Zkušenost s BMC (MTT Micro Travel Technology)

13 nepřečtených
  • Mylda

    Dobrý den,

    rád bych se zeptal zdejšího fóra bajkerů, zda má někdo z vás dlouhodobější zkušenost s fungováním a zejména servisem (péčí) o zadní „softailovou“ stavbu u 29" BMC Teamelite. Po zapůjčení tohoto kola u oficiálního distributora a jeho víkendovém vyzkoušení jsem jedním slovem nadšen, jen mám obavy z toho, jak se po čase bude chovat zadní softailová stavba. Výrobce na svých stránkách doporučuje servisní úkon (vyčištění & promazání) co cca 25 hodin času stráveném na bajku. Vím, že se jedná relativně o novinku, takže je ještě příliš brzy na nějaké dlouhodobější zkušenosti, ale možná někdo z vás již nějaké poznatky má. Na zahraničních fórech jsem zatím žádnou vyloženě špatnou reakci či zkušenost nenašel…díky všem za případné komentáře.

    http://www.bmc-switzerland.com/…manuals/mtt/

    0 0
    • Lachtis  

      Asi tady moc nepochodíš, zatím jsem tu neviděl ani jedno TE01 s MTT, ale to samozřejmě neznamená, že tu není nikdo, kdo by jej skutečně vlastnil. MTT mi přišlo taky fajn, ale stejně mi to přijde jako takový koškopes, není to ani full ani HT a přitom se o to musíš starat víc, než o HT. Třeba Isospeed od Treku je na tom s údržbou lépe, ale zase nemá tolik mm v pružení… Co jsem slyšel, tak když odděláš tu tlumící pryž (dělají se tři tuhosti), tak musíš koupit celou sadu, takže pak budeš mít doma větší sbírku různých tvrdostí, které třeba v reálu ani nebudeš používat – cenu neznám.

      Údržba by neměla být složitá a bude záležet na podmínkách, kde jezdíš a jak často. Někde jsem četl, že při „častějším ježdění“, ale co si pod tím představit, to může být u každého různé, že se ta pryž mění každý půl rok…

      0 0
    • oldaka  

      někde jsem slyšel, že tyto rámy často praskají.

      někdo nějaké zkušenosti?

      0 0
      • Mylda  

        Osobní zkušenost nemám, ale předchozí výhradní dovozce této značky mi potvrdil, že cca 2 – 3 roky zpět hodně praskala horní rámová trubka u 29" HT modelů. Všechny byly bez jakýchkoliv problémů řádně vyreklamovány a klienti obdrželi nové rámy. Nový výhradní dovozce zatím žádný prasklý rám neřešil, ptal jsem se cca 14 dní zpět v rámci výpůjčky testovacího kola Teamelite TE01. Po zahraničních fórech jsem nepátral…

        0 0
      • JFtryall  

        To se zeptej kluku z BMC tymu. :-) praskalo to dost. Ale ta konstrukce a svezeni je na tom velmi prijemne. Filtruje to solidne a efektivita nijak zasadne netrpi. Ale zkousel jsem to jen chvili.

        0 0
        • Mylda  

          Díky za příspěvek, píšeš, že „to praskalo dost“ – psáno v minulém čase. Nemáš prosím jakékoliv aktuální informace ? Kluků z BMC týmu se zeptat nemohu, neb žádného z nich neznám :0) Díky.

          0 0
          • mrozu  

            Co jsem slyšel já, tak minulý čas rozhodně není na místě :)

            0 0
    • kiza  

      Dle servisního manuálu je softejl konstrukce totálně jednoduchá a v tom vidím problém. Rám je rozříznutý a mezi něj daná pryž. Pružení probíhá pomocí měkkosti pryže a stranová pevnost rámu je řešena dvěma hlíníkovými válečky jezdící v v hliníkovém kroužkovém pouzdru. Vzhledem k tomu, že celý systém funguje na kluznosti pomocí vazelíny a není nijak chráněný, je jen otázkou počasí či térenu, kdy se začne zadrhávat nebo přidírat. V manuálu je doporučené mazání celého systému každých 10h provozu. Při vydření kroužku ho vyměnit pomocí vyklepáníí a naklepání nového zpět do rámů. Osobně si myslím, že jde o dobrou myšlenku, ale nedotaženou co se údržby týče. Toto řešení repasování a servisování může fungovat cca tři roky, pak už to asi nebude držet v rámu.No a pnutí karbonového rámu v patkách taky asi není doživotní.

      0 0
    • tk99  

      Vloni jsem tento rám jezdil. Před trilogy jsem namazal a dal nejměkčí gumu a dokonce sezóny na to nesáhl a pořád to chodilo bez problému.

      0 0
      • kucka7  

        Mám ho rok, mazal jsem jednou, je to jednoduché: sundáš krytku imbusem vyšroubuješ, mázneš, zašroubuješ, nasadíš krytku a jedeš, cca. 5min.

        Pohodlím si to nemůžu vynachválit, sedí mi i rám, za mě naprostá spokojenost.

        0 0
    • Rubi  

      podle kluku z BMC tymu to praska dost, nektrym uz i vicekrat :-) ale pry je to pohodlne a reklamace jsou v pohode…

      0 0
    • martin_smartt  

      Nemá prosím náhodou někdo doma lis kluzného pouzdra na servis MTT systému viz. foto a jeho rozměry (a + b)? Případně jestli rozměry nezná?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.