Zimní tretry Chain Arctica, máte někdo?

36 nepřečtených
  • venaCZ

    Zdravím všechny

    Jal jsem se vyřešit problém s mrznoucími prsty na nohách, bohužel už je to tu zase, zima jako prase. Minulou sezónu jsem vsadil na návleky a koupil BBB Hardwear a popravdě tedy žádná sláva, každá vyjížďka utrpení už po dvaceti km, to mě fakt nebaví. Tak nevím, jestli nepopojít o kus dál a vyzkoušet nějaké zimní tretry, nechce se mi ale moc investovat.

    Všude možně jsou odkazy na Chain Artica http://cyklisticke-tretry.heureka.cz/…specifikace/#… , znáte někdo? Případně něco podobného?

    0 0
    • Delkim  

      mrkni na tyhle, GoreTex

      http://www.wiggle.co.uk/…-bike-boots/

      0 0
    • mrozu  

      Neznám, ale za stejnou cenu se dají sehnat osvědčená Shimana MW81. Ale jestli je ti zima už teď, tak se obávám, aby ti při nižších teplotách nebyly i ty zimní málo :) Počítej s tím, že kolem nuly už to do nich chce víc ponožek a při větší zimě i návleky.

      0 0
      • drhor  

        Ty Shimana jsou parádní ,jezdím už druhou sezonu a i ve velké zimě a tlustou ponožkou zcela v pohodě .

        0 0
      • karliner  

        Mohl bych se optat, kde se ty Shimana dají sehnat za 2900?

        0 0
    • tomekusti  

      Osobně bych spíš volil něco osvědčeného. Navíc nejsou o nic dražší

      0 0
      • venaCZ  

        No včera jsem musel do teplé vody, a to bylo 10 stupňů, nevím, co mi to příroda přidělila za nohy. Ty Shimana vypadají docela dobře, i cena je myslím příjemná, díky za tip.

        Přečetl jsem hromadu příspěvků na téma zima, jak se mi to ale jeví, je to velmi individuální a já evidentně spadám do kategorie „citlivka“.

        0 0
        • pee.tr  

          Toho „citlivku“ můžeš brát jako výhodu na stáří, že si tělo teď řekne, co je pro něj špatný. Já třeba snesu zimu na nohy a končí to až tím, že přijedu domu v –5C po 4hodinové vyjížďce a úplně promočenými ponožkami a teprve po vyzutí zjistím, že necítím nohy. Pak se mi to ale dává do kolen.

          0 0
    • devet  

      Koupil jsem je loni, neb ve 48 se těžko shání jakékoliv boty. Natož zimní tretry. Mně vyhovují. Zpracování i funkčností. Dám jedny teplé ponožky a do –10C v pohodě. Nicméně stále zatím jezdím v letních. Počítám do 0C

      0 0
      • pee.tr  

        Můžeš mi říct jakou máš velikost nohy, ideálně v cm? Díky. Taky chci zimní letos pořídit (uvažoval jsem o Sidi, ale ani tyhle bych nezavrhl, když jste s nimi spokojeni). Mám letní 48, ale jsou mi docela velký (v zimě se do nich vejdu i s trojema ponožkama).

        0 0
        • devet  

          Chodidlo mám 305 mm. Kupuji 47–48, ale jak od kterého výrobce. Moc na výběr není a když nechci chodit jen v hradních papučích, tak beru, co je.

          Nákupčí a výrobci snad před 100 lety usnuly. Klukovi je 14 a má 47, kde ho budeme obouvat za rok? Nevím…

          0 0
          • pee.tr  

            Dík. Zajímavé, já zkoušel od shimana v minulosti letní 47 a byl jsem na doraz, 48 mi jsou nakonec velký, ale jezdím v nich. Mám nohu 290mm. Těch prázdných 15mm ve špičce mít budu, ale bohužel mě v té špičce dříve než délka omezí výška.

            0 0
    • alexandr  

      Prizivim se – nevite nekdo, jestli se daji nekde v Brne vyzkouset ty zimni Shimana? Pripadne, lisi se nejak velikostne od letnich? (ze bych zkusil letni a podle nich objednal zimni…)

      0 0
      • mrozu  

        V Cyklopointu. Dají se tam nejen vyzkoušet, ale dokonce i koupit.

        0 0
        • alexandr  

          vtipne :o). diky.

          0 0
          • Smazaný účet  

            Nevím, co je na tom vtipnýho, každopádně vem větší…

            0 0
            • alexandr  

              vtipne mi pripadlo, jak napsal, ze se tam daji i koupit.

              0 0
              • mrozu  

                No myslel jsem to tak, že už je tam mají za celkem rozumnou cenu, ještě loni byla jejich akční nabídka přes 4000 Kč a to se fakt koupit nedalo :)

                0 0
    • vysmátej bajker  

      shimana 43 jezdím od loňska sedí líp jak NW cels. 42,5(43 je dlouhá),letní mám spešl comp 42. shimana jsou trochu širší tak se tam vejde i silnější ponožka a prsty jsou na volno ale to obouvání je teda hrůza oproti NW,ta vrchní manžeta z neoprénu na shimanech taky není uplně ono.NW mají trochu užší střich tak tam dám jen slabou ponožku,noha je tam víc stažená tak je v nich dřív zima. Celkově NW to maj trochu lépe vymyšlené.Máte úzkou nohu berte NW-širší shimana.

