závodní speciál SPECIALIZED HOT ROCK 16"

18 nepřečtených
  • bike007

    Dobrý den chtěl bych se zeptat, nemáteli nějaké zkušenosti s přestavbou dětského kola SPECIALIZED HOTROCK 16" na závodní speciál. Na přestavbu mi bohužel nezbývá moc času ta budu moc rád za jakou koliv informaci kde potřebné konponenty sehnat poprřípadě i informace o možných komplikacich na které bych si měl dát pozor.

    0 0
    • Chlebovnik  

      Jednoznačně vyšší řidítka (BMX). Zbytek se zdá být ok.

      https://youtu.be/XGEUA61MDGg

      0 0
    • bike007  

      Kolo by mělo být určené pro malého kluka a jde mi o to kde sehnat odpružené vidlice a ostatní konponenty na rám 16"

      0 0
      • freerider159  

        je nutné shánět odpružené vidlice na kolo pro kluka, ze kterého za půl roku vyroste?

        0 0
      • vp2  

        A kde bude kluk závodit? Osobně si myslím, že pro tyhle děti je tím nejlepším možným řešením co nejlehčí kolo. Takže pevná vidlice, V-brake v pohodě budou stačit na váhu dítěte v téhle věkové kategorii.

        0 0
      • Mutant Marana  

        Vidlice ti bude stacit jedna…nehlede na to, ze je to cele nesmysl prave kvuli rychle rostoucim detem. Kolikrat to jeste budes resit? 16" závodní speciál. 20" závodní speciál. 24" závodní speciál atd…ze se pak z kol stavaji neprodejne nesmysly, do kterych jsi nasypal hormadu penez je nasnade.

        0 0
    • Al Stra  

      toš vidlice třeba tu

      http://www.kupkolo.cz/…rake_z98820/

      0 0
      • vp2  

        20" vidlici na 16" kolo? Tak to bude tedy superzávoďák:-) Na 16" kolo bych odpruženou vidlici absolutně neřešil, vlastně ani na 20", pro malochy je to zbytečná zátěž, navíc mnohdy naprosto nefunkční.

        0 0
        • zdenal8  

          Tak na těch fotkách má taky 20" vidlici. Spíš by mě zajímalo na co ten závodní speciál už v téhle velikosti a proč je na to málo času? Mladej roste, tak aby si to kolo stihnul užít?

          0 0
    • oddie  

      Jak mám docela rád hrátky s úpravami, tak to na fotce mi přijde akorát jako šílenej nesmysl. Jinak v případě ambicí na „lepší“ 16" kolo na „závody“ bych se teda poohlídl po něčem úplně jiném než je Spec Hotrock.

      0 0
    • RUSH  

      Tah hlavně by sis měl dát pozor, aby to kolo neskončilo v sekci „Inzeráty k smíchu“. Za mě je tento způsob ladění nesmysl. Pokud chceš dítěti dopřát, cílem by mělo být co nejlehčí kolo. Kotoučovky ani odpružená vidlice ho nezrychlí.

      0 0
    • vpa007  

      MNo.. z pohledu fascinace technickými řešeními je tohle paradání stavba, jak si dokázat co všechno je možný… jinak se ale přidávám k názoru, že to pro děcko na typ potencíáních závodů, jaký děti na 16" jezdí, naprosto zbytečný… páč mu ujedou ostatní na 16" Belterech s pevnou vidlí a váhou o pár kil menší… na druhou stranu, pokud je to zadání od nějakého movitého nadšeného sponzora, tak prostě nezbývá, než kolo postavit… akorát teda kde sehnat 16" odpruženou vidlu, aby to nebylo jen těžítko, to teda netuším… ;-)

      0 0
    • tigermoth  

      Hlavně bych dal účinnější brzdy. 4píst na takové raketě bude mít co dělat aby to ubrzdil. Třeba 6písty Hope.

      0 0
    • bike007  

      S tou zbytečnou váhou máte pravdu. Já jen že jsem kolo viděl a natchlo mě jak to všechno krásně fungovalo. Doma se mi válí hydraulické brzdy které nemají využití. Mám rád výzvy a tak jsem chtěl zkusit sestavit a odladit kolo pro prcka ale uznávám že jsem se nechal unést technickým řešením a asi by to nemělo smysl. Moc dík za Vaše připomínky

      0 0
      • pocestny  

        To kolo na fotce je sračka (jak už tu psal kolega ohledně 20" vidly proboha, změní to geometrii – šlapat se na tom bude blbě, standover ho bude bouchat do koulí, bude to těžké a stejně to moc nevyužije). Pro dítě 4–5let je lepší lehčí kolo. Na druhou stranu obdivuju ten zápal pro věc. Museli na rám navařit ten úchyt brzdy.

        Jo a to chceš dát 4–5letýmu děcku dospělácké brzdové páčky? lepší by byly menší dětské páčky

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.