• Atilla

    Zdar,

    řeším zadní plášť na moje kolo. Terén, šutry, skály, ale nic ostrého co by řezalo. Do teď jsem jezdil většinou FA 2.4 SS až na pár prurazů to šlo. Ale nedržel v náklonu a na mokrých skalkách se hodně smekal.

    Teď řeším co dál, buď odolnější pláště, které nebudu muset přezovat do bikeparků typu Rokytnice, nebo něco lehčího s tím, že do všech parku budu nsazovat miniony.

    Podmínkou je velký objem, pařádný vzorek co chvilku vydrží a směs co se nebude smekat na pískovci. Po silnici jedu max 10km za vyjíždku, zbytek nahoru jsou lesní cesty. Váha big betty 940g je takové maximum.

    0 0
    • MlokCZ  

      Pokud si nespokojený s tím jak drží FA na mokru, tak neber ani HD ani BB se stejnou směsí. Odolnost oproti FA bude ok, tam bude HD o chlup lepší a BB výrazně lepší.

      Pokud to má výrazně lépe držet než FA na mokru, tak nemůžeš brát pacestar, ale musíš sáhnout aspoň třeba po HD v trailstar (to ale zase pojede už o dost hůře).

      MK2 nedrží ani tak dobře jako NN (ale zase MK2 lépe jede než NN), takže ten bych ve srovnání s HD pacestar a BB pacestar rovnou vyřadil.

      Ty ostatní netuším.

      0 0
      • Atilla  

        Mk 1 nebyla špatná, ale ta výdrž. MK2 jsi jezdil s black chilli? Pro mě NN pláště na prd. Mám BB v trailu a tomu už se fakt nechce moc jet a taky bych jí nerad otrhal. Zase bych řekl, že pace na FA je tvrdší než na BB co má tomínos. Proto by mě lákala ta rubber queen, ale zase naznámá. Všechny stojí okolo 1000kč takže je to docela rozhodování

        0 0
        • MlokCZ  

          Já MK2 nejezdil vůbec, ale viděl jsem už velké množství srovnání. A to jak testy (více různých včetně toho v příloze – což je test, kde na konci velká reklama na Contíky, rozhodně nebude ten test zaujatý proti Contíkům, některé jiné tam dopadli až skoro moc dobře, přesto MK na NN ztrácí gripem), tak uživatelů (co jezdili oboje).

          Všude se to shoduje na tom, že MK2 je rychlejší než MK1 i než NN a hůře drží (jako než MK1, tak než NN). Samozřejmě se bavím pouze o verzi s blackchilli, jiné nejsou vůbec zajímavé.

          Svoje srovnání mám z těch plášťů pro FA (jak starší směs, tak pacestar) a HD pacestar, HD trailstar, NN pacestar 2,25 i 2,4.

          HD pacestar drží nepatrně lépe než FA pacestar, ale rozdíl opravdu velmi malý. Až trailstar je jasně lepší (ale zase nejede).

          BB a HD mají měřené téměř stejné výsledky valivého odporu (teď beru pacestar, trailstar mám číslo jen pro HD), BB jen nepatrně horší s minimálním rozdílem. Takže bych čekal, že trailstar na tom bude hodně podobně taky.

          0 0
          • MlokCZ  

            Ještě ten test.

            0 0
          • Atilla  

            JJ. díky. Ono asi záleží na jízdním stylu, páč třeba NN i FA v zatáčkách v určitém náklonu ustřelí bez varování. To se mi u žádných jiných pláš´tu nestávalo. Ještě asi jednou vyzkouším hodit betty v traiu do zadu a na předek si půjčím to samé. Protože když dám přední MM 2,35 ve vertu, tak už to fakt moc jet nechce, né že by mě to až tak vadilo, páč bude aspoñ větší fyzička:), a že mám na parťáka co dohánět.

            Nic méně HD bude určitě o 150g lehčí než BB a to se určitě do kopce projeví. Nebo zkusím onzu, která má 55a na běhounu a 50a na bokách což bude určitě měkčí než pacestar.

            0 0
            • Jenda  

              Tak hlavne u trailstar smesi bude problem ze ti zmizi pred ocima. U schwalbe si pravdepodobne nevyberes protoze vzorek je vicemene koncipovanej stejne a resej to prave mekcima smesma. Co neco od WTB?

