy,
              • setrvat na místě dopravní nehody až do příchodu policisty nebo se na toto místo neprodleně vrátit po poskytnutí nebo přivolání pomoci nebo ohlášení dopravní nehody.
               
              0 0
          • Polka  

            Ve dne nebo v noci?

            0 0
          • drtyc  

            pani je umelkyne :) takhle se reze akorat do jednosmerky a to jeste za predpokladu, ze se da zaparkovat podelne vedle prechodu pro chodce a zbyde misto pro projizdejici auto…

            0 0
    • Polka  

      Jo a do 30dnu to musi policie predat magistratu. Do 60dnu od prevzeti (nevim presne) to musi zacit magistrat resit a kdyz to do 1 roku neuzavrou, tak se rizeni rusi.

      0 0
      • Rychlej turista  

        Co s tím má společného magistrát? Jestli tam bylo zranění a to bylo dost velké, když byl v bezvědomí, tak je trestňák, jak vyšitej.

        0 0
        • Polka  

          Nevim co je trestnak :-) Me pri zlomene noze resil magistrat.

          0 0
          • Rychlej turista  

            Trestný čin. Ty řeší četníci a pak soud :-)

            0 0
            • jose  

              V tomhle má Polka pravdu, ale skutečně to teď bude řešit magistrát v Brně…

              0 0
          • madcat  

            Trestňák je ve fotbale, když se do té kulaté věci musí kopnut tak, aby letěla a nestrefila se do toho chlápka, co stojí v tom kovovým obdélníku, ale strefila se do sítě, která je za ním, ne? :-)

            0 0
            • Polka  

              Tak tim se to vysvetluje, fotbal sem dycky nesnasel :-D

              0 0
            • hribik A1  

              neni to vtedy ked po zapase domaci fanusikovia nakopu prislusneho rozhodcu do …?

              0 0
    • Rychlej turista  

      Něco by snad mohli vědět Rychlé šípy. Přece tě ta baba někam netáhla :-)

      0 0
    • Toolak  

      Na tohle je těžký odpovědět. Je fakt že ta čůza měla označit hranice střetu. Na tom a na svém bezvědomí bych stavěl obhajobu..tvrdě! Stát při tom, že by přece byla tvoje nej blbost kdyby jsi čekal na odbočení v protisměru. Ona byla povinna!! řídit a vést vozidlo v souladu s dopravními předpisy takže při odbočení vlevo NEMÁ co pohledávat v protisměru, byť by to mělo být jen nárazníkem. Je ale debilní fakt, a ona ve výhodě (bohužel)že (asi) nebylo svědků. Tvrzení proti tvrzení a pakliže bude šikovná, vykecá se z toho. Bude záležet na policajtovi a jeho vztahu k cyklistům, kam to nechá dojít.

      Já mám právě lehce obrácenou zkušenost, srazil jsem kolem ženu – chodkyni která mi znenadání vlezla do cesty. Moje vina to nebyla ale mrzelo mě to…Odnesla to otřesem mozku a pohmožděninama…ale nebylo svědků, ona si na nic nevzpomínala a tak to šlo k ledu. A že její syn, chirurg v nemocnici tehdy nasadil proti mě páky…

      0 0
    • orgoj.chorchoj  

      Nedalo by se podle poskozeni auta a kola odvodit jak ke stretu doslo a tim pripadne vyvratil tvrzeni te baby?

      0 0
      • fousek  

        No da se prizvat soudni znalec, kdyz se vyrok soudniho znalce nebude libit protistrane, tak si zaplati svyho a jeho vyrok se zas nemusi libit prvni strane a je to tam kde na zacatku.

        0 0
        • Pavel100  

          Tak soudní znalec tam snad nějaký bude ne? Jak to potom chtějí řešit, když on o sobě ví až v sanitě, každý má jinou verzi a svědci nejsou.....snad nebudou házet kostkama jestli padne sudá nebo lichá:-(

          0 0
      • Rychlej turista  

        Tak jistě, to jsou věci, které musí policie udělat, my to tady nevyřešíme. To vše hraje proti ní. Vezmi si tvar křižovatky, rychlosti obou, kdy kdo koho mohl vidět, míra deformace a vímjácoještě. Taková křižovatka se dá třeba prolítnout šedesátkou, když to střihne. Pokud by jela ve svém pruhu, musela by normálně zatočit a v tom případě v jaké rychlosti je to možné? Asi moc rychle ne, tak proč by měla někoho sejmout, i kdyby jel v protisměru, jak tvrdí ona? Tohle mají borci z DN zmáknuté. Jak říkám, baba to zkouší, její jediná šance je, že se to nebude vyšěetřovat, ale to bruslí na hodně tenkém ledě. Proto se to snaží uhrát na přestupek, protože jen tak to skončí na magistrátu v kredenci a nikdo se tím už nikdy zabývat nebude. Jenomže s takovým zraněním se nehoda musí vyšetřovat jako podezření na spáchání TČ. Proto se to musí dostat zpěk k vyšetřovateli. Teprve pak to nabere ten správný směr.

        0 0
    • zdenek  

      Co to druhé auto? Snažila se ho policie najít?

      Možná by stačilo poptat se po okolí, jestli to není někdo místní a bude ochoten svědčit.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.