Zaslani silnicniho kola prepravni sluzbou

23 nepřečtených
  • Dudys27

    Zdravim.. mate prosim nekdo nejakou pozitivni zkusenost se zasilanim kola h nas? Popripade jakou spolecnost by jste doporucili a vleze se celkova cena cca treba do 1000Kc ? Mam nabidku na prodej kola ale kupce je z 2. Casti republiky takzr clovek premysli jeetli pockat nebo poslat … predem dekuji za zkusenosti

    0 0
    • Kouba_2005  

      PPL – normálně si objednáš přes webovou aplikaci balík na adresu za 99 a s QR kódem to doneseš na podací místo. Tam to přijmou a jede to. Není se čeho bát, PPL balíky neváží, jen se předávají z auta do auta, posílal jsem už hoooodně nadrozměrných krabic a kol. Podmínkou je ale balení v kartonu, takže někde vysomruj krabici od kola.

      0 2
      • Dudys27  

        To znamena ze balik stoji vazne tak malo?? Krabici bych mel to neni problem :) takze nejvetsi problem spis zabalit atd atd .. ja mel za to ze to postovne vyjde tka na 1000

        0 0
        • Kouba_2005  

          Jasný, fakt to funguje. Dřív jsem to poslílal přes GLS, ale tam to vyšlo třeba na 200,– protože to vážili.

          0 0
      • Tomcat  

        Je zvláštní , že už podle toho odkazu tak velkou zásilku za tu cenu nelze. Takže když si speditér postaví hlavu ta Dudys27 to proplatíte?

        0 0
        • Kouba_2005  

          Nepostaví. On neví podle kódu, jakou přepravu sis v aplikaci zadal. Naskenuje, hodí do kouta a svoz si to v pravidelných termínech vyzvedává. To je celý. Nedementuj něco, o čem nic nevíš.

          1 2
          • haďák  

            Moc toho nevíš ty. PPL balíky váží, všechny, bez výjimky. Jde jenom o to, jestli tomu, co to zpracovává na depu dojde, že je to balík zaplacenej přes net (s parametrama do kterých se s kolem nevejdeš), nebo to pustí dál.

            Řidič jako takovej si to většinou neuvědomí. Ale balíků, který nesplňujou přepravní podmínky se denně docela dost vrací zpátky odesilatelům.

            Je to 50/50 jestli to projde, nebo ne.

            1 0
            • Kouba_2005  

              Oukej. Za loňkej rok jsem poslal 4 kola, dva rámy (vše baleno v kartonu od kola), troje záplety v originálních krabicích a nepočítaně 20kg balíků se žrádlem pro křečky. Většinu za 99,– a něco i za 65,–, když to šlo do pickupu. Myslím, že zkušenost s tím mám. Ani v jednom případě s tím nebyl problém, tento systém mi doporučil sám pán ve výdejním/podacím místě. Takže asi tak, ale klidně si to posílej jak chceš :-D

              0 1
              • haďák  

                Já v balíkařině dělám a vím jak to chodí. Jenom jsem měl potřebu reagovat na evidentní nesmysly, který jsi napsal.

                To, že systémem projde hromada bordelu, co tam nemá co dělat nepopírám…

                1 0
                • Kouba_2005  

                  Možná nesmysly v očích tvých, ale popisuju, jak to funguje, to je celý. Proč toho tedy nevyužít. Ano, je to vychcanost, souhlasím. Jak jsem psal – ani v jednom případě nebyl problém a že jsem toho poslal mraky.

                  0 0
      • scalar  

        Mám opačnou zkušenost, u PPL už několikrát balík s kolem přeložili na paletovou přepravu jako nadrozměr, u GLS přeměřil řidič balík a kvůli pár centimetrům nevzal.

        Bez problémů je pošta, když máš jejich kartu a zadáš data elektronicky, tak je krabice s kolem za 339,–.

        0 0
        • Kouba_2005  

          I za 339,– je to dobrá cena. V tomhle případě jde prý o kolo za 20.000,– – já bych si pro to teda raději osobně přijel … vždyť víš :-)

          0 0
    • Vilém  

      Posilal jsem Fofrem a nebyl problem.

      0 0
    • Tomcat  

      Kupující by si měl dopravu vybrat a zajistit sám dle svého. Nebo chcete ještě že si to někdo koupí „platit“?

      Doporučuji DHL , PPL atd… …protože česká pošta u velkých a nad 12/14kg zásilek to nekombinuje z křehké. A bude se , protože může, se k tomu chovat jak k pytli cementu. Samolepka křehké nerozhoduje, směrodatné je jak to bylo podané. Hold pokrokový podnik.

      0 0
      • Kouba_2005  

        S Českou poštou snad už nikdo soudnej ani nemůže spolupracovat, ne? Posledním hřebíčkem do rakve je to jejich včerejší oznámení o rušení poboček, chudáci důchodci a lidi bez auta.

        0 0
        • JachymP  

          Naopak, poboček by měli zrušit ještě víc. Kolik poboček má PPL a jak je tady vychvaluješ? Pošta investuje do poboček a PPL do fungování přepravní služby.

          0 0
          • Kouba_2005  

            Já používám službu, ne ten aparát, takže je mi putna, jestli pošta do poboček investuje. Pro mne, jako koncovýho uživatele je důležitý, že potřebuju něco poslat nebo mi má být posláno a funguje to. Nepotřebuju kvůli tomu chodit do nově vymalovaný zaprděný místnosti s holkama ve stejnokroji. Poštu vidím asi jako Český dráhy – nikdo s náma nechce jezdit a využívá služeb jiných dopravců? Tak zdražíme a spoje zredukujeme, to nový zákazníky určitě přitáhne :-)

            1 1
    • Dudys27  

      Super dekuji moc to jsem vubec necekal ze to bude takto „jednoduche“ ;)

      0 0
    • Pajas9111  

      Ahoj, máte někdo zkušenost z posílání kol po EU? Jak to vychází cenově?

      U spousty společností mi vyšli nesmyslný částky a u ČP jsem se v těch jejich tabulkách ztratil.

      Díky za informace.

      0 0
      • mOZZek  

        Mně teď posílal kolo němec od Hamburku přes UPS a vyšlo to na cca 170€

        0 0
        • Pajas9111  

          Já spíš řeším postupy a ceny, když já bych posílal

          0 0
          • mOZZek  

            To chápu, ale zajímala tě nějaká cena. Myslím, že v ceně nebude rozdíl jestli jde o směr DE->CZ nebo CZ->DE při stejné vzdálenosti.

            0 0
      • cibi  

        Historicky (10+ let)

        kolo v krabici, z CZ do DE, bylo třeba přivézt na depo Toptransu (dnesGLS). Cena (tehdy!) mezi 500–600.

        Byl problém v tom, že trackovací číslo platilo jen po CZ, v německu to dostalo vlastní číslo od DPD a nešlo ho žádným způsobem zjistit. Ale jak píšu, situace stará víc než 10 let.

        Vím že jsem tehdy zjišťoval i cenu přez UPS ale byla násobně vyšší, snad ke dvoum tisícům.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.

Podobné diskuse