              0 0
          • Atilla  

            No nakonec se ke mě dostali MK2 2,4 protection za velmi slušnou cenu, tak jsem je trochu pojezdil a není to úplně špatný. Na jehličí drží pěkně i v náklonu, hlína taky v pohodě, trochu horší jsou zatáčky na tvrdým. nezkoušel jsem do extrémů, ale plášť se pak žvejkne. Na mokru teda žádný zázrak přeci jenom ta směs není nejměkčí( ale furt o dost lepší než triple nano), ale na zadní kolo dostačující.Co je super, že pěkně jedou a zároveň tlumí díky docela velkému objemu. Zadní budu testovat dále a uvidíme co předvede, předek si nechám na XC a na enduro dám zase big betty v trailu. Protože když zaprší tak je to rozdíl velký.

            0 0
    • logoman  

      BTW existuje guma co fakt drzi na mokrejch sutrech?

      0 0
      • Atilla  

        Jasně od maxxisu SRY a od schwalbe vertstar. Ale že by to guma sjela za tebe, tak to neumí žádná:)

        0 0
    • lutte1  

      Betty 2.4 v třísměsi jsem vozil na EN/FR 2 sezóny a byl jsem spokojenej. Dalo se na tom jet 70km i jezdit v bikeparku. Za mokra to bylo trochu horší, hlavně na předku. Ale na FR kole ho mám dodnes vzadu. Vepředu mám teď Ardenta 2.4 v měkký směsi a neni to špatná kombinace. Když se chci někam přesunout tak to jede a drží to slušně.

      Na léto do každodenního ježdění v bikeparku pak hodim ardenta dozadu a dopředu pude Minnion 2.5 taky v měkký směsi. Je to znát hrozně na gripu i za sucha. :)

      0 0
      • Atilla  

        No a to jsi měl tu starou směs= pacestar? Mám doma miniony 2,5 jak SRY, tak ST, MM vert( ta je ještě měkčí než SRY) a tu BB trail – boky má jak ST, ale střed je o něco tvrdší. A neřekl bych, že BB nějak moc ztrácí. Samo sebou, že butyl drží líp zvlášť ve vysokých rychlostech.

        Teď jsem za dobrou cenu sehnal MM 2,5 trail a k tomu 2× mountain kinga II 2.4 v BC(tak jsem zvědav až dorazí). Něco bude muset jít z baráku páč mám ještě nějaký další a pomalu mě to začína vytlačovat z bytu. Ten ardent jsem scháněl dozadu ve 2,4 s exo a nepovedlo se mi ho nikde najít.

        0 0
        • lutte1  

          Já mám ardent ST a ty Betty jsou tripple compound, takže asi tak jak říkáš. Myslíš že ta kombinace Ardent ST butyl 2.4 a Minnion ST 2.5 dopředu bude dobrá? Já pláště měnim jednou za sto let, tak abych nevymyslel nějakou nepoužitelnou kombinaci. :)

          0 0
          • Atilla  

            Ardenta jsem ještě ani na živo neviděl, ale minion ST v předu bude vždy dobrá volba:) Do parků vozím SRY na předek a ST v zadu oba přední a nemůžu si stěžovat. Když pak přezuješ, tak nesmíš zapomenout, že už to tak nedrží. Prostě ten butyl dělá svoje a hlavně nevadí, že jedeš po ráfkách:)

            Mě přezování nevadí, je to práce na pět minut a rovnou u toho vyčistím řetěz a kazetu. A taky my nic jiného nezbívá, protože kdybych nechal miniona i v zadu, tak nikdy na kopec nevyjedu. Takže mám XC, fr/en a DH sadu.

            0 0
            • Atilla  

              kuwa to je hrubek

              0 0
            • lutte1  

              Mě butyl nejvíc pomohl v posouvání pláště po ráfku, ty kevlarový bettyny se mi posouvaj :/. A taky je to znát že se při nižších tlacích mnohem míň bortí v zatáčkách.

              0 0
              • Atilla  

                na obouch ráfkách? Já většinou vozím tlaky kolem 1.7–1.8 předek a 1,9–2,0 zadek( teď jsem objednal měřák od schwalbe, tak jsem zvědav jetli to co ukazuje pumpa je pravda) a nikdy jse si toho nevšimnul. Udělám čárky a uvidím.

                Ty máš super, že na tom lipně je tolik skoků. U nás jsou brutální trailsy na které nemám jak technicky, tak morálně a pak nic a stavět není moc kde. V Rokytce a špindlu jsou jen paleťáky, dropy a pak přijedu na DM kde jsou polety pěkný a než si na to zvyknu, tak jedu zase domů.

                0 0
                • lutte1  

                  Mě to nejvíc dělalo v kombinaci s DT ráfkama (EX500). Teď mám vzadu SunRims a je to malinko lepší. Ale už kvůli tomuhle chci přejít kompletně k Maxxisu, protože tam to i podhuštěný nedělá.

