• vasek80

    Tak holt zase musím nové založit já.

    Anketa: To vám opravdu nevadí, že předchozí má skoro 2000 příspěvků?

    6x
    30%
    10x
    50%
    0 0
    • vasek80  

      Co říkáte na UB novinku P-10 M?

      Už jsem byl rozhodnutej pro G42, kterého jsem si osahal a úplně mě ta mrňavost odrovnala, ale na P-10 M si počkám. Je tedy větší, ale né o moc širší a tak by to mohlo být pro skryté nošení ještě bez kompromisů.

      0 0
      • kejda  

        Skrytě se dá nosit i full size :)

        0 0
        • vasek80  

          Proto jsem psal bez kompromisů. V šortkách a tričku to není úplně ono.

          0 0
      • telamon  

        Osahal jsem si a dost nad ní uvažuju. ma streleckou pohotovost ale shodit jde jen potažením zaveru. pockam az ji potkam nekde na střelnici na půjčení.

        Taky teď resim dilema delší pistole (csv9, stribog, evo carbine) a nebo nejakou levnejsi ar15 (perun, stagarms, nea, mozna norek nebo ruger) :/ . Nechci se moc rozvášnit, aby žena neměla psychicky šok. Takze jen jednu..a ted babo rad :))

        0 0
        • kejda  

          Rozvášnit :). Evo carbine je 30 tyček, perun za polovic, ruger uprostřed, Norinco neber, ne že by to bylo úplně nanic, ale…radši bych zvažoval Ruger. Chce to trochu se rozmyslet, jinak ten šok pro paní bude nabíledni :)). No, a ráže .223? Ještě si můžeš pořídit klasiku AKS 74u Krinkov, super ráže, super délka, naprosto příšerné zpracování…opravdu příšerné. Ale zase to funguje, je to sice hnusný, pomalu nic s tou 8" hlavní netrefíš, ale na kropení ideál :)

          0 0
          • telamon  

            Perun je za dvacku no, Mko z nich urco nejlevnejsi ale kratky mam a i p10c se nosit taky da ( ale to Mko je takovy roztomiloucky:)) ).

            Dlouhou, nebo delší, urcite bud v lugru nebo .223 (hlaven 12.5, 14.5).

            Norka ne? Nejaky sem už osahal a zpracování zadna hitparada ,ale i pry docela fungujou :). Zase nechci dat 50k za kver a pak po roce zjistit na ze na nej nemam cas nebo me to nebavi. Přece jen s pistolovou ráži muzu na každou střelnici a aspon jich par vysypat do papíru zeano.

            AK nejak nechci, to by musela byt nobl nabidka nekde co se neda odmitnout :)). Taky sem chvili zvazoval bsr ale za ty penize uz radsi toho norka…

            Je to holt těžký rozhodování :)))

            0 0
            • kejda  

              Pokud pušku, tak rozhodně .223 nebo ruskou 5,45×39, Luger je volovina na dlouhou, střela má prachbídnou balistiku (o ranivosti nemluvím) na delší vzdálenost, ale asi je to dnes moderní, dělat pušky na 9 para, ale hlaveň 8" je celkem dobrá tak do 50 metrů. Mám nastříleno 12" AR15 a 16,5" a rozdíl světelné roky, takto krátkou hlaveň tak maximálně na CQB, pokud čekáš apokalypsu :). Jinak na 100 metrů ta 12" lítala po celé střelnici, možná to bylo rukama, ale o měsíc později jsem pálil 16,5" a všechno na 100 metrů v černým.

              Jinak evo3 super, můžu doporučit, mám, přesné, všechno cajk, ale ta cena no…kupoval jsem ještě za plné, 30 tisíc bez korunky (Korony) :). Na zvážení, jako druhou pistoli doporučuji!!!!

              0 0
              • kejda  

                Jo a edit, i z té 12" hlavně lítaly záblesky dobře 30 cm…večer to vypadá, žes udělal doma velkou párty :)

                0 0
      • MirosPikos  

        Líbí, osahám a pokud padne, koupím :) Přece jen K100 no nošení není ideální a B71 je zase nespolehlivá.

        0 0
      • Karlos009  

        Má větší lučík, grip na přední části závěru, rail, to vše mi na Glocku chybí, slušná cena. Ale 7+1? V dnešní době? Konkurence je dál. Mě přijde 8ks FMJ na nošení málo.

        0 0
        • Markony  

          A kolik 20? Bude dost sepiš ne 30 lepší ne, ja zapomněl jsme ve valčném konfliktu a i 30 málo, a tet važně 8 ideální jde o velikost a váhu, savho času sem nosil i Ruger Alaskan .454Caul šlo to ale 2,5 Kg no je dost.

          0 0
          • Karlos009  

            Ano, jde o velikost a váhu a JINÍ dokázali do stejné velikosti a váhy dostat 11+1. A když už je to od ČZ nová pistole, očekával bych nějaký výraznější posun proti 5 let „staré“ G43. Nevím jak si přišel na ideální počet 8, ale mě jako nejpravděpodobnější „protivník“ na ulici příjde agresivní fetka, pes (psi), terorista. Ani u jednoho případu bych si nedovolil tvrdit, že ve vysoce stresové situaci vždy trefím a zkušenosti ukazují, že na zfetovaného agresora je těch devítek potřeba víc.

            Takže za mě, čím víc tím líp.

            0 0
            • MirosPikos  

              Možná kdyby tam bylo napsáno Glock XX tak by to byla ta nejlepší zbraň na nošení pod Sluncem. Prostě ji udělali takovou jaká je. Svýho zákazníka si jistě najde. Někomu padne do ruky walter, někomu glock a jinýmu zase ČZ. Mě osobně by 7+1 nevadilo. Pokud padne do ruky, jasná volba. Ke Glockům mám averzi kvůli jeho histerickým ortodoxním obhajovačům. Takže jako si nikdy nekoupím iPhone, nekoupím si ani Glock, ikdyž věřím, že se jim pár kousků povedlo.

              0 0
              • vasek80  

                Úplně přesně uvažješ jako já. Kamarád má iPhone a Glocka a je to dle něj obojí nejlepší na světě. Já nechci být ovce.

                0 0
                • camron  

                  Nevim, zda je Glock nejlepsi na svete, ale CZ mu svou produkci a cenovou politikou „bohuzel“ nesaha po kotniky. Tez jsem drive „kopal“ za CZUB a Glock mi nesmel do ruky – tedy nez jsem poznal ty prave kvality. Aktualne mam, bohuzel!, nejake ty zkusenosti s SP-01 Phantom a tak debilni pistoli aby clovek pohledal. Jako kladivo fajn, jako pistole desny. A ze je horni strana hlavne po x-100 vystrelech vybrousena od zaveru zbrane, to by se jeden poblil!

                  Ted mam pro svou potrebu G43X a za me TOP pro skryte noseni. Navic perfektni uchop, nikde nic nechybi. Kapacita 10× 9mm Luger naprosto dostacujici!

                  Ad vyse – mam-li si za podobne penize koupit pistoli CZ nebo Glock? V tom mam naprosto jasno.

                  0 0
            • Markony  

              TO Karlos009 – Z mého pohledu ten policista neuměl moc střílet a hlavně proč ho nekryl kolega ? Pokud jsem dobře počítal tak padlo 6 ran, pokud se nepletu tak v USA se do Glock montuje spouště s odporem 5,4 Kg pravě proto aby se předešlo náhodným vstřelů,pak v trhle situaci kolikrát reálně zasáhnu ? Zajímavé kolik fetek a teroristu jsi potkal a hlavně pusu. Promiň máš vůbec ZP ? Zbrojak mam už x let a za tu dobu sem se dostal do situace kdy mne ohrožoval pes . Víš zbran když necvičíš a pravidelně ji nepoužíváš je k ti ničemu.

              0 0
              • Karlos009  

                Vystřelil 7×, z tohoto videa je vidět že ho několikrát zasáhl. Chlap se pak stejně zvedl a pokračoval v útoku. Ty bys ho ale sfouknul jednou ranou, že jo. ZP mám, trenuju poměrně pravidelně, jezdím i po závodech a tak dobře vím co dokáže udělat stres, Před situací se mnohým třesou ruce, některým i brada, pak pípne timer a kde kdo je schopný urvat ránu na 3metry mimo terč. A to je jenom závodní stres, vůbec si nedokážu představit jaké to je když jde o kejhák. Poučky že každá obraná situace musí být vyřešena max. 3 výstřely a pod. považuju za nesmyslný blábol internetových bojovníků.

                Fetky, teroristi a psi mě vychází jako skupina která je ochotná se hnát proti namířené zbrani, kolik jsem jich potkal je úplně fuk (nemám nic proti psům).

                V životě jsem nebyl nucem vytáhnout žádnou zbraň, ani pepřák, obuch atd., ale když už nosím, snažím se analyzovat možná rizika a z toho a (načtených informací) mi vychází, že čím víc tím líp.

                0 0
          • Smazaný účet  

            ve válečném konfliktu někteří výsadkáři (WWII) bojovali šavlí a tvrdili, že voják bez šavle není řádně vyzbrojen…

            0 0
          • kejda  

            Ty vole, sorry, nemůžeš mi to přepsat do nějakého srozumitelného jazyka, pls? Děkuji

            0 0
      • CzechJoker  

        Chybějící blokace úderníku nebo ti nevadí? Cenu nasadili zajímavou, ale konkurence už je někde jinde.

        0 0
    • Markony  

      Vypadá zajímavě ale není to Glock 26 nebo 43

      0 0
      • Smazaný účet  

        kdybych teď ještě kupoval G, tak to bude G36…

        0 0
        • Twitko  

          hele tvuj nazor by me zajimal … koukam ze bys volil .45 ACP. Proc zrovna tahle raze? Predpokladam ze kvuli vetsi energii nez „klasicka 9mm“. Ale 40 SW by nestacil ? Je to jakysi kompromis … velikost/cena/vykon

          Proc se ptam: Mam doma „starou"CZ75 v 9mm. O "slabinach“ toho naboje neco tusim. Pak tu mam revolver .357Mag .. vykon OK, ale preci jen trosku zbytecne nepohodlny na (nektere) noseni. O dalsim rev .44 Mag s 8"hlavni uz ani nemluvim .. to je sice „kralovna“, ale spis pro zabavu :-)

          No a obcas zauvazuju zda neporidit novou pistoli .. asi Glocka (asi.. to ted neresim), ale premyslim prave nad tou razi .. tak by me zajimalo proc jsi zrovna ty, volil .45

          0 0
          • Smazaný účet  

            no, v první řadě je to volba jako DRUHÉ PISTOLE na EDC

            jako tréninkovou mám furt olítanej 23 let starej G19 :-)

            a .45 z důvodu většího předání energie cíli, menší riziko průletu skrz…pro obranu imho ideální náboj. Mám aktuálně KAHR PM45, takže ten G36 kupovat nebudu, to bylo jen „kdyby“ :-)

            0 0
    • Markony  

      Proto že jsem zblblí z hlášek typu když pistoli tak jedině v .45ACP a nejlépe v 1911 předá hodně energie zastaví slona + vlak atd,osobně kolík lidí reálně přijde do ozbrojneho konfliktu ? Vem si že musíš trénovat jinak nezajiskáš potřebné návyky + a ovládaní, pak zjistíš že návštěva střelnice + 100 nábojů a jsi na 1000Kč ± tedy pokud nepřebíjíš . vem si že naší předkové se úspěšně mordovali 6,35 a 7,65.

      0 0
      • Smazaný účet  

        KAHR který mám v .45 na EDC a G19 má prakticky stejné tvary a ovládání (KAHR má lepší spoušť) = trénuju s Glockem, nosím KAHR

        0 0
      • Twitko  

        @Markony – tak obecne – on prebytek energie bude lepsi nez nedostatek .. obzvlast v pripadech, ktere jak oba predpokladame „nenastanou“ (doufejme) .. pak je mozna lepsi mit k pouziti nejake delo, nez neco co je na hranici pouzitelnosti . Chapu ze zabit dokaze i 6,35 ale prave z pohledu obrany v rukou amatera nejde tak o zabiti jak o bezpecne zastaveni a to i v pripade nejakeho agresivniho, nadpopovaneho hovada co ma 120 kilo .. Ale jinak to co pises chapu .. Ty $$ me zas toliko netrapi, navic prebijet umim, sice jsem to uz dlouho nedelal, ale veci k tomu doma stale mam. Asi bych musel dokoupit jen ty spravne matrice nebo jak se to jmenuje ..

        Jinak by me zajimal vas nazor na tu razi .40 SW .. pokud tedy nejaky mate. Ja o ni kdysi uvazoval (hodne let zpatky) a dokonce jsem mel na strelnici v ruce primo pistoli S&W v tyhle razi ze bych si zrovna odnesl domu, ona se mi hodne libila, ale tak strasne mi nesedla, ze jsem to znechucene odlozil ad-acta a zapomnel na to :-)

        0 0
        • Smazaný účet  

          je to obskurní ráže v ČR, neobvyklá, v případě SHTF se bude blbě shánět (to .45 taky, ale furt líp), cenově to vyjde stejně/dráž jako .45

          navíc výběr a dostupnost továrních 40SW je i teď horší, než .45

          0 0
          • Markony  

            Přesně spíš bych řekl že je mrtva ráže .40SW, střely problém nejsou ale je nedostatek nábojnic.

            0 0
          • vasek80  

            A zrovna jeden Kahr v .40 by se mi zamlouval. Tedy na papíře/monitoru.

            Ikdyž to už bude hodně malé, tam už snad ani dva prsty pod lučík nesložím.

            https://www.handgunhero.com/…vs-glock-g42

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ceckovou radu nebrat (precti si ten muj clanek), to radsi Glock

              0 0
              • vasek80  

                Už jsem to četl, takže PM40, velikost shodná.

                Já bych pro EDC až tak náboj neřešil. I .380 je imho dostačující. Na 99,9% tu pistoli nikdy proti nikomu nepoužiju, hypotetickou potřebu vysokého výkonu na fetky a medvědy v Tatrách nechávám na diskuzní fora. A cena náboje je také u EDC mimo. Do vstupu do EU jsem byl u celníků a tam jsme měli Cz 83 a nikdo neřešil, že by to bylo slabé. Naopak skladnost u EDc využiju při nošení pořád.

                0 0
        • Markony  

          To-Twitko Tak potom .357 Magnum. Šikovný revač a jeto .

