Zkoušeli jste sacharidovou dietu?

588 nepřečtených
  • krikli

    Po přečtení knihy Takový normální hrdinové,(je tam o sacharidech pěkný stať), jsem se rozhodnul, že testnu sacharidovou dietu. S cílem, něco málo shodit a hlavně naučit tělo spalovat hlavně tuky.

    Máte s tím někdo zkušenosti, začal jsem v neděli. Zatím to celkem ujde. Pravda, v neděli jsem byl pomály tři hodky na kole a vratil jsem se prošitej jak cip (a to jsem jel pomalu). Byl jsem dost překvapenej, když terpve po půl jsem byl po dvou hodinach na kole uplně bez cukru…

    0 0
    • X-biker  

      Nežrat sachry znamená jist zdravé tuky (si vygoogli) a zvýšit rapidně bílkoviny jinak budeš pálit svalovou hmotu. Bez těch tuků budeš tak bez energie, že to nemáš šanci přežít :-D na papíře to vypadá sranda, ale real je jiný. Hodně zeleniny, abys nemel pořad hlad ;-)

      0 0
    • kyl  

      počkáme na Yuru.....

      0 0
      • Yura  

        Vyradit kompletne jednu makrozivinu je samozrejme nesmysl. O tom nemá cenu debatovat. Dotycnej to pozna sam..

        0 0
        • X-biker  

          Mozna mysli sacharidove vlny :-) tohle je ožehavé tema s lidma co to nemaji minimálně načtene…

          0 0
          • Yura  

            No ja uz mlcim. Nebo z toho bude zase 2000 vlakno o nicem. :D

            0 0
            • kyl  

              To mi nedělej,těšil jsem se jak tu bude živo :-D

              0 0
          • krikli  

            Zadne sacharidove vlny. Jen strava s minimem cukru. Maso vejce zelenina bez vylozene sladkych … brokolice, okurek, paprika.

            0 0
            • Yura  

              A urcite je ti znamo, ze jestliže se telu nedostava glukozy, tak si tu glukozu zacne pracne vytvaret z bilkovin ze? Co si jako myslis, ze se uzasneho stane, když vyradis cukry? Odtece z tebe xkg vody za xx dnu parada a co dal? Dlouhodobe se ti spomali metabolismus, protože produkce T3(to je ten hormon, kterej ti zrychluje metabolismus a umoznuje spalovat podkozni tuk) je zavysla na glukoze. Budes se placat jako mrtvola bez glykogenu a co z toho? Není lepsi nevymyslet hovadiny. Jist normalne vyvazenou stravu a sportovat?

              0 0
              • blaf  

                ti to neda, vid? :)

                0 0
              • krikli  

                přečti si tu knížku, je to tam pěkně popsany… já tomu zas tolik nerozumim. Jsem elektrikář a pojem T3 mi nic neříká. Nechci to googlovat…

                0 0
                • Yura  

                  Co je tam pekne popsany? Jak budes bez glykogenu v nohach slapat do pedalu? Na to si nemusim kupovat zadnou knizku, abych vedel ze to je na hovno..

                  0 0
            • MirosPikos  

              Sacharidové vlny ano, fungují a jsou praxí nejen kulturistů mnohokráte ověřené. Hladovění a následný „jojo efekt“ je také ozkoušený a zaručeně fungující. Víc asi nemá smysl k tomu psát, všechno bylo již mnohokrát popsáno.

              0 0
        • Madtomas  

          Dlouhodobe souhlas, na kratkou dobu (jen na zhubnuti) ti to taky vadi? Me to na par tydnu na hubnuti na jare docela vyhovuje :)

          0 0
    • -b-n-x-  

      „Naucit telo spalovat hlavne tuky“ – nejsem teda odpornik, ale neco mi rika, ze i k tomu spalovani tuku je nejaky ten cukr potreba

      0 0
      • fredy.k6  

        Jj, tuky se spalují s cukry, jakmile dojdou, začnou se spalovat svaly.

        0 0
      • mr.ricardo  

        „tuky hori v ohni sacharidu“ neco malo si jeste pamatuju :) yura ma v tomhle pravdu, dulezita je pestra, vyvazena strava a hlidat si prijem/vydej a dostatek vody, uspech se dostavi.

        0 0
    • jonti  

      Docela detailne se to resi na bezeckem foru

      http://www.behej.com/…a-vytrvalost

      0 0
    • blaf  

      .

      0 0
    • Jezevecxyz  

      Tuky se pálí v ohni sacharidů :)

      0 0
    • Espen  

      Zkoušel na podzim. Na kole sem nebyl schopen dojet ze švihu skoro domů vždycky. Chutě sem měl naprosto na všechno. A to sem nejel žádnej extrém. Banány, jablka a nějaký cukr sem jedl. Váha a objem šlo dolů rychle. Pak sem s tím přestal a žral věci, co sem nejedl X let, jak tělu všechno chybělo. Dlouhodobě neudrzitelny. Teď jím vše, jen z rozumem, hlídám se, ale dám si všechno. Denně cvičím a občas kolo. Váha jde dolů taky a je mi mnohem lépe.

      0 0
    • Espen  

      Přes měsíc. Neděláš nic jiného než vaříš, nakupujes zeleninu a pořád jíš. Máš pořád hlad. Do toho sem cvičil a byl denně koženej. Jel sem tzv. Paleo stravu. **********!!! Teď si dám jeden den v týdnu půst, žaludek se stáhne a další dny jím daleko méně než dřív. Stačí tak nezrat, cvičit a váha jde dolů. Teď se cítím mnohem lépe. Cvičím denně + kolo a úplně v pohodě. Ale vyzkoušej si to. Ale je to zbytečný trápení. Fakt stačí trochu přemýšlet co jím a hejbat se.

      0 0
    • Delkim  

      je to samozřejmě celé absolutní nesmysl, ta knížka je určena pro běžce, s cyklistikou to nemá nic společného

      nemůžeš míchat pohanku s ořechy, to není kompatibilní

      0 0
      • krikli  

        rozdíl mezi vytrvalostní cyklistikou a během není až tak velkej, pořád to je o tom, jet v zoně pálení tuku a uchovávat si zásobu cukru na závěr…

        0 0
        • Delkim  

          tak se přece někdo chytnul :)

          0 0
        • Yura  

          Jak si chces uchovat zásobu cukru na zaver, když tam uz od zacatku zadnej nemas? Chtel ses zeptat. Vsichni ti rekli ze to je hovadina, ale evidentne si z toho nic nevemes. Tak se neptej a delej si to jak chces.. Jo a kdyby jsi to nahodou nejakym zázrakem vydrzel aspoň mesic, tak tady prosim pak nezakladej vlakno co mas delat proti zacpe na low carb strave.. :))

          0 0
          • AV  

            Ovšem!

            Pokud nezapomene průběžně doplňovat kvalitní rostlinný (ricinový) olej, problémy zde Yurou uváděné se nedostaví …

            8-)

            0 0
          • krikli  

            Chci tomu dát 14 dni, postupně přidávat fyzickou zátěž… Po čtrnácti dnech, začít přidávat zase sachyridy. Postupně…

            Cukry na začátku teď samozřejmně nenám… Ale po pravdě, co jsem jezdil dřiv. tak jsem měl pocit, že jezdím vyloženě pořád na cukry. I když jsem se snažil jet pomaly, s tepama pod 140. Vždy jsem po dvou hodkach přijížděl domu prošitej.

            Chci to prostě testnout.

            0 0
            • Esi  

              tak s tímhle budeš prošitej už za hodinu, jinak je to na hovno, pokud chceš hubnout tak to chce pohyb jídlo nějak rozumně večer třeba už jen zeleninu, a ke kolu dát trochu posilovnu, tam spálíš celkem dost, zhubnul jsem takhle za loňskou sezonu v pohodě 15kg bez nějakých takových experimentů. ¨Po 14 dnech začneš přidávat sacharidy a tělo si je všechny uloží protože počítá že zase budou horší časy. Stačí přestat jíst bílé pečivo a takové extra vraždy jakou jsou třeba ovocné knedlíky na těch je snad špatně úplně všechno, teda raději knedlíky obecně všechny vynech.

