ZDVYH Vydle RS TORA 318 na SUP 29" 929 2007

44 nepřečtených
  • Vegan

    Ahoj,

    kdyz jsem tak zjistoval na zahranicnich forech neco k me vydlici, tak jsem nasel zajimavej thread kde rozebyrali optimalni zdvyh a nekdo tam psal ze chod vydlice je trozku sofistykovanejsi pri 130mm ja mam aktualne 100mm a bojim se aby jizde do kopce se nezvedalo predni kolo nebo aby nebyl predek prilis na hore da se to sice resit ubranim podlozky na krcku nebo obracenim predstavce, ale i tak co si o tom myslite ?

    jeste bych mel uvyst na co kolo pouzivam takze spis je to takovy XC hobby jezdeni, ale obcas si hrajem na lehci DH :P, ale to vazne spis jen hrajem :D nez nas neco zastavi :) coz netrva vecinou dlouho jinak preferuji pohodlnou jizdu pred rychlou uz jen kvuli pritelkyni :)

    Anketa: Jakej bude optimal zdvyh

    0x
    0%
    2x
    100%
    0x
    0%
    0 0
    • ota  

      řešit toto ubráním podložek není nejlepší.sice snížíš výšku řídítek,ale pokazíš geometrii kola,řekl bych..asi u 29 ta změna nebude markantní jak u 26" ale stejně bych to nedělal.sice sag bude větší,ale i tak. jinak chlape překonáváš v ČJ Markamauera:-)

      0 0
    • Dados  

      Zdvyh? Ve 23 letech? Ses posral, ne?!

      0 0
    • KubaBajk  

      Nechci vyrypovat,ale budeš zřejmě další „jazykozpytec“ alá marekmaue(ten už se snaží psát správně). :-))

      0 0
      • KubaBajk  

        vydlici,rozeby­rali,zdvyh ,vydlice,uvys­t,vecinou,… dobré skóre..:-))

        0 0
        • Twister  

          opravdu sofistYkovany projev. :)

          0 0
          • Twister  

            To bude z ty zeleniny…

            0 0
            • KubaBajk  

              Ne,zeleňyny!! :-))

              0 0
              • pepek  

                Co děláte-to jsou všechno dislektici :-) (Za nás tahle choroba neexistovala, prostě měli pětky z diktátu, a teď se to tak rozmohlo…, asi to přišlo z ciziny, jak chřipka:-)

                0 0
                • Sandrushe  

                  dovolim si reagovat na posty tady tech nejspravnejsich typku. nezlobte se na me, ale zatimco veganuv psany projev sice neni gramaticky spravny, vas psany projev je cestinarsky mozna na vyssi urovni, ale jinak je na urovni pubertalnich decek, ktere se snazi akorat predvadet tim, ze zesmesnuji ostatni, aniz by meli zameteno pred vlastnim vchodem. neznam vas, nesoudim vas, a nebudu vas soudit podle toho, jak pisete. myslim si, ze v mnoha nazorech se mozna i sejdem, ale reakce tohoto typu o vas delaji obrazek opravdu na urovni. nenechte se vysmat panove, za klavesnici je kazdy kral… pokud k danemu temate nemate co rict, radeji mlcte

                  0 0
                  • KubaBajk  

                    …nemůžeš se nám divit,takových „češtinářů“ už se tu pár objevilo a ačkoliv je možné,že to leckdo tak tragicky nebere,já třeba špatný pravopis hůř snáším…prostě – nedá se to číst. Pokud neumím psát,nebudu ze sebe dělat ****** a nikam nepíšu,popř. nastuduju PČP. Omlouvám se za veřejné hanění Vegana,i když si myslím,že ani jeho projev mu „obrázek opravdu na úrovni“ nedělá.

                    0 0
                    • Sandrushe  

                      pokud ti to dela problem cist, tak to jednoduse necti. nic lehciho neni. proste se smirte s tim, ze ne vsichni budou psat 100% spravne cesky, nejsme na zadnem cestinarskem foru. chce to jen trochu tolerance. pokud by nebylo nic lehciho nez nastudovat PCP asi by nikdo takto nepsal, problem bude ale spis v tom, ze by si ti, kteri nechapou, proc tak nekdo pise, meli sami neco jineho, nez PCP nastudovat. jestlize uz jste tu meli vice takovych lidi, tak pak nechapu kde je problem, uz jste si na to mohli zvyknout ne? a nebo jste ty lidi odradili podobnyma poznamka?

                      0 0
                      • pepek  

                        My nechceme 100%, nám by stačilo tak: 80%…tak dobrá aji 70%, ale pod 60% už fakt ne.

                        0 0
                        • KubaBajk  

                          přesně tak,jak říká pepek…každý se může utnout,ale tohle není evidentně „utnutí se“,to je prachobyčejná blbost..