          0 0
          • Twitko  

            .357 Mag mam (uz jsem psal vys) .. mam v te razi asi 6 zbrani – moderni S&W revolver, pak asi 3 repliky starych „WildWest“ revolveru a 2× karabinu ala Winchester (jedna je manzelky). Z toho na bezne pouziti je pochopitelne vhodny jen ten moderni „Smitak“. Jenze je to revolver a tak se obcas ne vzdy lehce/pohodlne nosi .. proto jsem premyslel nad tim nahradit tu svoji 9tkovou CZtu necim vykonejsim (pistoli pochopitelne)..

            btw .. priznam se, ze netusim co je to/ten „Šikovný revač“ ?

            0 0
    • Smazaný účet  

      proč je Zbraně part II odemčené?

      0 0
    • Twitko  

      jinak s dovolenim zareaguji na svuj vlastni dotaz a doplnim odkaz na zajimavy clanek porovnavajici 9mm, .40, .45 co jsem v ramci samostudia nasel. Docela zajimave cteni, tak trosku odporujici tomu, co jsem si az dosud myslel. Netvrdim, ze obsahuje jedinou pravdu (nedelam si rozhodne ambice hodnotit obsah clanku a zavery v nem uvedene), nicmene autor vypada ze vi o cem mluvi/pise a odkazuje se take na reporty FBI, mimojine vysvetlujici proc FBI vzala zpet na milost 9mm …

      http://abesguncave.com/…w-vs-45-acp/

      velmi „agresivni“ TLDR: zadna rucni zbran nema dost energie na zastaveni utocnika, pokud ho netrefite dobre. Zastavi ho pouze dobre mirena rana a pak uz je vicemene jedno, cim ho trefite ..

      Myslim ze je zajimave to precist, znovu opakuji, ze zde nejsem proto abych ty nazory hajil nebo o nich zasvecene diskutoval. Jen jsem ty informace vstrebal mezi ostatni a snazim se je ted nekam zaradit :-)

      0 0
      • Smazaný účet  

        kup si co chceš

        ještě jeden argument pro .45 který se naprosto opomíjí: .45 je by design PODZVUKOVÝ = chybí sonický třesk. Vzhledem k tomu, že nikdo nenosí ochranu sluchu pořád a v nečekané kritické situaci asi nebudeš padouchovi říkat, aby počkal, než si nasadíš sluchátka, je podzvuková munice zásadní plus. Nejenom kvůli ochraně sluchu jako takového, ale v uzavřeném prostoru může u hodně hlasitého výstřelu dojít i ke ztrátě orientace a vnímání střelce…což nechceš

        pokud chceš argumentovat možností nabít 9mm subsoniky, prosím o srovnávací test 9mm subsoniků a .45 :-D (9mm dostane strašně na prdel)

        0 0
        • Twitko  

          >> kup si co chceš

          tak jasne. Me jen napadlo, ze by to mozna zajimalo i nekoho dalsiho .. kdyz uz jsem to tema tady otevrel :-)

          >>ještě jeden argument pro .45 který se naprosto opomíjí:

          jo to je dobra pripominka .. +1

          a srovnavaci test subsoniku v 9mm delat nechci :-)

          0 0
      • Karlos009  

        Odkaz dole:

        Cop carries 145 rounds of ammo

        To jsem pořád zoufalej troškař. :-)

        0 0
    • Karlos009  

      O „úspěšnosti“ střelby NYPD ve stresu.

      Zajímalo by mě, jestli střílí tak blbě (málo treninku), nebo s člověkem tak zamává adrenalin.

      0 0
      • Smazaný účet  

        to bude podobné jako u nás – obvykle první na místě jsou normální pouliční hlídky, které nemají žádný extra výcvik a víceméně mají (služebně) prdlajs odstříleno…a z toho pak plyne ta statistika

        když dojede nějaká zásahovka (u nás obvykle PMJ jako první, více speciální jednotky se volají až na fakt velký *******), tak už je úspěšnost střelby docela jiná

        0 0
        • vasek80  

          Si myslím, že u amatéra je při konfliktu pistole spíše problém.

          Hodiny na střelnici nikdy nepřipravý na okamžitý nával adrenalinu, kdy se třesou ruce a podlamují kolena. Pak bych očekával prostřelené vlastní stehno a i pokud by se podařilo tasit, tak střely budou míjet útočníka o metry.

          Samozřejmě každý reagujeme jinak. Já se znám, v takto vyhrocené situaci mě někdy popadne vztek, hučí mi v hlavě a pociťuju i třes. Naopak jsem zažil i rozklepání kolen a pocit slabosti kvůli strachu. Vůbec si nedovedu představit uvažovat v takovém stavu tahat pistoli. Raději situaci řešit ručně, ústně a nebo útěkem. Když jdu večer se psem, tak nosím v kapse raději nůž, potenciálně bych ještě raději bral malej teleskop.

          U členů PMJ je to něco jiné, jsou na vyhrocené situace zvyklí, když celé večery jezdí po hospodách a ubytovnách a už tuší do čeho jdou (né sami) a připravují se v hlavě už v autě. Na druhou stranu v civilu v momentě překvapení si myslím, že i leckerý z nich by selhal.

          Pistoli bych si dovedl představit použít až v situaci, kdy nejsem překvapený a ten nejhorší prvotní nával po pár hlubokých nadechnutích už opadl.

          0 0
    • Smazaný účet  

      hmm…puštička :-D

      https://youtu.be/xohy9gWz7kk

      0 0
      • kejda  

        No paráda. V komentech je poznámka, ideální na varmint, stačí se trefit někde poblíž:))))

        0 0
      • kyl  

        Tomu závěru už fakt musí věřit.Utrhnout se uzamykací zuby,tak půl hlavy + pravá ruka je pryč.

        0 0
    • Smazaný účet  

      trochu off-topic dotaz: má u ocelovejch broků do vzduchovky nějakej význam povrchová úprava poměděním (Crosman Copperhead) nebo je to fuk?

      0 0
      • Smazaný účet  

        možná jak u který vzduchovky…ale u tý, kterou budeš střílet ty, tak ne :-)

        0 0
        • kejda  

          seš trochu zlej takto navečer :)

          0 0
        • Smazaný účet  

          víšco, sašo?

          právě crosman má vývrt, ale je i pro broky, tak jestli ty poměděný to pokurví o něco míň…

          0 0
          • kejda  

            kdybys měl jelimánku Slavii, tak tam můžeš naprat cokoli, a taky má vývrt, heč? Pravdou jest, že broky se do zlamovací vzduchny dávají blběji a efekt je nulový…

            0 0
            • Smazaný účet  

              tady do toho se ocelový broky dávaj nejlíp, bo magnetickej podavač… na diabolky mi překáží optika, ty se mi tam furt otáčej

              0 0
              • kejda  

                Já mám ještě vzduchovku cz vz. 47, tam je zásobník na broky, se tam mi podavač nějaký ustřihne, u oceláčů se to nestane

                0 0
              • vasek80  

                Co máš za vzduhovku?

                Vzduchovka je hlavně o přesnosti a ta je s brokama mimo. Do vzduchovky jedině JSB.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  dětskej pumpovací crosman. broky na plechovky a na blbnutí, na terč mám jsb exact. :-)

                  0 0
                  • vasek80  

                    Já jednou dělal z nudy test ze vzduchové pistole a broky byly tuším o něco lepší jak píbramské diabolo standard.

                    Mám jednu úchylnou fotku z testu :-)

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      tak lepší než diabolo standard by bylo i házet tam ty broky rukou, ne? :-D

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      já používám JSB a obvykle beru nějaký „exact“ nebo tak něco = menší váhové rozdíly mezi jednotlivými kusy…

                      0 0
          • Smazaný účet  

            imho je důležitá hmotnost střely/energie zbraně/délka hlavně

            povrchovka broku/diabolky s tím udělá imho prd

            0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
      0 0
    • vasek80  

      Máte někdo foukačku? Musí s tím být sranda.

      třeba – youtube

      0 0
      • kyl  

        Kdysi jako kluk jsem měl dělanou.Šipky byly z velkých jehel a těsnící kornoutek z papíru přestříkaného la­kem.

        0 0
        • vasek80  

          Já měl hliníkovou trubičku cca metr, na špejli vepředu přivázaná jehla a jako těsnění tělo špejle omotané vlnou na pletení. Překvapolalo mě, jak se dá střílet přesně.

          0 0
          • kyl  

            Já ji měl něco přes metr,už ani nevím k čemu ty žluté trubky byly.Vnitřkem asi 6mm,venek tak 10mm.Střílelo se z toho hrachem,plaste­línou,kulička­ma z lípy nebo bezu.To bylo vždy doma řevu když jsem došel celej flekatej od zralých kuliček černého bezu.Nikdo se aspoň nevymlouval že ho nikdo netrefil.Byl to takový předchůdce painballu.

            0 0
          • RomanH  

            Je to uz nejakych 35 let zpetne. Mel jsem novodurovou trubku, prumer tusim kolem 15mm, delka 1.5m, naustel z ocni vody (Ophtalmo-septonex). Strilel jsem korkove spunty, kterymi prochazela spejle. Na kratsim konci nasazena injekcni jehla, delsi cast spejle pak slouzila jako zavazi a kormidlo.

            0 0
    • Smazaný účet  

      prodám tenhle frontgrip

      https://www.frogtac.cz/…overt-104-mm

      nový, jen vybalený, vyzkoušený na zbrani, jinak nepoužívaný

      cena = 300,–

      osobní předání, Praha (ideálně Bráník, nebo Pankrác)

      0 0
    • Smazaný účet  

      střelecké základy v pěti minutách

      https://youtu.be/li0rGtXh23I

      0 0
    • Markony  

      To je zase kurwa kosočtverec .

      0 0
    • Smazaný účet  

      sniper kurs od Hard Task

      https://youtu.be/IOE8tW9nuTI

      0 0
    • Reaktor  

      Ozbrojená pumpička. Tywoe, to je na mě moc. Předpokládám, že půlka tu skrytě vozí :-)))))

      0 0
    • Smazaný účet  

      nosit v komoře, či ne?

      https://youtu.be/RJzw4liFaZA

      0 0
      • R-A-D-I-U-S  

        Hlavně si udržet odstup a nebo mít lepší vybavení

        Hádám, že já tohle řešit nemusím ;-)

        0 0
      • kejda  

        Rozhodně v komoře

        0 0
        • Smazaný účet  

          já vim..ale je spousta lidí, kteří jsou schopni uargumentovat tě xmrti, že ne…

          0 0
          • kejda  

            Tak pak, až je nějaká fetka přinejlepším mázne po palici flaškou od rumu, anebo pořeže na ruce, tak jednou rukou tasit a natáhnout, to bude chtít kurs Chucka Norrise…

            0 0
            • Smazaný účet  

              jj.....já jsem si to fakt na kursech vyzkoušel a to kurwa nechceš…

              takže vždy v komoře!

              0 0
              • kejda  

                Zkusil jsem si to taky a asi podesáté, možná podvacáté, :) jsem natáhl o pásek anebo o botu, důležitý je konec závěru, jestli se má čelo o co opřít nebo zachytit, ale jinak v Crocsech ovšem bohužel :)). Někdo to zkoušel i o podkolenni jamku, ale samozřejmě jsem si skřípl kůži o výhozní okénko.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  Kahra nenatáhneš vůbec = potřebuje větší sílu = jedině nosit v komoře

                  G19 natáhnu, ale přesně jak popisuješ – ty situace jsou na ***** a dělat to nechceš = nosit vždy v komoře!

                  0 0
    • vasek80  

      Nádhera. Já jsem prostě na malé ráže. Že by moje budoucí malá odstřelovačka.

      CZUB

      0 0
      • Smazaný účet  

        jo, moc pěkná hobby zbraň…nebo sportovní

        do PA ne úplně vhodná (moc neskladná, na vetší vzdálenost, která by ospravedlňovala tu pevnou pažbu, už munice není účinná…)

        malorajdu mám, ale samonabíječku na bázi Rugeru 10/22 (lego pro dospělý) = do 50m trefím co chci a dál to nemá smysl s tou municí

        https://serzovo.wordpress.com/…ker-for-fun/

        navíc = zásobníky, skladnost (sklopka), příslušenství (bipod, tlumič jakmile ho povolí)

        0 0
        • vasek80  

          Já mám thumbhole pažby moc rád. Jakožto pravák střílející na levé oko je to logické. A pistolová rukojeť je dokonalá. Škoda, že u nás nemůžeme střílet malorážkou jen tak na zahradě (máme 150m dlouhý ovocný sad). Proto mě od mala baví vzduchovky.

          0 0
          • Smazaný účet  

            taky mám :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              .

              0 0
            • kyl  

              Od Zoraki mám flobertku.

              0 0
              • Smazaný účet  

                já tu pistoli kupoval na blbnutí v garáži = to stačí

                ale není to marný i na větší vzdálenosti…

                0 0
                • kyl  

                  Ta první nastrelka je na jakou vzdálenost?

                  0 0
                • šimlos  

                  Když byly kvůli koroně zavřený střelnice, tak jsem si vzduchovku, repliku zbrojovky,koupil kvůli tréninku na ZP a nakonec z ní střílím v pokoji a nebo venku na plechovku docela často…nenároč­ný, levný.

                  0 0
              • kyl  

                Že začátku to lítalo všude možně. Ústí hlavně nebylo zacistene, asi 2mm do hloubky byly drážky splacnute jakoby tam někdo něco narval. Zahloubyl jsem ho a teď to lítá parádně.

                0 0
            • vasek80  

              Svého času jsem jí chtěl, ale už jsem měl doma to HW 40. Já mám rád to klidné střílení na zahradě při grilování atd. Prostě nemuset běhat na střelnici. A malej už také propadá kouzlu střelby…

              0 0
    • Žulda  

      Nechcete někdo Savage Mk II F malorajdu? Chci se posunout na vyšší level, začalo mě to bavit. Má to mířidla i origo weaver.

      0 0
    • kyl  

      Máte tu někdo vzduchovku Hatsan Striker Eddge 5.5mm?

      0 0
      • vasek80  

        Nemám, neznám a spíše byh nedoporučil. Nechci za dané peníze něco odsuzovat. Je to vpodstatě to nejlevnější co se dá. Přesné to moc nebude a osobně bych do 5,5 nešel.

        Záleží co od toho čekáš.

        0 0
        • kyl  

          Sem tam pro zábavu a poslední dobou zvýšený výskyt potkanů.Stará Stella je po smrti a ty lehké 4.5mm diabolky je stejně nedávaly. On je to dost velký rozdíl jak ve velikosti, tak hmotnosti.

          0 0
          • RomanH  

            Hatsan 125 a jina pruzina. Jenze pak uz to ma 46J, cili zbrojak, a na zahrade si ofiko nezastrilis (nehlede teda na to, ze v CR tusim stejne takovy odstrel potkanu neni povolen).

            Jinak ja mam Slavku 634, 4.5, potkana bez problemu da, stejne jako tchanova letita 631.

