Zámek Author AUL FLEX Guard či jiný ?

8 nepřečtených
  • RomanH

    Hledám nějaký spolehlivý zámek (=odolný proti hydraulickým pákovkám normální velikosti a aku-nářadí vrtačka – flexa)) do kempu (přes noc). Vozit se bude v autě, tak hmotnost až tak důležitá není, i když občas bych jej chtěl převážet i na kole.

    Díval jsem se na Abus Bordo Granit 6500 X Plus , ale našel jsem dost ukázek, jak jde otevřít. Je mi jasné, že otevření každého zámku je jen otázka času a adekvátního nářadí, ale proč vyhodit téměř 2800 Kč, když by se dal koupit zámek podobné kvality za méně než poloviční cenu (neříkám, že kvalita bude úplně stejná).

    Narážím tím na planžetový Author AUL FLEX Guard za 1200 Kč. Líbí se mi hmotnost (930g) + možnost uchycení na místo košíku v rámu – dal by se občas vozit i do hospody.

    Poslední variantou je zámek BBB Powerchain BBL-14 Je za rozumnou cenu 670 Kč, spolehlivě vypadá taky (i podle hodnocení na ChainReaction­Cycle), akorát mám strach, že tento už půjde převážet opravdu jen v autě.

    Tak který ? Zatím hodně váhám mezi tím Authorem (váha) a BBB (variabilita – možnost vzít si na běžnou vyjížďku třeba jen samotný zámek a zamknout s ním kotouč – pořád lepší než klasické lanko). Nepište, že žádný, že si člověk musí kolo hlídat vím, ale pro klidný spánek v kempu či na dovolené…

    0 0
    • notobi  

      zámky se tu řešily včera nebo předevčírem co takhle zkusit hledat

      0 0
      • RomanH  

        hledal, dokonce nekolik dni a nejen na BF. Konkretne ten planzetovej Author ne, tak jsem ho schvalne hodil do samostatneho tematu – ptam se hlavne na jeho provedeni, pokud ho tu nekdo ma. Jestli Ti to vadi, tak klidne tema ignoruj.

        0 0
    • Smazaný účet  

      ten author vypadá slušně, ale zkušenost s ním nemám. Na takové výlety používám zámek podobné konstrukce jako je ten BBB ale vlastní výroby (řetaz je z náklaďáku + velký zámek) a dále k tomu mám lankový válečkový zámek od abusu. Zatím nikdo nezkoušel ukrást ani kolo neukradl tak slouží dobře :)

      0 0
      • RomanH  

        Jasne, toto je dalsi varianta, o ktere premyslim, diky. Do ted jsem pouzival obycejny lankovy, v kempech nikdy problem, ale nyni se v mem okoli zacaly mnozit kradeze :-( Ten planzetovy Author pujde obcas prevezt na kole. Asi se na nej nekde mrknu nazivo a vyzkousim jej.

        0 0
    • Thidney  

      Abuse mám, zatím mi ho nikdo neotevel. Mám kratší verzi – velikost a váha jako Author. K Authorovi je málo informací – jakej zámek/klíč to má, tloušťka plátů atd. Ještě mě zarazilo, že i na ofiko stránkách maj nafocenej ožužlanej a olámanej kus, neuvěřitelný. – http://www.author.cz/…690mm-cerna/

      0 0
    • K2  

      U zámků je celkem důležitá délka, abys to mohl k něčemu zamknout (jinak ti zamklé kolo odnesou…)

      Dobrý výběr najdeš na motorkářských webech třeba www.bikerscrown.cz

      PS viděl jsem video, jak testovali motorkářské zámky x brutální pákovky s délkou ramena cca 1,5 m. ( na spodní rameno se člověk přímo postavil) Nejlepší zámky odolaly cca 30 sec.

      PS: nepředpokládám, že běžný zloděj nosí tenhle nástroj sebou…

      0 0
      • RomanH  

        Jasne, nic neni 100%ntni. Uvidime, vcera jsem toho Authora objednal (na prodejnach nikde nebyl), tak pak poreferuju alespon o provedeni.

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.