              0 0
              • Espen  

                Přesně jak píšeš. Ale tazateli jsem tohle řekl. My lidi jsme stejně zajímavý. Něco si myslíme. Pro jistotu se ještě někde zeptáme, protože chceme slyšet kladnou odpověď a když nám někdo říká opak, tak je blbec a stejně si to uděláme jak jsme chtěli :-D. Tohle je právě jeden z důvodů, proč se zde moc nevyjadruji. Tazatelé nechtějí slyšet záporný názor. Je to stejný u kol,treter, bot na běhání rámů , sedel, prostě všeho.

                0 0
                • Madtomas  

                  Na druhou stranu se da pouzit spousta smeru jak se dostat k cili a zkusit si na vlastni kuzi nekolik z nich je podle me dobre investovanej cas. Pruser je kdyz se clovek nepouci

                  0 0
                  • Yura  

                    K jakému cili? Zhubnout do vahovky v nejakem sportu nebo na foceni? Ok Ale tohle asi není pripad drtive vetsiny lidi. Vetsina lidi chce vypadat dobře, zdrave a takhle zustat ne? K tomu ti zadna pomerancova nebo koktejlova nebo jaka dieta opravdu nepomuze. Není to o dietách, ale o tom zit ten zdravej zivotni styl. Jedine tak je to udrzitelny a ne si dat na jare podle navodu v zena a život jarni detox a pak zase zbytek roku zrat sracky.

                    0 0
                    • -b-n-x-  

                      Bych si pred pul rokem vubec nepomyslel, ze s tebou budu bezvyhradne souhlasit :D

                      0 0
                    • Delkim  

                      na jarní detox nešahej, to by neměly lifestylové časopisy o čem několik měsíců psát :)))

                      0 0
                    • Madtomas  

                      Jo, hubuti do vahovky a pripadne na leto po konci sezony. Me na tom hrozne vyhovuje ze me nelita cukr nahoru dolu. V tom ze je to jen na kratsi dobu a neni to dlouhodobe udrzitelnej styl stravovani se shodnem

                      0 0
                    • michal1968  

                      +1

                      0 0
            • McBlacky  

              a co jako za 14 dní čekáš? Strava s malým podílem sachrů je dieta kterou by většina lidí měla mít celý život. Dva týdny tě fakt nespasí a efekt kromě úbytku vody a nejspíš zpomalení metalismu se nedostaví. Když to budeš extra blbě, tak ještě sežereš nějaký svaly.

              0 0
    • Erknold  

      Jako dlouhodobě jo? Kámoš to zkoušel. Paráda, hlídáš všechno. Bílkoviny přetěžují ledviny, nevyhneš se i špatným tukům, chybí ti některé vitamíny a minerály. Před dlouhým během jako super kompenzaci jo, ale jinak je to fakt na hlavu.

      Jo a neměl bys pivo!!! Takže já fakt jen v extrému.

      0 0
    • Spící kníže :-)  

      Podívej já razím teorii že jíst se má všechno. Na diety se vyser. Stačí, se projít, na kole dostatečně jezdit, sem tam s zacvičit a nemůžeš být tlustej. Osobně neznám závodníky co jsou tlustí. U mne je teď stav že 2–3 hodiny jedu na snídani co jsem snědl ráno, a pak dám tatranku a jedu další 1–2 hodiny zpět. Hlad není výkon je taky.

      Už jsem slyšel x expertů co nežerou aby jim to jelo plus různé diety ale paradoxně jim to nejede.

      0 0
      • Yura  

        Jist se ma všechno. Tak jak to vyrostlo nebo se zabilo a naporcovalo. To mas pravdu. Ale opravdu nevidim smysl v propagovani „jist se ma vsechno“ vcetne mrazene pizzy, snikrsek, parku, salamu, pastik a podobných sracek.. To lidskemu telu nic dobrého opravdu neprinese a vynechanim tehle sracek telu urcite nic chybet nebude. Ba naopak mu das sancu dobře fungovat tak dlouho jak je to jen mozny..

        0 0
        • Chlebovnik  

          Na snickersky mi nesahej! =D

          0 0
        • Spící kníže :-)  

          Juro salám 1× ta měsíc 100gramů mne nezabije. Spíš na chuť. Škvarky dvakrát ročně taky ne. Párek v létě na ohni dobrý. Paštiky nejím. U mne vítězí pasta, čili těstoviny, rýže, brambory, a rybí masíčko. Olivový olej, a tuna sladkého. Sem tam pálenka na to.

          0 0
          • Jezevec70  

            Já ti nevím, ale domácí škvarky mi přijdou lepší, než Tatranky od Opávie.

            Ne nadarmo se jim říká „moravské musli“. :-))

            0 0
            • Spící kníže :-)  

              Já se snažím pokud možno domácí, a když nejsou tak to nejím. V obchodě to je něco strašnýho. Jednou jsem koupil a nikdy více.

              0 0
          • Yura  

            Ono kdyby jsi aplikoval to moudro „jist se ma všechno“ třeba na ty mega supermarkety v USA, kde mas třeba od snikrsky 20 prichuti a tak to je uplne u všech tech nesmyslu, tak se za x let nevymotáš ani s te sekce sladkosti. :) Proto kdo se chce stravovat zdrave je opravdu jednoduche se drzet toho, ze budes kupovat jen suroviny a ty nasledne kombinovat a varit s z nich apod. a ty nekonecny regaly z nesmyslama v obalech, kde je ± stejne slozeni jen mouka,cukr a tuk jen s jinou prichuti ignorovat.. Takze je rozdil jestli „jis všechno“ tzn. všechny druhy zeleniny, ovoce, masa atd.. a nebo „jis všechno“ ale ve skutecnosti jis jak jsem psal mouku, cukr a tuk v nejakem peknem barevnem obalu..

            0 0
            • MichaelSimek  

              upravil bych to na „Jist se ma vsechno s mírou“ (samozrejme kazda vec ma jinou miru) Ale obcas si dat neco nezdravyho je imho zdravejsi nez se tomu vyhejbat uplne

              0 0
              • Spící kníže :-)  

                Tak tak třeba teď budou velikonoce a k tomu patří Vajčák.. takže Božkov volá. No už mám chuť. Měl bych ho někde zakoupit.

                0 0
                • jIrI___  

                  Zrovna vaječňák se dá udělat jednoduše doma a člověk si jeho chuť naladí přímo na míru :)

                  0 0
                  • Spící kníže :-)  

                    Jak to děláš hoď sem recept. Já teda to mám jako velikonoční pití, takže kupuju právě na ty svátky pro návštěvy. Zkoušel jsem i různé jiné. Ale od Božkov chutná asi nejlíp.

                    0 0
                    • Delkim  

                      tohle ženský milujou, vyzkoušeno

                      http://www.brydova.cz/…omaci-bejliz

                      0 0
                    • jIrI___  

                      Klasika – 5 žloutků ,2–3 sáčky vanilkového cukru, konzerva salka, sedmička tuzemáku. Žloutky a cukr šleháš tak 15 min, pak přidáš salko a šleháš dalších 15 min, klidně déle, na závěr postupně přiléváš rum. Je to všechno v podstatě jen o šlehání :D. Někdo rád přidá kakao, kokos, mátu atd., představivosti se meze nekladou :)

                      0 0
                      • Spící kníže :-)  

                        Jasně, tak toto jsem asi vyčet všude. A zkoušel jsi to dělat čistě z vodky, ne z rumu? Nebo to není uplně ono.

                        0 0
                        • jIrI___  

                          Vodku jsem tam opravdu dávat nezkoušel :). Podle mě by tam chybělo to typické tuzemákové aroma.

                          0 0
                          • Spící kníže :-)  

                            No jak bude někdy chut tak to vyzkouším co je lepší jestli výroba samodomo nebo to koupit. Hlavně jak někdo vtipně naznačil dole dnes je problém s tvrdým alkoholem, že můžeš koupit strašnej šmejd. Tak se více méně držím osvědčené značky. Nekupuju nic co neznám.

                            0 0
                          • ELx  

                            Tak nekdy vyzkousej myslivce. Vyrazne lepsi nez s rumem

                            0 0
                          • Peslezedirou  

                            Nebojíš se salmonel, nebo něčeho podobného u těch vajec, nebo to ten rum neuzralizuje? Jako zni to dobre, ze to asi zkusím.