            0 0
      • mastihuba  

        jo koupil jsem to jako druhou vzduchovku. pri vystrelu to dost rezonuje a celkove s tim vzdy nastrilim daleko min nez se starou zbrojovkou. na vzdalenost cca 25–30m se zbrojovkou trefim s hasanem malokdy. dal sem to deckam na strileni do terce.

        edit: mam tu 4,5

        0 0
        • RomanH  

          Ja strilel z toho Hatsana 125 5.5 s optikou a v podstate to muzu potvrdit. Ze sve Slavky s mechanickymi miridly davam celkem pravidelne na 17m z volne ruky ve stoje vrsky od piva, a s tim Hatsanem jsem se nebyl schopen trefit (i pres nastavitelnou spoust jsem to strhaval).

          0 0
      • Smazaný účet  

        doporučil bych osvědčenou klasiku – Crossmana

        https://www.armed.cz/…-cal-4-5-mm/

        dá se dokoupit pažba…je to takový dobrý lego

        0 0
    • vasek80  

      Když jsme u vzduchovek… Už snad dva měsíce mám objednanou tuto krásku. Kvůli pos… viru stojí v Anglii výroba a já se už nemůžu dočkat. Ten pocit, kdy si připlatíte ořechovou pažbu a čekáte jestli na vás vyjde nějká krásná kresba… Už se těším, na to netrpělivé otevírání krabice.

      Alespoň si teď krátím čas vybíráním optiky. Koupě malé EDC pistole zatím musí nějaký čas počkat. Minimálně v případě Kahra, na G by ještě asi něco zbylo.

      0 0
      • RomanH  

        Krasna.

        Nad optikou na tu vyse zminovanou Slavku 634 taky premyslim (obcas si na zahrade hraju se strelbou na vetsi vzdalenost 30 – 50 metru, plinking – nejde o tercovou strelbu, orechy, brambory a podobne)

        Nicmene prevlada prakticka cinnost (likvidace domaci volne zijici drubeze, tisicihlave hejna a podobne), tak nevim, jestli to neresit spise kolimatorem s nejakym zvetsenim. Mas nejake prakticke tipy ?

        0 0
        • obda  

          Praktický tip je na pružinovou vzduchovku optiku nedávat – dost ji ty rázy rasujou.

          0 0
          • kyl  

            To jsem zjistil z Hatsanem ale optika k tomu byla taková dětská. Zkusím ještě Vortex plynovou, jak se to bude chovat

            0 0
          • Smazaný účet  

            když optika přežije na plnotučných rážích, proč by neměla přežít ta samá na vzduchovce?

            0 0
          • RomanH  

            jj, to vim, mam docela nacteno forum.gunshop.cz.

            Puskohled bych mel i vybrany, ale to asi neni, co bych na tu vzduchovku chtel. Na malorazce mame kolimator s dvojnasobnym priblizenim a pokud potrebuji rychle zamirit a vystrelit (liska / kuna na zahrade), je to ideal.Takze neco takoveho na ty kohouty a vrabce, byt je samo davam i s mechanickymi miridly.

            0 0
            • Smazaný účet  

              Ty strilis malorazkou na zahrade? To je na ztratu zbrojaku…

              0 0
              • RomanH  

                Myslivec skodnou zastrelit muze

                0 0
                • Stingray  

                  V čem je liška škodná? Že chytá hlodavce?

                  0 0
                  • vasek80  

                    A vrabec že hmyz… Zrovna včera jsem se bavil, že vrabce u nás ve městě skoro není vidět.

                    0 0
                    • RomanH  

                      Jo, za vrabce to beru a cekal jsem to. To byl spise povzdech. U nas jsou uz tri roky fest premnozeni. Ze poserou kde co mi je uprimne jedno, ale oni znici i dost urody. Mam tam ovocne stromy, obili.

                      0 0
                • Smazaný účet  

                  ani myslivec nesmí střílet v zástavbě (jen na výjimečné povolení a při zajištění bezpečnosti policií atd…) a navíc kuna je celoročně chráněná s výjimkou období od 1. listopadu do konce února

                  takže to je 2× porušení zákona

                  0 0
                  • kyl  

                    To těm myslivcům řekni..

                    0 0
                  • kyl  

                    č.1 původně nádrž,č.2 já

                    https://mapy.cz/zakladni?…

                    Stříleli kačeny,na silnici jsem schytal dva broky.Jeden cinkl o rám kola,druhý zůstal v čepici.Mýsto aby stříleli na druhou stranu směrem do polí,pálili i k silnici.Další se snažil ve vesnici zastřelit psa.Známej přišel o okno a měl štěstí že byl zrovna v jiné místnosti a co si pamatuju,mohl bych pokračovat dál.

                    0 0
                  • RomanH  

                    Vsak o obdobi jsem nic nepsal. Jinak ta moje „zahrada“ ma skoro 5000m2, neni v zastavene casti obce, neni oplocena, a je vedena jako honebni pozemek. Ale to je fuk, tady je proste myslivec sproste slovo.

                    0 0
                    • oddie  

                      Což není tak úplně překvapivé vzhledem k tomu, co „myslivci“ vesměs předvádějí…

                      0 0
                      • RomanH  

                        Jasne, protoze se zmedializuji ty nejhorsi pripady, viz. treba to hovado, ktere zastrelilo postizene holce u zahrady jezevcika (respektive to snad tenkrat strilel jeho desetiletej vnuk a on ho k tomu nabadal).

                        0 0
                        • oddie  

                          Skoro bych i řekl, že dost lidí má nějakou špatnou zkušenost i bez medializace… Jo, pak to ode*ou i ti dobří. Ale ono se to za chvíli stejně vyřeší samo, mladý se do toho moc nehrnou.

                          0 0
            • Stingray  

              A co karbofuran, taky používáš? Tvl, ty jsi dobrej vocas :-(

              0 0
      • Smazaný účet  

        Kahr je hezčí…ale G je EU, dodatelnost a díly lepší…

        já dneska bych asi koupil Glock 36…

        ale Kahra nedám, když už ho mám :-D

        0 0
      • cabbage  

        Na huntingu někdo prodává hezkýho černěnýho Kahra P9 za 10,5.

        Skoro si říkám že ho koupim do zásoby, ale v rámci karantény jsem zjistil, že i P10C se dá nosit..

        0 0
    • cabbage  

      Tak jsme si o víkendu hrál s olovem. Schválně, kdo pozná do čeho to je.

      nápověda: už to nikdo 40 let nevyrábí (ta v levo, kule v pravo je .50 pro srovnání).

      0 0
    • Smazaný účet  

      EU ready :-)

      0 0
      • kejda  

        Rozhodně :) o mickeym se v té směrnici nic neříká

        0 0
      • R-A-D-I-U-S  

        Jestli zakážou olovo, začnu se poohlížet po ochuzeném uranu.

        0 0
        • Smazaný účet  

          to bude v Alze :-)

          btw rybářský olůvka…už jsem je zkoušel a lítají v pohodě…

          0 0
          • vasek80  

            Jenomže to olovo chtějí zakázat i rybářům. Protož často své návazce trhají a ve vodách jsou ho tuny. Můžu potvrdit. Od dětství se potápím a nejdnou jsem viděl v přehradách zatopené stromy ověšené vlasci s olůvky a jinými poklady. No a také jsme s tátou rybařili, takže jsem o olovo neměl nikdy nouzi a po očesání některého takového stromu jsme to mohli rovnou tavit na potápěčské zátěže.

            0 0
            • kyl  

              Víš co se toho najde když se někde vypustí rybník nebo upouští přehrada a projdeš to s detektorem kovů.Jsou to desítky kilogramů olůvek,a krmítek.

              0 0
    • Smazaný účet  

      :-)

      0 0
    • notobi  

      kašlu na krizi první železo mezi plasťákama

      0 0
    • cabbage  

      Taky se pochlubím:

      povedlo se odladit navážku – 9 ran v rozptylu 28 mm na 100 m – tedy 0,955 MOA ;)

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Toky  

      https://zbrojnice.com/…dalsi-zarez/

      Sig v Nemecku končí, smutné.

      0 0
      • šimlos  

        V Německu je to hodně smutný, co se zbraní týče. Pro osobní obranu jsou schválené a doporučené zejména židle z hospody, deštníky nebo aktovky.

        0 0
    • Smazaný účet  

      zbrojáček…VÚ 9675 Jince :-)

      0 0
      • kejda  

        Krásná ukázka full auto v kombinaci s kozami…

        …vlastně je to takové déjà vu pro Sověty. Taky měli full auto a ty pasáky koz ne a ne porszit

        0 0
      • Kamilac  

        dementi: Já nepotřebuju zbraň – nikdo nepotřebuje zbraň. Pravdoserská lůza.

        0 0
      • Smazaný účet  

        co je to za klauni?

        hrozný je, že tihle aktivní blbci půjdou do nějaký strany a někam to nedejbože dotáhnou

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • Ascaso  

        Dopr… Co to je za individua?

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • vasek80  

        Já to zvládnul jen po dobu, co mě bavila diskuze pod videem. Nejlepší bylo…

        peachus

        Nechte se sterilizovat a už se nemnožte. Víte o tom úplný hovno. Děkuji.

        1mozzyb1

        Ti nemají nejmenší šanci se jakkoliv rozmnožit.

        0 0
      • notobi  

        ani na to nebudu koukat půl minuty stačilo

        0 0
      • R-A-D-I-U-S  

        Jakmile došel k tomu, že zbraň se musí nosit nenabitá (patronky v kapse) tak jsem to típnul.

        Už chápu proč jde svět do ******, když se ke kormidlu tlačí takovejhle materiál :-(

        0 0
    • šimlos  

      Tvl, to jsou ti z brutální pařby informatiků, ne? :-) Proboha, proč???

      0 0
    • Markony  

      Nevydržel sem seč nato dívat ani 10 sekund .

      0 0
      • kyl  

        Já to dokoukal,tomu nalevo bych nedal do ruky ani plastové příbory a zbytku možná tak špuntovku ale bez špuntu.

        0 0
    • Smazaný účet  

      prodám 500 ks mikrozkumavek Eppendorf, objem 1,5ml (s víčkem), zatavený plastový sáček

      vhodné pro černopraché střelce

      cena 100,– Kč

      osobní předání někde Praha (centrum, Pankrác, Braník, metro…)

      (kupoval jsem pro sebe, minimální odběr byl 1000 ks, ale tolik nepotřebuju)

      0 0
      • šimlos  

        Už se taky zvedl pokřík že „vláda ustupuje pistolníkům“ :-)

        0 0
      • vasek80  

        Až se EU rozhodne nás odzbrojit, tak to udělají tak, že nám to otráví natolik, že se 90% držitelů svých zbraní zbaví dobrovolně. Stačilo by zavést podmínky jako v německu. Sousední střelnici si právě němci pronajímají a jsou to chudáci.

        0 0
    • J.e.n.i.k.82  

      Ahoj,

      neměl byste někdo doma karabinovou konverzi na G19 4.gen k poslání do světa? Rád bych to vyzkoušel..

      Díky

      0 0
      • Smazaný účet  

        když už přecházíš na SMG, tak bys stejně měl mít pistoli jako záložní = nechat gloka jako gloka a k tomu pořídit opravdický SMG ideálně na stejnou munici/šuplíky

        0 0
        • J.e.n.i.k.82  

          No jo, já bych rád, jenže rozpočet..

          Je to spíš jako pokus, zda něco takového potřebuju (jasně, že jo) a relativně levná záležitost na vyzkoušení „SMG“.

          0 0
          • Karlos009  

            Mám CAA RONI 1. generaci a z mého arzenálu to byla nejhorší „investice“. Minimálně 5 let jsem jí z trezoru nevytáhnul. Asi 3× jsem jí vzal na střelnici, jeden závod LOS a stačilo. Za začátku mě to kropení bavilo, ale pak zjistíš že ergonomie a přesnost nic moc, spolehlivost taky není 100% a vlastně k čemu? Není to náhrada pušky na trenink, na obranu domu bych jí nevěřil a navíc mě sralo, že se mi vždycky začoudila muška na pistoli. Možná nová generace už je lepší, ale za ty prachy to nestojí. Prodávat jí nechci, ale znovu bych si jí nekoupil.

            0 0
            • Smazaný účet  

              naopak já mám EVO3 (jedno z prvních civilních v Praze, ne-li úplně první), odstříleno už má moc, řadu kursů jako levnější náhrada pušky (střílí se to do 50m)…a nemám na něj křivého slova…

              zpočátku jsem tam měl pár zádrhelů (velká pojistka), ale jak jsem se s tím sžil, už je to v pohodě

              0 0
              • Toky  

                Evo je fajn. Za ten remeň sa ospravedlňujem :-)

                0 0
                • kejda  

                  To ses vracel z diskošky? :)))

                  0 0
                  • Smazaný účet  

                    :0)

                    0 0
                    • Toky  

                      Skoro. Firemný športový deň. Boli aj iné disciplíny na ktoré sa nejako nepatrilo dôjsť v tom, v čom chodievam na strelnicu štandardne :-)

                      0 0
                    • Smazaný účet  

                      to je ale UZI!

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        Šlo o ten outfit ;0) Zatímco ty vypadáš jako profík ze SEAL teamu, Toky jako terorista :-D

                        0 0
                        • Toky  

                          Raz na vedľajšom parkúre strieľal týpek a mal triko, kraťasy a na nohách žabky.

                          A keď si začal naprávať oboma rukami slúchadla, pričom v jednej ruke držal zároveň ČZ, tak som prezieravo ušiel.

                          0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
    • Smazaný účet  

      Pánové, seržo a spol.: Odpusťte možná naivni dotaz podotýkám předem, že se v palných zbraních vůbec nevyznám, nicméně se mi strašně líbí C96 Mauser. Dá se to někde sehnat ev. za kolik? A když, tak lépe 7,6 nebo devítka?

      Kvůli tomu bych byl asi ochotnej absolvovat i zkoušky na průkaz.

      0 0
    • vasek80  

      Tak po dlouhém čekání je kráska z Anglie doma. Bohužel nemám čas (finišuju na baráku) a ani jsem ještě nevybral optiku, takže zatím do skříně s ní.

      0 0
      • kejda  

        typický čecháčkov – žena upadla, protože se zamotala do vodítka…takže borca budou ještě otravovat kvůli adekvátnosti střelby…

        0 0
        • RomanH  

          Ty jsi ten clanek necetl, ze ?

          0 0
          • kejda  

            Až do konce. Sere mne poslední odstavec

            Mohu potvrdit, že v současné době řešíme dva přestupky. V prvním případě se jedná o napadení psa jiným psem. Ve druhém případě zjišťujeme, jestli bylo použití zbraně adekvátní. Žena totiž upadla proto, že se zamotala do vodítka," uvedla policejní mluvčí Ivana Jelínková pro TN.cz.

