Zadní přehazovačka zasahuje do špic

38 nepřečtených
  • JakubKolo

    Ahoj,

    chtěl bych poprosit o krátkou radu od zkušených cyklistů. Koupili jsme si s přítelkyní kola pro občasnou rekreační jízdu a po doručení kol přepravcem (PPL) dorazilo kolo přítelkyně poškozené. Zadní očko na rámu, ke kterému je přišroubovaná přehazovačka, se přepravou zohlo a zadní přehazovačka tak v poloze 1 zasahuje do špic. Lak rámu na očku je popraskaný, z toho usuzuji, že k poškození (zohnutí) došlo v tomto místě. Omlouvám se za amatérský popis poškození, snad to bude k pochopení, přikládám fotku.

    Vím, že je to na reklamaci / vrácení. Ale než celé kolo znova rozložím, zabalím, a pošlu zpět prodejci (+ čekání 30 dnů na vyřízení reklamace), zkusím se zeptat. Třeba je to banalita a šlo by to jednoduše opravit. Třeba stačí vzít kombinačky a prostě to narovnat. Nebo by si s tím poradili v service, což je pro mě pořád rychlejší a pravděpodobně levnější varianta, než to posílat zpět.

    Jedná se o toto kolo: https://www.ctm.sk/…erna-ruzova/

    P.S. Mohu poslat více fotek poškození, pokud to není z přiložené fotografie znatelné.

    Děkuji moc za každou radu.

    Jakub

    0 0
    • Smazaný účet  
      0 0
    • antt  

      ahoj, ozvi se prodejci, popiš mu to stejně nejlépe v jedné minutě :D. Vyřeší to nová patka rámu a místní servis :) V rámci reklamace u dopravce

      0 0
      • jeniiiik  

        Reklamaci u dopravce nepochodis. Kolo bylo špatně zabalené. Neuznali nám ani vyloženě rozsekanou krabici s přehazovačkou poškrábanou a lezoucí ven. Kolo bylo originál zabalené od výrobce, jen s tím zacházeli jak hovada.

        Kolo bych zavezl do místního servisu a za dvě kila to nechal srovnat a hotovo. Jen teda pokud jde o ty dvě kila, napsal bych prodejci, poslal foto a nechal si to třeba proplatit. Ale kolo bych zpět neposílal, to by se mi fakt nechtělo balit a řešit.

        0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

      Hi-ten ocelový rám bez výměnné patky. Tedy patku vyměnit nelze, jak doporučovali mnozí.

      Buď reklamace, servis nebo samo domo. Protože jde o ocel, tak bych se nebál, hliník by byl horší.

      Před rovnáním demontuj přehazovačku, vyjmi zadní kolo a rovnej jen samotný rám. U takto malého počtu převodů bývají dost velké tolerance, dá se tedy patka uspokojivě srovnat i ‚od oka‘.

      Praskliny v laku neřeš, z nezatěsněných nejlevnějších nábojů unikající vazelína vytvoří záhy ochranný antikorozní povlak.

      0 0
    • mech1  

      Opravit to jde, na rovnání patky má každý servis nářadí. Vzhledem k tomu, že se jedná o ocelový rám, tak tam pátku vyměnit nejde. Asi nejlepší by bylo kola pokud jsou koupená přes internet do 14 dní vrátit a pořídit si v blízké prodejně něco jiného a mít tím i zajištěný servis.

      0 0
    • adam1  

      Tak hlavně to reklamuj u ppl a popis to i prodejci .

      Zase být měsíc bez kola když má být fajn počasí je blbý no .Ta ocel jde srovnat jak popisuje Krab ,nebo to dej do servisu /známému pokud si na to netroufaš ?

      Lak zatří lakem na nehty ,ten šlohni přítelkyni :).

      0 0
      • jeniiiik  

        U PPL…někdo to blbě zabalil. Neprehodil po seřízení kola na největší pastorek aby byla přehazovačka víc chráněná. Co na tom chceš reklamovat? Navíc pokud není poškozená krabice a nesepises reklamační protokol hned, tak později je to fakt nereálné řešit.

        0 0
    • Jáchym 1  

      Spoj se s prodejcem,uveď problém.Máš-li poblíž servis,je možná varianta opravy tam a nechat si náklady proplatit prodejcem.Ušetří se balení a posílání.

      Reklamace u přpravce je boj s větrnými mlýny-bohužel.Prokázání jejich zavinění je zabitý čas.

      0 0
      • jeniiiik  

        Konečně rozumný reálný příspěvek.

        Ještě tady chybělo to, že si měl balík před řidičem rozbalit a případně nezaplatit dobírku a nechat to poslat zpět.

        0 0
    • meri  

      Rovnani patky nikomu nedoporucuji,za rovnani v servisu jsem platil 120kc,nova patka stala 160kc…Tyden po rovnani v servisu mi rupla 40km od domova, 8km od civilizace. Od te doby vozim nahradni.

