• HROOLI

    Zdravím, v poslední době se u nás v okolí začla ztrácet kola z garáží.

    Chci se Vás zeptat, zdalipak máte tipy na případné lepší ubezpečení, speciální alarmy, zámky, mříže, atp.

    Díky moc !

    0 0
    • Breakpain  

      Garáž na auto? Tam ty vrata moc nezabezpečíš… Obecně mi přijde lepší zajistit více vstup do garáže, než kolo. Tzn. mříže atp, ale nebude to levný. A pokud tam máš auto, bude to silně nepraktické. A mít to samozřejmě pojištěné!

      Ideální varianta je mit bezpečnostní vstup, mříže a do toho alarm – tam se většina zlodějů cpát nebude, protože okolní možnosti budou snazší. Základ je taky to, aby o tom, co tam máš, vědělo minimum lidí… U rodičů jsem měl kolo ve sklepě a až když jsem se stěhoval, tak sousedé zjistili, že tam mám kolo ;). Choval jsem se jako „zloděj“, čekal jsem, když mě nikdo neuvidí a šel uklidit / vyzvednout kolo, když nebyla nikde ani noha – ale to Ti vezme taky čas ;)

      0 0
    • Vendys76  

      Jak píše Breakpain ohledně toho, že základ je, aby o kolech v garáži vědělo co nejmíň lidí…to se v reálu nedá zajistit. Kdo jezdí často na kole, tak ten pohyb s kolem okolo garáže prostě je a nelze eliminovat.

      Slabým místem garáže jsou vrata. Ty běžný komerční se nedají zajistit tak, aby se do nich nedalo dostat obyč kleštěma na plech, případně lehkým malým páčidlem – jsou to tenké profily potažené tenkým plechem.

      Nejlepší je osadit garáž alarmem (např. Jablotron, pohybová čidla, siréna, čidlo na vrata a okno). V garáži pak při násilném vniknutí houká siréna (intenzita 140db) a systém lze navíc přes bránu GSM napojit na další sirénu, která je např doma a na mobilní telefon. Tohle řešení zpravidla zloděje vyhouká (už jsem to zažil ve vlastní garáži, zachránilo mi to pěknou hromadu věcí).

      Dále je dobrý uvnitř garáže kola zamknout k něčemu pevnýmu silnějším lankovým zámkem nebo řetězem, aby zloděj nemohl při houkající siréně prostě rychle popadnout nejbližší kolo a ujet.

      Já osobě mám ještě garáž pod kamerama. Tohle je však pouze systém, kterej většinu zlodějů odradí a ten zbytek hodně zpomalí a znepříjemní jim prácičku. Z běžnýho komerčního materiálu se nedá postavit systém, který by jednoduše odolal všemu. ZÁKLADEM je ale dobrá pojistka, protože když náhodou nějakej zloděj úspěšně absolvuje překážkovou dráhu s alarmem a zámkama, tak zbývá už jen pojistka, která odvrátí/zmírní absolutní pohromu.

      0 0
    • Tehu  

      jsem taky o tom uvazoval jak a ted mi kamos rekl ze se da za 10k koupit sada cidlo pohybu s cidlem dveri s GSM a v pripade pohybu ti to zavola na mobil… takze te to vzbudi a muzes jednat. Ty vetsi sady maji i dalkove ovladani rozsviceni svetel apod. To si myslim ze neni spatne ne? Pry to ma na chate (Jablotron).

      • navic nejake kovane oko prdnout chemickou kotvou do zdi a jeste kola a lehci predmety primknout at to zlodeje zdrzi nez dorazis s poradnou palkou bo slznym granatem :-D

      Zrejme do toho pujdu, pac predpokladam ze kdejaky corkar kol a vymetac garazi s timto bezne nepocita… ovsem musis mit garaz v dosahu :-)

      EDit: koukam uz zminil Vendys76

      0 0
      • Esi  

        Fakt tam půjdeš kvůli kolu ? Bude tam nějaká fetka která potřebuje dávku a je mu všechno jedno, jen chytíš šroubovák do žeber. Tak že když už tak jedině pistoli a být psychicky připravenej vystřelit, s tím má většina lidí problém. Jediné zabezpečení kola je pojistka. Siréna když je z venku na garáži tak do ní se předem stříkne montážní pěna 2 minuty počkáš a siréna ani nepípne. Kolo mám pojištěné, na garáži 2 zámky a to je vše, na druhou stranu mám jen CRR od RB tak že za 30 tisíc.

        0 0
        •  

          Chce to mít ještě jednu sirénu uvnitř,nejlépe taky 140db a kola samozřejmě přimknutá k pořádným kotvám,fetka pak vyjetí jako kulový blesk,pak stačí jen pozametat ho.na co cestou upustí.

          0 0
      • Vilém  

        Pokud netrvas na jablotronu, tak koukni na aliexpress, kde se daji podobna zarizeni koupit kolem litru, na tu garaz myslim uplne v poho.

        0 0
        • Vendys76  

          Jasně, že to nemusí bejt Jablotron. Jen pro úplnost za celej systém od nich (ústředna, 2 pohybový čidla, čidlo na okno a vrata) jsem dal 15t včetně montáže…tímto jim nedělam reklamu :o)

          Opravdu hodně práce udělá siréna. V noci a když to pašík nečeká, tak garáž opustí opravdu hodně rychle. Sirénu mám samozřejmě uvnitř a v rohu, kam se přes zaparkovaný auto nejde dostat. Nad garáží (sirénou) jsou byty, naproti cca 30m jsou další baráky a ulice je osvětlená. To si fakt nedovedu představit, že by někdo při houkající siréně v garáži setrvával třeba minutu a zápasil tam se zamčenýma kolama. Za tu dobu bych byl stejně dole v garáži.

