zadní kotouč 180mm, zadní náboj shimano, brzdy avid juice-občasný neustupující pískot

8 nepřečtených
  • antt

    Zdravím Vás, zainteresovaní, poraďte prosím, při jízdě do kopce, když je kolo v záběru, mi nesnesitelně píská zadní kotoučovka. Vystředit brzdu se už stalo nemožným, kotouč zvlněný není, zdá se mi, že mám nepatrnou vůli v náboji (zřejmě obyč. shimano, najeto cca300km (giant trance x3 2010))

    Dá se tento problém nějak vyřešit nebo je nutno náboj vyměnit?

    A jestli ano, který byste mi, prosím, doporučili? (dostupný v čr)

    Jezdívám do 80km, často to stavím na zadní a chodníky s bezbariérovým přístupem jsou pro mě neodmitnutelnou výzvou jak si povyskočit :)

    Předem díky za pomocnou radu, kolo mám přes net, tak bych to přes net i rád vyřešil:)

    0 0
    • PHiLiPZ  

      ak to piska aj po vystredeni so zatazenou zadnou stavbou (povolis strmen, sedis na biku, zabrzdis, niekto dotiahne) tak moze byt problem v makkej zadnej stavbe

      mam TranceX, vzadu 160mm kotuc (viac netreba, zadne koleso sa na brzdeni podiela menej ako predne!) a neskrta (ani s Avid G3, ani s Hope Floating Saw)

      0 0
    • Ricci  

      Ked mas nepatrnu volu v naboji,co tak ten naboj trochu doladit?!

      0 0
    • antt  

      Takhle jsme to s kolegou zkoušeli, seděl jsem na tom, namačkal brzdu a držel, on třmen dotáhnul. Zkoušeli jsme to několikrát, ale nezabralo to.. Buď to pískalo hned, nebo nečekaně až po chvíli.. Co je myšlenou tou měkkou stavbou? „Podhustěný“ tlumič? :) Chodí mi to od dna nanejvýš 7mm co jsem na to tak koukal a při nasednutí pod váhou zadele to sedne do jedné čtvrtiny. To by mohlo být ok, ?

      Doladit náboj jsem ještě nezkoušel a nemám na to ani potřebný vercajk, leda hasák a svěrák:)

      Se známých mi není nikdo schopný poradit a do servisu se mi to vozit nechce, to si raději udělám ostudu tady, pokud by to měla být nějaká konina :)Záruka je bohužel díky vzdálenosti od místa koupě pasé..

      Ale co už jsem si tak pozjišťoval, tak ty avid juice mají prý po čase problémy s guferkama-nechcou se vracet prasátka zpátky a výrobce prý doporučuje jednou za rok gufera vyměnit.. ale snad je to jen marketingový plk %)

      Zkusím teda mrknout pod trenky tomu nábojovi

      0 0
      • mr.antik  

        To by musela být vůle v náboji jako prase, o kolik se ti hejbe zadní kolo do strany (v místě ráfku)

        Typuju že se jeden pístek hůř vrací a škrtá. Pokud to máš opravdu vycentrovaný jak píšeš

        0 0
        • antt  

          až teď se na to chystám mrknout, ale zkoušel jsem to kolo chytnout přes plášť za ráfek a vyhnout jej do strany, díval jsem se mezi kotouč a desky a mezera mizela, tak jak jsem s tím kýval ze strany na stranu.. Zkoušeli jsme to štělovat i podle vizitek papírových (ze zoufalosti) a teda nacpal jsem tam jenom jednu z jedné strany, z opačné strany se už další vizitka nevešla.. Ani nevím, jaká má být mezi kotoučem a deskami mezera, ale vypadá stejná, tak jako u předního kotouče. Dám vědět, jak jsem dopadl s tím nábojem. Kotouče jsem vždycky odsuzoval a teď se mi za to možná neprávem mstí, brzdí to jinak perfektně.Jo a už se mi v jednom sešupu podařilo i tu zadní 180mm přibarvit do modra.. ale blblo to už i předtím takto, ale to se dalo ještě seřídit na tom brzdovém třmenu,teď je to ******* s tím vyjet před barák, aniž bych stále nemusel mačkat brzdu, aby to nepískalo.. psycho%)

          0 0
          • HKou  

            Měl jsem podobný problém se zadní stavbou Trance (ne X), je třeba seřídit zatíženou stavbu ne podle desek, ale tak aby byl kotouč přesně uprostřed třmene.

            0 0
            • antt  

              A jak toho docílit? Od oka mě to moc nešlo :) Celý třmen jsem měl sundaný a zdálo se mi, že je opravdu jedna deska včetně pístku trošku více venku a nevrací se, tak jak ta druhá, tak jak píše mr.antik. Rozdíl od mezery u předního bzdiče tam nepatrný je. Náboj se zdá být ok.

              Co teď? %) Zrepasovat včetně odvzdušnění? Nevýjde levněji a výhodněji nějaká brzda třeba od shimana? Ty jsou prý bezproblémové s větší mezerou ve třmenu.

              Zkusím zítra pozjišťovat, díky všem za tipy

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.