• Swoby

    Zdarec, fakt sorry ze tady zakladam novy vlakno na stary dobry tema (Hayes Stroker Ryde), ale uz proste nevim… Vcera jsem kompletne cistil muj asi mesic novej bajk a samozrejme sem i sundaval predni a zadni kolo. Predni je bych nejak neresil ( malinko to obcas skrtne, to je fakt detail), ale vcera jsem poprvi sundal i zadni a az jsem kolo nasadil zpet, tak jsem myslel ze se pos**u :( . Stravil jsem nad tim asi 4 hodiny a zaboha jsem to nemohl vyresit. Do te doby co jsem kolo nesundal, tak to jelojak po masle, ale ted to silene skrta o desky… kdyz tam to kolo dám, tak je to v poho, ale jak to zacnu utahovat upínákem, tak se kotouc jakoby pritiskne na jednu desticku (smerem pryc od kola) a silene to brzdi. myslsl jsem ze to trochu rozjezdim ale najel jsem asi 20 km a byl jsem nadrenej jak vul a brzdy zacaly navic i trochu piskat. Ted jsem fakt bezradnej, protoze jsem vyzkousel sand vse (koukal jsem i na http://www.ivelo.cz/…-brzd-hayes/)

    Fakt moc dik za jakekoliv rady ;)

    0 0
    • Blade  

      Předpokládám, že povolit šrouby a vystředit třmeny jsi nezkoušel?

      0 0
    • Chiron  

      První možnost, která skoro vždycky u mě zabere je, pootáčet těma dosedacíma plochama které se opírají zevnitř o rám. Nevím jak to líp popsat, prostě ta oska. Po chvíli vždycky najdu tu správnou polohu. Dobré je si pak tu ideální polohu označit.

      Když to nezabere, tak uvolnit celý třmen při zataženém RU, zabrzdit, dotáhnout. Když to nejde, tak to prostě udělat podle oka, abych viděl mezeru na obou stranách a při dotahování nepohnout se třmenem.

      Brzdy za to fakt nemůžou…

      0 0
    • xshreck  

      to není chyba brzd ale šmatlavých ruk :)

      0 0
    • novcze  

      je pravda, že Hayes brzdy mi už taky lezou krkem … když jsem měl poprvé na kole kotoučovky (kolo za 12k), tak to byla nějaká kopie shimana od nějaké asijské značky, byl v tom minerální olej a nebyly s tím absolutně žádné problémy. Pak jsem koupil fulla na kterém byly Hayes Stroker Trail a začaly problémy, minimální mezera mezi kotoučem a deskama, takže v zatáčkách škrtají, nemožnost je normálně vystředit (pomáhá je pouze okem seštelovat a opatrně dotahovat a zároveň držet třmen v pozici), přehřívají se a jak se přehřejou tak šíleně řvou a už se mi podařilo jednou uvařit brzdovou kapalinu a oproti těm předcházejícím ani nějak líp nebrzdí, vyjde to zhruba na stejno … asi to ještě rok či dva vydržím a pak půjdou z kola pryč

      0 0
      • xshreck  

        Viz nahoře :D

        0 0
        • xshreck  

          pokud je tam i jen minimální pohyb pístků ( a to u jakýchkoliv brzd) tak to jde nějak vystředit :-)

          0 0
          • novcze  

            píšu někde že vystředit nejdou? … jde to, ale v porovnání s jinými brzdami neskutečně obtížně, na těch předcházejících stačilo zmáčknout brzdu, utáhnout třmen a bylo hotovo

            0 0
            • xshreck  

              No tak takhle mi to funguje uplne normalne :) zmacknu, vystredim a jedu. Lip to jde jen u shiman, avid pohroma jeste vetsi. Nejhorsi co jsem videl byly formuly…:D

              0 0
        • Swoby  

          ty je na kole nemáš, že?! :P

          0 0
          • xshreck  

            mám, u zadní se mi posralo těsnění v zimě po cca 5000km a přední jen jendou vytekla když jsem dělal kraviny, to jsem ale neřešil a mají už za rok a 9 měsíců cca 13000km :-) pískaly jen origo desky, minimální mezera byla jen s novejma deskama, které si po 5km dycky sedly a že jich nebylo málo :) vystředit se mi nepodařilo jen Formuly R1, to bylo ale i narychlo … které po 5km nepískání začaly pískat zase .-)

            0 0
      • scret  

        nekde bude asi problem, mam tyhle brzdy dvoje a ani jedny potize s nimy nemam! Mezera mezi deskou a kotoucem je docela velka, sestelovat neni problem, vubec se mi neprehrivaji a pri brzdeni zadny zvuk nevydavaji… co s tim mam delat?:)

        0 0
        • novcze  

          Nevím co si představuješ pod pojmem docela velká mezera, ale oproti těm zkopírovaným shimanům je asi třetinová. To, že se přehřívají je prostě fakt, nejezdím jen po rovině a když to v lese někde pustím a pak potřebuju skoro zastavit tak začnou spolehlivě řvát naprosto nehorázným způsobem. Po sezoně půjde kolo na servis, tak je nechám taky zkontorolvat, jestli někde soudruzi při sestavování kola neudělali chybu.