                  Jinak Lipno je super. Člověk tam jde co se týká skoků dost rychle nahoru i klopenky jsou parádní. Akorát mi tam chybí takový to typický DH. Kořeny, jehličí a hlavně svah. :))

                  0 0
                  • Atilla  

                    Budu tam muset zajet, ale už je to sakra daleko. Na DH tu mám Špindl, ale to je tak moc DH, že mě to až tak nebaví. Nebo Liberec, ale la špageta mě moc neoslovila, klopka sem a tam a sem a tam…

                    0 0
                • goofy  

                  No sakra zacina se to komplikovat. Uz jsem byl prakticky rozhodnuty pro MM trail do predu a BB pace do zadu, ale ja snad nakonec skoncim zas u tech utylovych minionu, nebo co? :-) A s butylem se da uslapat i 60 kilaku ;o)

                  0 0
              • goofy  

                Me se posouvaji i butylove Miniony… Asi to bude tou 1,5 atmosferou co vozim na sjezdy :o)

                0 0
                • Atilla  

                  Jednou jsem zkoušel ve špindlu 1,6bar(ale nevím jak realné je to číslo) jsem měl pocit, že miniona zežvejkám a sundám z ráfku

                  0 0
                  • goofy  

                    Me zas prijde, ze kdyz nafoukam miniona na 2,0 na XC tak je to tvrde jak sutr :o)

                    0 0
                    • Atilla  

                      Tak jde taky o váhu. V plné polní mám kolem 90kg.

                      0 0
                      • goofy  

                        To sme na tom obdobne. ja mam mozna krapet vic… ale asi to bude o zvyku. Dlouhe leta jsem jezdil na pevnaku, a tam jsem vozil plaste permanentne podhustene :o)

                        0 0
                        • gazman  

                          Ty máš 90 kg a jezdíš tlaky 1,6? Tak to by mi ty gumy slezly z ráfku v první nějaké odkloněné kompresi. MM 2,35 v butylu jsou ještě pevnější nebo min stejné hovada jako minniony a při 1,8 ve předu už se to občas žvejkalo.

                          0 0
                          • Atilla  

                            Mám novou MM 2,5 fr v trailu a tam chci zkusit těch 1,6–1,7baru co to bude dělat. Včera jí bratr nasadil a docela si liboval. Zvlášt chválil čistící schopnosti oproti minionu. 2,35 foukám těch 1,8.

                            0 0
                            • gazman  

                              MM je v DH verzi super guma, jen ta váha je prostě humus.Pamatuji se jak jsem přešel z MM 2,5 FR na MM 2,35 DH, byly o třídu lepší, nechápal jsem jak drží a co snesou, jak se chovaj v zatáčkách atd. Minniony asi koupím k těm Onza co tam mám teď abych měl srovnání, nikde se o Onza nic nedovíš, tak bude potřeba vlastní průzkum.

                              0 0
                              • goofy  

                                Furt si lamu hlavu co ted nazout. Chtel bych zkusit zas neco jineho nez Miniona. Co rikas na MM 2,35 vepredu a Big Betty vzadu? Na takove to Beskydske XC a obcas nejaky parcik… Puvodne jsem chtel dvoje plastu, ale stejne bych to pak neprezouval :o)

                                0 0
                                • Atilla  

                                  To je Imho idální kombinace. Ale když dáš trail dozadu, tak už se tomu moc nechce jet. Teda pokud nejsi zvyklí na ST vzadu.

                                  0 0
                                  • goofy  

                                    mno ted jsem vozil ve predu 42a a vzadu 60a, tak bych to videl na trail a pace, pokud to tak nejak u Schwalbe odpovida

                                    0 0
                                    • Atilla  

                                      JJ asi tak, ale trail u schwalbe je tak že máš opravdu měkou směs na bokách a u prostřed je o trochu tvrdší než 42a u maxise. Vert je uplné bláto i na středu a rychle se sjíždí.

                                      0 0
                                      • goofy  

                                        Jo dik. Tak to ten trail snad bude vklidu. Hlavne at drzi hrany :o)

                                        0 0
                                      • goofy  

                                        Tak šváby už jsou na kole… Úspora oproti Minionum cca 680g. Toz uvidime, co to vydrzi :o)

                                        0 0
                                        • pitos  

                                          A sakra, teď poletíš jak raketa :)

                                          0 0
                                          • goofy  

                                            Myslim, ze to az takovy vliv na me sneci tempo nebude mit, a ted uz se nebudu mohl vymlouvat na gumy :o))

                                            0 0
                                • Leviathan  

                                  Letos jsem přešel z Minionu 2,5 42ST / 2,5 3C na MM 2,35 Trailstar / 2,4 Big Betty Pacestar a po víkendu zatím spokojenost. Rozhodně to líp jede ( úbytek váhy je hned poznat ) a drží minimálně stejně dobře jako Miniony. Zatím jsem jezdil jen po hřebenu, takže k odolnosti se vyjadřovat nemůžu.