            0 0
            • vasek80  

              To spíš spadla jak ji kolem sebe točil. Beztak se to zcela jistě odloží.

              On ale frajer. Ta reakce byla pudová, ruce a celé tělo reagovaly rychleji, než si pořádně uvědomil co se děje. To musí být instruktor, nebo setsakra často nacvičuje.

              0 0
              • kejda  

                Každopádně ten staff skočil ze zídky dobře dvoumetrové… taky výkon.

                Podle webu to byl statford, asi nějaká nová rasa :)

                0 0
              • Smazaný účet  

                tak píšou tam že to byl strážník, takže nějakej trénink mít bude

                0 0
            • RomanH  

              Tak oni to vysetrovat musi. Borec to kazdopadne zvladnul vyborne.

              0 0
              • kejda  

                To se musí prošetřit, to je jasný. Každá střelba na veřejnosti.

                Ja osobně bych okamžitě toho psa střelil. Bez milosti.

                A to máme v rodině asi deset pitbulů, ale v tomto jsem nekompromisní…

                0 0
                • Smazaný účet  

                  mě se líbí, jak ty lidi v autě vůbec neřeší zbraň, ale jen toho čokla = řekl bych, že tady je společnost +/- OK :-)

                  0 0
                  • kejda  

                    On tam k tomu byl zvuk? Kurde, pustil jsem si to bez…

                    0 0
                    • vasek80  

                      Já zvuk také zjistil až když na to koukala žena v tabletu.

                      0 0
    • cabbage  

      Shánim tyhle střely: https://www.hornady.com/…-60-gr-v-max#!/

      Vyladil jsem díky nim přebíjenky tak, že na 300 m se povedlo dostat 7 ran do 65 mm, ale pak je přestal mít dodavatel:-/

      Nevíte někdo komu se válejí na skladě?

      0 0
      • kejda  

        V-maxy na terčovku, není to škoda? Jsou super na škodnou…

        0 0
        • cabbage  

          Máš tip na lepší/stejně chodící za podobnou/lepší cenu?

          0 0
    • kejda  

      To asi ne…

      0 0
    • Smazaný účet  

      zkusím čistě pro zajímavost dotaz zde…co mi doporučíte

      brokna-pumpa 12GA (86mm, delší asi netřeba), 8 ran v trubce (trubka stejně dlouhá jako hlaveň), závit na ústí hlavně, sklopka+pistolovka, světlovodná muška (fajn by byl krátký rail na místě hledí, ale není nutno), prodloužené předpažbí (aby se k tomu člověk nemusel moc natahovat) s možností railu dolů, nebo výměny za aftermarket s ručkou

      klidně když bude kvalitní brokna bez některých vychytávek, která se dá aftermarket doladit (prodloužení trubky zásobníku, výměna pažby…)

      jsem to zkoumal z různých úhlů a furt mi z toho leze Fabarm :-)

      0 0
    • vasek80  

      Dotaz na Seržu.

      Ty máš EVO 3? Jaké má rozměry kufrna něj? Pomalu se stěhuju a řeším trezor. Delší dobu jsem rozhodnutej zbavit se svých 2 pistolí a pořídit combo EVO a G 42.

      0 0
      • Smazaný účet  

        evo mám, ale ty první série byly bez kufru:

        https://serzovo.wordpress.com/…ion-evo3-s1/

        takže kufr nemám

        0 0
      • cabbage  

        Nedělej hlavně tu hloupost, že si koupíš malej trezor..

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak to nesporně

          chce to minimálně 2× tak velkej trezor, než jakej by ti stačil teď :-D

          0 0
          • cabbage  

            JJ, plánuju po rekonstrukci koupit 2× 10 trezory.

            ono se už nějak zaplní;)

            0 0
        • vasek80  

          Vybral jsem předběžně tento odkaz Je to malé, ale zas tolik ceností nemám a víc zbraní naplánuju.

          Hodně možná se mi naskytne možnost zánovní EVO 3 s 200 vystří­lenýma za 20k od člověka co ze zdravotních důvodů patrně přijde o ZP.

          Je to taková ta náhoda, kdy mi v hlavě uzrál plán na to EVO a G42 a najednou kamarád říká, že možná bude k mání. Sice jsem teď vysypal 30k za vzduchovku s optikou, ale 20 by snad ještě žena vydýchala...... Když je to tak výhodné :-)

          0 0
          • vasek80  

            Ten trezor má vnitřní rozměry 600×360×300 mm (vxšxh) při váze 112 kg a větší varianta je o 16cm vyšší.

            0 0
          • cabbage  

            https://justratrezory.cz/…-5-p-ekonom/

            Tohle je levnější, jsou partneři LEXu a až si budeš chtít koupit něco dalšího, tak nebudeš muset řešit nákup onvého.

            0 0
          • notobi  

            ZAPOMÍNÁŠ NA STŘELIVO kterýho neni nikdy dost tohle je malý a jsou to jen vyhozený peníze muj první vyl na 5dlouhých a byl mi malej i na dve dlouhý a dvě krátký plus střelivo a teď je mi malej i WSA10 a to mi přibyla jen další krátká (ten původní na 5 sem chtěl prodat, ale nakonec si ho nechám)

            0 0
    • Smazaný účet  

      Walther nemám…ale…

      https://youtu.be/pctuH4tJMik

      0 0
    • Markony  

      Vlastnil jsem P99 v 9L super pistole a pak PP v.22Lr taky dobra fajn na blbnutí .

      0 0
      • kejda  

        Vystrilel jsem z obou asi 200 nábojů každá, no není to nic moc na srovnání, nebylo to marný, hlavně .22 byla docela prdel, ale srala mne tam dlouhá spoušť. Proti Ruger MKIV to bylo ale o ničem, tu jsem měl dost dlouho. No holt služební pistole…

        0 0
    • Smazaný účet  

      tady bych si teda vybral…

      http://www.proammo.cz/iwi/

      0 0
      • kejda  

        to mi povídej, uvažuji nad upgradem Tavora :(((

        0 0
      • RomSva  

        Tavor 7 už je v prodeji? Čekám na nej 2 roky…

        0 0
        • kejda  

          Psal jsem prodejci ohledně Tavoru X95 a odpověď nula. Asi mají dost kšeftů…blbci

          0 0
          • RomSva  

            Už tři roky pořád čtu jak se do dvou měsíců začne prodávat. Mají asi nějaký problém.

            momentálně jediná zbraň která mě chytla za srdce.(ještě teda kdyby začali dělat laugo aliena v 5,7×28. toho bych taky bral hned)

            0 0
            • Smazaný účet  

              nesmysl…v ČR nepoužitelná ráže (cena, dostupnost)

              0 0
              • RomSva  

                prebit se da(i když celkem vyzva) koupit se taky da(j když ta cena).

                hilzny jdou koupit za pakatel na kila

                0 0
                • Smazaný účet  

                  no, já se budu držet standardů (.22LR/9×19/.45AC­P/5,45×39/.308Win/12GA)

                  0 0
                  • RomSva  

                    Jenže těch je všude dost… já radši exotiku s tím, že jediná otázka je jestli se dá přebít na dillonu 650ce nebo ne.

                    I když teda bezvýhradně uznávám že v každém trezoru by mělo být aspoň něco z Vámi jmenovaných. Ideálně aby se tím dalo případně i slušně lovit.(proto vyhlížím toho tavora v 308win)

                    Jen proste nevím proč mít doma 6× něco v 9L a k tomu třeba 4× 223Rem.

                    0 0
                    • kejda  

                      Mám od každé ráže jeden kus, .22LR, .223 Rem, .308Win, 12GA,.45ACP. Kromě teda 9L, za mě nikdy nechytla:)

                      0 0
                      • Smazaný účet  

                        ani ze škorpíka nebo uziny? :-)

                        0 0
                        • kejda  

                          Jejda. Na Evo jsem zapomněl, já hlava děravá. Jdu se proplesknout :).

                          A jsem si říkal, jestli něco nechybí :)))

                          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
      • vasek80  

        Jakou to má energii?

        0 0
      • vasek80  

        Tady jsem se smál od začátku do konce. Nechtěl bych obhajoval podobný náboj při použití v nutné obraně, když by to útočníkovi ustřelilo nohy od trupu… 4. minuta s PETkou je top.

        https://www.youtube.com/watch?…

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak bez nohou už neútočí :-) většinou… (všichni známe Monty Python)

          0 0
        • kejda  

          Tak .500 je prostě topovka. S tím by se dalo sundat pomalu i letadlo :).

          Nedivím se, že lovci v „normálních zemích“ nosí s sebou Alaskan pro případnou dorážku třeba medvěda… sám jsem dost střílel z .44 Mag a byl to samozřejmě vždycky zážitek. Jednu dobu jsem nosil čtyřpalec v .357 Mag… no na osobní obranu to moc nebylo :)))

          0 0
          • vasek80  

            To mě hned napadlo. Vzpoměl jsem si na víc jak 10 let starou diskuzi na GunShop foru ohledně toho co nosit pro případ střetnutí s medvědem.

            Ono v našich podmínkách potkat takového 150+ kg divočáka bych utíkal i s 9 kou kapse.

            0 0
            • Markony  

              Neutíkal je rychlejší neboj .

              0 0
            • kejda  

              Tak kdybys mu nasypal do kožichu ze pět rychlých, tak by možná ustoupil. Možná…:)

              0 0
              • Smazaný účet  

                Nebo by se spravedlive nasral…

                0 0
              • kyl  

                Bratránek střelil kance 2× z kulovnice a kanec mu ještě stihl zrychtovat psa.Jediné štěstí bylo že se to stalo na břehu potoka a kanec tam ve svém běsnění spadl a už nedokázal dostat na břeh a tak ho mohl dostřelit.Možná by šel i po něm.Pochubuju že nějaká devitka by ho zastavila.První dvě rány možná jakž takž mířené,zbytek ve zmatku.

                0 0
                • kejda  

                  No nevím…pár prasat už jsem dal, vždycky na hlavu, a hned k zemi. Z běžné kulovnice. Táta prasata střílel z kozlice S-ballem a kromě pár fakt velkých kusů všechny padly v ohni:))

                  Vlastně, když střílím, tak vždy na hlavu, případně na krk, trofeje nesbíráme.

                  0 0
                  • vasek80  

                    Když jsem viděl na vlastní oči 180kg knoura, tak mi došlo, že by tu potvoru v běhu nezastavil snad ani zásobník 9×19. A to jej střelili tak 500 metrů od velmi frekventované stezky po které jezdím pokaždé co jdu na kolo. Myslím, že 500 magnum by zajistila suché spodky.

                    Ikdyž mluvíme v teoretické rovině a po tom lese se stejně budu toulat ozbrojen maximálně kudličkou na houby a pravděpodobnost, že se proti mě postaví takový knour je asi stejné, jako že potkám o sobotním ve městě večeru rozzuřenou fetku, co mi půjde po krku.

                    0 0
                    • kejda  

                      Kňour je v poho, spíš bych se obával bachyně, co má mladé. Na houby s sebou nos mačetu, můžeš uskočit za strom a seknout, zopakovat vícekrát a třeba vyhraješ :)))).

                      No asi spíš ne…

                      Každopádně, s .500 Mag plně souhlasím :)

                      0 0
                      • vasek80  

                        Zrovna včera jsem vzpomínal.

                        Jednou jsem projižděl hvozdy Českého lesa, byla mlha a když končil les, tak se po levé straně silnice objevila oplocená mýtina osázena malými stromky. Plot byly ty zatlučené kůly a pletivo oka nějakých 20×15 cm. Zničeho nic jsem zastavil a podíval se na tu mýtinu a tam stála bachyně a okolo ní několik selátek. Chvíli jsme se na sebe tak na 20 metrů koukali a pak jsem se pamalu vyhoupnul do sedla a pomaličku rozjel a pořád ji sledoval. Ona se také rozeběhla stejným směrem jako já, jen se pomalu šikmo ode mne vzdalovala. Mýtina skončila a s ní plot a už jsem je neviděl.

                        0 0
                        • Žulda  

                          Jednou takhle u Nového Jáchymova. Hrdinně jsem ustoupil.

                          0 0
                          • Smazaný účet  

                            simtě…bojí se tě víc, než ty jeho :-)

                            0 0
                          • vasek80  

                            Ale čas na focení byl…

                            0 0
                            • Žulda  

                              Zoom na max, cvak a pryč :)

                              0 0
                              • oddie  

                                Takhle jsem si chtěl vyfotit grizzlyho, když jsme pádlovali po řece. Já: jedem k němu, nestačí mi zoom. Ona: neee, jedeme pryč. A mám prd…

                                0 0
                          • kyl  

                            Nejblíže k divočákovi jsem byl asi na 3m.Nejspíš spal v bahně u potoka,proto mě zaregistroval tak pozdě.Když vypálil,pěkně jsem se lekl,naštěstí to vzal opačným směrem na druhý břeh.

                            0 0
                            • kejda  

                              Já měl prase nejblíž přímo před hubou, když jsem si tam cpal pečínku :))

                              0 0
                        • oddie  

                          Prasátka už jsem potkal víckrát, ale jednou to byla obzvlášť legrace. Na Kokořínsku, jedem v lehkého kopečka, pomalu, vpravo za křovím velká louka, vlevo les a příkrý sráz vzhůru. Těsně před nás vyběhne z toho křoví bachyně s těma roztomilejma pruhovanejma prasátkama, a jak nás zmerčí, rozeběhne se do toho srázu vzhůru. Zastavíme, na otočení zpátky do kopce to moc není, tak čekáme, jestli zmizej, jenže prasátka na rozdíl od té bachyně ten sráz nedávají a kutálí se zpátky k nám na silnici. Normálně by se člověk potrhal smíchy, kdyby nebyl tak blízko :D Naštěstí bachyně vyhodnotila, že jí ty mladý nechcem ukrást, seběhla zpátky dolů a vypálila s nimi přes to křoví a louku na druhou stranu.

                          0 0
                      • Smazaný účet  

                        a to stejné platí v případě fetky :-)

                        0 0
    • vasek80  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován adminem.
      0 0
    • Smazaný účet  

      Joerg: let me show you it's features!

      https://youtu.be/fmUoTliO0Uk

      https://youtu.be/pIDrGkw8BLM

      0 0
    • Smazaný účet  

      tuning…

      0 0
      • Smazaný účet  

        nebyl by na mušku vhodnější paroháč a fakáč? a seřizuje se to jak? nahřátím a ohnutím? :-D

        0 0
    • Smazaný účet  

      loool

      montáž nového kompíku Clawgear zkrátila AKSU o 32mm

      to už je fakt kapesní provedení…

      0 0
    • Smazaný účet  

      hezkej kousek na EDC

      http://www.beareka.cz/…45-a-c-p.htm

      0 0
      • DaSnail  

        šak to váži jak dve normálne pištole a má to len polovičnú kapacitu… a ten obr bobr v kombinácii s kohútom bez palečníku je navyše aj vizuální selháni.

        ale je to pětaštoura oujé, předání energie, podzvukové gule, zastaví a neprostřelí… on si to nakonec ňákej romantik snad i kúpi. a v edc batôžku sa to ani moc nepronese.

