Zarůstání nehtů-Bolestivé onemocnění-

28 nepřečtených
  • Kubajs.V

    Chci se optat má-li někdo problém se zarůstajícími nehty ? než-li problém to je onemocnění ( pro všechny posměváčky ). A mě samotného to obtěžuje pátým rokem, měsíc co měsíc chodím na vystřihování zarostlého nehtu a někdy neuteče čtrnáct dní a palec se znovu ozývá. Řešil někdo problém chirurgickým zákrokem ? Četl jsem o pár metodách a zajímalo by mě jak a která bude nejlepší a platí-li něco pojišťovna, jistě že v nejhorším případě to uhradím sám ale od čeho ta pojistka jinak je že ? Sám začnu problém nějak řešit ale budu rád za každou radu a zkušenost .Dík

    0 0
    • kyl  

      Mám to samé,oba palce na nohách ale jen na straně k sousednímu prstu.Ať stříhám jak chci je to furt stejné.Nejhorší v létě když chodím v pantoflích nebo sandálech,o něco zakopnout je na vyskočení z kůže.Kámoš byl na stržení nehtu a nepomohlo,já sám jsem měl taky strženej nehet a taky nic.Nějak extra mě to neobtěžuje tak to zatím neřeším.

      0 0
    • junior69  

      Řešil jsem to asi před sedmi lety. Trpěl jsem na zanícená nehtová lůžka na obou palcích u nohou na na vnitřních stranách důsledkem zarůstajícho nehtu. Pedikérka jednou za měsíc tak nějak to vždy vystříhla, ale to bylo nanic. Nakonec jsem šel na chirurgii a problém jednou provždy vyřešila plastika nehtu. Zákrok proveden za lokálního umrtvení, nehet byl po straně seříznut až ke kořenu. Tím pádem už tam neroste a je to v pohodě. U jednoho palce ještě musel chirurg upravit i lůžko(odříznul kus masa). Po týdnu vyndání stehů, po 14 dnech jsem zase trénoval na kole. Hradila pojišťovna.

      0 0
    • Smazaný účet  

      Ja si jednou blbe ukopnul nehet na palci, ktery mi slezl a novy zacal zarustat…jak pises, nakopnuti bylo utrpenim…pak mi to zahnisalo…palec nafouknuty, chodit sme skoro nemohl…asi pulka luzka zanicena, hnisu kupa. Na chire lokalni umrtveni, nehet napul, vytrhnout, vycistit (cesta domu vpohode, ale pak jsem dva dny kousal polstar… Od te doby pokoj…

      0 0
    • Hadra  

      Ahoj.Také jsem s tím měl problém.Oba palce na nohách,na obouc stranách.Trhání nehtů na každém asi pětkrát,poté chirurgické odstranění strany vedle nehtu na vnitřních stranách takže to nemá kam zarůstat,potom to začlo zarůstat na venkovních stranách a už jsem neměl vůli jít znova za doktorem ,aby mě to zase trhal nebo řezal,co by mě zase vyřadilo a pajdal bych v sandálech s obvázaným palcem a rozpíchanýma kloubama na palcích od umrtvovacích injekcích.Takže už asi 10 let to řeším tak že jsem si koupil pořádný manikůrní nůžky/špičatý úzký a rovný/ a jak to začne zarůstat do masa tak po vykoupání nebo rozmočení palců ten nehet změkne a obstřihnu to co nejdál aby to nezarůstalo a ono to dycky tak 3 měsíce vydrží a pak znova.Sice to chvilku bolí ,ale pak je to dobré.Už bych nešel s tím k doktorovi.

      0 0
    • Smazaný účet  

      když to tady čtu, tak si říkám, že už by měla evoluce ty nehty (alespoň na nohách) odfiltrovat

      0 0
    • Vozataj  

      Už je to teda více než 10 let, ale byl jsem s placem u nohy. Rovnou jsem šel na chirurgický zákrok, kdy mi byl nehet seříznut až do lůžka, podle jizvy cca 4 stehy. Bylo to na chir. ambulanci při lokálním umrtvení. Do dnes bez problémů. S placením nevím jak to bylo.

      0 0
    • Flegmatik  

      Jo, tohle chce řešit skalpelem, nic jiného nepomůže. Musí se uříznout kus masa (nehtový val), trochu to zapošít, aby nelezlo nahoru k nehtu a pak to už bude pohoda. Pak je důležité si umět stříhat nehty, aby k tomu nedoházelo znovu (nicméně to už je málo pravděpodobné, pokud se ten val upraví dobře). Najdi si chirurga, který to už někdy dělal, a ambulatně ti to udělají. Nečekej do léta, to je horko a hrozí pomalejší hojení a infekce. Jednoho doktora bych ti doporučil, který s tím měl mraky zkušeností, ale ten je už bohužel po smrti.

      0 0
      • Smazaný účet  

        S tim cekanim do leta…nevim jak to ma v praci a pri cestovani do ni. Ja byl rad ze sem mohl mit zafacovanou nohu v sandalech (snadne obouvani) kde noha krasne luxtovala. Z predtsavy obouvani se do zimnich bot a jejich celodeniho noseni se mi nehty krouti uz ted:)

        0 0
      • robb  

        Co si mám představit pod správnym stříháním nehtů na noze? Že to zastřihneš do rovna?

        Jinak s timhle jsem měl problém jenom jednou, dostal jsem na to mast a několik dní jsem musel chodit v otevřený obuvi a bylo to v pohodě.