                          0 0
                          • KubaBajk  

                            Ale jinak máš pravdu,ano,už si zvykáme…:-(

                            0 0
                            • Sandrushe  

                              clovek je tvor prizpusobivy s tim nic nenadelas, vidis ze to jde, jeste prestat psat bezpredmetne hlouposti a je to :)

                              0 0
                          • Sandrushe  

                            prachobycejna blbost je to co tu predvadite vy. pamatuju si z vypraveni, jak se za bolsanu rikavalo, dlouhe vlasy kratky mozek. u vas pravdepodobne (v tomto konkretnim pripade, globalne vas nehodlam nijak hodnotit tak to tak laskave neberte) plati spravna cestina nespravny mozek, aneb sice dobre pisu, ale jinak mam v hlave trochu zabedneno, ale co, ta blbost se preci schova, hlavne kdyz budu spravne cesky psat.

                            0 0
                            • KubaBajk  

                              tahle diskuze na BF moc nepatří,no naštěstí časem zapadne.. …mám to chápat tak,že pokud mám rád,když lidi píšou nějak na úrovni,tak jsem zabedněnec?…asi tomu nerozumím,snad máš i pravdu.. :-)

                              0 0
                              • Sandrushe  

                                mit rad a vyzadovat to jsou dve rozdilne veci. a ano prijde mi jako zabednenost kdyz clovek hledi primarne na to, jak nekdo pise, potazmo na to, jak presne se vyjadruje, a je to to jedine, co si z jeho projevu dokaze odnest. takovemu cloveku nevysvetlis temer nic, protoze si vzdy na tvem projevu neco najde, na co se upne, a to hlavni, co bylo obsahem, je uz passe.

                                0 0
                        • Sandrushe  

                          na toto ti muzu odpovedet jednim prikladem z meho mladi, kdyz jsem byla na jazykovem pobytu v anglii. bylo mi 13 a byt jsem na ZS vyhrala nekolik soutezi v AJ, proste obcas jsem mela mezery, coz je samozrejmy a hlavne to byla ta spisovna anglictina, nikoli mluvena. takze se mi jednou stalo, ze jsem se ztratila ve meste, a potrebovala najit cestu. zeptala jsem se kolemjdouci, ktery na me po nekolikerem opakovani neustale trestil oci a rikal, ze mi jednoduse nerozumi co mu rikam. vzdala jsem to, zasla za roh, zastavila dalsiho cloveka, zeptala se ho na tu samou vec a on mi okamzite odpovedel a navedl me. jednoduse, kdo rozumet nechce, rozumet nebude. a je to z 50% jeho problem.

                          0 0
                          • pepek  

                            To je příklad trochu mimo. My mu rozumíme, jenom nám to křiví oči. Kromě toho, pokud je to tak vážné, tak existuje kontrola pravopisu, že? (třeba ve Wordu, já bych ji tedy použil, abych tady soudruhy nopobuřoval :-)

                            0 0
                            • Sandrushe  

                              dosad si za rozumet – byt tolerantni, myslela jsem si ze jste natolik chytri, ze to pochopite, ale ok, mozna to byl spatny priklad. ale kdyz se vratim k tomu pravopisu, ja porad proste nechapu, o co vam jde? tak jste se jednou naucili, ze zdvih se pise s i, ted vidite jak vypada napsane s y NO A CO? a proc jste si tak jisti, ze tam ma byt i, jen proto, ze vas to ucili ve skole, protoze to jednou nekdo vymyslel. hm, skvele. to mi pripomina nemecke sousedy, kteri se zase uci (masazi z medii, politiku apod.) ze zide jsou jediny spravni a nikdo nema pravo na ne vztahnout ruku a podle toho se pak take chovaji, kdyz jim nekdo rekne opacny nazor, mnohdy jsou schopni se s nim zacit doslova rvat o ten svuj spravny nazor. jako paralela je to mozna trochu extrem, ale princip je uplne stejny. ale nevim, jestli tahle ma vubec smysl, jak rikam, kdo chapat nechce, nebude a ja ho k tomu nutit take nebudu

                              0 0
                              • KubaBajk  

                                Tohle nemá smysl…díky za moralizaci,jsem stupid obecný,uznávám. přeji hezký večer. Loprais

                                0 0
                              • dieegoo  

                                Nepřijde ti trochu zcestný obhajovat tady to, že se někdo není schopnej naučit psát spisovně? Myslim, že tohle je v silách každýho člověka… Je to prostě tak základní věc, že se pak nemůžeš divit, že někteří reagují posměvačně.