                            0 0
                            • jIrI___  

                              Už babička dělávala ten vaječňák a během několika desítek let se nikomu nic nestalo. Samozřejmě vajíčka musí být z biochovu! :D

                              0 0
                              • Peslezedirou  

                                Jako haranti jsme si se ségrou děli baštu ze žloutku, který jsme osladili cukrem a nebo pro přilepšení dali kakao, to te´d udělat, tak je člověk mrtvej :-D

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  My jsme míchali žloutek s tvarohem a cukrem.

                                  0 0
                                  • AV  

                                    Malé děti jsou schopné „sežrat“ kde co …

                                    0 0
                                • mr.ricardo  

                                  Salmonely se dnes urcite bat nemusis, naopak je to vic hlidany nez driv. Druha vec jsou ty ostatni sragory ve vejcich, co se jima krmi slipky …

                                  0 0
                                  • jopny  

                                    To bych neřekl, salmonelu můžeš stále dostat. Sice už to není tak častá nemoc a neobjevuje se tolik ve žloutcích, ale stále tu je a v mém okolí byla 3× za poslední rok.

                                    0 0
                                    • mr.ricardo  

                                      Ja nepisu, ze ji nemuzes dostat, ale bavime se o vejcich a tam je to dnes podstatne lepe hlidane nez driv. Kdyz si das v lete nejaky postarsi majonezovy salat nebo chlebicek, tak ji mas natotata.

                                      0 0
                        • kyl  

                          S vodkou je to hnus

                          0 0
              • Yura  

                Jak jsem psal. Lidi co zerou VSECHNO si většinou davaji ten bordel a na zeleninu apod. se dostane jen minimalne. Pritom když uz, tak by to mělo byt obracene. Dejme tomu 80% stravy zelenina, ovoce, maso, vejce apod.. a 20% si tu a tam dat něco „nezdraveho“. Jinak ten tvůj model „ma se jist všechno s mirou“ proste nemůže fungovat. U nas v CR není ani zdaleka takovy vyber jako v zahranici a stejne me staci, když jdu třeba do Globusu a nezlob se na me, kdybych se zastavoval v kazdem oddeleni, protozej ist se ma všechno. Tak budu jist všechno s mirou, ale stejne budu met 140kg a 4 brady…

                0 0
                • MichaelSimek  

                  asi to trosku prehanis, nevim jestli jenom chces naschval nesouhlasit nebo proc

                  jist vse neznamena jist od kazdy prichute snickers jeden kus a od kazdy picoviny kus a od kazdyho druhu parku kus atd…znamena to se tak nejak obecne nebranit tem „spatnym“ vecem a tu snickersku, parek, atd si proste s mirou davat

                  0 0
                • Esi  

                  Tak řekl bych že myšleno to bylo tak že se má jíst maso zelenina ovoce. Klidně si dám doma sekanou když si jí doma vyrobím z masa které si doma umelu a nebude na to nic špatného, nedám si sekanou v globusu nebo tescu kde to bude jen spousta tuku, mouky soji a vody s nějakým barvivem, konzeravaty emulgátory a podobné sračky. Každopádně vegetariánství, veganství a podobně je taky naprostej nesmysl v dlouhodobém horizontu protože ti budou chybět minimálně bílkoviny

                  0 0
                  • karliner  

                    Maso samozřejmě musí být být přímo od farmáře, nebo snad chceš hazardovat se zdravím a možná i dokonce se životem výrobou sekané z masa, které koupíš někde v obchodě???

                    0 0
                    • Esi  

                      Já to teda klidně risknu a koupím si maso u našeho řezníka :-) ono to maso od farmáře bude dost možná ze stejných jatek jako to do řezníka, teda vlastně nebude zrovna tenhle řezník má vlastní jatka :-)

                      0 0
                  • michal1968  

                    Tak to pozor!

                    Mleté maso imho sekaná je v Globusu super.

                    Mnohokrát ověřená pravda.

                    Howgh

                    0 0
                    • AV  

                      Zkoušel´s ho dát psovi? Nežral to, viď?

                      … má rozum …

                      8-)

                      0 0
                    • Pedro404  

                      Buď nevíš co znamená imho nebo tu větu nechápu:)

                      0 0
                      • michal1968  

                        no asi jsem pochybil..

                        myslel jsem,že píšu mleté maso (,,IMHO"…či ..nebo..také myšleno)..seka­ná..jako,že oba dva druhy jsou ty dobré..

                        …teda asi jen pro mě..

                        0 0
                • Delkim  

                  ten poměr 80:20 se myslím i uvádí v cyklo bibli

                  pokud někdo z 80% žere jak by měl, tak pak má z 20% nárok na občasné úlety jako kus pizzy, koláč a pod.

                  bohužel spousta lidí tu pizzu počítá do těch 80%.....

                  0 0
                  • karliner  

                    Ještě, že pivo, víno a kořalka patří do těch 80 %, protože jinak by byla západní sekce úplně v háji.

                    0 0
                    • Delkim  

                      samozřejmě, něco jako mandatorní výdaje státu, to je trvalá položka a s ní nejde pohnout :)))

                      0 0
                    • Esi  

                      No jasně těch 80% se dělí na 4 stejné díly, Pivo, Víno, Kořalka, párky+sekaná, a těch nezdravých 20% jsou ty tatranky a ostatní pochutiny :-)

                      0 0
                    • michal1968  

                      +1

                      0 0
              • Pedro404  

                Fakt máš pocit, že je zdravější si ňákou tu sračku občas dát, než si jí nedat? Věřim, že dát si to jednou za čas je ve výsledku celkem jedno, ale že by to bylo vyloženě zdravější, než si to odepřít, to nevim.

                0 0
                • MichaelSimek  

                  Troufal bych si rict ze to bude fungovat skoro podobne jako ockovani, das si sem tam neco spatnyho aby s tim telo umelo zachazet a kdyz se do tebe neco spatnyho dostane tak telo bude vedet co stim…+ treba proste mentalni pohoda, mam chut na snickersku tak si ji dam a nebudu se premlouvat jak je to nezdravy a ze si musim jit dat brokolici (tu mam rad mimochodem)

                  0 0
                  • Pedro404  

                    OK, pokud připočítáš mentální hledisko a předpokládáš, že striktně zdravá strava člověka stresuje, tak to jo:) S tim očkovánim mě to taky napadlo, ale esli to je pravda bych si netroufal odhadovat.

                    0 0
                    • MichaelSimek  

                      ja spis z vlastni zkusenosti, ja nejim moc tucny jidla a kdyz si nejaky dam tak to moc zaludek nedava…ale kdyz si jich dam par zasebou tak pak je to v pohode, tak verim ze to funguje u jinych veci take tak

                      0 0
                • lutte3  

                  Pokud by z toho že si to 2× do měsíce nedá měl nějaký výrazný stres, tak to opravdu zdravější bude. Protože primárně strava by neměla pro tělo představovat stres jak metabolicky tak ale i psychicky. Pokud někdo bude žrát zdravě a při tom mít z toho vysokej krevní tlak kvůli stresu, tak si moc nepomohl :)

                  0 0
                  • black.horse  

                    mě většinou pumpujou žilky z toho co se dočtu na B-F… proto sem radši chodím pravidelně, aby se tělo adaptovalo a nebyl to takovej nárazovej stres :-)

                    0 0
                • treatt  

                  Hele kdybys měl jíst fakt zdravě, tak v první řadě trávíš prakticky veškerý svůj čas v kuchyni a děláš si svoje paštiky, šunku, jogurty, těstoviny atd atd. Zbylý čas strávíš na netu vyhledáváním surovin a obíháním obchodů, abys je splašil. A je tohle reálné držet neustále? Není. Nehledě na to, že se někde přepravuješ, cestuješ, jedeš na kolo na celý den a někde něco jíst musíš. Je to o volbách a kompromisech. Jíst svůj ideál je prostě krásná utopie :) A to nebudeme mluvit o mentální stránce, kdy prostě budeš mít chuť na něco, co pro Tebe není zcela ideální. Imho se držet brutální striktní diety a odpírat si ke zdraví vést ani nemůže :)

                  0 0
                  • Yura  

                    Placas nesmysly. Proste sis tady chtěl nahlas pobrečet a zdůvodnit si proc nemuzes jist zdrave ze? Jinak proc by sis mel jako delat vlastní pastiky? To ma co spolecneho se zdravou stravou? Varit zdrave je o kvalitních surovinách ne o narocnosti pripravy. Je to prave naopak. Abysh ukuchtil nejakou ceskou specialitu ala knedle, omacka apod. tak opravdu nad jednim jídlem zabijes cele dopoledne a zaseres celou kuchyn. Ale aby jsi uvaril na pare naraz maso se zeleninou, ryzu a nasledne si to zakapl třeba olivacem. To je otázka 20 minut i s uklidem. Takze zas a znova kdo nechce hleda vymluvy, kdo chce hleda zpusoby jak to udelat ze? Za každých okolnosti muzes učinit lepsi volbu při kupovani jidla na cestách apod.. Proste plakani, ze chudacku nemas cas a tak zeres parky v rohliku to ni opravdu nikdo nesežere.. :))

                    0 0
                    • blaf  

                      Jist zdravě a zároveň, aby se to dalo jist fuška je… Když tě uspokojí jist pořád to samé a ještě nic moc chutě, potom není problém.