                                  0 0
                              • Atilla  

                                A měl jsi jí ve vertu? Výztuha musí být znát to je jasné, ale já těm parkům zase tolik nedávám víc mě baví endurko.

                                0 0
                                • gazman  

                                  Jo na DH dávám dopředu dycky to nejměkčí co je k mání.

                                  0 0
                          • goofy  

                            Vsak taky jezdim jak baba s nusi na nakupy, tak to asi tak nepocituju… :o) Ale posledni dobou zkousim krapet vetsi tlaky, a v nekterych zatackach to drzi asi lip, ikdyz komfort sel teda dolu

                            0 0
                            • Atilla  

                              Rozhodně lepší trochu víc drncat, než pak žrát šutry:)

                              0 0
                            • mr.antik  

                              Jak 2,4 NN, tak i MK, vždycky, když jsem dal pod 2 atmosféry, bylo riziku defektu v kamenitým sjezdu za 70:30 :-)) S normálníma dušema. Což je ale jedno jestli máš defekty nebo rovnou rozmlácený ráfky.

                              Ale zas když tak vidim co lidi píšou – tak si řikám že přesnost tech manometrů může být bůhvíjaká…

                              0 0
                              • MlokCZ  

                                Od cvaknuté duše k rozmlácenému aspoň trošku odolnějšímu ráfku je právě hodně daleko.

                                Duši jsem občas cvaknul i při 35psi (na zadním). Při 30psi na zadním co jezdím přes 4 roky jsem žádný ráfek ani náznakem nepoškodil (všechny ráfky čas od času kontroluju jestli nenajdu nějaké poškození).

                                A měřím ručním manometrem, ty měří celkem ok (srovnával jsem více kusů a rozdíly minimální). Oproti tomu velká pumpa ukazuje dost mimo, navíc ta hrubá stupnice.

                                0 0
                                • mr.antik  

                                  jj, měřím právě pumpou a nějak se mi to nezdá. Manometr mám jen auto.

                                  0 0
                                • Mr.Duck  

                                  Heele já bych řek, že s butylem to nebude tak horký. Vozim letos Swamp Thingy 2,35 s butylem, v nich FOSS duše, a cvaknul sem jednou, za to zářezů na ráfku (721) přibylo dost, a nakonec i povolil (byl 100% značně načatej z loňska, kdy dostal zlou) – http://www.bike-forum.cz/…l-37519.html

                                  Podle pumpy teda vozim cca 2atmosféry, když je mokro a neni moc šutrů tak něco ufouknu..

                                  0 0
                                  • MlokCZ  

                                    To jseš ale už u úplně jiné kategorie plášťů než NN, MK a to nejde vůbec srovnávat…

                                    0 0
                          • pitos  

                            Sice mám do 90kg daleko, ale také bych se rád vyjádřil k těm nízkým tlakům :)

                            Stává se, že za určitých podmínek upouštím i na tlaky 1,2–1,5bar.Je to ale vždy za mokra, kdy to hodně klouže a jet nějak rychle mi stejně moje technika nedovolí.V takových situacích se do nějakých velkých kompresí stejně nedostávám a naopak ocením větší přilnavost.

                            Jinak v poslední době vozím na XC zhruba předek 1,8 a zadek až 2bar.Na zjezdování za sucha podobně, případně o něco méně.

                            0 0
                            • gazman  

                              No dyť to říkám a to máš o 15–20 kilo méně, tak si to vem, co by ti to dělalo kdybys byl takový tučňák jako třeba já.

                              Na mokru je to věc jiná, ale o tom se tu nemluvilo. Já to ale ani na mokro moc neubírám, trefíš pak náhodně jeden šutr a je defekt, navíc na wetkách se dá jet i v bagu docela „rychle“.

                              0 0
          • MlokCZ  

            Tripple compound znamená že jsou použity tři různé směsi. To ale mají všechny EVO Schwalbe pláště už roky.