                                0 0
                              • Volf  

                                Vyjmenovaný slova se učíš snad ve čtvrtý třídě. A nechápu co se navážíš do ostatních. Ten pravopis je prostě hroznej a já nevidím důvod nějak extra studovat jestli je to porucha nebo jen neschopnost se něco naučit nebo nějaká póza. Na druhou stranu je mně divný, že se tady poslední dobou množí dvojičky, který se objeví celkem ve stejný době a náramně si přihrávají a rozumějí…

                                0 0
                                • Sandrushe  

                                  vis, to bude asi tim, ze spolu zijeme, mame hodne podobny konicky a hodne podobnou naturu a ve vecech, ve kterych mame stejny nazory se dokazeme podporovat, naopak ve vecech, kdy stejny nazory nemame, se kritizujeme a diskutujeme zase jinak. je mi lito, jestli jsi to nikdy nepoznal, ale nedivila bych se, protoze k tomu je potreba dost velka davka pochopeni, tolerance a schopnosti a ochoty vnimat jiny takovy jaci jsou a dokazat si z nich brat hlavne to pozitivni a pak take schopnost zbavovat se predsudku, mit vlastni nazor a nepapouskovat jen to, co me uci ve skole. jestli si myslis ze to delame schvalne, tak to tvou mozkovou kapacitu uprimne lituju. chodim na nekolik ruznych for stejne jako vegan, a nevim o tom, ze by jinde na to byli lidi tak prehnane haklivy jako tady, tohle se mi opravdu jeste nestalo a urpimne zrovna tady bych to fakt necekala. jestli tady ti lidi, co psali nespisovne uz nejsou, tak uz nejspis asi vite proc, protoze jestli budete v tomto pokracovat, asi tu nebudem brzo taky. timto tuhle debatu doufam koncim, a vegan vam zcela jiste vsem velmi dekuje, ze jste mu vecne pomohli jako spravni bikeri v tom, aby se mu lepe jezdilo. diky vsem

                                  0 0
                                  • KubaBajk  

                                    Ničí mozkovou kapacitu nelituj a ,jak se říká,zameť si před vlastním prahem…zdá se,že tvá ohromná schopnost tolerance je natolik zásadní,že jiné,než tvé stanovisko asi nebude správné.. Znám lidi jako jsi ty,jsou „bez chyb“ a nabádají ostatní k témuž,neb to jediné je tou správnou cestou,zřejmě k poznání vyšších hodnot,k doko­nalosti duše? Jsi „roztomilá“. …panebože,my chceme jen,aby se alespoň trochu psalo na úrovni,to nemůžeme?Na tom nezáleží?Podle tebe asi ne,jsou přece jiné věci,které jsou podstatné…a to opravdu jsou. Mám kamaráda,který píše stejně jako Vegan a je to supr chlap,v našem přátelství nemá jeho pravopis vliv na nic. Tady jsme ale na fóru. Nikdo netvrdí,že Vegan není správný chlap. Jen máme někteří rádi pravopis.

                                    0 0
                                  • Volf  

                                    To je jako z nějaký sekty včetně vaší oboustraný agrese vůči ostatním. Víš já kdybych byl dislektik tak bych touto informací začínal každý písemný projev, protože můj názor na pravopisný chyby znáš. Co se týká mého osobního života respektive co jsem poznal nebo nepoznal tak ti je po tom kulový, / ale když už jsem porušil zásadu, že nereaguji na lidi, co nemají kolo v profilu / ti jen napíšu, že se svojí manželkou jsem už 23 let a vážně stály za to. K tvému názoru, že není nutné vzdělání se nedokážu ani vyjádřit, protože třeba v padesátých letech se nedoučení soustružníci po absolvování rychlokurzů stávali soudci a já pocházím z rodiny, která byla touto dobou velmi postižena a jakákoliv podobnost způsobuje, že ve mně začne vařit krev. Možná by z řezníka mohl být dobrý chirurg, když už dokáže dobře naporcovat krávu a maso jako maso. Můj názor je, že dneska se možnost vzdělání natolik přiblížila všem, že základní vzdělání je neobhajitelné a prostě svědčí o nedostatku píle a lenosti dotyčného, či dokonce o jeho nedostatečném intelektu. Jinak pokud tě to zajímá, tak střední a VŠ jsem dodělával až po pádu bolševika, takže vím, že to jde. No a nikdo vám ani jednomu nebrání diskutovat na fórech s lidma, kteří neznají vyjmenovaná slova / jo možná tě to překvapí,ale těch slov není zase až tak moc /. A ty lidi, na které tady agresivně útočíš mně na rozdíl od tebe něco dali a zatím z mýho hlediska jim nesaháš ani po kotníky. No a to je celé a přeji ti hodně štěstí v jiných diskusích / diskuzích /.