                      0 0
                      • Yura  

                        Heh zerte si co chcete ja se s vama hadat nebudu.. :))

                        0 0
                      • biker jura  

                        ale prosímtě… od tý doby co jím opravdu kvalitní stravu, jsem na tom po všech stránkách líp. Doma to taky bezproblému přijaly a ikdyž vařím pro víc lidí nezabere to nijak víc času, zdravá strava je poměrně jednoduchá, používáš suroviny které sami o sobě stačí a když nejsi línej to něčím dochutit tak stejně to zabere míň času než třeba idiotský smažení řízků apod. a jako jídla jako pohanka, quinoa, brambory a spousta těchto dalších… tam snad ani není potřeba čas navíc. oloupe¨š propláchneš hodíš to do páry nebo hrnce pod pokličku a nestaráš se a za 20min hotovson… stejně tak ryba, maso pod pokličkou na pánvi+zelenina…ale jo žerte sračky a ušetřenej čas proseďte v čekárně u doktorů :D

                        0 0
                        • MichaelSimek  

                          žeru i sračky a k doktorum nechodim, ale dulezity je to ostatnim pohanit ze?

                          0 0
                          • biker jura  

                            já nic nehaním, prostě to jak se dnes lidi stravují podle mě v pořádku není a reagoval jsem na to, že jíst zdravě je strašně složitý, což není…

                            0 0
                        • jIrI___  

                          Žeru jenom sračky a u doktora jsem nebyl už víc jak 10 let. Kde jen já dělám chybu…? :D

                          0 0
                          • biker jura  

                            zatím seš mladej, neboj ono se tělo zeptá… ;)

                            0 0
                          • Yura  

                            Uz jsem ti tusim psal, ze to chce cas ne? Do 30tky telo snasi všechno opravdu dobře, teda když nemas nejake předpoklady k ruznym zdravotnim problemum. Pockej az ti bude 50 a pak napis jak to jde. :)

                            0 0
                            • -b-n-x-  

                              Ale to by bylo zajimave. Udelat zde na BF nejake vlakno, kde by vsichni napsali jaky maji zivotni styl, jak a co zerou. Jak by se nasbiralo dost dat, tak bych to zamknul a kazdych rekneme 5 let by dotycny pripsal jak se mu dari :-)

                              0 0
                              • Breakpain  

                                Vždycky jsou výjimky… Moje babka jedla tučné, pila pivo denně x kousků… 3–4 a prokládala vodkou. Do toho hulila jako fabrika krabku denně…

                                Odešla v 89 tak, že usnula … Do té doby čiperná soběstačná babka. Vše si pamatovala, pracovala jako pedikérka i v důchodu až do 85 …

                                Nebylo jí ani ho***no, nevěděla co je vysoký tlak, cholesterol … prostě nic. Jediné co měla byly 3 dioptrie v brejlích.

                                Pochybuju, že se dožiju 80ky a bez komplikací ;) …

                                0 0
                                • MichaelSimek  

                                  Yura tu bude tak do 120 s jeho nejzdravejsim zivotem ze vsech…pokud nedostane rakovinu z lepku kdyz si dal omylem jednou v mladi rohlik

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    Heh dlouhovekost není jen o strave.

                                    0 0
                                • AV  

                                  Ty jsi chlap nebo žena?

                                  Ženy žijí déle než muži.

                                  Nikde nepíšeš, jakou životosprávu dodržoval děda a v kolika letech (+ jak) sešel ze světa.

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    Skoro každej měl dědu anebo pradědu, kterej hulil 60 denně, k tomu litr slivovice a umřel v 95 letech při práci v kamenolomu. Breakpain holt měl podobnou babičku, tak v tom hned nehledej senzaci.

                                    0 0
                                    • AV  

                                      Jistě, máš pravdu

                                      … skoro …

                                      0 0
                                    • -b-n-x-  

                                      Ja slysel takovy postreh, ze lidi, narozeni ve dvacatych a tricatych letech (takove ty starsi babicky a prababicky) byvaji o dost odolnejsi nez ta dalsi generace. Ten postreh je jedne pracovnice z domu s pecovatelskou sluzbou.

                                      0 0
                                      • karliner  

                                        No a to se babičky z 20. a 30. let nemůžou rovnat s tou předešlou generací. Jenom te zasranej Bilderberg a NWO se nám do toho pokoušejí házet vidle zfalšovanými statistikami o neustále se prodlužujícím průměrném věku.

                                        0 0
                                      • Yura  

                                        To je teda postreh.. :)) No a proc tomu asi tak je.. Ty nase 90lete babicky a jejich rodice a rodice jejich rodicu nebyly vystaveny vsem tem srackam co jsou kolem nas dnes…

                                        0 0
                                        • jIrI___  

                                          Viz třeba ovzduší (nejen) na Ostravsku, které v té době bylo daleko horší než dnes.

                                          0 0
                                        • McBlacky  

                                          sem tam válka jinak nic velkýho co…

                                          0 0
                                          • Yura  

                                            Války byly no to mas pravdu, ale aspoň se nerodili toxickym matkam, nezrali jako decka same sracky. Zili vic v souladu s přírodou, bez mobilu u ucha apod. :)) Moje generace před 20ti rokama jako decka jsem byli mnohem zdravejsi nez jsou decka dnes. Ne tak srovnávat decka před 50–70 rukama s tema dnes lol..

                                            0 0
                                            • -b-n-x-  

                                              Presne tak. No a jeste drive zili i pres 900 roku.

                                              0 0
                                            • AV  

                                              Moje babička měla 6 sourozenců.

                                              Všichni umřeli ještě před plnoletostí – dva na TBC, ti ostatní na zápal plic nebo nějaké jiné horečnaté onemocnění.

                                              Penicilin před rokem 1900 ještě nebyl, ale jejich rodiče to brali : „Pámbu dal, pámbu vzal …“

                                              Přežili jen nejsilnější = přirozený výběr.

                                              0 0
                                              • Delkim  

                                                jj, s tou dlouhověkostí v dobách nedávno minulých bych to nepřeháněl, stačí se podívat na náhrobky na hřbitovech…

                                                0 0
                                                • Yura  

                                                  Ja nekde něco pisu o dlouhovekosti? Ja reagoval na tohle

                                                  „ze lidi, narozeni ve dvacatych a tricatych letech (takove ty starsi babicky a prababicky) byvaji o dost odolnejsi nez ta dalsi generace.“

                                                  Jsou odolnejsi, protože většina tech lidi mela lepsi start do života nez decka dnes. To komu se narodili a jak vyrustaly ma zasadni dopad na to jak se jim bude dařit v dospelosti. O tohle me slo. Další věc je, ze neprezivali a dal se nerozmnozovali ti slabsi s horsi genetickou výbavou. Takze defakto butto si umrel na nejakou dnes „banalni“ chorobu a nebo jsi zil bez problemu do tech 80ti třeba.. Dnes se lidi dozivaji vyššího veku apod. ale podivejte se kolem sebe kolik lidi na tom je zdravotne dobře.. Proste uz jsme davno prekrocili tu caru co s nama priroda zamyslela a k lepšímu to urcite nevede.. Jak pro nas, tak hlavne pro ten svet kolem nas heh..

