• gemini

    Ahojte, plánuju koupit nějaký zimní hadry – rukavice, čapáky, bundu – na zimní poježdění a jeví se mi dobře hadry od Etape. Nemáte s těmito výrobky někdo zkušenost? Není relativně nízká cena na úkor kvality a funkce? Hodlám jezdit v teplotách kolem 0 max –5 stupni.Díky

    0 0
    • skutek  

      mam bundu strong a za ty prachy dobry.

      0 0
    • Raver  

      Tiez mam bundu Strong (cca 3 mesiace) a spokojnost. Znami maju aj dalsie doplnky – rukavice, capaky, capice a tiez spokojnost.

      0 0
    • tomfree  

      Neznám konkrétní typy,ale mám bundu a kalhoty a za ty peníze těžko něco lepšího koupíš.

      0 0
    • kenapets  

      Nevím jak zimní bunda, ale ve Sportisimu jsem zkoušel dres s dl. rukávem a měl dost krátký rukávy, když jsem se nátahl jako na kole, tak mi chybělo pět čísel k zápěstí…tak na to bacha. Já jsem teď k vánocům dostal zimní hadry od Sýkory a maximální spokojenost.

      0 0
    • raceman  

      mám zimní dlouhé kalhoty s membránou bez vlozky. bohuzel v mrazu zatim neodskousene, ale byl sem s tim behat asi ve 3 stupnich a zima nebyla, pak sem v nich jel casovku na silnici asi ve 4 stupnich a pri zavode bylo dost teplo, jinak sem klepal kosu :) zkousel sem je jeste jeste v 8 stupnich, a to je na ne moc teplo, protoze ta membrana neni nic extra a nohy se pod ni fest poti a pak je zima… toz tak :) ale za ty prachy vklidu

      0 0
      • vladaza  

        mám nějaký jiný gatě s No Windem a řekl bych, že se chytají tak kolem nuly /plus mínus něco/, jelikož jsou obtažený, tak studený vzduch se přes membránu nedostane, ale přesto značně ochlazuje kůži, možná, kdyby pod ně člověk nacpal spoďary, tak by šly do –5 C, jinak – běh je něco úplně jiného, to je s jízdou na kole nesrovnatelný

        0 0
    • kámen úrazu1  

      Mám od Etape dva letní dresy, dvoje kraťasy, větrovku, vestu a profuk čapáky do pasu. Se vším jsem spokojená. Dresy jsou ke konci životnosti, ale mojí blbostí (roztrhaný suchým zipem při praní). Nejdéle mám větrovku, tu mám o týden dýl než horáka, to znamená tři roky. A je pořád jako nová, funkčně i fyzicky neporušená, bez problémů. A to jsem se v ní několikrát projela po ledu, kamení… Takže Ti s klidným svědomím můžu Etape doporučit. Jsou levný a střihově, funkčně i designem na velmi slušné úrovni (Dámské kraťasy jsem neměla lepší. Střih a hlavně vložka se mně líbí mnohem víc než u Castelli, Craftu, nejdražších dámských Nalini apod.)

      0 0
      • Rychlej turista  

        A jezdíš v tom i v zimě? :-D

        0 0
        • kámen úrazu1  

          Tak teď si mě dostal. Pravda, v letním drese ani ve vestě v zimě nejezdím. :-) Dneska jsem měla od Etape – kraťasy, čapáky, větrovku (větrovku máám na fotce v profilu). Na silnici kvůli výrazné barvě beru od letošního podzimu jinou bundu – viz příloha, určitě poznáš, kdo ze skupinky jsem já. :-)

          0 0
          • Rychlej turista  

            Že by s tím batohem?