                                    0 0
                                  • Twister  

                                    Jsi zvláštní…

                                    0 0
                              • pepek  

                                To bys mohla obhajovat někoho, kdo prostě nedá přednost zprava, protože ho to někdo jenom učil, ale on to tak nemusí chápat, může mít vlastní názor. Prostě některé věci se berou jako samozřejmé, že je budou lidi respektovat. Se židama to nemá nic společnýho.

                                0 0
                                • Sandrushe  

                                  ano dekuji ze jsi me utrvdil v tom, ze nechapete podstatu veci. napsat spravne spisovne slovo a jezdit bezpecne, ja ti nevim, ale to jsou dve naprosto odlisne veci a jestli ti to prijde stejne, tak to uz opravdu nevim, asi ziju na jine planete… nevim jak tebe, me ale jeste nespisovne slovo na silnici nesrazilo

                                  0 0
                                  • pepek  

                                    Ne, já jsem přece komentoval Tvůj postoj:

                                    „tak jste se jednou naucili, ze zdvih se pise s i, ted vidite jak vypada napsane s y NO A CO? a proc jste si tak jisti, ze tam ma byt i, jen proto, ze vas to ucili ve skole, protoze to jednou nekdo vymyslel.“

                                    0 0
                                    • Sandrushe  

                                      koncim, odmitam dal cist tuto diskusi, diky za pochopeni a nashle

                                      0 0
                                      • sway  

                                        nebud tak prisna…chapu, ze ted Vegana obhajujes, at se deje cokoliv, protoze po tolika postech clovek nezmeni svuj nazor, ale to co obhajujes, je jeho vlastni, a v tom pripade i tvoje hloupost. Nejsem pravopisny hnidopich, ale to, co se tu v posledni dobe objevilo je proste moc.

                                        0 0
                                  • maxtor  

                                    Promiň, ale zkus se trochu zamyslet nad tím, co vlastně tuhle naprosto neplodnou debatu vyprovokovalo. Schválně se podívej, na cos vlastně reagovala první ty. Objevilo se tady pár poznámek na pravopis pisatele. Nemyslím si, že moc tvrdých – nikdo ho neposlal někam ani mu nenadával. Prostě si myslím, že když někdo píše jak prase a ignoruje základní pravidla pravopisu, musí počítat s tím, že se občas někdo ozve. A tohle se stalo tady. Mě osobně se to taky moc nelíbí a taky si občas rýpnu… Neber to, že bych se chtěl do tebe navážet, to vůbec, jen mě tohle napadlo při pročítání tohoto threadu, na který jsem byl upororněn, že tohle musím vidět…

                                    0 0
                              • cabbage  

                                Filozofická(zkon­trolujte prosím moje i/y – cizí slova mi moc nejdou) otázka – „Může tolerantní člověk tolerovat člověka netolerantního?“ – mám občas pocit, že ti, co hlásají, toleranci jsou nejméně tolerantní vůči jiným…

                                0 0
                  • Kubiczech  

                    Nevim, na co zareagovat, tak reaguji na tvuj prvni prispevek. Kdybych sedel v hospode a mluvil o kolech, tak je mi srdecne jedno, jak oponent pise. Bohuzel tohle je internetove forum a to jak clovek pise je snad to jedina, co o nem muze nejak vypovedet (jiste, u nekoho vek, u nekoho jmeno, bydliste, kolo). Asi proto je teto vypovedi prisuzovana takova hodnota. I ja si stavim na stranu cestinaru.

                    0 0
    • marapara  

      … áááá další mistr češtin :DDDD

      0 0
      • dieegoo  

        Myslim, že marekmaue je proti tomuhle mistrovi totální břídil a má se ještě co učit :)

        0 0
    • JIRA  

      …až dá někdo HLEDAT a vybere určitá slova a parametr „V NÁZVU“, tak toho lituju. Jedině, že by byl také .....jiný. :)

      0 0
    • tulda  

      děkuji za založení tohohle vlákna, skvjele sem se pobavyl :-) skoda ze nam Sandrushe uz nic nenapise, protoze vase odpovedi na jeji argumenty sou super :-D

      0 0
    • raceman  

      41 prispevku a poradil mu 1 a dva akorat hlasovali…

      jezisi tak to tolik nereste, taky me to bije do oci, jak jsou na tom nekteri s pravopisem, ale mavnu nad tim rukou, svet jde dal :-)

      0 0
    • Coudy  

      Keď si kupoval bike, tak si mal vidlu nastavenú na 80mm? Ja ju mám tak doteraz (SUP 929). Snažil som sa zisťovať, či sa dá zdvih zmeniť na 100mm pri 29" vidle, ale nik mi nevedel poradiť.

      Takže pri zmene zdvihu si postupoval štandardne ako pri 26" kovej vidle?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.