      0 0
      • Vilém  

        I nova patka se rovna.

        0 0
        • meri  

          Jj, z Aliexpresu

          0 0
          • Cavendish  

            Rovnal jsem patku na novém karbonovém rámu Cube ;)

            0 0
          • Vilém  

            Kdyz myslis, tak ti to vyvracet nebudu. Ale nekdy se zkus zeptat zreba nejakeho servisaka.

            0 0
          • Jáchym 1  

            Minimálně všechny 12sp šaltry a Eagly obzvlášť jsou choulostivý na přesnos patky,to tady není novina,ale nové kolo neznamená automaticky rovná patka.Ve fabrice to klidně seřídí na dorazy při křivé patce a pošle do dál.Čas je faktor.

            0 0
      • ˘Ö˘ Krab  

        Tento rám nemá výměnnou patku. Navíc je vše ocelové.

        Tobě praskla ocelová výměnná patka?

        0 0
    • michomin  

      Tak jsem si pozorně prohlédl fotku zakladatele a vypadá to, že takhle poškozené to přišlo od prodejce. Tam není ohnutý jen držák přehazovačky (ten nejvíce), ale je zohýbaná celá patka. Nesedí náboj, dokonce úchyty na blatník a nosič jdou každý jinam.

      Zakladatel se nevyjádřil, jestli kolo bylo v krabici nebo ne. Ale i kdyby ne, tak si nedokážu představit, co by s tím při přepravě museli dělat, aby byla celá patka takhle zdeformovaná. V krabici už je to úplný nesmysl.

      Já bych to kolo reklamovali a požadoval bych peníze.

      0 0
      • jeniiiik  

        V krabici je to úplně normální. Mám na starost testovací flotilu, vždycky, když se mi vrací kola od někoho, kdo je blbě zabalil, tak mám pozohybanou patku. Stačí aby nechal zařazeny nějaký malý pastorek. Když se přeřadí na velký, je to lepší, ale i tak při zacházení a x preskladavani balíku s kolem do toho prostě někdo bouchne, balík položí na bok, nebo něco a patka se ohne. Rovnam jich minimálně 60 za rok…

        0 0
        • michomin  

          Tady jsou ale rozjetý i očka na nosič a blatníky, prostě křivý je úplně všechno. V nepoškozený krabici.

          0 0
        • meri  

          60 za rok? Tak o tom neco vis… Rad bych se zeptal, je mozny pri rovnani patky ji nejak zku..it? Ja jsem nechaval rovnat jednou, a ta mi po tydnu praskla.Tak nevim jestli nahoda, nebo to ma souvislost s rovnanim.

          0 0
          • jeniiiik  

            Jasný, jak se rovná vícekrát a nebo byla hodně ohnutá, tak může rupnout. To je hned. A nebo může rovnanim tak zmeknout, že se pak znova ohne sama jen když řadíš.

            0 0
          • novas752  

            Je to kus kovu. Vis co se stane s kusem kovu kdyz ho stridave ohybas na jednu a na druhou stranu?

            0 0
    • JakubKolo  

      Děkuji moc všem za rady. Zkusil jsem patku srovnat sám a povedlo se jen částečně, nemám na to vhodný nástroj. Je tady někdo, kdo by byl ochotný mi to dnes nebo zítra v Praze za poplatek srovnat? Časově se přizpůsobím a kolo na místo dovezu.

      Děkuji moc, Jakub

      0 0
      • yorg  

        K tomu srovnání sám. Je k tomu třeba mít přípravek, jinak to sám srovnáš spíše jen náhodou viz https://youtu.be/LN__f1pBPL8

        Jinak by to měli umět srovnat v každém větším servisu a v Praze jich nebude málo.

        0 0
        • ˘Ö˘ Krab  

          Ale houby. Takovou plečku stačí podrobit kombinované léčbě dvojicí velkých sikovek nebo lépe ještě s podporou velkého svěráku. I u spousty 9 sp kol je to proveditelné a efektivní, když tedy mají dost tlustou a dlouhou patku. Ale tam je to už zpravidla v hliníku a patka je výměnná, tedy se použije jen jako dočasné řešení do koupi nové.

          0 0
      • bodlak2  

        Asi pozdě, ale mohlo by to jít pomocí dvou závitových tyčí. Jednu místo náboje a druhou do závitu patky. Srovnat je do rovnoběžek.

        0 0
        • jeniiiik  

          A ještě později pro někoho… Standartní závitová tyč je M10×1.5, patka přehazovačky M10×1

          0 0
          • Kouba_2005  

            Musis pouzit samozrejme M8 a stahnout to z kazdy strany matkou. Zavitovy tyce jsou stejne krivy, takze ***** se s jejich rovnanim a pak teprve rovnat patku … jako nouzovka mozna dobry, ale rovnak na patky se doma vzdycky hodi, s masovym rozsirenim 12s je to povinna vybava.

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.