                                                  0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    a tech duvodu je asi 3 dalsi ******, takze ten tvuj zase tak vyznamnej neni…nehlede na to ze mozna nezrali chemicky sracky ale zase rozmanitost jejich stravy taky nebyla takova jakou mas ty…vsechno neni cernobily

                                                    0 0
                                                  • McBlacky  

                                                    presne, dost z nich bylo rádo že jí neco, obcas.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Coz je jeden z prokazanych faktoru dlouhovekosti. Jist min.. :))

                                                    0 0
                                                  • AV  

                                                    V šedesáti letech byl chlap zván „velebným kmetem“, srovnej si to s dnešní dobou …

                                                    0 0
                                                  • karliner  

                                                    To jsou hrozný nesmysly co tu píšeš.. Lze porovnávat porovnatelné, tj. průměrnou délku života a ta mluví za vše. Argumenty, které uvádíš (nejedli sračky, žili v souladu s přírodou atd.) jsou emoce.. Navíc si v jedné větě sám protiřečíš, píšeš jak byli odolní a bez nadechnutí ještě doplníš, že maximálně umírali na banální nemoci.

                                                    0 0
                        • blaf  

                          stejně tak ryba, maso pod pokličkou na pánvi+zelenina

                          jak jsem napsal Když tě uspokojí jist pořád to samé , potom není problém.

                          pohanku a jahly vynech, to se neda jist ;)

                          tohle co pises samozrejme je otazka chvilky, ale to u nas vazne nikdo kazdy den jist nebude, a pokud chces trochu rozsirit jidelnicek, tak to praci da, jestli ne, tak napis tydenni jidelnicek, at se poucime

                          0 0
                          • waltari  

                            na pohanku a jáhly mi „nešahej“ ......ty já rád ;-)

                            0 0
                          • Yura  

                            Stále nechapu co myslis tim porad to same? Kolik mas druhu masa, ryb? Bambilion. Kolik mas druhu zeleniny, ovoce, orechu, semen? Bambiliony. Kolik kombinaci a uprav a ruzne ochucene muzes vytvořit? Bambiliony. Vsechno jsou to pokrmy jednoduche na pripravu… V tom problém nebude. Tak se prosim prestan vymlouvat na to, ze by jsi musel jist furt to same. Vzdyt ty všechny výrobky a polotovary jsou sracky uplne stejne, jen mají jiny tvar, prichut, barvu, tvar a nebo obal, ale jinak jis furt to same. LOL… Ale lidi si proste zvykly jist sracky presolene, mastne, plne cukru, mouky, dochucovadel apod.. Proste jsou zvykli na ten pocit plného zaludku, takove to a su nazranej, nemuzu se ani hnout. No a další velkej důvod mas i v tom nazvu FAST food ze? Proste nemusíš stracet cas, jen rozbalis a tlačíš a muzes se věnovat pc, tv nebo necemu jinému důležitému ze? :)

                            0 0
                            • -b-n-x-  

                              Fast food, fast food – tim jsi mi pripomnel, ze uz jsem dlouho nebyl u cinana na kung pao. Vidim to na zitrejsi obed :-)

                              0 0
                            • blaf  

                              Nikde jsem nikdy nenapsal co jim,tak jak ty víš co jim? Tohle je jeden z mnoha tvých omylu. Doma vaříme, polotovary používáme málo, taky proto vím, že to není snadný.

                              0 0
                              • Yura  

                                No tak jsou horsi věci na svete, nez si uvarit ne? Kolik lidi by si tak rado uvařilo a nemá co a tady lidi breci, je to taaaak hrooozne tezky si uvarit. lol

                                0 0
                                • arny71  

                                  To je fakt. Já bych třeba rád jezdil v Porsche a žádný nemám. No nenasr*alo by tě to? :-/

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    To me nic auta vůbec nerikaji, ale motorky to uz je jina. Skoda ze to nemam kam dat, jinak bych asi podlehl. Paradni dopravni prostředek a na blbnuti. Spotreba nula nula nic. :D

                                    http://www.youtube.com/watch?…

                                    0 0
                                    • -b-n-x-  

                                      To jsou nejake silnicni pitbiky? Kazdopadne to vypada jako dobra zabava. Snad to nebude mit ten zabijacky vykon co maji normalni masiny.

                                      0 0
                                      • Yura  

                                        Na pitbiku nemuzes jezdit v provozu, ale na tomhle jo.. Je to proste 125ccm motorka v malem provedeni. :) Skutra a nebo 125ccm v klasicke velikosti bych nechtel, ale tohle je fakt prdel. Kor kdyz tam das poradne trubky třeba od akropovice. Dela to rachot jako nejakej 600ccm motard a pak vidíš takového prcka. Dospelej na tom vypada fakt srandovne, ale dobře je, ze na tom sedíš furt pohodlne. Jen bych se bal, ze ikdyz si zamknes riditka a das třeba na brzdu zamek, tak co nekomu brani to proste ve dvou nalozit do auta a ujet. :D

                                        http://www.honda.cz/…verview.html

                                        0 0
                                        • Yura  

                                          Taky na tom jezdi typek po Londyne s výfukem akropovic. :D

                                          http://www.youtube.com/watch?…

                                          0 0
                                          • nitraq  

                                            Spíš jsem koukal na ty silnice bez čar a jen kousek čáry před křižovatkou pro rozlišení pruhů, zajímavý:)

                                            0 0
                                            • jIrI___  

                                              Ty chybějící čáry údajně prospívají bezpečnosti provozu, řidiči nejezdí tak rychle. Onehda o tom byla reportáž v televizi, že se na určitých úsecích mažou dělící čáry už i na silnicích v ČR.

                                              0 0
                                              • nitraq  

                                                Jo, tomu bych věřil. Na silnici bez čáry na krajnici taky člověk jede opatrnějc než na namalovaný.

                                                0 0
                                                • 01carbon  

                                                  Zvláště v noci v dešti se bez těch čar jezdí moc dobře :-(

                                                  0 0
                                                  • karliner  

                                                    Ano. Většina řidičů pak jede pomaleji, což je zřejmě i cílem celé akce.

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Uplnym cilem bude az ty dopravni prostredky budou jezdit rychlosti pesi chuze. Pak konecne zahyne minimum ucastniku silnicniho provazu. Nad urcitymi napady v posledni dobe fakt kroutim hlavou.

                                                    0 0
                                        • Breakpain  

                                          Takhle ti vezmou motorku normálka… Dodávka a do ní to 3–4 chlapi vynesou a bye. Zamčená řídítka jsou pro pocit – stačí do nich kopnout a odemknou se.

                                          Mimochodem rvát na to A výfuk jsou vyhozený love … stačí si udělat díry do výfuku.

                                          Když chceš blbnout – MX nebo SM … ale musíš mít na „banány“ nebo dílnu ;) …

                                          0 0
                                  • AV  

                                    Máš aspoň vinkulaci?

                                    0 0
                          • biker jura  

                            týdenní jídelníček tady fakt psát nebudu, protože je to tak různorodý (narozdíl od toho co si myslíš) že bych se z toho psaní asi po… :D

                            Ale přesně tak jak píše Yura, druhů všeho máš mraky a když z toho uděláš kombinace tak to stejné jíš klidně 1× do měsíce, což určitě není nic pořád dokola to samý. Maraženou pizzu si taky dáváš třeba každej týden anepříde ti to stejný protože má pokaždý jinou příchuť? no vždyt jinou příchut mužeš dát i toho zdravýho. Jáhly a pohanka josu samotný nic moc ale když uděláš třeba jáhly na sladko, s banánem, kokosem, chia a nahoru posypeš klidně i tím hloupým grankem nebo nějakou kvalitní čokoládou nasekonou na kousky, tak je to luxusní pochoutka (ve zdravejch cukrárnách tohle prodávají za 30–40kč/120gr kostička akorát v kompaktním tvaru a to by sis určitě dal že? ) a když to uvaříš s proteinákem tak z toho máš pochoutku a ještě k tomu plnohonotný a ideální jídlo třeba před/po tréninku.