      Je to hodně o tom jak která bota sedne takže bez vyzkoušení nebrat

      0 0
      • Breakpain  

        A jiná alternativa mimo NW a SH ? Mně tedy SH nepřijdou nijak zázračně široké … 36 se dají, ale to je pak na délku krapet moc … Letní SH mám 45, ale ve wide verzi …

        Jinak potvrzuji, do těch SH se leze díky té neoprenové manžetě pěkně na „*****“. Čekám, kdy by se to urvalo … no zatím jsem je nekoupil také …

        0 0
        • borda  

          Pekny zimni dela jeste Lake a sidi. Ceny ovsem brutalni

          Pak jeste ekonomicka varianta exustar. Jak ale zdrazujou a shimana zlevnujou, tak si myslim, ze mw81 je jasna volba :-)

          0 0
          • Breakpain  

            Lake a Sidi … to je pro nějakou dámskou nohu. Já mám pořádně širokou nohu a kupuju si třeba Shimano ve wide verzi ;). Sidi se mi líbily pohledově, ale sotva jsem tam nacpal nohu a už to bylo malé, jak jsem došlápl, div nepraskly :(.

            0 0
            • borda  

              No tak ptal ses na alternativy :-). Ty ceny jsou ovsem nehorazny a minimalne za sidi po zkusenosti s letnima bych nedal ani polovinu.

              MW81 jsou siroky, jsou to dobry boty. Neresil bych :-)

              0 0
              • Breakpain  

                V pohodě, děkuji ;). No, právě ani ty MW81, pro mě jsou na hraně, jsem v tom napresovanej docela s tlustou fuseklí nechutně … Tak váhám stále a musím mít o číslo delší, abych se tam takhle vešel :( …

                Právě proto mne upoutaly ty regulérní pohorky, ty by mohly být široké dostatenčně :).

                0 0
                • borda  

                  Clovece, to musis mit tlapu jak medved, me prijdou siroky jak prase :-)

                  ty pohorky ma tusim rychlej turista a dost si je pochvaluje, coz je hodne dobra reference :-).

                  0 0
                  • Breakpain  

                    Já mám nohu malou, ale spíš jako kdyby mi ji přejelo auto, taková placička … mám 44, ale většinou boty 45, abych se vešel na šířku. Někdo má zase vysoký nárt a nestačí mu pásek na zapnutí, už jsem to viděl ;) …

                    Asi na nich skončím no, je to nejjistější volba a asi i nejteplejší mi přijde …

                    0 0
                    • Deus  

                      45ky asi za slušnou cenu neseženeš. Aktuálně jsou u českého dodavatele vyprodané.

                      0 0
                  • Rychlej turista  

                    Jo, koupil mi je kdysi Mlok, ale na kole jsem je měl jen jednou do kolbenky, takže krátce a ani nebyla moc velká zima. Už v zimě krom do práce moc nejezdím a na to mi stačí mé staré NW CELSIUS GTX, protože ty nemusím šněrovat, jen do nich vklouznu. Takže jak na tom jsou s mrazuvzdorností na kole zatím nevím. Předpokládám ale, že to bude dobré, bo místa v nich je dost (na rozdíl od úzkých celsiusů) a to je jeden z důležitých předpokladů. Ostatní by mělo být minimálně tak dobré, jako u standardních zimních GTX treter. Ovšem na pěší zimní turistiku opravdu luxus. Párkrát jsem v nich v zimě v lese byl a pocit bych popsal asi tak, jako když se s nimi narodíš :-)

                    Zatím největší úspěch jsem s nimi ale zaznamenal v jednom cyklokrámu v Chebu, kam jsem zavítal výjimečně v civilu a kde jsem byl pochválen, jaké že to mám hezké pohorky. Tak jsem otočil kopyto a odvětil, že to jsou tretry. Vencovi vypadly oči z hlavy :-)

                    0 0
    • venaCZ  

      Tak jak se zdá, ještě to bude legrace je někde sehnat, velikost 47 nikde nemají skladem. Přijde mi podivné, že je všude vel. 47 maximum, doteď jsem měl dojem, že mám spíš menší chodidla. Koukal jsem jinak ještě na značku Lake, ale ty ceny, to je mimo realitu, nakonec to opravdu skončí u Chain Artica, pokud se někde nedopátrám těch SH.

      0 0
    • MlokCZ  

      Jestli máš hodně zmrzlé nohy a chceš jezdit i v mrazech, tak tyhle

      http://www.bike-discount.de/…k-brown.html?…

      0 0
      • Breakpain  

        No ty jsou parádní … to je to, co jsem hledal … jen je škoda, že nemají suchý zip :-/

        0 0
      • black.horse  

        Nějaké srovnání se zimními tretrami? Já vozím staré Exustar a spokojenost nicmoc, hlavně jak to jde více pod nulu. Na letošek zvažuju nové boty. Bohužel v zimně jezdím i hodně v mrazech silnici a tam to nemilosrdně fouká a prochladá:-( (takže zimní tretry, zimní fusekle a ještě návleky)

        0 0
        • MlokCZ  

          Sám ne nevozím. Už jsem také chtěl koupit, ale nakonec jsem se na to vykašlal, že stejně ježdění ve větší zimě poslední dobou omezuju na minimum tak jako tak.

          Co kde bylo o nich uvedeno, tak jsou o hodně teplejší a hlavně nemají problém s pronikáním chladu přes kufry. Hodně lidí je hodnotí hodně dobře i jak pohorky na chození.

          0 0
      • pee.tr  

        Vypadají super, ale dá se v tom ohýbat noha v kotníku? Dřív jsem zkoušel v podobných pohorách jezdit na klasických šlapkách a při utažené tkaničce mi ta výška boty v zadní úvrati kliky na noze vadila.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.