        0 0
    • cat  

      Nevim co myslis tim vystrihovanim, teda jestli si stim uz byl u doktora, ale me to delali stejne jako ostatnim, pul nehtu slo pryc, myslim ze tam byla uprava luzka a od te doby mam pokoj. I kdyz je pravda, ze jsem na tom byl vickrat, chce to dobreho chirurga. Ted palce na nohou zastrihuju vicemene dorovna, nechavam tam dost mista, aby nehet trcel ven a nezarostl dovnitr.

      0 0
      • Kubajs.V  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován zakladatelem diskuse.
        0 0
    • Chiron  

      Kdysi dávno sem na to trpěl docela dost. Nakonec sem to vyřešil tím, že nehet zastřihnu rovně a kraje zastřihávám zároveň s kůží, případně jen lehce za ni a musím zaklepat, pár let už mám klid. Při představě, že bych měl jít znova trhat nehet je mi fakt špatně. Doteď mám v hlavě docela živý obraz toho, jak mi nehet rozstřihli napůl a strhli. Nebo jak mi nehet postupně slézal a já dost dlouho musel dávat bacha abych si ho omylem někde sám nestrhnul, než pod ním naroste nový.

      0 0
    • Kubajs.V  

      Jsem rád že to pár z vás má za sebou ( né že bych vám to přál ) přemýšlím že léto přežiji a na podzim na to vlítnu. Jinak co máte za pojišťovnu ? A kam popřípadě jít Pardubice/Hra­dec/Kolín/ ? V těchto městech by to bylo ideální.

      0 0
    • ZuzicK  

      A zarůstá do boků nebo na „koncích“? Já mám problém jen s konci, ale jsem holka, takže to řeší délka nehtu, musí být po krajích dlouhá cca jako kůžička, ke které nehet přiléhá. Každý týden pak špachtličkou (to úplně vpravo nahoře) vytáhnu nehet zpod kůžičky. Při stříhání nehtů (cca každé 2–3 týdny) okraje zakulatím pilníkem (nejlepší je skleněný). Pro „narovnání“ nehtu jde použít i lehké odpilování středu nehtu (já to teda používám u ukazováčků, které jsou hodně kulaté a jinak také zarůstají).

      Pak to teda chce lehce volné boty u palce, jinak odcházejí ponožky a pak i boty :-) Pokud potřebuju zkátit nehty na minimum (třeba do pohrek na tůru) tak než dorostou, třeba každé dva dny dělám procedůru jako jinak po týdnu (vytahování zpod kůžičky).

      Suma sumárum to zabere max 5min/týden, i když to rozepsané vypadá složitě.

      0 0
      • ZuzicK  

        Teda těch 5 minut zahrnuje péči o všechny nehty na nohách, nejen palce :-)

        0 0
      • Jery01  

        Mně se vždy zlomí, když to chci „nadzvednout“, takže to rovnou ustříhnu a už mám klid.

        0 0
    • StuntJ  

      mě nehty zarůstaly na palci, oprace, na 3× a od té doby klid …

      Operace prováděna v lokální anestezii, s pěkný výhledem na operovanou končetinu. Klasické zastřižen kraje nehtu, vytržení + vybrání části nehtového lůžka, takovou škrabkou, ať už to tam neroste. Poprvé a podruhé málo a na potřetí toho vzal více a v klidu. Od té doby nemám sebemenší problém. Před operací jsem na palec aplikoval Vyšněvského balzám či jak se to jmenuje a když to nezabralo, operace.

      0 0
    • Meluzina  

      chodíš na pedikúru nebo na podiatrii?

      0 0
    • pavelr  

      Se zarůstáním nehtů jsem měl problémy na základní škole a z tohoto důvodu jsem dodnes nebruslař. Zarůstala mi vnější strana palce. Mnohokrát mi palec hnisal, léčil jsem to mořskou cibulí (nebo jak se ta kytka jmenuje) a různým vypodkládáním vatou. Nehet mi dvakrát neúspěšně strhávali. Pomohlo až pilování střední části nehtu, tak aby byl nehet uprostřed co nejtenčí. Dva-tři roky jsem piloval, teď už mám spoustu let pokoj.

      0 0
    • honzour  

      Obnovuji, né že by se to nedalo vydržet, ale občas je bolest části palce protivná. Máte někdo novou, pokud možno bezbolestnou, zkušenost ? Díky

      0 0
    • Yura  

      Me zacaly zarustat nehty u obou palcu u kazdeho na jedne strane asi v 15cti. Poprve kdyz jsem to mel, tak se me to silene zanitilo, mel jsem tam hnis, palec nateklej jak prase a sebemensi dotek silene bolel. Nakonec jsem sel do nemocnice a tam me to dost bolestive napred rozbodali umrtvenim nad nehet a pod nehet a pak asi pul nehtu ustrihl a vytrhl, ale tak to otflakl TEN ZMETEK, ze vubec neodstranil ten kus nehtu, kterej byl hluboko a bodal do toho masa.. Sel jsem tam dvakrat, pokazde sem s tim pak marodil asi 14 dni nez se to zahojilo a stejne do 2/3 mesicu stejnej problem. Proste aby to bylo poradne, tak musi nariznout i ten prst a odstrihnout uplne komplet celej ten nehet po cele delce, ale i tak ti nikdo nezaruci, ze se to zase nevrati. V TV jsem videl „rovnatka“ na nehty a mozna to aj pomaha, ale ja to resim jednoduse, proste jak me zacne ten palec bolet, tak vemu ziletku a nariznu ten nehet co nejdal to jde a pak to vytrhnu pinzetou. Vzdycky jde vytrhnout krasne cela ta cast co se zarejva do masa. Pak uz jen vycistit, aby se to nezanitilo a mam na par mesicu zase pokoj. Neni to vubec bolestive oproti te silenosti, co me udelali v nemocnici. Tam jsem poprve poznal, ze i doktor muze byt fušer jako v ostatnich oborech…

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.