        0 0
        • Smazaný účet  

          tak můj Kahr má 5+1 ;-)

          0 0
          • DaSnail  

            Tak toho máš na machrovanie na nete a prípadný barter s trénerom kórejských volejbalistiek za blokárku prvej smeny, ne? Dyť na to ani nemáš porádny futrál.

            Jak to začne hustnút tak končí doba kárová a bereš prastarú g19ku… :-)

            0 0
            • Smazaný účet  

              to je ovšem pravda…teda, to s tím géčkem :-D

              kahra používám na střelnici, abych mohl slečnám demonstrovat rčení, že i s malým kašpárkem lze zahrát velké divadlo :-D

              0 0
      • cabbage  

        Znám člověka co má jako EDC P15–45 a 2× náhradní šuple jako protizávaží;)

        0 0
    • kucka7  

      Zdravím všechny,

      pomalu dozrál čas a našetřil jsem finance na svou první pistoli. V podstatě jsem rozhodnutý pro Glocka 19: teď řeším kterou generaci. 4 má specifický úchop, 5 nový vývrt a starší nevim zda jsou ještě v prodeji nové. Proto prosím zkušené o radu a názor. Nebráním se ani návrhu na jiný výběr. Důvodem pořízení je si jít občas zastřílet a ochrana rodiny( tady to bude spíš psychologická věc). Díky

      0 0
      • Smazaný účet  

        asi bych doporučil gen5

        po řadě reklamací s gen4 se snad Glock chytil za nos a kvalilta bude nějakou dobu snesitelná

        navíc hladká rukojeť je plus = buď ti bude vyhovovat jak je, nebo to řeší návlek dle výběru

        ale jinak G19 jako první zbraň je dobrá volba = je to standard, vysypeš z toho metrák nábojů a furt ok…jo, neni to hezký…ale funguje to a je to jednoduchý

        ťuťu ňuňu vychytávky můžeš kupovat až jako druhou zbraň

        0 0
      • cabbage  

        A co jsi vše vyzkoušel?

        G19 gen.5 nic nezkazíš, ale jsou už zbraně s lepší ergonomií, lepší spouští a lepší cenou.

        CZ P10C je výborná, daleko lépe se drží, má výrazně lepší spoušť a je o něco levnější.

        Arex Delta je výrazně levnější, má levnější zásobníky a přitom je kvalita stejná.(ovšem nejsem fanoušek její ergonomie) a dokonce do ní pasují zásobníky do CZ P10C, což se nevyplatí protože ty originální jsou výrazně levnější.

        Walter/HK také dělají hodně dobré kompakty.

        I GP Q100/K100 není vůbec marná

        Jestli je ale bodem jedna rekreační střelba a nehodláš ji denně nosit, resp. jen v případě nějakého SHTF či když ve čtvrti začne být tma i v poledne, zvážil bych něco sportovnějšího zábavnějšího na střelbu – SP-01 ve funnfactoru nepřekoná nic (v rozumné rozpočtové kategorii) a dá se i nosit, když budeš mít motivaci ( a v případě střelby bude mít zase navrch proti plastovým kompaktům).

        0 0
      • DaSnail  

        Gen3 sa stále vyrába.

        Bral by som gen5, má najširši rozsah prispôsobenia úchopu ruke. Najlepšie zájst si do obchodu osobne a všetko si ohmatat. V obchode sa nenechat ukecat na výmenu stojiny za dvojkilovú, tá 2,5 je akurát.

        0 0
      • kucka7  

        Díky za rady, na akce s MPI jsem jezdil. Jednou jsem byl na akci CZ v Brně ale to je už dlouho. Takže si potvrzuji 5 generaci, a ještě kouknu na ty cz, jen musim kouknout kde by se to dalo vzít do ruky.

        Ještě, mate nějaké doporučení kde kupovat: dobrý přístup, rady, servis. Díky

        0 0
        • cabbage  

          A odkud jsi?

          CZ je asi nejlepší rovnou z podnikovky (já ji ovšem koupil na bazaru).

          0 0
        • Ruda  

          např. Leiko v Plzni

          0 0
        • kucka7  

          Měl by někdo doporučení na prodejnu v Praze, kde by měli Glocka 5gen a CZ p10C na osahaní.

          Díky

          0 0
        • kucka7  

          Tak glock je doma. Prosím ještě o radu s pouzdrem. Asi opaskové s pádlem ne vždy nosím pásek. Můžu poprosit o návrhy a zkušenosti. Díky

          Jo ještě seržo ,jaky jsi bral ty mířidla? S tím bílím kroužkem na mušce nebo bez. Děkuji

          0 0
          • Markony  

            Fobus

            0 0
          • Smazaný účet  

            jestli jsi v Praze, tak ti můžu pádlového Fobuse na G17/19 za 50% standardní ceny přenechat (350,–)

            je jak novej

            tenhle: https://www.armed.cz/…l-2nd-padlo/

            a mám k tomu i futrál na 2× zásobník (taky Fobus s pádlem, stejné cenové podmínky)

            0 0
            • kucka7  

              Z Prahy nejsem ,ale mozna se tam dostanu příští týden, tak bych se ozval. Díky

              0 0
          • cabbage  

            Zkus vnitřní kydexové, doporučuji s plným sweatguerdem.

            mám jak pádlo i vnitřní pro stejnou zbraň a to vnitřní jasně vede – méně trčí a P10C se schová i pod tričkem.

            0 0
            • smallbrother  

              přesně tak, mám vnitřní kydex s polovičním sweatguardem. Schovám P07 pod cokoliv a může se to i trochu vyhrnout. Ani když sedím v autě to netlačí, záleží ale na tvaru sedaček

              0 0
          • notobi  

            jen pádlo bez pásku nestačí , pokud nechceš nosit pásek ber vnitřní kydex s ulticlip sponou jinak Ti to pouzdro bude cestovat a věř mi, že to fakt nechceš, nedejbože kdybys potřeboval popoběhnout.

            0 0
          • DaSnail  

            puzdro vnútorné kydexové, najlepšie s možnosťou nastavenia sklonu a sily zovretia. sweatguard v plnej velkosti, v prípade že sa ukáže že prekáža, dá sa skrátit. nosit opasok.

            0 0
    • Markony  

      Ma rada někdy jsou předváděčky pistoli na strankach MPI zají odzkoušet a uvidíš co a jak jinak bych šel do G 3 u Glock .

      0 0
      • Smazaný účet  

        tak G3 je kvalitou provedení imho lepší než 4 a 5 (ještě se tolik nešetřilo), ovšem zase je tam nevariabilní úchop už s tím tvarováním na prsty, které mi dost vadí

        0 0
    • Smazaný účet  

      něco k lukostřelbě

      https://youtu.be/flbYfdXVWuE

      0 0
      • kejda  

        jako na blbnutí s pistolí to může být fajn, ale do pouzdra to nedáš a je to takové, ehm, robustní. Na pušce nevím, k čemu by mohlo psloužit, resp. uvidíš něco přes to řekněme na 40–500 metrů?

        0 0
        • Smazaný účet  

          to jsou všechno krásné otázky, na které by uměl odpovědět někdo, kdo to držel v ruce…a to já nejsem

          0 0
      • cabbage  

        TFB na to měl docela rozsáhlý článek před pár lety – a.. přijde mi to jako blbost, kde poměr cena/přínos není moc výhodný.

        p.s. to už raději kolimátor a i to mi přijde na pistoli zbytečný luxus..

        0 0
        • Smazaný účet  

          primárně jsem to myslel jako vyosený druhý miřidla na malorážku…ale dřív bych to chtěl vidět naživo

          0 0
        • kejda  

          Jednoduché kolimátory na pistoli jsem už zkoušel ale furt to neřeší, že ji s tím nedám do pouzdra. Je to fakt na pudovku nebo combat střelnici

          0 0
      • Smazaný účet  

        aktuálně mají 50% slevu

        0 0
    • cabbage  

      Tak jsem provětral Strakonickou AR15 na půl kilometru.

      Myslím, že to má potenciál.

      0 0
    • Smazaný účet  

      ha! AKSU final tuning se blíží! už je na cestě! malej kolimec na to už mám…to bude kráááása!

      a tu boční montáž asi hodím za psem :-D

      0 0
    • Smazaný účet  

      no…a konečně mám AKSU podle svých představ :-)

      0 0
    • Smazaný účet  

      ta asi v případě problémů nebude volat rodiče…

      https://youtu.be/uglcT4xEwQc

      0 0
    • cabbage  

      Využil někdo black friday na Brownells?

      0 0
      • Smazaný účet  

        doteď ne, protože pro mě nebylo nic zajímavýho

        teď spadly do slevy tritiovky na Kahra = jdu do nich :-)

        0 0
    • Smazaný účet  

      :-)

      0 0
    • cabbage  

      nehezké čtení na úterní večer..

      https://zbrojnice.com/…h-standardu/

      0 0
    • cabbage  

      http://www.luvo.cz/…g-stock.html?…

      LUVO mi začíná dělat chutě.. AR15 se sklopkou..

      0 0
    • Smazaný účet  

      udělejte na Vánoce dětem radost…

      https://youtu.be/z4vonJbIO2Q

      0 0
    • Smazaný účet  

      jo, musím se zmínit – o víkendu jsem konečně otestoval svůj G19 (gen2) s tritiovkama a musím říct, že v rámci rozsahu střelnice Avim mi to přijde přesnější, než to bylo s továrními mířidly. Asi že ty tritiovky jsou o dost líp čitelné…takže = doporučuju

      0 0
    • vasek80  

      Mohu mít za babku trezor bezpečnostní třídy I, dle ČSN EN 1143–1 : 2013 kap. 4. Je to trezor v ceně 20 000 Kč

      Víte někdo zda plnohodnotně takový trezor splní požadvky pro uložení do 10 zbraní a 10 000 nábojů?

      Bavil jsem se s kamarádem co je v nějakém německém i našem střeleckém klubu a když popisoval co musí všechno němci plnit a že se to bude výhledově ještě zhoršovat, tak to chci mít ošetřené certifikací. Věřím, že nějaká šikama z EU, jako pravidelná prohlídka uložených zbraní ze strany policie jednou přijde.

      0 0
      • Smazaný účet  

        v tom případě je jen jedno řešení…

        „ztratilo se“

        a zaplatit pokutu…

        0 0
        • vasek80  

          Tohle si myslím děsí europoslance bojující proti zbraním. V ČR máme bez mála milion registrovaných zbraní a po nějakém zásahu by z toho mohlo být půl milionu neregistrovaných ztracených zbraní.

          Ty němci jezdí k nám na střelnici. Musí být členy spolku a každý měsíc jet střílet, nahlásí se na nějakým obecním úřadě, že jedou a pak mohou vyndat zbraně z trezoru a vyrazit, jezdí do ČR protože tam střelnice jsou drahé, nejsou a nepřijímají. Pokud vynechá, tak je tam potom nějaká šikama v podobě poviných školení a střeleb. Já už to zapoměl jak to bylo, měl jsem upito když mi to řikal kamarád. Každopádně pokud by něco takového platilo pro mne, tak odevzdávám ZP první měsíc a tak by to dopadlo asi s většinou.

          0 0
          • smallbrother  

            Tam, se obávám, s případným zpřísněním dojde i k razantnímu navýšení pokut na nějakou absurdní částku. Právě aby si to každý dobře rozmyslel. Protože úmysl těžko někomu dokážeš.

            Teď je nějak ticho po pěšině.

            0 0
    • vasek80  

      https://www.czdefence.cz/…a-o-zbranich?…

      Tak a jak to teda bude s těma tlumičema? To po zkušenostech co toho sem jde z číny je raději povolili hádám proti přihlášení?

      0 0
      • Smazaný účet  

        jj, budou muset mít sn. a asi nějaký atest, pak na přihlášení

        0 0
      • mastihuba  

        Ty tlumice by na nekterych strelnicich mohli vyuzit k navyseni poctu povolenejch vystrelu :)

        0 0
        • DaSnail  

          Na padesátosmu by to bolo fajn, niektoré brzdy sa ti snažia sfúknut brýle z ksichtu :-)

          0 0
        • Smazaný účet  

          toho se trochu bojím = že jak to bude povolené, na některých střelnicích to bude povinné

          no, první v plánu je na malorážku a pak uvidíme…

          0 0
          • vasek80  

            Teď už mi ke spokojenosti chybí jen umožnění střelby malorážkou na vlastním pozemku. Ikdyž povolení tlumiče možná stačí :-)

            Viděl bych to na tuto krásku

            0 0
          • mastihuba  

            Otazka je o kolik hur se vam strelcum strili s tezkym tlumicem…povinnost bych videl jen tam kde se potrebuje nebo chce strilet vic nez je soucasne povoleni… zajimava situace

            0 0
    • sandy1  

      Neměl by někdo zájem o Sig Sauer P320 FS 9mm, těla M a L a náhradními díly navíc? Ptám se prvně tady, než to hodím na bazar. Pistole je super, ale chci menší.

      0 0
    • kejda  

      Pro jihomoraváky nová střelnice WarZone. V pondělí ji prubnu, pokud bude otevřeno. Vcelku zajímavě pojato.

      0 0
      • cabbage  

        To je dobrá zpráva, tedy podud čtete i za první odstavec.

        0 0
      • Smazaný účet  

        otázka je, jak budou vypadat ta dobrovolná cvičení střelecké přípravy…to asi závisí na prováděcích předpisech = hádám budeme vědět tak v létě…

        0 0
        • cabbage  

          Vzhledem ke škrtům v armádě a obecně nízké motivaci ze strany gum cokoliv dělat co nedostanou natvrdo příkazem, bych řekl že ještě déle.

          Ale nemám úplně čerstvé informace.

          0 0
          • Smazaný účet  

            to má být pod MO? jsem myslel spíš MV…

            no i když – citace nového zákona:

            (1) Program střelecké přípravy pro oblast vnitřního pořádku a bezpečnosti České republiky organizuje Ministerstvo vnitra a pro oblast obrany České republiky Ministerstvo obrany.

            (2) Vláda může nařízením stanovit, že program střelecké přípravy bude zajišťován akreditovanou osobou, pokud jsou pro takový program střelecké přípravy stanoveny kurzy.