            Pořád se ale mění složení té třísměsi. Aktuální jsou pacestar/trail­star/vetstar

            Třeba pro NN to bylo:

            • triple coumpound (tak to bylo nejprve pouze označené), nejstaršípůvodní dvojsměs
            • pak přišla tripe nanocompound, která byla dost odlišná
            • pak až do současnosti pacestar (+ 2,4 existuje v měkčítrailstar) – tady by mělo být na plášti napsáno pacestar triplecompound

            A je rozhodující co to tedy přesně bylo za verzi.

            0 0
            • Atilla  

              Na Fa mám pokud se nepletu tripe nanocompound a ta stojí dost za …

              0 0
              • MlokCZ  

                Triple nano byla taková zvláštní, asi nejvíce odlišná od ostatních. To byl jediný případ, kdy jsem třeba u NN na zadním po 800km měl výrazně už načatý plášť. To se mi nikdy s jinou trojsměsí u Schwalbe nestalo (ani zase u NN). A taky jediná, kdy jsem měl hodně potrhnané špunty.

                A asi se i nejvíce žvejkala.

                Triplenano asi byl ze všech těch trojsměsí nejhorší.

                0 0
            • lutte1  

              Mám pocit že je to ta tripple nano.

              0 0
            • RUMcajs  

              Co vim tak Maxxis je jedina firma, ktera dava srozumitlene na vedomi jak tvrda (prilnava) je smes pneumatik.

              Existuje stupnice (ShoreA) ktera je mezinarodni standard.

              Koupit pro me neco jinyho nez Maxxis je sazka do loterie.

              Jak si mam porovnat 42 smes od Maxxisu s ostatnima znackama?

              A co odpovida tvrdosti 60?

              0 0
              • goofy  

                Jde uz to vycist i u jinych znacek. I maxxis uz to ma s tou jeji 3C pomichane, takze mnohdy to nejde tak jednoduse rici…

                0 0
                • RUMcajs  

                  JJ, s tim 3C to uz neni tak citelne.

                  Mimochodem muzes mi najit kde to udavaji ostatni znacky?

                  0 0
                  • goofy  

                    Treba kenda to ma taky na strankach. Schwalbe s tema jejich pomichanyma smesma to asi nema ani cenu. Spesl a Onza to taky udava. O zbytek jsem se dlouho nezajimal, tak nevim

                    0 0
              • gazman  

                Třeba ta ONZA taky používá pro označení tvrdosti 45a/55a To by mohla být stejná stupnice.

                0 0
    • gazman  

      Jak je to se směsmi u maxxis na rok 2012, na českém vebu vůbec nenajdeš SRY 40a směs.http://www­.maxxis-tires.cz/maxxis-2012-plaste-freeride-minionf-am

      0 0
      • goofy  

        No jak se tak na to divam, tak fakt asi ne. vypadato, ze ji uplne zrusili. Ale po eshopech jsem jeste SRY docela vidaval

        0 0
        • gazman  

          No tak teď řeším, proč jí zrušili, lidi to nekupovali? To si nemyslím, tak proč, byla měkká zbytečně moc? Vzít ještě někde sry, nebo ne? Vemu asi 42a a basta.

          0 0
          • goofy  

            Jo to je otazka. Mozna ze SRY uz byla fakt uz dost velka zvikacka a rychle odchazela? Ale osobne jsem ji nikdy nevozil, tak nevim. Jeste otazka je, jak je to s tou 3C. Nekde jsem cetl, ze tam je 40a/42a/60a, ale co je na tom pravdy…

            0 0
            • Vegan  

              Jo 3C je jak pises. Me spis irituje nesehnatelnost 26X2.50 FOLDABLE 860g 3C MAXX TERRA EXO/3C. Sic je drahej jak svine tak je podle vseho opravdu dobry.

              0 0
              • Vegan  

                Tak kouakm, ze uz je teda sehnatelny na CRC , ale stoji fakt ranec :-(

                0 0
          • Atilla  

            No mám doma jak 40a, tak 42a a rozdíl v měkkosti je minimální, ale 42a na zadku je jak nová a 40a v předu je taková oďobaná od kamínků. Takže možná už moc rychle odcházela. Každopádně rozdíl je malý, možná když je mokro tak to půjde trochu poznat.

            0 0
            • RUMcajs  

              Mam vic jak rok Maxxis Minion 2.34 ve smesi 42A.

              Jezdim ho v naproste vetsine na trave, v raseline a obcas na kamenitych trailech.

              Po cca 1000km ubyla snad mene nez polovina vzorku.

              0 0
    • Baba-Ji  

      kurňa, laboruju co vzít za zadní plášť k přední MM na AM/EN vyjížďky a občasné návštěvy v parku a nakonec asi zase skončím u BB, ale tentokrát v Pacestaru.