                            a to jedna možnost z milionu, to stejný jde udělat i s pohankou ale zase to chutná diíky pohance jinak, pak jiný ovoce, ořechy,......­...........

                            a tak dále…

                            0 0
                            • Yura  

                              Nejlepsi je ted všude propagovana proteinova tyčinka quest bar. No musel sjem si to koupit co to je za skvost 50g tyčinka za 60kc. No chutnalo to jako stuhnutej cokoladovej protein. Opravdu nechapu jak si tohle nekdo muze kupovat za tyhle peníze. Beru, když si nekdo da excelentku nebo hy pro. To jsou fakt chutove dobře tyčinky. Ale tohle chutnalo presne tak jak vypada slozeni tzn. protein, vláknina, trocha kakaa a nejaka stevia.. No na leto su budu delat vlastní s tim ze me ale vyjde 50g tyčinka s 30g bilkovinama tak na 10–15kc max. Staci protein, tahle vláknina, která se pouziva i při vyrobe tech questek http://www.myprotein.sk/…1106652.html a pak pripadne něco na dochuceni a je to.. :)

                              0 0
                              • biker jura  

                                jo dobrý vědět… já si dělal proteinový tyčinky taky doma. rozmixoval jsem datle a další sušený ovoce společně s ve vodě rozmixovaným proteinem, kokosákem, chia a troškou arašídovýho másla aby se to líp spojilo. výsledek byl chutově luxusní ale bohužel to nemělo tu pevnost tyčky. jako do ruky doma vpohodě ale vzít si to nějak ssebou už nee. ale asi to bylo i tím že jsem dal trochu vody, abych rozmixoval to ovoce pač nasucho to náš slabej mixer nedával. Hlavně datle byly problém.

                                Jinak dotaz mimo: ten organickej horčík co mají na 4fitneess je dobrej? ptám se na využitelnost. Co jsem tak četl tak jedinej využitelnej zdroj je horčík citrát a to ostatní je tak leda projímadlo, co si o tom myslíš, případně dík za radu. Jelikož je mi jasný, že to je dost nedostkovej minerál, tak ho chci nějak smysluplně dodávat.

                                0 0
                                • Yura  

                                  Horcik od 4fitness jsem nezkousel. Ja jsem daval dlouho chlorid horecnaty a aby me to protahlo, tak sem toho musel vychlastat fakt hodne. Při bezne davce nejakych 5g(1gchloridu horecnateho=cca 120mg horciku) jsem nikdy problém nemel. Ted si od nej davam pauzu. Zeru hodne zeleniny, tak nejakej do sebe snad dostavam.. :D Jinak to susene ovoce musíš mixovat nasucho no. Ja to vždycky delal v robotu, kterej ma ty noze. Klasickej mixer se ucpe..

                                  0 0
                                  • McBlacky  

                                    Zalezi, silnejsi masiny na raw to umi a jsou to prakticky blendery/ mixery. Treba g21

                                    0 0
                                  • biker jura  

                                    jojo dík, já koupil ted ten od nich a musím říct že 5gr rozdělených na dvě dávky první den mě solidně prohnalo:D 1gr má 350mg využitelnýho hořčíku píšou…

                                    tak nějak jsem to začal řešit poslední dobou a i po přečtení tohoto článku:

                                    http://risebyperformance.cz/mg/

                                    Borec toho podle mě víc docela dost… i podle ostatních článků

                                    0 0
                                • waltari  

                                  Pokud ti to mixér na sucho nebere, pak sušené ovoce namoč aspoň na hoďku do vody a pak nech odkapat. Aby to pak vzalo ještě vlchkost, tak tam dej strohaný kokos, mletý chia semínka a mletý ořechy, kakao, nebo karob. Z hmoty si udělj kuličky (velikost jak je libo) a ještě je obal v kokosu (plus klidně i trochu rozemletých ořechů). Pokud toho uděláš velké množství, můžeš to dát do mrazáku. Pak jen vyndáš, hodíš do sáčku a můžeš vyrazit na švih. ;-)

                                  0 0
                                  • karliner  

                                    A tyhle výtvory skutečně na kole dobrovolně konzumuješ???

                                    0 0
                                    • waltari  

                                      Má vůbec cenu tobě odpovídat ?? :-)

                                      Jinak, né jenom na kole .......a mám s tím i „ůspěch“ v mém okolí ;-)

                                      Ještě dodám, že je možno třeba tam přidat batáty udělané v troubě a rozmačkané (ale už to není RAW)

                                      0 0
                                      • ememem1  

                                        tak uspech je jedna vec, on sa ale pyta, ci to aj sam dobrovolne zeres.

                                        0 0
                                        • waltari  

                                          karliner:

                                          .....na kole dobrovolně konzumuješ

                                          já:

                                          ......né jenom na kole

                                          přeložím:

                                          znamená to, že to konzumuji jak na kole, tak i na jiné sporty a klidně i ke kafíčku.;-)

                                          Jinak vždy testuji na dětech, když to slupnou, můžu i já. :-)

                                          A vždycky mě „bombardujou“, kdy bude další várka. ;-)

                                          0 0
                                          • ememem1  

                                            dobre, tak ja ti to prelozim tiez :-) on sa ta pyta ci ti hrabe.

                                            0 0
                                  • biker jura  

                                    jo s tím namočením a okapáním díky za radu, vyzkouším

                                    0 0
                            • Breakpain  

                              Tak nato já prcám :)

                              Udělám si na týden jedno jídlo a odmítám se s tím prdět :). Další týden, lehká obměna atd.

                              Takže spadám do pohodlné kategorie „jedno a to samé“.

                              Mám „dar“ … neřeším to, otevřu pusu a schroupu to.

                              To, ale není defakto přenositelné… Plno lidí by mě upálilo zato, že by jedli druhý den to samé.

                              0 0
                    • MichaelSimek  

                      Kapni si vic toho olivace, dneska ses nejakej agresivni.

                      0 0
                    • Kubajsu  

                      Taky plácáš blbiny ;-)

                      Uvařit knedlíky skoro žádný čas nezabere; skoro bych řekl, že je mnohem jednodušší udělat knedlíky, než těstoviny – složením je to vlastně to samé. A většina české kuchyně je na přípravu taky dost jednoduchá; jenom se dlouho vaří, ale to se děje vlastně samo a čas ti to nežere…

                      0 0
                      • -b-n-x-  

                        Sakra, nebavte se tu o knedlikach. Ted jsem dostal hroznou chut na kachnu se zelim a knedlikem. Jaj! Jak bych si ji ted dal!

                        0 0
                        • antt  

                          jaj, nebavte se o kachně, dostal jsem chuť na pivo!

                          0 0
                      • jonti  

                        uvarit knedliky ze nezabere cas? teda pokud nemyslis koupit je v obchode a jen ohrat, tak to casu zabere opravdu hodne.

                        0 0
                        • Kubajsu  

                          Jako smíchat mouku, mlíko, vajíčko a droždí? Pak chvilku počkat, hodit do vody a za hodinu nakrájet? Co je na tom za náročnou činnost?

                          Oproti tomu máš u těstovin navíc hnětení, válení a krájení a když netrefíš naprosto přesně vlhkost, tak nemáš nic…

                          0 0
                          • GrumpySmurf  

                            Me by spis zajimalo co tam skutecne dela, kdyz u knedliku zasere celou kuchyn.

                            Vareni v pare je super, ale to vytirani trouby po kazdem „vareni“ mi teda prijde otravnejsi, nez hodit misu z robota do mycky a umejt jeden hrnec od vody…

                            0 0
                          • McBlacky  

                            domácí těstoviny jsou voser, a to i s robotem na krájení. Závidím lidem co na to mají čas ;)

                            0 0
                            • Kubajsu  

                              Proto je doma nedělám. Ale nelíbí se mi neustálé házení špíny na knedlíky, když to je jak surovinama, tak přípravou skoro to samý ;)

                              0 0
                    • McBlacky  

                      jsi moc radikální, když jsi ceo firmy, mraky toho nacestujes a máš dve deti plus zenu doma co tomu vareni moc nedá tak je to trochu jiný vesmír

                      0 0
                      • Pedro404  

                        Když seš CEO firmy tak bys moh mít dost kešů na to, abys zaplatil za to vaření někomu jinýmu…

                        0 0
                        • blaf  

                          Ceo je dneska kde kdo. To ještě neznamená, že na prachy.