            0 0
            • cabbage  

              MO.

              Zkusím zjistit víc o těch akreditovaných osobách, vím že se o tom debatovalo, ale už si to moc nepamatuji.

              0 0
    • Smazaný účet  

      jen pro střelce, co nemají koule…

      https://www.aliexpress.com/…7823016.html

      0 0
    • kyl  

      Známého děda(myslivec) zemřel a zůstalo po něm dost krámů,mezi jinými i několik zásobníků v různém stavu co po WWII našel.Tuším nějaký špagin,mp 40,pak pistolové.Chodím s detektorem kovů a podobné věci mě zajímají do vitrínky.Hledal jsem po netu ale nejsem z toho moudrý,je nutnost mít pro jejich držení ZP?Vím že hlaveň,závěr a rám ano,polotovar hlavně zas ne ale co zásobník?

      0 0
      • Smazaný účet  

        zásobník není hlavní součást zbraně (a nebude ani podle nového zákona), takže pokud nemáš zbroják tě to nemusí zajímat

        pokud bys zbroják měl, je tam trochu komplikace v novém zákoně…

        0 0
        • kyl  

          Takže ho můžu ukecat za co mi pustí?Nerad bych se dostal do průseru.

          0 0
        • cabbage  

          Pokud nabyl* zásobníky před účinností zákona, tak je v klidu.

          *nepoplést s nabil

          0 0
          • kyl  

            Jeho děda to někde posbíral po válce ale jestli mi je může přenechat když papíry nemám.

            0 0
            • cabbage  

              Hlavní části zbraní podléhajících registraci jsou hlaveň, rám a závěr.

              Zbytek je neregulovaný )s výjimkou tlumičů a nočních zaměřovačů+ zvlášních druhů střeliva).

              Takže to co popisuješ můžeš klidně převzít, prodat přes net a poslat poštou atd..

              0 0
              • kyl  

                Super,teď ho už jen ukecat.Dík.

                0 0
                • kejda  

                  Vůbec to neřeš. Vem si je a vystav si je doma ve vitrínce nebo kde potřebuješ. Pokud nebudou napáskovaný, tak je to v pohodě, leda by tě nabonzovala nějaká hodná návštěva anebo tady někdo z B-F :). Je to tady teď poslední dobou trochu móda

                  0 0
                  • cabbage  

                    Nabonzovat můžou, ale nebude za co.

                    p.s. nově nejsou za zbraň považována nefunkční torza zbraní (důležité pro detektoráře, magnety a pod.)

                    0 0
              • Smazaný účet  

                jestli se nepletu, tak v novém zákoně bude, že pokud má papíry a nabyl nadlimitní zásobník do zbraně, kreou legálně vlastní, musí ho registrovat, nebo tak něco…

                ??

                0 0
                • cabbage  

                  Jen kdyby kupoval nový po účinnosti zákona.

                  My co máme kvéry a šuplata před účinností nic nemusíme.

                  p.s. LUVO dělá moc hezký tlumiče s bajonetovým úchytem a AR15 se sklopkou..

                  0 0
                  • kejda  

                    Budou pasovat na tlumič plamene A2? Nějak to nemůžu dohledat…

                    0 0
                    • cabbage  

                      Ne, bude to mít vlastní ús´tové "brzdyů s třívýstupkovým úchytem. Něco jako měl MP5.

                      0 0
                • kyl  

                  https://youtu.be/nXBjJ9PSQl0

                  Začátek kecání od 18:22 test.

                  0 0
                  • vasek80  

                    Jakou má energii scorpion se subsonicem? Měřil to něko? Já to nespočítám.

                    0 0
                    • cabbage  

                      =0,50,008310*310 J

                      0 0
                      • vasek80  

                        Jsem se také mohl podívat na stránky SB. Koukám, že subsonic má 305m/s při 150mm hlavni. EVO by mělo mít 196mm. Ta rychlost bude asi logicky vyšší, ale do sonicu nějakých 340m/s se to snad pořád vleze. EVO s tlumičem je takový můj sen.

                        0 0
                        • Smazaný účet  

                          bohužel kvůli tý západce to bude muset bejt tlumič dělanej přímo pro EVO

                          můj plán je tlumák pro .22 a pro EVO…možná časem pro .45

                          0 0
                  • kejda  

                    Hm, uvidíme, jaké nasadí ceny.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      Co jsem koukal na tlumice co jsou zatim u nas oficialne v nabidce, tak to vypada na cenu cca kolem 20000,–

                      Ale cekal bych, ze jak se to rozsiri, tak ceny pujdou dolu

                      0 0
                      • kejda  

                        To se mi moc nezdá. Švédský Stalon by pro .223 měl stát okolo 300 liber…

                        20000 za tlumič třeba na kosu, co stála 8 tisíc, to je trochu mimo…

                        0 0
                  • vasek80  

                    Víte jaké byly vůbec argumenty a důvody pro povolení tlumičů? Já to nechápu, že v době kdy je takřka celosvětový tlak na větší a větší restrikce a omezení vlastnictví zbraní, tak u nás povolí něco donedávna nepředstavitelného.

                    0 0
                    • šimlos  

                      Já to taky nějak nechápu. Byl bych ale radši, kdyby se nechaly tlumiče tam kde jsou a neomezovaly se zásobníky, vím, nesmyslný naivní přání, popírající geopolitické uspořádání :-) Tlumiče nově mezi kategorií C asi neocením ale časem jsem si chtěl pořídit nějakou AR a zase o něco kromě nákupka budu muset žádat…Ale nestěžuju si, díky LEX za dobrou práci.

                      0 0
                    • kejda  

                      Ochrana sluchu například. Samozřejmě je nesmíš nosit na veřejnosti přístupná místa. Ale na střelnici nebo pro lov je povoleno, případně doma k ochraně majetku a zdraví.

                      0 0
                      • kucka7  

                        To je pravda. Doma vetřelce sejmeš a nevzbudiš u toho děti. Jen to mělo přijít o chviličku dřív, než jsem pořídil glocka bez závitu. :))

                        0 0
                        • kejda  

                          Nová hlaveň se závitem není zase taková položka :)))

                          0 0
                      • RomSva  

                        Mám ten pocit, že v některých zemích tě bez tlumiče ani nepustí lovit pokud jsou tam psi nebo se jedná o hromadnou akci.

                        0 0
                        • kejda  

                          Tak na ten lov jakékoli utlumení je ideál. Pochopitelně se neloví se subsoniky, kde s tlumičem je to fakt prcnutí, ale i těch 30 dB útlumu pomůže, nejenom psům. Tak ona i .308 na vnitřní střelnici je docela rána…

                          0 0
                          • RomSva  

                            Si úplně nedokážu představit lov se subsonicem. Většinou potřebuješ dopadovou rychlost aspoň 500m/s aby se střela dostatečně deformovala.

                            0 0
                            • kejda  

                              Nebudeš asi jeden z těch nejbystřejších. Psal jsem o tom, že jakékoli utlumení hluku je pro psy, i lovce, příjemné. Lov se subsonikem nezmiňuje snad nikdo…

                              0 0
                    • cabbage  
                      1. Skoro všude jinde je to dávno povolené
                      2. mizí venkovní střelnice kvůli hluku

                      A např. Itálie využila „implementaci“ směrnice k docela slušné liberalizaci zákona.

                      0 0
      • Smazaný účet  

        A nezustal po nem taky nejakej stolni soustruh?

        Nejaky maly kotatko co se v klidu v jednom cloveku da na ponk, neco se utoci a pak se to zas nekam schova?

        Klidne i nejaka mrtvola s vulema-to bych si zrepasoval.

        Lepe receno by mi stacily jen ty dve casti proti sobe-priruba na vreteno s univerzalkou a proti konik.

        .

        Za nejakej rozum peniz.

        0 0
      • kejda  

        Promiň, tohle je PR. Sice to není úplně naprd, ale máš i jiné možnosti tlumičů. Od firem, třeba ze Švédska, kde na tom pracují 20–30 let…

        0 0
        • mastihuba  

          u těhle testů je potřeba si uvědomit že u hluku jsou 3dB 100% podle mne ten klučina s tím přístrojem je jak když jdeš s vadaskou do rozvodny VN. V 1m je potřeba mikrofon s dostatečným rozsahem, případně s redukcí na snížení hluku aby zabránil poškození. Myslet si že s tímhle něco porovná mi přijde podivný. Na netu jsem našel seriózní porovnání tlumič versus bez tlumiče.

          https://www.researchgate.net/…yr_AUG_Rifle

          0 0
        • Smazaný účet  

          tak je to PR…nevim cenu těch českých tlumičů…ale „kvalitní emerické“ jsem našel (v ČR) za ceny od 20kKč…což není hezké

          0 0
          • kejda  

            Tak je blbost objednávat z Ameriky kvůli clu a DPH, to se prodraží a dost, a v Česku se to logicky připočítává. Taky se mi líbí třeba typ M4SD, který se nacvakne na standardní A2 flash hider, žádný závit. Ale 800 dolarů.

            Podle mne není špatná volba Švédsko, Finsko, mají tam obrovské zkušenost s tlumiči a ceny se pravdu pohybují okolo 300 eur, některé typy i méně. Na YT je pár videí ohledně tlumičů z IWA2019 a jsou tam vypsání i výrobci, včetně německých. Podle toho jsem hledal jednotlivé typy.

            Jestli ty české budou za podobné peníze, proč ne.

            0 0
            • Smazaný účet  

              no uvidíme, až se to objeví c obchodech…čekal bych nějakou přípravu…jako že se to objeví s poznámkou „dodatelné až po…“

              ale zatím kde nic tu nic nikde nic

              0 0
              • kejda  

                Teď potřebuji bipod, tlumák až posléze :)))

                0 0
                • Smazaný účet  

                  mě konečně přijde VLTOR

                  notně ho potřebuju na malorajdu, protože na spodním railu je ručka a nechci to furt přehazovat (VLTOR je dělenej a chytá se na boční raily)

                  0 0
                  • kejda  

                    Jako něco jak MLOCK? Já bych musel koupit nové předpažbí od Manticore, kde je montáž taky z boku, pravda je, že pak nožky jsou ne pod, ale podél předpažbí…

                    0 0
            • cabbage  

              Jo, ale tlumič bude muset mít zkušebnu.. což zase přidá nějakou cenu.

              0 0
              • kejda  

                Zkušebnu si vyřídíš sám, to jsou 3–4 stovky. Aspoň to tak teda bylo u dovozu zbraně. Akorát je potřeba to stihnout do 10 dnů, tuším.

                Samozřejmě, dokud nebude povolení implementováno úplně, tak informace o ceně jsou zatím neověřené. Snad to bude co nejdřív. V pondělí budu volat na zkušebnu, jestli mi už něco řeknou.

                0 0
                • cabbage  

                  Moje informace je, že zkušebna bude začátkem roku dost zavalená místní komerční produkcí, protože tlumiče tu začíná dělat kde kdo (Vosátka, LUVO, Porarms, kamarádi, atd..)

                  Sice mám zamluvené výrobní číslo v první desítce, ale kvůli zkušebně se registrace dost protáhne..

                  0 0
                  • kejda  

                    Jo to by mohl být problém. Dovézt už asi ne, ale zkušebna. Leda se tam objednat na přesný termín. Ale tak jako tak je tam nějaká lhůta na registraci a za není natahovací…

                    Tlumiče, vyrobené v EU by měly naší zkušebnou projít také, ne? Nebo se bude akceptovat zkušebna např. švédská?

                    0 0
                    • cabbage  

                      Dobrá otázka, nevím jestli vůbec musí mít zkušebnu v zahraničí..

                      Ve Finsku a Francii to mělo donedávna status asi jako housky na krámě, takže asi ne..

                      p.s. nebude lepší koupit místní produkci?

                      0 0
                      • kejda  

                        No asi bude, výrobců bude dost, uvidíme, jaké nastaví ceny, jestli přes 10 tisíc, tak je to moc oproti evropské konkurenci

                        0 0
    • Smazaný účet  

      co si z toho odnést?

      nekupujte Canik

      https://youtu.be/6Uw_G9Fr-_c

      0 0
    • Smazaný účet  

      přehled a ceny tlumičů A-Tec

      https://www.hardtask.cz/…rane/tlumice

      0 0
    • Smazaný účet  

      malý přehled zbraní se zasvěceným komentářem:

      https://youtu.be/bwMhckyZ9n8

      0 0
    • Smazaný účet  

      holka do nepohody:

      https://youtu.be/UEC8t0L2Uy4

      0 0
      • notobi  

        pěkný, ale než to vytáhne v momentě kdy jde o vteřiny už může být taky pozdě a v tomhle to nosit s nábojem v komoře asi nebude, takže pokud na ní někdo naběhne ze 7metrů nestačí udělat vůbec nic

        0 0
        • Smazaný účet  

          Zase at ji chyti za co chce, vzdycky nahmatne bouchacku :-)

          0 0
        • kejda  

          Zase může předstírat, že se drbe na ohanbí. Útočníka to vyvede z míry, poleví, zastaví a hle, už má půl zásobníku v břuchu…

          0 0
        • cabbage  

          To je obvyklý souboj mezi skrytostí a použitelností zbraně.

          Obvykle je lepší hůře dostupná zbraň než žádná zbraň.

          Podobně ot máš s mini-kompatky a plnotučnými pistolemi – jednou se lépe tasí, střílí, mají lepší výkon, ale pravděpodobně zůstane v trezoru ve všední den.. mikrokompakt je horší na střílení, ale zase ho proneseš všude..

          0 0
    • Smazaný účet  

      kruci, jak bych si střihnul nějakej kurz…

      https://youtu.be/e9AdXSICqU8

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován moderátorem.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
      • Karlos009  

        Můžeš si koupit tlumič (kategorie C, podlehá registraci) a můžeš si vyřídit povolení na náboje s řízenou deformací do krátké zbraně na nošení. Na druhou stranu teď musíš dávat pozor na to, kam ho strkáš! Protože: „hodné“ zbraně se zasunutím „zlého“ zásobníku (který ale můžeš beztrestně vlastnit) stávají zbraněmi „zlými“ a ty se doupouštíš se svou vlastní legální zbraní nedovoleného ozbrojování. :-) Např: legálně vlastníš AR15, legálně vlastníš zásobník na 30 nábojů, ale jakmile zasuneš, jdeš bručet.

        0 0
        • kejda  

          Na střelnici můžeš víceranný zásobník použít. Stejně tak i tlumič. Na venkovní nošení není tlumič povolen.