      Chtěl jsem trochu experimentovat, ale nějak se nemůžu rozhodnout pro adekvátní náhradu Big Betty, která mně i docela sedla. Co mně mně trochu zklamalo byla výdrž vzorku. Ony ty špunty jsou docela nízké už od novoty a zdálo se mně, že zpočátku se sjely rychle, pak tak nějak kolem poloviční velikosti se sjíždění zpomalilo, ale stejně pak člověk jezdí na dost zvláštně sjetých/nesjetých pláštích.

      Zkusil bych třeba Ardenta, HighRollera II nebo Hans Dampf, ale stejně mně pak čtení různých informací pomalu tlačí k té Betyně, tak nevím.

      0 0
      • Smazaný účet  

        Ja pro letosek zkusim kombinaci HD ze zvejkackove gumy dopredu, dozadu NN(evolution SS triplme compound) ktery mam tedka n predku…

        0 0
    • logoman  

      Co tyhle lehky miniony? http://www.bike-mailorder.de/…::11633.html uz asi mesic cekam kdy se objevi skladem … a nikde jinde je za stejny prachy nemaji.

      0 0
      • Baba-Ji  

        skoda, ze jsou jen v uzke maxxisacke 2,35-ce

        Ja ted zajizdim Ardenty 2,40 60a s EXO vzadu a jsem dost mile prekvapen, asi ho nahodim i dopredu, na AM/EN to bude urco super. Jedou slusne a v zatackach drzi jak cert + cena 450,– …neni o cem ;)

        0 0
        • Treeper  

          a vaha???

          0 0
          • Baba-Ji  

            nevazil jsem, ale jen tak v ruce byly podobne tezke, jako sjete Big Betty, odhadem ±900g

            0 0
            • Stingray  

              mám je a jsou to fakt držáky, pěkně valej ale ta váha :-/

              0 0
              • pitos  

                Co je s váhou?…na tento druh gumy myslím dobrá.

                Já si je chci pořídit jako druhé pláště na XC a ušetřím naobou proti minionu nějakých 600g.

                0 0
              • goofy  

                Bavis se o Bettynach nebo Ardenteh? JInak vaha kolem tech 900 je vcajku. Lehci plaste, kor pokud se clovek pohybuje dost v sutrech, nema moc cenu nasazovat.

                0 0
                • Stingray  

                  Myslím Ardenty, jo asi máš pravdu, ty lehký šlupky od Conti a Schw nic nevydržej.. Ale je to někdy dost utrpení se s tím škrábat, kór když máš nějakej přejezd po asfaltu.

                  0 0
                  • pitos  

                    Špatně jsem si to přečetl, myslel jsem že píšeš o Big Betty.

                    I když s těmy Ardenty to vychází také podobně.

                    0 0
                • Jenda  

                  docela me prijemne prekvapil prave HansDampf, jezdim v sutrech dost, zadny teda superpeklo ale zase vydrzel 1500 km a i kdyz byl osekanej tak nic dramaticky skrz. No a vaha pod 800g.

                  0 0
                  • goofy  

                    Tak ja zatim testuju variantu MM vepretu a BB vzadu, a oproti Minionum to teda jede jak das. Ale nic lehciho bych asi ani nechtel. Ono totiz potom taky zalezi jake tlaky clovek jezdi, a hlavne jak moc to pousti v sutrovych polich. Uz prakrat jsem si pri necistych dopadech jsem si rikal, ze jsem bez luftu, ale zatim teda drzi. Ale ten HD se mi zdal dozadu uz moc velka slupka :o)

                    0 0
                    • Jenda  

                      tak jasne ono se to tezko hodnoti, ja jezdim vetsinou sam nebo s horsima bikerama takze nemam srovnani jak jezdi nekdo kdo taky neco umi :-)

                      Je fakt ze ten Parni Honzik na konci uz byl v takovym stavu ze na asi 10 mistech bylo videt jak permanentne prolina mastnota z NT tmelu, tlak ale drzel tak jsem to neresil. Vozil jsem ho na cca 1.8 az 2 atmosfery bo v plny polni a s baglem vazim pres 90 a bike ma lehce pres 15 kg.