          0 0
          • scret  

            no beru to v porovnani s jinyma brzdama… Shimana maj vetsi, Hayesy bych rekl nekde uprostred, Avid mensi a Formule uplne nejmensi…:)

            Prehrivani? budto blbe brzdis (neprerusovane) nebo mas maly kotouce na svoji vahu, nebo spatne serizene brzdy… ale brzdama to byt nemuze, mam ty same – dokonce dvoje, v mym okoli pak jezdi cca dalsi minimalne ctvery Hayesy (nejaky Rydy, nejaky Carbony) a zadny se nehrejou… Jinak jezdim v ceskem stredohori, kopce jak svina, takze urcite zabrat dostanou…

            0 0
            • novcze  

              já jsem měl Tektro Auriga Comp a nebyl s nimi ani jeden problém na který si teď stěžuju, byl jsem nadšenej z kotoučovek, kotouč byl 180 vepředu stejně jako teď a nevydávali žádné zvuky ani při dlouhém brždění. Jak jsem psal, kolo půjde na servis, takže se pak uvidí.

              0 0
          • pavlik6022  

            že by mastný desky a kotouč??

            0 0
          • xshreck  

            zkousel jsem usmazit zadni, po 3km sjezdu a neustalem brzdeni kdy jsem ji vubec nepustil a predni nepouzil uz na konci zacala tvrdnout paka … zhnednul mi trocha kotouc :) ale to jsem se musel hooodne snazit. tak nechapu co jezdis :)

            0 0
            • Smazaný účet  

              maly kopec…

              Nekdy nemusis brzdy upect k kilometrove sjezdu, jindy staci pakr prudky kratky sesup kde se to neda pustit a brzdy hori:)

              0 0
              • xshreck  

                V tom sjezdu kdyz pribrzdil kamos s formulama tak se mu od zadni cadilo :) jinak jsem z toho i slapal a brzdil… Zajizdel jsem desky :D

                0 0
        • Kubiczech  

          Kup si další pár. (:

          0 0
          • scret  

            ted si dalsi par porizoval kamos, z elixiru R byl akorat nasr… Pocitam ze s nima opet nebude porblem:)

            0 0
      • bluma  

        To bude tím, že ti v Cyklowordu sebrali ty gumový čepičky… Jinak jsem je měl rok a no problem, hodně slušný brzdy. Takže problém asi vyřešil xchreck.

        0 0
        • novcze  

          nákup v cykloworldu byl můj největší omyl, už nikdy více, ale z brzdama to nemá nic společného … spíš to vypadá, že hayes bude co kus to originál

          0 0
    • pustipav  

      Hele já ty brzdy nějakou dobu měl…můžu ti říct, že fungovaly normálně. Asi jen budeš fakt šikovnej :)

      0 0
      • Swoby  

        Už jsem je rozchodil… kdyz jsem sundal celej trmen tak jsem zjistil, ze neni chyla v ramu, nabojich a ani v kououci. Chyba byla v blbe vyrobenym trmenu. jedna pulka byla asi o skoro 1mm vetsi ve stredu nez druha a proto ten trmen skrtal o kotouc jak prase. Trochu jem ho upiloval a pak vycentroval a jedéé ;):D;)

        0 0
        • Swoby  

          Jen jak jsem to spravoval, tak jsem zapomel ze mam povolenej trmen (tudiz i povoleny tesneni od brzdovky) a zmackl jsem brzdu a vyteklo asi 5–6 kapek kapaliny. A vyskytl se dalsi problem :D dal jsem to vsechno zpatky a zjistim, ze ta zadni brzda moc nefunguje, protoze se ty desticky ke kotouci moc nepritláčí. A taky brzdová páka se dá docela dost lehce zmáčknout téměř až ke gripům :( (coz je asi o polovinu vic nez to bylo predtým) Nevíte co teĎ? :D

          0 0
          • Chiron  

            Vůbec nechápu cos kde povoloval za těsnění. Třmen se povoluje dvěma šrouby kterýma je přichycený na adaptéru… A nikde nemá co vytéct, leda že bys tam neměl kotouč a destičky a vylezly ti pístky… O blbě vyrobeném třmenu hodně pochybuju, když se to seká jeden za druhým pořád ze stejné formy. Asymetrický třmen je úplně normální věc… A jestli sis je zavzdušnil, tak můžeš zkusit odvzdušnit a nebo to dovézt do servisu.

            0 0
          • Smazaný účet  

            Hod sem prosim fotku mista ktere ji piloval, nejak si to neumim predtsavit. Jinak pokud jsi bel rozebrany trmen a pri zmacknuti ti vytekla kapalina, tak pri povoleni paky se ti do brzdy nasal vzduch a musis ji odvzdusnit.

            0 0
    • wong  

      Taky je mám a ze začátku jsem je pořád seřizoval (při převozu sundávám kola).

      Pak jsem si něco přečetl, našel „správnou“ polohu náboje, tu si pak označil a od té doby bez problémů.

      Tohle není problém brzd, ale dosedacích ploch mezi nábojem a vidlicí/rámem.

      0 0
    • plevka  

      dobrá finta je povolit třmen a mezi destičky a kotouč strčit vizitky a dotáhnout, tím je mezera na každé straně zaručena :)

      0 0
      • Smazaný účet  

        +1 Ona se ta mezera po „napupovani“ brzdy mensi, ale je nejaka zaruka, ze ude na obou stranach kotoce…

        0 0
    • Ostrawak  

      Při každém seřizování Hayes Trail se musím obrnit velkou trpělivostí, ale nakonec to seřídím. Každopádně zlaté Shimana.

      0 0
    • Bat1  

      Mě taky škrtali(Traily), pitomec jsem si nevšimnule ale že jsem celou dobu jezdil s (mírně)ohnutým kotoučem:/ Takže jsem si ho nechal srovnat a klid:) Jak se mohl ohnout? Netuším, možná tím jak se kroutí vidlice a člověk brzdí…nebo jsem s tím někde majznul, je to hned.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.