            0 0
            • klingon  

              Tohle je prvni ZIMA, kterou travim hlavne na kole (to stejne lonske rocni obdobi za ZIMU nepovazuju :-). A musim rict ze vhodny obleceni na vrsek tela a ruce do caa –6 az –10 zatim porad hledam. I kdyz jedu v nizkejch tepech (do 145) tak se dost potim a po hodine mi zacina byt docela zima. Co vozis do takovejch teplot ty? Jediny v cem mam zatim jasno jsou nohy: Nortwave Celsius vyresily problem dokonale :-) Kdyz sem si je kupoval, tak mi prodavacka rikala, ze za posledni rok a pul zaznamenal dovozce velky narust prodeje tehle treter. Kdyz sem se pak podival na datum, kdy si na ne napsal recenzi na Bikebase, tak mi to bylo jasne :-))) Rekl bych, ze se muzes u dovozce prihlasit o zaslouzenou provizi ;-)

              0 0
    • zskal  

      Ahoj, zvažuju nakoupení oblečení na zimu od Etape. Máte prosím někdo zkušenosti s touto bundou: http://www.etape.cz/…bunda-strong a s těmito čapáky: http://www.etape.cz/…inter-ws-pas ? Popř. jaký máte na ně názor? Nehodlám jezdit při nějakých mrazech, spíš max. do 0°C a to spíš na pohodu, ne moc intenzivní švihy. Díky za každý názor.

      0 0
      • kámen úrazu1  

        Se zimní bundou ne (jen větrovkou).

        Čapáky mám tu variantu bez membrány (Runner do pasu). Od zipu nezábne, za víc než rok používání se zip nerozbil, ani nezadrhává. Obávala jsem se, že bez poutka pod patou se budou vyhrnovat, ale neděje se to tak, navíc je to bez poutka pohodlnější. Ne­pářou se, nejsou odřený (předtím jsem čapáky jiné firmy odírala na zadku pouhým sezením, ale jinak byly za tu cenu (Dexter) fajn a vydržely dlouho). Prostě jak nový. Zima mně v nich nebyla, ale loni moc nemrzlo. Protože mně padnou bezvadně chystám se přikoupit i tu membránovu variantu, na kterou si dal odkaz.

        0 0
      • lacco  

        Pls, poradíte niekto ohľadom rozdielu bundy Strong a Warmer? Strihom by mi viac vyhovovala Warmer, Strong má asi výhodu odopínacích rukávov. Nie je mi jasné oddelenie rukávov, je na zips? a nerozumiem z obrázku prekrytie rukávu na ramená. Ak niekto vlastníte alebo poznáte, môžte objasniť a poradiť? Viac ma zaujala Warmer. Ďakujem

         
        0 0
    • Cryzyy  

      Od lonske zimy mam bundu Warmer a jsem s ni spokojen, jezdil jsem v ni jak na kole, tak na bezkach taham ji od +10 do – nevim… asi –20 :)

      0 0
      • zskal  

        Ta bunda Warmer je zmateriálu Soft Shell celá, nebo jen zadní díl? Nějak mi to z jejch stránek není moc jasné…http://ww­w.etape.cz/eta­pe/zima-2008/bundy-vesty/bunda-warmer

        0 0
        • Cryzyy  

          Moc jsem to nezkoumal, ale rekl bych, ze to co je cervene je Soft Shell a to cerne material Tek.

          0 0
      • lacco  

        Pls, má slušné odvetranie? Nosil by som pod ňou termoprádlo, prípadne druhú vrstvu, ide o to aby som nebol mokrý ako byko a neprechladol. Rátam na teploty +10 do cca –10, dúfam že v tomto materiáli SOFT SHELL to bude akurát. Doteraz som len vrstvil a na vrch vetrovku, ale to chýbajúce odvetranie bolo cítiť, často som bol viac mokrý ako bolo príjemné. Verím, že dobre odvetraná bunda tomuto zamedzí. Ozaj, má Warmer možnosť uvoľnenia rukávu v podpazuší ?

         
        0 0
        • Cryzyy  

          Odvetrani nema zadne, vozim pod ni jedno funkcni triko, nebo dve a kdyz je velka zima, tak triko + Moira Trio. Kdyz se hejbes, tak mokrej budes, ale bunda neprofoukne a nejakej pot taky ven pusti. Obleceni ve kterem by clovek zustal suchej, kdyz se hejbe je zatim z rise snu…

          0 0
          • lacco  

            Oki, je to jasné, išlo len o to že vetrovka nepustí vôbec nič, všetko ostane pod ňou. Cryzyy dík, začínam vážne uvažovať o bunde Warmer. Myslím , že cena je normálna a extra lacnejšie v tomto zložení /kvalite/ aj tak inde nekúpim.