                      Kazdopadne je fakt ze mam porad bliz k XC nez FR, ostatne videt to muzes na youtube – drumbun79

                      0 0
                    • AsiJura  

                      A zdání neklame, ten můj HD vzadu byl pryč tak po 200km, je rozsekaný, tak tam mám duši a uvažuju co dál. Díval jsem se že ho dělají v nějaké sjezdové verzi více chráněný ale váží 995g, asi ho zkusím v pacestar verzi

                      0 0
        • logoman  

          Skoda ze u nas dovozce neprodava ty kevlarovy 2.4, ale 2.25 co mam ja zas tak uzky nejsou, ne o moc nez minion 2.5, ale jsou lehoucky a super jedou. 490 co me stali tak je krasa.

          0 0
      • chleban  

        obavam se, ze tyhle uz se nedelaji. je to starsi verze 42a bez butylu, letos je 42a jedine s butylem a o 3OOg tezsi.

        0 0
        • pitos  

          Tak tak, tyto nebutylové gumy seženeš, ale jen směs 60a…což je ale hlavně dozadu dostačující.

          Osobně jsem ty směsi různě střídal a nejvíce mi vyhovuje 42a předek/60a zadek ale ve většině případů bych mohl mít i tu 60a klidně vepředu.

          0 0
      • Vegan  

        To uz radeji spise rovnou Minion 2.5 EXO vezi okolo 870g. Jezdim a mohu doporucit.

        0 0
    • Elwing  

      Vozíte někdo ardenta ve 2.2? Není to klouzavá užovka? Nebo se s tím dá vjet do lesa?

      0 0
      • Baba-Ji  

        jen 2.4 …a je super, krásně drží v zatáčkách, ale jezdím s ním spíš takové EN

        0 0
        • mr.antik  

          jak je na tom s rychlostí? Duše/bezduše?

          0 0
          • PatrikL  

            tu je porovnanie s ostatnými danej kategórie

            http://me.phillipoertel.com/…fen-test.png

            (je to prepísaný test do tabuľky z bike, autor si tam farebne značil čo je fajn vzhľadom na konkurenciu a čo nie)

            0 0
          • Baba-Ji  

            Duše, jestli je rychlý, to těžko říct. Když jsem ho obouval(na zadek), tak jsem tak celkově v tu chvíli různě laboroval s gumama, že se mně všechny ty pocity ze zkoušených kombinací plášťů tak nějak slily. Měl jsem předtím Big Betty ORC(tuhle směs nidky víc) a o krapítek rychleji Ardent asi jede. Každopádně ten Ardent drží líp, než bych čekal, možná bych i řek, že se na něm cítím jistěji, než na Big Betty, v zatáčkách teda určitě, tam drží, jak zařezaný.

            0 0
          • logoman  

            Ta 2.25 podle me jede super.

            0 0
        • Elwing  

          2.4 super tacky jsem vozila na „sjezd“ (v mém podání ještě na reignu, takže taky takové EN). A právě mě ten plášť docela nadchnul, tak přemýšlím, zda by v užší verzi se na něm nedalo i někam dojet.

          0 0
          • Soreno  

            jo 2,4 mám jen vepředu dozadu mám 2,25 a v poho drží dobře jen ten asfalt – ale na tom stejně nejezdím tak mě to netrápí v lese jede dobře.

            0 0
      • Stingray  

        má ho kámoš na předu a chválí si ho, na mě je to už dost úzký

        0 0
      • RUMcajs  

        Vozim ardenta dost casto.

        Super guma, rychle se odvaluje (na svoji kategori), dobrej zaber.

        Kulatej profil v naklonech neztraci rychlost tak jako treba High Roller.

        Na predek mi ale nemuze, protoze nema bocni vedeni co se chytne v bahne.

        0 0
        • Soreno  

          No já ho mám na předku ve 42 a zatim nic lepšího jsem neměl je sice těžkej jako kráva (zesílený boky-DH) ale zase drží na kamenech kořenech. Co máš na předku ty?

          0 0
    • TeryPV  

      Trošku oživím téma přiživím se:)

      Potřeboval bych poradit s výběrem zadního pláště na moje kolo (viz profil). Potřeboval bych nějaký kompromis mezi rychlostí a přilnavostí. Mohl by mi někdo poradit… moje představa je něco jako RoR RaR od schwalbe tak v tloušťce 2,25..

      díky

      0 0
      • TeryPV  

        Hlavně mi jde o to, že jsem někde četl, že RaR je náchylný na defekt.

        0 0
        • Atilla  

          Tak jestli jezdíš EN, tak to vhodný plášť moc nebude, materiál neošidíš. Pokud EN, tak plášť pod 750g nemá smysl. Vozím MK2 protection občas na zadku a fakt nejede špatně, zatím bez defektu, ale třeba na rockgarden se mi s ním nejelo dobře, je spíš vyšší a užší a chybí tam větší objem pokud chceš jezdit v šutrech. Pokud nedrtíš zatáčky do velkého náklonu(tam je slabší, ale né tak jako FA), tak můžu doporučit.