          Střelivo s řízenou deformací bylo možné nosit i dříve, viz Black Mamba od Fiochi. Nyní by mohly být k nošení např. Federaly HP…

          0 0
          • Karlos009  

            Nevím co znamená „víceranný“ ale vložením nadlimitního zásobníku (nad 10 u dlouhých a nad 20 u krátkých) do zbraně kategorie B (např. AR15) z ní uděláš kategorii A-I a protože na ní pravděpodobně zatím nemáš povolení, dopuštíš se nedovoleného ozbrojování. Je úplně jedno jestli na střelnici nebo někde jinde.

            https://gunlex.cz/…ni-zasobniky

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • kejda  

              Víceranný je dnes nadlimitní. Pokud jsi vlastnil zbraň na tyto zásobníky před novelou, nemusíš žádat výjimku. Máš A-I autoomaticky. Chce to číst důkladně, viz tvůj odkaz

              Co když vlastním jak krátkou, tak dlouhou zbraň, používající stejné zásobníky s kapacitou mezi 10–20 náboji? Potřebuji povolení pro jejich nabývání?

              Definice nadlimitního zásobníku se odvíjí od zbraně, do které je vložen. Z toho plyne, že po účinnosti zákona můžete takové zásobníky nabývat i bez povolení, ale používat je smíte pouze v krátké zbrani. Pokud je chcete používat v dlouhé zbrani, vyřiďte si některé z výše zmíněných povolení.

              K tomu je nutno dodat, že pokud jste předmětné zbraně měl již před účinností zákona, pak se podle přechodných ustanovení považuje ta dlouhá zbraň za zbraň kategorie A-I a vy jste považován za oprávněného majitele a držitele výjimky A-I. Máte tedy automaticky oprávnění nabývat nadlimitní zásobníky, které do této zbraně patří.

              0 0
              • Karlos009  

                „Pokud jsi vlastnil zbraň na tyto zásobníky před novelou, nemusíš žádat výjimku. Máš A-I autoomaticky“

                Můžeš mi říct kde to v textu vidíš? Pokud mám AR-15 s pevnou pažnou, zůstáva to zbraň „B“. Pár spotrovních střelců v mém okolí už žádá o „Vyjímku na nadlimitní zásobník“. Kdyby to bylo jak říkáš, dělají to zbytečně, ale obávám se že ne.

                0 0
                • kejda  

                  Já to chápu, a nejen já, tedy takto. Poslední věta doel v tom výkladovém textu upravuje, že majitelé zbraní dříve kategorie B, nově A-I, tedy např. AR-15, nemusí o výjimku na dříve zakoupené zásobníky žádat, neboť jsou automaticky oprávněným majitelem a držitelem výjimky A-I. Měnit se to bude v případě převodu zbraně a nově koupených zásobníků.

                  Nicméně, je to asi fuk, kdo má pravdu, výjimka stojí dvě kila a je neomezená…

                  Zákon dává dvě možnosti povolení k nabývání nadlimitních zásobníků:

                  1. k nabývání nadlimitních zásobníků je oprávněn držitel výjimky na zbraň kategorie A-I, neboli výjimka na zbraň kategorie A-I automaticky zahrnuje i oprávnění k nabývání nadlimitních zásobníků. To platí nejen pro držitele, kterým byla výjimka explicitně udělena, ale i pro ty, kteří se považují za držitele výjimky na základě přechodných ustanovení. Obojí se však vztahuje pouze na zásobníky příslušné k dané zbrani, tj. pro takové, které lze v dané zbrani použít.

                  Držení a nošení zbraní kat. A-I a nadlimitních zásobníků

                  Podmínky držení, nošení a přechovávání zbraní kat. A-I jsou shodné s podmínkami držení, nošení a přechovávání zbraní kat. B. Na nakládání s nadlimitními zásobníky zákon neklade žádné zvláštní požadavky, vyjma případu jejich převodu na jinou osobu.

                  Zvláštní případy:

                  Pokud mám nadlimitní zásobníky, které jsem měl už před účinností novely, jak při případné kontrole policií prokážu, že jsem je měl už před účinností novely?

                  Povinnost prokázat porušení zákona je na straně státu, v případě pochybností je tedy na policii, aby prokázala, že jste předmětný zásobník před účinností zákona neměl.

                  V této souvislosti lze okrajově podotknout, že zásobníky nejsou registrovány, ale zbraně ano. Pokud jste tedy v době nabytí účinnosti zákona měl zbraň, která standardně používá nadlimitní zásobníky, bude poměrně obtížné prokázat, že jste měl zbraň a přitom jste neměl zásobníky, které do ní patří.

                  Co když vlastním jak krátkou, tak dlouhou zbraň, používající stejné zásobníky s kapacitou mezi 10–20 náboji? Potřebuji povolení pro jejich nabývání?

                  Definice nadlimitního zásobníku se odvíjí od zbraně, do které je vložen. Z toho plyne, že po účinnosti zákona můžete takové zásobníky nabývat i bez povolení, ale používat je smíte pouze v krátké zbrani. Pokud je chcete používat v dlouhé zbrani, vyřiďte si některé z výše zmíněných povolení.

                  K tomu je nutno dodat, že pokud jste předmětné zbraně měl již před účinností zákona, pak se podle přechodných ustanovení považuje ta dlouhá zbraň za zbraň kategorie A-I a vy jste považován za oprávněného majitele a držitele výjimky A-I. Máte tedy automaticky oprávnění nabývat nadlimitní zásobníky, které do této zbraně patří.

                  0 0
          • DaSnail  

            Black mamba s řízenou deformací? Nejaký zdroj máš? A mohol bych ho videt?

            0 0
        • notobi  

          na zásobníky si vyřídíš nárokovou výjimku která je bez poplatku a nosíš jak velký chceš

          0 0
          • kejda  

            U nově registrované, pokud již vlastníš, tak o výjimku žádat nemusíš. Ono je to v té novele napsané dost šalamounsky…

            0 0
            • smallbrother  

              Žádat nemusíš, ale taky ji podle mě automaticky nemáš. Takže pokud chceš velkej zásobník musíš požádat. Tak to chápu já.

              0 0
              • kejda  

                Já se stejně chystám na bengárnu, takže se zeptám přímo u nich…

                0 0
        • cabbage  

          Pokud máš povolení na nadlimitní zásobníky, můžeš je strkat do libovolné zbraně.

          0 0
    • Smazaný účet  

      Znamej ma doma po dedovi nejakou starou hlaven asi z nejaky pusky ktera byla castecne zalita nejakym betonem.

      A na strane kam se strkal naboj to bylo rozmlaceny kladivem.

      Tak tu zalitou cast a rozmlacenou cast odriznul.

      Porad mu ale zustala hlaven s vrtanim o delce nejakych 20cm.

      Vnitrek byl trocu vyrezlej, tak skrz hodnekrat protahnul smirglplatnem a lesticim rounem a tak nejak ho vyhladil od rzy.

      Rikal, ze pri trose sikovnosti a vyrobe nejakyho zaveru s bicim nechanismem a sehnani spravnych naboju by z toho sla jeste udelat funkcni jednoranka.

      Ale zajima ho spis jestli za soucasnyho stavu bez zaveru a biciho mechanismu je trestny mit tu hlaven doma kdyz nema zadnej zbrojni prukaz?

      0 0
      • Bafoon  

        Po te co jsi to tu tak chytre popsal by to mel radsi odevzdat

        0 0
      • oddie  

        Při troše šikovnosti :D No to jo. Při troše šikovnosti na koleni spíchnout závěr, při troše šikovnosti udělat novou komoru a při troše šikovnosti sehnat správnej náboj. A pak teprve zjistit, že hlavňovinu – tzn. vyvrtanou rouru bez komory – si klidně mohl koupit úplně novou volně a nemusel se čistit se starým vyrezlým vývrtem, který už bude stejně na houby.

        Přiznám se, že nevím, jak je to s hlavňovinou teď podle nového zákona, mluvilo se o tom, že se i ta bude nově nějak evidovat, tak jestli už to platí nebo bude platit až za rok, ale ještě před tejdnem si takovou rouru – polotovar hlavně mohl koupit kdokoliv volně. Hlaveň se z toho stane až teprve dalším opracováním, zejm. vytvořením nábojové komory, což mimochodem není žádná pr… a jen komorový výstružník stojí raketu.

        Tohle si může tak vystavit na vitrínku, jestli by z toho při troše fantazie šlo doma něco vyrobit, tak do toho nacpat dnový šroub a spatlat z toho předovku, ale ani tak něco takového smysl nemá.

        Jestli někdo víte přesně, jak je to s hlavňovinou v nově platném zákoně, klidně upřesněte, já to k ničemu nepotřebuju, tak se mi to nechce hledat.

        0 0
      • cabbage  

        Aktuálně má amnestii.

        Sice nově nejsou torza zbraní považována za zbraně, ale to mi nepřipadá jako tvůj případ a hlaveň je hlavní (=registrovaná) součást zbraně.

        0 0
    • RomSva  

      Zdravim,

      Měl jste někdo v ruce ruger 57?

      Cena celkem lidová a jako zajimavost proc ne…

      0 0
      • kejda  

        To nechceš v téhle ráži, nebo jo?

        0 0
        • RomSva  

          Právě kvuli té ráži to chci. SB už je dělá, takže hilzen bude dost jen 40grs střely budou trosku větší problém (resp fmj), podle QL by tam mel fungovat obyč d36.2, samozřejmě ale v te 4.9” hlavni nedohoří, bude výzva to přebíjet.

          Vzhledem k záveru by nemela rovnat hylzny.(posuno­vani krčku)

          Pokukuju po ni jako po zajímavosti.

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
          • kejda  

            Tak jako jestli chceš tu ráži a budeš přebíjet, tak pak jo. Mmch, Five seven je jednou tak drahá jak ten Ruger…střílení s tím bude pohodlné. Někde jsem četl, že to přebíjeli střelami 223…

            0 0
            • RomSva  

              Tak ono je to defacto něco jako zkrácená 223rem

              Střely jsou stejné ráže akorát váhově je tam strop 40grs, to se blbě shání ve FMJ. Jinak různých co expandují je dost ale tam bude zas legislativní problém.

              0 0
    • pocestny  

      Sice tomu nerozumím, ale připadá mi to fakt parádní, doufám, že to tady už nebylo

      https://img-9gag-fun.9cache.com/…460svav1.mp4

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Markony  

      No nevím jestli to pro ně bude nějaká výhra .

      0 0
    • Markony  

      to ano

      0 0
    • kyl  

      Nakolik by toto bylo legální u nás, vytisknout si tělo pistole na míru?

      https://youtu.be/5cuCe5MDsw4

      0 0
    • Internaut  

      Nekupujte zbraně – tiskněte.

      0 0
        • ememem1  

          tak ono to asi lho nevydrzi ale jeden dva vystrely…moze to byt celkom nebezpecne z hladiska dostupnosti a odhalitelnosti pri kontrolach atd.

          0 0
      • Internaut  

        0 0
      • Internaut  

        Hotovo.

        0 0
        • Smazaný účet  

          na tom MAuseru máš tu optiku opačně :-)

          0 0
          • Internaut  

            Díky. Dal jsem to zbrojíři.

            0 0
            • Smazaný účet  

              jo a ještě – ve WWII ještě neexistovala RIS lišta

              montáž optiky byla šroubovaná rovnou do zbraně

              0 0
              • Internaut  

                Jinak všechno v pohodě?

                To jsou 3D tisky zbraní z PUBG z legrace pro syna. Ne výroba věrných modelů do muzea. Chyb tam bude mraky. Jde mi o ten pocit, když to dokončíš, musíš vyřešit mraky výzev, jak se poprat s tiskem, postupem, kolorací a držíš finální dílo v rukách. Takže RIS lištu a otočený scope mám upřímně u ******.

                P.S:

                Zkus si to. Je to zábava.

                0 0
                • Smazaný účet  

                  proč? já si můžu vyndat z trezoru opravdovou :-)

                  na těch modelech – detaily neřeším, tohle ale byly do očí bijící chyby

                  0 0
                  • Internaut  

                    Já také můžu z trezoru vytáhnout opravdové a jako bonus rozlišit co jsou zbraně a hračky.

                    P.S.

                    Zkus si ten 3D tisk a zrealizovat to od nápadu až po finále. Rád smeknu.

                    0 0
                    • Smazaný účet  

                      já se realizuju takhle :-)

                      0 0
                      • Internaut  

                        Wow. Střelnice.

                        No tak to nemám argument. Jsem si uvědomil, že se nefotím já ani své zbraně na střelnici.

                        0 0
                        • Internaut  

                          Navrhuju, že bych tím celou kauzu 3D tisknutých zbraní s RIS lištou a obráceným scopem uzavřel.

                          0 0
                      • Internaut  

                        Ještě mám drobný dotaz – tuto zbraň:

                        1. legálně vlastníš
                        2. nelegálně vlastníš
                        3. jsi viděl a vyfotil
                        4. máš z netu
                        5. střílel si jako host

                        Děkuji za odpověď.

                        0 0
                        • cabbage  

                          Byl jsem u toho, když ji před lety nastřeloval..

                          (a to by ti mělo stačit jako odpověď na vše)

                          0 0
                        • notobi  

                          upozornil Tě na do oči bijící chyby a Ty hned protiůtok a obviňování? Panáčku ty máš asi dobře rozesranou osobnost

                          0 0
                          • R-A-D-I-U-S  

                            Uber.

                            0 0
                          • Internaut  

                            Jinak všechno v pohodě?

                            Do očí bijící chyby v čem. Ve 20 cm hračkách z PUBG vytištěných na 3D tiskárně pro zábavu?

                            Už poprvé jsem si říkal, že nebudu reagovat. Ale říkal jsem si odlehčím to a opravím to „zbrojířem“. Pak přišla další autistická výtka. Já jsem v pohodě a v životě se bavím mnoha věcmi. Ale tady má někdo jiný zřetelně problém. Já ne. Já to beru jako zábavu. A nepotřebuju někoho povýšeně vzdělávat.

                            Jinak pojďme to uzavřít:

                            • optiku jsem otočil
                            • karka má RIS lištu správně – kontaktoval jsem majitele karky podle které jsem dělal model a ten mi řekl, že si ji nechal dodatečně „domontovat“ (viz mail) – vytvořil jsem tedy relativně věrný model

                            P.S.

                            To vážně všem jebe?

                            0 0
                            • Smazaný účet  

                              zřejmě jsi nepochopil název vlákna

                              to se nejmenuje „20 cm hračky z PUBG vytištěné na 3D tiskárně pro zábavu“

                              0 0
                              • Internaut  

                                A proč jsi to nenapsal jako Tvůj první příspěvek/reakci. Já bych to bral jako názor a možná bych to i uznal ať necpu 3D tisky do tohoto vlákna. Veř mi, že jsem neměl zlé úmysly. Chtěl jsem spíš pobavit.