                          0 0
                    • treatt  

                      Na to osobní repjání Ti kašlu, to si zkoušej na někoho jinýho :) Ale pro Tvoji informaci, že nevidíš důvod dělat si vlastní věci typu paštiky, jelikož je nejíš, je Tvoje věc. Já si je doživotně odpírat opravdu nebudu. Nebo pokud Ti přijde v pořádku jíst ve všem zahušťovadla, dochucovadla, rafinovaný cukry, tuny soli, konzervanty, sladidla, obarvovadla, zlepšovadla lesku vzhledu vůně, tak taky cajk. Já se ale snažím tyhle věci eliminovat a teď mám za sebou období, kdy jsem to udělal radikálně a nejedl nic, vůbec nic z těhle věcí. A není to vůbec o nějakých sušenčičkách, ale ukaž mi výrobce, co do šunky nedává cukr, paštiku, co nebude zastabilizovaná a „dochucená“, kokosové mléko nejen bez všech možných gum, zahušťovadel etc, ale když už je i super vegan raw bio certified, aby to nebylo vylepšeno agávovým sirupem. A takhle můžeš jet dál a dál, ukaž mi balzamico nedobarvený karamelem + další shity, čistou hořčici, olivy bez chemie? Narazil jsem na jediný druh na českém trhu..

                      Takže pokud to vezmeš důsledně, neděláš opravdu nic jiného, než že jsi v kuchyni a sháníš suroviny. Nebo pokud nejsi kulturista, kterému nevadí v období sacharidových vln žrát jen kuře vařený ve vodě bez soli. Děkuji, to pro mě opravdu není. Dlouhodobě si děláme například vlastní chleba (čistě žitný), jogurty, paštiky, šunku, ale jsou to prostě volby a kompromisy, jak jsem psal výš. Jestli Ty děláš kompromis v tom, že do sebe cpeš jen maso s pár druhy zeleniny na páře, Tvoje věc, jestli Tě to uspokojuje – chuťově a, mezi námi děvčaty, taky z nutričního pohledu.. good for you. Pro mě ale ne. Peace

                      0 0
                      • Yura  

                        Spis me porad jakej mam koupit tlakovej hrnec. Ten nas 20 let starej se rozpada a ja nemam v cem varit soju na natto a praseci nozky na sulc. :(

                        0 0
                        • treatt  

                          Tak to Ti neporadím, na to odborník nejsu :) btw tlačíš hodně soji? Co estrogen?

                          0 0
                          • Yura  

                            Skutecne mam odepisovat na takove trapne hlasky? Ze ses to ty.. Ne netlacim „hodne“ soji. Jim kolem 50g natta denne. Coz je fermentovana soja a pouze takhle upravena by se mela konzumovat. Sracky typu tofu, sojove mleko apod. bych nedal do huby. Co se tyce estrogenu, tak fytoestrogeny jsou v malem množství ve strave zadouci, protože jejich ucinek je hodne slaby a jejich hlavni kouzlo je, ze obsadi receptory, na které uz nasledne nemůžou působit ty silne estrogeny vyskytujici se napr. v plastech apod..

                            0 0
                            • treatt  

                              No vidíš, kdybys nenapsal tu útočnou první větu, tak jsi mi odpověděl na to, co mě zajímalo, takže dík ;)

                              0 0
                        • Delkim  

                          to ti poradím já :)

                          jednoznačně elektrický tlakový hrrnec, mám předchozí variantu toho Bionaire a nic lepšího si nedovedu představit!

                          je to jediný typ tlakového hrnce, z kterého „neodfrkuje“ pára (tlak) a můžeš to klidně nechat plně bez dozoru, samo se to vypne atd… a nemůže se ta „voda“ uvnitř odpařit, tj. připálit pokrm jako u klasického papiňáku, kde to tím „odfrkováním“ u­tíká!

                          manželka má z dětství strach z papiňáku, doma jim jednou bouchnul (těsnění) a tak ten zvuk klasického papiňáku nesnese, tady je to pohoda, neslyšíš absolutně nic, sám se vypíná a zapíná, vždy do požadovaného tlaku a pak se vypne a to pořád dokola

                          http://www.bionaire.cz/…lla_lux6.htm

                          edit: dělá to i ETA, jeden model: http://tlakove-hrnce.heureka.cz/eta-0131-90000/

                          0 0
                          • Yura  

                            Když neodfukuje ta prebytecna para, tak jak je mozny ze to nevybouchne. :D Jinak jsem chtěl nejakej kolem 1500kc, ale ty levnejsi stoji asi fakt za hovno. Ještě uvidim..

                            0 0
                            • Delkim  

                              no protože se topné těleso v tu chvíli (dostatečný tlak) vždy na chvíli vypne, proto i ta úspora energie

                              0 0
                              • Yura  

                                No a vidim, ze to ma ruzne režimy, ale třeba ty praseci nozky apod. varim v tlakacu i 2–3 hodiny. S tim by byl problém co, kdybych varil něco na co tam není program…

                                0 0
                                • Delkim  

                                  kdyby tam nebyl na tvoje laskominky program tak dáš prostě program na kosti nebo luštěniny (ten nejdelší) a když ti to nebude stačit tak to na konci zmáčkneš znova, ne?

                                  nehledej problém kde nejsou :)

                                  btw když to dovaří, tak to necháš vypnutý a ono to půl hodinky vydrží natlakovaný a pěkně ti to dojde

                                  0 0
                                  • Yura  

                                    No ne, ze tam ctu nejake komentare, jak tam restuje cibulu a vypne se mu to a pak musí cekat az to vychladne, aby to zapl znovu nebo co apod..

                                    0 0
                                  • 01carbon  

                                    Moc tomu nerozumím, ale nožičky a kolena na správný sulc se nikdy nevařily v papiňáku, ale dlouho a hodně malým plamenem, aby to trošku sem tam zabublalo – jen tak je ten sulc čirý.

                                    0 0
                                  • Yura  

                                    Tak ten tebou navrhovanej elektrickej jsem zavrhl. Ma to az moc minusu dle mého. Ta teflonova nádoba je asi největší minus.. Pujdu do neceho takového. Vypada to, ze by to mohlo vydrzet. Kvalitni materiál, zadnej teflon. Same kladne recenze na netu..

                                    http://www.alza.cz/…d1313668.htm?…

                                    0 0
                                    • nitraq  

                                      Teflon je špatnej kvůli čemu? Kdysi jsem někde četl, že je problém, až když se začíná odlupovat, ale do takovýho stádia se mi zatím žádná teflonová věc nedostala.

                                      0 0
                                      • jIrI___  

                                        Mi se do takové stádia dostal už druhý toustovač. Teď zrovna chroupu banánové tousty s teflonovými kousky :D. (Pokud se teda ta černá antiadhezní vrstva dá považovat za teflon…)

                                        0 0
                                        • nitraq  

                                          Divný:D Já měl asi pět let na koleji docela levnou teflonku Tefal (do pětikila) a tu jsem používal úplně na všechno a nakonec jsem ji vyhodil kvůli povolený rukojeti.

                                          0 0
                                          • jIrI___  

                                            Oba byly ty nejlevnější toustovače, které jsem našel. Oba byly v pořádku přes 4 roky při průměru 4 tousty denně, možná více. Takže za mě s výdrží spokojenost :)

                                            0 0
                                            • nitraq  

                                              Toustovač je těžce jednoúčelovej, kontaktní gril je daleko využitelnější;)

                                              0 0
                                              • jIrI___  

                                                Ten jsem dostal předloňské Vánoce a použil jsem ho ne víc než 10×, pro mě zbytečný krám do domácnosti :D

                                                0 0
                                      • Yura  

                                        Jestli se ptas kvůli cemu je spatnej teflon, tak asi moc často nevaris. Ja pouzivam panvicku denne nekdy i několikrát od te doby co si sam varim tzn asi 15 let a za tu dobu jsem zrusil tak 20 panvicek minimalne. Ted mam konecne 2 s nejakyho fakt kvalitního materialu, které byly v akci v albertu tusim a po dvou ltech jsou stále jako nove.. Teflon se proste casem opotrebuje a muzes se k nemu chovat opatrne jak chces. Když chcu koupit tlakac a mam za nej dat přes 3000kc, tak chcu aby vydrzel bez problemu třeba 10 let, stejne tak jako ten starej kterej po xx letech dosluhuje a poslední co chcu je po roce resit nejakou nahradni nadobu, protože je teflon v hajzlu. Staci ti takova odpověď? Nehlede k tomu, ze je vic a vic infa, ze ten teflon taky není nic moc ze zdravotniho hlediska, ze se z toho muze nejakej ten bordel uvolňovat..