            0 0
            • kámen úrazu1  

              To máš hodně špatnou větrovku.

              0 0
              • lacco  

                Tak zase nie vôbec nič, si ma chytila za slovo, to vieš ruka rýchlejšia ako hlava . :o Ale vetrovka aj s podvrstvami asi nenahradí zimnú bundu, tak som to myslel.

                0 0
                • zskal  

                  Taky řeším tento problém…Mám pertexku a pod tím vrstvím co se dá a kombinuju a kombinuju…Je to fajn lehounká bunda a neprofoukne. Výborně odvětrává ale na větší zimu to chce víc vrstev a to se pak cítím jak robot. Teď zas nevím, jestli se v té bundě Strong neuvařím. Možná bude lepší vzhledem k odvětrání Warmer když má soft shell…chjo, to je zas dilema..:-(

                  0 0
        • gemini  

          Koupil jsem Warmera loni v zimě a pohoda. V teplotách kolem nuly pod ním vozím jen dlouhý funkční triko od Craftu a pohoda. Samozřejmě, že se člověk zapotí, ale vzhledem k tomu, že matroš tak snadno neprofoukne, tak zimou netrpím ( je možný, při delší zastávce by člověk prochladnout mohl ). Mám i kalhoty od Etapu ( nevím typ ) a taky super. S laclem,  bez vložky, takže pod nima vozím spodní elasťáky z volnejch bikovejch kraťasů…Za ty prachy je to oblečení podle mě dobrý.

          0 0
    • RedAce  

      Muzu doporucit NoWind hadry od Sykory, mám bundu a čapáky a naprostá spokojenost. Řekl bych že do –10 v pohodě.

      0 0
    • The_Trooper  

      Dnes jsme byl v Giga sportu, maji tam věci od Etape. Na ukázku posílam fotky bundy Etape STRONG XL (měřím 185cm). Bunda pěkná, na zimu mi připadla moc tenká, ale je to funkční materiál tak asi bude dobrá.. Jinak můj favorit je stále Kalas TAGETE..

      0 0
      • drtyc  

        ma to uvnitr rukavu nejaky elasticky prilnavy latky navic, aby to netahlo pruvan pres ruky nebo je to akorat na/do rukavic? stahovaci limec asi taky nehrozi nekde vzadu nebo tak, ze?

        0 0
        • zskal  

          Minulý týden jsem si koupil bundu STRONG a kalhoty SPRINTER WS do pasu. Ta bunda má v rukávech na konci takový pogumovaný, nebo gumový elastický (musel bych se na to mrknout) proužek, který zřejmě zabrání podfouknutí a zároveň udržuje rukáv na místě. Nemám to ale odzkoušeno páč je teď teplo, takže jsem to zatím na sobě ani neměl. Stahovací límec nemá.

          0 0
      • mirage7  

        Podle fotek mi pripada ta bunda Strong strasne kratka. Jakou mate zkusenost se zateplenymi bundami na kolo – staci jen do pasu, nebo jsou lepsi spis delsi? A nevite o nejakem obchode v Brne, maji bundu Strong nebo Warmer skladem (nikde jsem ji zatim nevidel)?

        0 0
    • Volf  

      Mám od nich tyto rukavice : http://www.maniacbike.cz/…-shop-5.html a jsou úplně super. Nemají vycpanou dlaň a jsou hodně tenký a je v nich teplo. Jezdím v nich a do nuly a super.

      0 0
    • zskal  

      Ahoj ještě bych rád využil tohoto threadu k dotazu jak často a v čem tyto zimní cyklohadry perete? Našel jsem toho o praní dost, ale chtěl bych vědět konkrétně jak prát materiály TEK a Lombardia. Vím, že jim vyhovuje čím míň tím líp, ale když si představím, že dojedu totálně propocený a zaházený od bahna…

      0 0
    • marapara  

      Zkoušel jsem si bundu Strong na SL, moc se mi líbila. Odepínací rukávy, vzadu fleece, vysoký límec. To všechno je plus. Myslím, že do –10 stupňů nebude problém s vhodným oblečením. Měřím 185 cm, zkoušel jsem L. Do šířky je v pohodě, ale mohla být delší. Takže bych bral spíš XL. Asi do ní půjdu, ale až po novém roce.

