• Dubys

    Hledal jsem v historii, ale kokretne tohle jsem nikde rozebirat nenasel (i kyz se mi tomu nechce moc verit), kazdopadne se ptam: zadrhava se mi orech, coz se konkretne projevuje tak, ze pokud mam na kazate retez na nejmensim pastorku a neslapu, tocici se kolo obcas unasi kazetu, ktera prokluzuje pod retezem a napina raminko prehazky. Na velkym partorku uz je kladka prehazky napnuta, takze odpor kazaty/orechu zatim prekona a zdanlive je vse ok, ale predpokladam, ze se tento stav bude prohlubovat. Jeste nemel sem cas kolo rozebirat, ale netusite cim to muze byt a jestli se to da resit svepomoci? Diky.

    0 0
    • Vilém  

      Na tom Supu? Zkus jaky klade orech odpor pri vyndanem kole, pak muzes jeste pri vyndanem kole a utazenem upinaku. Pokud drhne, tak se rozebrani zadni naby a orechu nevyhnes.

      0 0
      • Dubys  

        Jiny kolo bohuzel nemam:). Kolo jsem vyndany mel a drhne taky. Nikdy sem tuhle cast kola nerozebiral. Takze rikas, ze rozebrat a co dal, na co se mam pripravit? Budu to delat o vikendu, tak mi de o to, jestli si dopredu treba neco nekoupit. Dik.

        0 0
        • Vilém  

          Tuto nabu jsem myslim rozdelanou nemel,ale predpokladam, ze tam bude jista podobnost s nabama Coda nebo Author. Musis vyklepnout osu, nejcasteji na levou stranu, klepes od orechu. Vyndas ji a v orechu by melo zustat jedno lozisko, to taky vyklepnes. Toto plati pokud je naba s orechem na kulickach a osou na loziskach. Potom si povolis misku v ktere je nalisovano lozisko v orechu. Ta ma opacny zavit. Po lehkem povoleni teto misky bud rozdelas orech rovnou na nabe, nebo je lepsi sundat cely orech z naby a ten potom rozebrat, vycistit, namazat, slozit. Divne je, ze pridrhava, to bych tipnul na to, ze byl orech vyplaveny vodou ap a ted zacal prirezavat a drhne. Mozna se taky nevyhnes vymene kulicek v orechu,ale to uvidis az po rozebrani. Pokud by byl orech na dvou kulickovych loziscich, tak tam je situace jednodussi. Staci vymenit loziska orechu, prekontrolovat rovnost osy, zkontrolovat distancni trubicky, ktere jsou mezi lozisky orechu, pripadne mezi lozisky orechu a lozisky naby.

          0 0
          • M_ishak  

            Něco podobného jsem řešil osobně tady v tom dredu. Při pohybu kolem, které dýl stálo též docházelo k unášení katety namísto volné rotace. Po vyčištění rezavého svinstva vše OK, ale vnitřní dráhy kuliček zřejmě zrezly a ořech se stal hlučným.

            0 0
        • M_ishak  

          Zrovna včera se tu řešil přesně opačný problém. Důvod i způsob odstranění tvého problému je však naprosto totožný.

          0 0
          • Dubys  

            Díky za rady!! Obávám se, že tenhle víkend pravděpodobně nevyjedu, protože speciální klíč na ořech opravdu nevlastním, pokud bude teda potřeba. Už delší dobu sem měl navíc pocit, že kazeta vůdči kolu lehce vibruje, takže možná původcem všeho bude ohnutá zadní osa. No uvidíme …

            0 0
            • Vilém  

              Zohlou osu poznas. Pokud ji budes pri vyndanem kole tocit a bude zohla, tak se kazeta bude stridave priblizovat a oddalovat od vypletu. Spocial klic na rozebrani orechu se da taky nahradit. Ja na to pouzivat obrouseny plochy pilnik vhodneho rozmeru.

              0 0
              • M_ishak  

                Přesně tak, jde to rozšroubovast čímkoliv vhodné velikosti upnutým ve svěráku a nasazeným na drážku v matici ořechu…

                0 0
                • Dubys  

                  Povedlo se.Ale potom co sem rozebral orech a vysypalo se na me 50 kulicek,tak sem tomu uz moc neveril.Pasovina taky zafungovala,takze jeste jednou dik moc za rady!!Loziska byly oradvdu vyschly,takze sem vse promazal a parada.Dokonce muzu uz slapat dozadu aniz by se mi namotaval retez:)

                  0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.