                                        0 0
                                        • nitraq  

                                          Stačí mi taková odpověď… Moc často – záleží, jak se to vezme, vařím večeře a o víkendu, takže tu pánvičku vytáhnu třeba pětkrát týdně.

                                          0 0
                                          • Yura  

                                            Takze varis na teflonove panvicce denne, mas ju 5 let a furt je jako nova? Tak to me rekni která to je. :))

                                            0 0
                                            • nitraq  

                                              Aktuálně mám Ikea 365, ale tu mám teprve rok a něco. A jinak jak jsem psal výš, nějaká Tefalka do pětikila.

                                              0 0
                                              • jIrI___  

                                                Tu Ikeu mám taky kolem roku a furt je jako nová, nic se na ni nechytá apod. Ale teda s tím rozdílem, že ji používám max. 1× týdně, spíše ještě méně často :D

                                                0 0
                                                • nitraq  

                                                  Jedinej problém mám s nýtama rukojeti, mamka přítelkyně má tutéž pánev ve starším provedení a tam nýty nepřekážely v pánvi.

                                                  0 0
                                            • McBlacky  

                                              od firmy Tefal, taková ta s červeným hotspotem uvnitř, který signalizuje vysokou teplotu. Mám ji už 10 let určitě, používaná x let na plynu pak 6 let na indukci. Ale není v provozu denně, tak 3× týdně cca.

                                              Obecně mi přijde, že indukce poškozuje teflonové nádobí méně, asi tím, že se tolik nezahřívá.

                                              0 0
                                              • Delkim  

                                                indukce je zrádná, kdo to nezná a zapne + položí pánev a začne teprve třeba hledat olej, že ho tam nalije, tak se pak nestačí divit jak se během pár vteřin z pánve kouří… kamarád zničil několik hrnců, než si na to zvyknul

                                                jinak ad teflonky:

                                                mám nebo měl jsem prestižní výrobky od WMF, Le Creuset, Silit, Mauviel a další a mohu potvrdit, že pokud v pánvi vaříte 3–4× denně tak na nějaké letité používání těžce zapomeňte!

                                                0 0
                                                • jIrI___  

                                                  A teď ještě spočítat, kolik desetin procent lidí vaří (celkově, ne jen v pánvi) 3–4× denně :))

                                                  0 0
                                                  • Delkim  

                                                    ono se to nezdá, to máš jak nic

                                                    stačí ráno ovesná kaše, dětem třeba palačinky a manželce toust na oliv. ol. (na to pak avokádo)

                                                    a třeba večer v té pánvi pro sebe lososa a dětem tam orestuješ krůtí kousky nebo kus panenky (plus na chvíli pod gril)

                                                    když máš hlubokou pánev tak tam pak děláš v podstatě skoro cokoliv, restuješ omelety, děláš italský rizoto, uvaříš i těstoviny a pak rovnou omáčku atd.

                                                    pro mne nejuniverzálnější kus „černého“ nádobí co si umím představit

                                                    http://www.lecreuset.cz/…s-neprilnava

                                                    0 0
                                                  • nitraq  

                                                    Reagovat na Jiřího s pánví za čtyři a půl, to jsi střelec:))

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Tak to jo, to to se pak nasčítá. Jsem přemýšlel, kdo z mého širokého okolí ráno vaří nebo připravuje něco jiného než chleba s džemem apod. a došel jsem k číslu 0 :D. Na večerní vyvařování se to číslo pak přiblížilo možná k 30%.

                                                    0 0
                                                  • nitraq  

                                                    Náhodou teplá snídaně je fajn, kvůli palačinkám si klidně i přivstanu.

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Mně při představě, že si kvůli jídlu přivstanu, běhá mráz po zádech (vstávám v 5:00). Ke spokojenosti mi stačí, když v kantýně zbude nějaký vlašák a 3 rohlíky. Ale jo, kdyby mi ty palačinky někdo udělal, tak si o takových 5 min asi rád přivstanu :D

                                                    0 0
                                                  • -b-n-x-  

                                                    Vlasak a tri rohliky. Sakra zase takove pokuseni. Ja si tohle vlakno asi zablokuju :-)

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Ja jsem si delal vajíčka a kasu ikdyz jsem jezdil na 3 na rano. Me to nikdy nedělalo problém. Snidane vždycky byva moje nejoblibenejsi jidlo na které se tesim. :)) Vajicka jsou raz dva. S palacinkama bych sel ale taky nepatlal před pracou. To uz bych si je spis udelal vecer a rano jen ohral..

                                                    0 0
                                                  • jIrI___  

                                                    Tak ty jsi srdcař, to se nepočítá :)

                                                    0 0
                                                  • nitraq  

                                                    Vajíčka a kaše jsou hned, to je pravda. A ty palačinky nejsou taky na moc dlouho – tak patnáct až dvacet minut, přičemž těsto si můžeš udělat už večer a ráno jen lít na pánev, to je potom super easy.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    No ja když uz jsem si delaval palačinky, tak rozhodne ne 1,2 nebo tri, ale poradnou naloz a to se pak protahne.. Jinak většinou jsem je delal z ovesnych vloček rozmixovanych na takovou hrubou mouku. Klasicke palačinky z psenicne mouky bych nedal do huby. To neskutecne zabetonuje traveni…

                                                    0 0
                                                  • Venda  

                                                    :-) Mě by zájímalo, jestli si z nás cíleně děláš prdel nebo tomu všemu skutečně věříš. :-)

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Cemu jestli skutecne verim Vendiku?

                                                    0 0
                                                  • Venda  

                                                    Přece všemu co tady píšeš…

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Uved priklad, aby jsme si o tom mohlo povykládat. Takhle to je placani o nicem. :)

                                                    0 0
                                                  • Venda  

                                                    Promin, ale to ne, stejne bych nad tebou nevyhral. Ja uvedu priklad (je jich tu dost, mas kvalitni informace, ale vyvozujes z nich naprosto nesmyslne zavery), ty se zacnes hadat a prazvlastne argumentovat, ja na to nebudu mit co napsat a tak to stejne nikam nepovede. Ja budu radsi tise cist a usmivat se nad tvymi prispevky. ;-)

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    No tak když nejsi schopen napsat s cim nesouhlasíš a jak to vidíš ty aby jsme se mohli nekam posunout, tak to opravdu nemá smysl to mas pravdu..

                                                    0 0
                                                  • Venda  

                                                    Já jsem jen chtel vedet jestli tomu co pises veris nebo si z nas delas prdel. Jak vidis ani na prvni otazku si mi neodpovedel, nema smysl pro me s tebou dal diskutovat, nemam to za potrebi, promin.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    No jestli si myslis, ze všechno co jsem na tomhle foru napsal o strave, doplňkách apod. myslim jako prdel, tak si asi fakt nemame co rict. :) Jinak uz jen to ze si tohle myslis ukazuje, ze budes docela arogantni typek..

                                                    0 0
                                                  • Venda  

                                                    Prave ze jsou to (alespon pro mě) casto tak velky bludy, ze jsem to nepoznal a uz jsem pojal podezreni. Takovejch lidi je spousta, co maj konicka strilet si z jinejch lidi, to se na me nemuzes zlobit. Ale myslet si muzes o mne co chces, ja to beru. Dik za osvetleni, fakt se s tebou nebudu o nicem hadat.

                                                    0 0
                                                  • Yura  

                                                    Tak uved aspoň jeden ten blud jako priklad ne?

                                                    0 0
                                                  • MichaelSimek  

                                                    o aroganci bych pomlcel, staci aby nekdo priznal ze si dal rohlik s nutelou a dostane od tebe 20 radku toho jak se vymlouva a ji spatne a ze je tlustej a linej a brzo umre a blbej navic :)

                                                    0 0