      0 0
    • in4mator  

      Chtěl bych si tento týden koupit nějakou čepku pod helmu, asi tuto Etape, protože je nejspíš nejlevnější a zdá se mi dostačující :) http://www.helmy.cz/ nemáte ju někdo? Zajímalo by mě, jak je teplá, prodyšná a jestli neprofoukne…

      0 0
      • DaSnail  

        mám túto

        veľkosť je univerzálna 55–63, ja mám cca58 a zdá sa mi dosť malá. keď chcem mať zakryté celé uši tak musím tú lycru dosť nasilu natiahnuť. čiapka potom trochu tlačí a aj tak sa stáva že mi na niektorej strane pol ucha vylezie a je to nepríjemné. uši mám pomerne štandardnej veľkosti 8o)

        materiál je na dotyk celkom príjemný.

        pri použití s prilbou čiapka vydáva pri kontakte s upínacími páskami nepríjemné zvuky.

        ďalšia nepríjemná vec je, že niekedy sa zdá že zvuk prichádza z iného smeru ako v skutočnosti. takže napr. auto ktoré vidím pred sebou, počujem vzadu za sebou…

        s druhou čiapkou (klimatex) nemám problém žiadny 8o)

        už by som ju nebral.

        od Etape mám kuklu, tá je dobrá

        0 0
        •  

          „uši mám pomerne štandardnej veľkosti 8o“, to už i uši mají svou velikost?, tak tohle jsem nevěděl a to už jsem na světě celkem dlouho.

          0 0
        • in4mator  

          Jo, to je přesně ona, na kterou jsem dával odkaz… Já jsem ji zkoušel a je pravda, že je celkem malá, je to tak na hraně, ale nevím jak to bude v kontaktu s helmou, jestli se za jízdy časem nevyhrne, jinak se mi ale hodně líbí, i kvůli ceně :) Ale s těmi zvuky jsi mě nepotěšil, zitra jsem ji chtěl kupovat, teď nevím jestli do toho mám jít, nakonec asi vezmu Moiru…

          0 0
          • pete_ax  

            no nevim, s tim co napsal DaSnail ja osobne nemuzu souhlasit. u me zadnej problem, nevyhrnuje se a zadny zvlastni zvuky neslysim :o)) asi bude zalezet na tvaru hlavy a pouzivane helme… ja tuhle capku kupoval za 150,– a naprosto vyhovuje ;o)

            0 0
          • Dumbíček  

            Taky jí mám a svůj účel plní dobře. Neprofoukne, uši v teple, neschrnuje se. Nic víc od čepice osobně nečekám. Za ty peníze, dobrej kup.

            0 0
        • in4mator  

          A jak je na tom teda z hlediska zateplení, neprofuku a prodyšnosti? Do jak velké kosy jsi ji na kole měl?

          0 0
          • DaSnail  

            funkčne nieje úplne zlá ale ten strih a veľkosť mi nesadli. plus tie veci čo som písal. počas jazdy mi v nej zima nebolo. keď som si ju dal v krčme dole a bola vlhká, potom chvíľu trvalo kým sa na hlave zas zohriala. klimatex je imho lepší vo všetkých smeroch.

            max kosa cca –17°C

            za necelé dve stovky ju skús, je to lepšie jak nič a tebe možno sadne lepšie.

            0 0
            • in4mator  

              Tak jsem ji nakonec koupil, ale ještě nezkoušel v akci. Akorát už jsem ji skoro nesehnal, ve dvou obchodech ze tří už nebyla, v tom třetím byla poslední a to úplně zahrabaná mezi rukavicema. A ještě jsem zjistil, že jsou nějaké jiné, (asi) nové modely, které jsou menší než ty druhé. Přitom všechno to jsou universal size, vypadají úplně stejně, akorát to našité logo Etape vepředu má jiný font písma. No nic, zitra to v těch –12 otestuju ;-)

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.