                                Jenže Ty ses rozhodl pro autistické výtky a poučování.Zkus to příště jinak a lidsky a Tvoje „zřejmě jsi nepochopil“ si prosím strč za klobouk.

                                0 0
                                • Smazaný účet  

                                  promiň, když vidím naprosto ubohou plastovou napodobeninu která se zoufale snaží vypadat jako zbraň, tak se ozvu.

                                  potřebuješ pomoc a chtěl jsem ti ji poskytnout.

                                  ale asi potřebuješ pomoc od někoho jiného…

                                  0 0
                                  • Internaut  

                                    Tento příspěvek a i ty předchozí je víc o Tobě než o mě. Měj se a ať se daří.

                                    0 0
                      • Mart71  

                        Já jsem si pořídil AR, dal jsem za ní 110 000.- a za rok a půl vystřelil cca 800 ran. Zkusil jsem brokovou střelbu a dělání děr do papíru mě přestalo bavit. Teď se na ní práší v rezoru a naplno se věnuji holubům, teď je bohužel nucená pouza, ale už se těším velice.

                        0 0
        • RomSva  

          Mam dotaz, offtopic a asi blbost ale uz roky nad tim premyslim.

          Ta HK416 ma na sobe ACOG. Nema hledi ale muska tam je. Jde to videt na zbranich celkem casto. Proc se tam proboha nechava ta muska? Chapu kdyz je hledi sklopne a je schovane v RISce, ale to neni vzdy.

          0 0
          • Smazaný účet  

            někdy je muška pevnou součástí gasblocku

            ale v tomto případě se nejedná o zbraň, ale plastovou hračku = těžko říct, co tím autor myslel

            0 0
            • RomSva  

              No prave ze to jde celkem casto videt i kdyz neni muska dohromady s gasblockem. Tady na tomhle to chapu, autor se hraje je to konicek.(krasny konicek, jako vytisknout musku nebude sranda)

              Ale jde to dost casto videt i na realnych a tam tomu nerozumim. Na co se tahat s necim co nebudu potrebovat?

              Jedine co me kdy napadlo je ze by hledi nedovolilo dat optiku do spravne vzdalenosti pri zaliceni, a tim padem se pro pripad poruchy optiky nosi muska na RISce a hledi v kapse. To by ale mohla byt pravda jenom kdyby byla optika i muska na rychlo upinak. No ale v tom pripade si dam do kapsy docter nebo jineho prcka a nemusim tahat jak musku tak hledi(jedno v kapse a druhe zavazi na laufu)

              0 0
              • Smazaný účet  

                vyklopená nebo vůbec existující muška, pokud kooperuje s kolimátorem (tečka sedí na hrotu mušky), pomáhá rychlejšímu zacílení, například když je blbě nastavené podsvícení (málo) a vletíš do silně osvětleného prostoru

                používal jsem to takhle na EVO3 (EOTech + muška)

                0 0
      • Internaut  

        Dotisknul jsem a nastříkal poslední PUBG věci a další tisknout nebudu :)

        P.S. Jsou to modely/hračky.

        P.P.S. Je mi jedno jestli mám opačně hubbleův teleskop nebo zda awm nemá RIS lištu.

        1 0
        • Smazaný účet  

          a proč dáváš hračky do vlákna o reálných zbraních?

          založ si na to vlákno o hračkách…

          0 0
          • Internaut  

            Ach jo :)

            Vlákno se jmenuje zbraně a já jsem postnul zbraně. Pokud jsi zakladatel vlákna tak mě kickni. Jinak děkuji za názor a měj se.

            0 0
            • Oplt  

              Má pravdu ten chlapec. Založ si vlákno.

              0 0
              • Internaut  

                Díky za tip – nezaložím. Toto byl (asi na dlouhou dobu) poslední tisk v tématu zbraní. Mise splněna.

                0 0
        • DaSnail  

          Pekné, šikula.

          0 0
    • cabbage  

      https://www.youtube.com/watch?…

      Musle jsem si udělat radost,(a starost, kosík je od tlumiče neskutečně zahnojený).

      0 0
      • Smazaný účet  

        imho 7,62×39 je pro tluič snad nejhorší ráže na světě :-)

        ale samozřejmě…tišší to bude

        já mám v plánu tlumič na malorážku, škorpíka (9×19) a možná Kahr (45ACP)

        0 0
        • cabbage  

          Ještě jsem si udělal druhou radost v ráži 300 BLK, ale ta jde teprve ve středu na zkušebnu… takže zatím funguji viz video;)

          Jinak 7,62×39 je pro tlumič relativně vhodná, ve srovnání s např 5,45×39 nebo 5,56×45 že:-D 9×39 to ale není a s podzvukovýma to neopakuje.

          0 0
          • Smazaný účet  

            tak 300BLK je ráže která s mašlenkou tlumiče byla vlastně vymyšlena = tam to imho bude fungovat fajn

            0 0
    • Smazaný účet  

      hurá!

      dorazily futrály objednané loni v prosinci :-)

      https://serzovo.wordpress.com/…uzdra-falco/

      0 0
    • notobi  

      jedině ÏWB kydex na nošení a vnější na závody

      0 0
      • Smazaný účet  

        zapomněl jsi dodat, že se jedná jen o tvůj osobní názor

        já jsem po třiceti letech se zbraní dospěl k tomuto a to vyhovuje mě

        každý může mít svůj vlastní názor a jiné zkušenosti

        0 0
        • DaSnail  

          Ale ked ti 8 rokov trvá zohnat puzdro, tak tých třicet let neni zas tak mnoho…:-)

          0 0
          • Smazaný účet  

            no, během té doby jsem vyzkoušel několik, se kterými jsem právě nebyl spokojený…a to i za delší dobu, co mám glocka (toho mám od října 1996 a než jsem koupil KAHR, tak byl moje EDC)

            0 0
            • DaSnail  

              no a ked tá koža časom trochu povolí a puzdro začne odstávat od tela a/alebo už v nom nebude kahr dobre držat, tak namiesto nitovaného hybridu skúsiš šrobovaný alebo rovno celokydex. furt je na čo sa tešit ;-)

              0 0
              • kejda  

                Nevím no. Mně vždycky šil kožené pouzdra na jednotlivé zbraně mistr sedlář Hess a ani po letech nepovolilo. Asi máme lepší kožu nebo co…

                0 0
              • Smazaný účet  

                no uvidíme – to bych ji musel propotit nebo namočit skrz naskrz, což se asi nestane

                je to fakt dost robustní platforma…

                0 0
    • cabbage  

      Letošní radost číslo dvě;)

      0 0
      • RomSva  

        Ta spirálová kanelace je prostě nádherná.

        Osobně bych teda chtěl ještě klasickou rovnou na zbytku hlavně, ale i tak.

        Krásná. Přeju hromadu fajn zážitků.

        0 0
      • kejda  

        Copak je to za tlumič?

        0 0
        • cabbage  

          Vosátkův, je z povlakované nerezi a má bajonetový úchyt. je těžký, ale něco vydrží a rychle se nasazuje.

          0 0
      • Smazaný účet  

        krásný…ale víš že by to šlo skoro s poloviční délkou? :-D

        já vím, to bys nemohl rozstřelovat lentilky na 300m :-D

        0 0
    • Smazaný účet  

      na sebeobranu…

      https://youtu.be/-XKeRjX9Vbs

      0 0
      • R-A-D-I-U-S  

        Tak určitě to jde rozebrat a strčit do kabelky, takže pro subtilní ženu je to dobrá volba ;-)

        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Bafoon  

      Kde pls koupit zakladni reflexni luk – tim zakladni myslim ze nechci shit z decatlonu ale neco rozumneho pro zacatecnika idealne z ČR..

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Smazaný účet  

      Najde se tu nějaký vlastník čínského Dragunova? (SVT group)

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Smazaný účet  

      recenze 60r šuplíku pro AK

      https://youtu.be/W3_jjtUk8v0

      0 0
    • Smazaný účet  

      hurá – dorazilo příslušenství na ústí hlavně

      0 0
    • Radez  

      Símvas.

      Zbraním vůbec nerozumím, tak bych se potřeboval zeptat na jednu věc.

      Určitě mi to tu někdo vysvětlí – ale fakt si nedělám humor, jen to prostě nechápu :-).

      Za poslední dobu jsem viděl mnoho záběrů z ukrajiny, byly pokaždé různý, třeba na BBC, Euronews, DW atd.. a na hodně záběrech jsem viděl jednu věc, kterou nechápu.

      Přidávám screen a prosím o vysvětlení.

      Hodněkrát jsem tam viděl ukrajinský vojáky s něčím co vypadá jak papírová zbraň.

      Co to je?? To je reálná zbraň a jen takto vypadá a proč?

      Moje úvaha je, že tam kolikrát byly záběry z toho, jak ukr. vojáci cvičí, tak jim dali papírový makety zbraní na cvičení?

      Na druhou stranu proč jen některým a toto je vůbec možný? Nikde jsem neviděl ani o tom neslyšel, že by se cvičilo s maketama zbraní. (zvlášť humorná by mi tato úvaha přišla, když by jako těma záběrama chtěli nahnat strach rusákům a ukazovali by tam papírový zbraně? )

      0 0
      • Smazaný účet  

        Voloďa si dal asi víc do trumpety tak mu dali jeho soudruzi radši papundekl.. a nebo možná dělají z ukrajinců chudáčky, aby mohli vzápětí dát záběry na ty hrozný ruský tanky, každopádně masírka je to hrozná… Jinak asi normální věc, skopčáci (bundeswehr) ještě pod úžasnou eurokomisařkou von der leyenovou při cvičeních místo kulometů měli jeden čas násady od košťat.. tuto vtipnou paní která vede EK a vypadá jako přitroublá čivava pan Šándor charakterizuje takto: Ursula von der Leyenová zdecimovala Bundeswehr více než maršál Žukov Hitlerův Wehrmacht.

        0 0
      • cabbage  

        jedna z možností: https://www.idnes.cz/…hranicni_cen

        0 0
        • Radez  

          Tak to ale někam přidělali. V tom případě, jak jsem to posílal mi to přijde uplně absurdní, že by cvičili vůbec s nějakejma maketama a druhak, že by to bylo vystříhaný z kartonu.

          0 0
      • Radez  

        Dnes jsem to zahlídl zase.

        0 0
    • Markony  

      A náhodo nejsou ta jejích domobrana ?

      0 0
      • Smazaný účet  

        mohl by to být taky nováček/dobro­volník, který za sebou ještě nemá střelby nebo lustraci..

        0 0
        • kejda  

          Je běžné pro taktické cvičení v menším útvaru, cvičení taktického postupu, používat plastové zbraně. Má to svoje výhody.

          U kurzů boje s nožem je to dokonce nezbytné:)))

          0 0
    • roman 3D  

      nemá někdo zkušenost s Walter PPQ M2 ?

      https://zbrane.habresto.cz/…r-cerna.html

      Zbavuju se svá stařičské CZ100 a Glock mě nesedí úchopem takže řeším nějakou optimálnější variantu

      0 0
      • Markony  

        Míval jsem W P99 uchop parádní ale ladit se moc nedal a různé tuning díly těch bylo poskromnu. Podívej se na K 100 ale záleží na co to chceš .

        0 0
      • notobi  

        Mam PPQ NAVY , P10C, a Q5SF (na závody) PPQ fajn úchop, luxusní reset, ale oproti P10C je to kopavější, protože má vyšší závěr a fyziku neokecáš, ale má mnohem lepší záchyt závěru ( u něj se ale může stát že si ho občqas přidržíš palcem a nezůstane při prázdným zásobníku závěr vzadu, ale já sem spokojenej i když sem pak spíš nosil P10C se kterou sem i líp nastřílel

        0 0
      • šimlos  

        Asi reaguju pozdě ale PPQ M2 mám třetím rokem a maximálně mi vyhovuje. Glock mi neseděl dobře v ruce , Walther mi do ruky padnul skvěle. Závady za tu dobu žádný, v základu ocelový mířidla na rozdíl od plastových u Glocku. Ještě mám na nošení subcompact Walther PPS M2 a taky spokojenost.

        0 0
    • kucka7  

      Prosim o radu.

      Hledám taktické pero pro dcerku. Co by jste doporučili? Ať to není těžítko a jde to nosit . Diky za rady.

      0 1
      • cyklista86  

        I normalni propiska bude efektivni k bodani do krku.. :D JEstli to ma byt na sebeobranu, tak peprak bude stokrat efektivnejsi..

        1 0
        • kucka7  

          To je právě rozdíl, pepřak je na to když si ho všimneš včas, ale pokud už je u tebe tak jek ničemu pokud si toho nechceš taky čichnout .

          0 0
          • notobi  

            s perem je na tom úplně stejně jako s tim pepřákem, nestihne to vytáhnout a její to taky houbelec platný

            2 0
          • cyklista86  

            Tak pokud ma peprak co je proste pro normalniho cloveka nejlepsi obrana zbran a bojis se jeste scenare, kdy to uz je telo na telo, tak pochybuju, ze nactileta holka s tim perem bude schopna nejak odradit dospeleho chlapa. Co si ale dovedu predstavit je. Kdyby vytahla nejaky maly karambit a dotycneho porezala. To utocnik ignorovat opravdu nemuze.. Lidi tady sice melou nesmysly, ze kdyz nosis nuz, tak se divas moc na akcni filmy nebo si jednou nohou v kriminale a pod.. To jsou blaboly uplne mimo. Proste pokud nemas zbrojak a u sebe strelnou zbran, tak nuz je jedina vec kterou se opravdu dokazes branit kdyz ti jde opravdu o zivot. Jen jde o to jestli dotycny nema v hlave nasrano a nebude ten nuz vytahovat v nejake hospodske fackovane. Kdyz jde ale zenska nekde sama a je ji jasne, ze ted bude minimalne znasilnena, tak takove pouziti noze je asi to jedine co by ji mohlo pomoct. Kdyz teda toho utocnika nezmercila vcas a nenastrikala mu do xichtu peprak.. Zaklad je stale se do takovych situaci vubec nedostavat tzn. nechodit ve 3 rano po meste. Sledovat okoli kolem sebe(nehledet se sluchatkama na usich do mobilu) a pod..

            0 0
      • Smazaný účet  

        To je strašná kravina.

        Zaplať dceři (nevím, kolik jí je) radši nějakej kurz sebeobrany pro ženy. Takovej, kde se PŘEDEVŠÍM naučí neztuhnout, když se na ni někdo vrhne. Teprve pak má aspoň teoreticky smysl řešit, co jí koupit jako sebeobrannou pomůcku.

        1 0
    • cabbage  

      https://www.youtube.com/watch?…

      Ze schůze LEXu.

      Aneb co nás čeká v legislativě.

      1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.