          0 0
          • TeryPV  

            tak spíš jezdím Trail a občas i EN. No objednal jsem RaR Performance tak uvidím, doufám, že to bude fungovat a že to aspoň trochu pojede:-)

            0 0
    • Tidli  

      Ja som uz svoj EN/FR plast nasiel. Schwalbe BB triplenano je hroza, uz len cakam kedy ho na zadnom dojazdim. Presiel som na Specialized Eskar Control a menit tak skoro nebudem. Dostatocne rychly, odolny a drzi snad ako Minion :)

      0 0
      • Jenda  

        ja byl ze speslu taky nadsenej nez jsem ho behem 500 km dvakrat riznul na boku. Ty ma i ve verzi control asi polovicni jak schwalbe NN. Za me HD, drzi, vydrzi a jeste porad jakz takz jede. Ale je fakt ze Purgatory jel mozna o neco lepe.

        0 0
      • Atilla  

        To je tím triplnano. Mám v trailu a drží opravdu suprově i když dávám spíš přednost MM 2.5 trail, ta se naztratí nikde. Ty boky na S pláštích mě vůbec nenadchly takže šli pryč.

        0 0
      • cat  

        Eskar je dobra guma, je podobna jako Minion, nedrzi tolik na mekcim podkladu, zato je podstatne rychlejsi.

        Na Eskary se musi do zatacky hodne tlacit, pak drzi dobre, zvlast na to, jak je guma lehka.

        0 0
    • Atilla  

      Už pořídil někdo tu Onzu Ibex? Nejvíc mě láká 2.4 fr

      0 0
      • pitos  

        Gazman je jezdí ale tuším že ve variantě DH. Má už myslím druhý pár a celkem si je pochvaloval.

        Vlastně už vím už o třech lidech co je vozí a všichni spokojeni.

        0 0
        • Atilla  

          JJ oni už dělají 2.4 v DH a buď 2ply nebo singl. Já bych chtěl tu verzi 2.4 820g kevlar. Mám totiž big betty trail fr a když jí dám na zadek tak odtrhávám boční špunty:(

          Jinak mám teď do parku MM 2.35 vert DH ta je super a pak WW 2.4 DH trail a taky to není špatný jen na trávě je to hrozný MX

          0 0
          • kOmE  

            MM chci zkusit taky ,podle ohlasu je to dobra guma na vse. Ne jen na blato

            0 0
            • Atilla  

              JJ, je univerzálnější než minion, ale má o trochu slabší stěny a v bordelu je to trochu znát, ale to je docela malá daň za tu universalitu.

              0 0
            • Mr.Duck  

              Je spíš podobnější swamp thingu než minionu, bych řek. Možná o něco rychlejší, ale zas se tomu rádi lámou boční špunty, a pak to plave jedna radost )

              0 0
              • Atilla  

                Ty špunty se lámou jen vzadu v předu s tím není problém.

                0 0
          • gazman  

            Boky se trhaj, bolest těchto plášťů, miruš by mohl vyprávět.

            0 0
      • Baba-Ji  

        Kde je mají a za OK cenu? Mám na zadku Ardenta, je to výborný plášť, ale moc nebrzdí při brždění, kór ve sjezdech je to docela dost znát.

        0 0
        • gazman  

          http://stopbike.cz/…/produkt.php?…

          Mám letos už druhý pár té DH verze. Zatím jeden defekt za 60 dní ježdění drží dobře, v blátě mi přijde slabší než MM, ale těžko srovnávat letos toho bláta zatím moc nebylo. Figury se neutrhávají, na šutrech (třeba Semmering) by se dala kompletně zmrskat odhaduju tak za 10 dní. První pár vydržel téměř 40 dní, ale bylo tam hodně jarního(tlačení)a ježdění v měkkém matrošu. Druhý pár má za sebou 20 dní a to jen parky, takže tak 2/3 použitelného masa je v kopru. Cena hrozná, váha bezkonkurenční. Daj se koupit také ve Frýdeckém Jumpsportu budou je mít koncem příšího týdne, půjdu pro další páreček, nebo jen pro zadek.

          0 0
    • Baba-Ji  

      Umřela mně MM na předku(rozřízlá namaděru) a nechce se mně na zimu kupovat „plnotučnou“ gumu.

      Takže nějaký nápad na levnou pneu na předek, ideálně max. 900g, na občasné zimní šmrdlání?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.