          0 0
          • tromboonen  

            Kdyz ta kola budou chtit, pockaj si az tam nebudes, sousedi rozhodne tak akcni nebudou aby to chodili kontrolovat.. ani PCO to nevyresi, ti maj dojezd 15–20 min..

            0 0
        • Petr L2  

          Zařízení za litr jsou opravdové EZS pouze podobá, funkce, spolehlivost a využitelnost systému je zcela jinde, zvlášť u čidel je to tragický rozdíl

          0 0
          • Vilém  

            A myslis, ze na zabezpeceni garaze, kde bude jedno pohybove cidlo a dva kontakty, je to az takova tragedie?

            0 0
          • MaPa  

            Není to tak tragický (osobní zkušenost). Jen je to prostě lehká překážka pro ty, co tam půjdou na jisto. Nějaký malý ryby co jdou na slepo to možná odradí (na ty možná pomůže už jen cedulka, radši zkusí vedlejší garáž). A dobrý je taky rozmyslet si co dál – začne ti zvonit telefon že je někdo/něco (pavouk) v garáži a co s tím budeš dělat?

            0 0
    • tromboonen  

      Alarmy, kamery, zamky, zabezpeceni.. to vsechno je jen TEORETICKY na odrazeni zlodeju, kdyz jdou najisto protoze tam neco chteji, nezastavi je nic, z houkani alarmu si nikdo nic nedela, sousedi se boji a odvrati oci, na kamere budes akorat mit pamatku a sebelepsi zamek ucvaknou.. a pojistovna na veci jako draha kolaq samozrejme plni jen zlomek castky, nehlede na ten neprijemny pocit kdyz prijdes o oblibene kolo..

      Jestli chces mit jistotu a klid, paradoxne nejlip funguje cokl, tedy jestli jsou vrata do garaze az za plotem.. nemusi to byt zabijacke plemeno ani agresivni kousek, staci neco vetsiho (40+kg? proste ne Maltezak) z utulku, plemeno, ktere je urceno na hlidani pripadne ovce, idealne oboji… Nam furt nekdo lezl na pozemek, vykradali xenony a airbagy z aut, kola a naradi z dilny pod zamkem atd.. alarmy akorat houkaly pokazde kdyz tam proletel ptak, prosla kocka… od ty doby co mame cokla je klid, i kdyz je to tunta ktera by nikomu neublizila (Spanelskej Mastin, totalne neagresivni plemeno), tak proste 70 kg pes kdyz zasteka tak to budi respekt… nejakej znalec psu by si s ni asi poradil, ale ono staci, ze kazdej v okoli vi, ze tam ten pes je, zlodeji se vetsinou okolo baraku chvili motaj a uvidej/uslysej jej­..

      0 0
      • Vendys76  

        Záleží na tom kde bydlíš. Já třeba bydlim v bytovce a garáž mám v baráku v přízemí. To bych toho psa musel zavírat do garáže ke kolům!! :o))

        0 0
      • Yura  

        To bydlis v Chanove, ze ti chodi zlodeji po pozemku jako v samoobsluze nebo co?

        0 0
        • tromboonen  

          Ne, obyc vesnice, ale problem je, ze pozemek je obrovsky, ti zlodeji to meli nejak vycihnute, sli na jisto pro ty veci z auta, jindy do budovy na pozemku.. s tim nic nenadelas.. ale Alarm funguje

          0 0
          • Yura  

            Pro takového hafana musí stat zradlo minimalne tak 3000 mesicne, když by měl jist kvalitne a ne jen granule co? :)

            0 0
            • tromboonen  

              Nase je zenska a trochu mensi, granule prave spatny nejsou, obcas ji uvarim pradelni hrnec zbytku od reznika, karkasy, praseci nohy, kuze.. se zeleninou a testovinama nebo rejzi, ale jinak spis ty granule… zas tu vyzivu tak nehrotim jako Ty:)

              0 0
              • Yura  

                No ne, ze ted jsem se dival zrovna na nejakej dokument a ze ti hafani dostavaji uz stejne nemoci jako lidi z nekvalitni stravy.. Pes by mel jist syrove maso a trochu nejake vlakniny a ne granule splacane z nejake kukurice apod. ze.. Prave proto asi nemam psa. Protoze starat se o nej poradne stoji nemale peníze.. Hyenam v zoo taky nedavaji granule, ale maso ze.. To jen zase lidi s pohodlnosti vymysleli nejake granule a chudaci hafani to pak obserou.. :)

                0 0
                • tromboonen  

                  Tahle velka plemena maj nemoce (klouby, pater) hlavne z toho, ze jsou preslechtena a nezridka i mnozena v rodine, paradoxne u nas je jich malo tak je to min obvykly, ale fotri jsou vetsinou ze Spanelska a tam se s tim nemazlej.. jinak spravny granule v sobe maj vsechno co je potreba, vic nez samotny maso, ale nejsou to ty ze supermarketu.. to kdybys potreboval treba zpevnit klouby:)

                  0 0
      • RomanH  

        Malo kdo ma psa vycviceneho tak, ze si od cizich nevezme nic k jidlu. Pak uz ten pes neni neprekonatelna prekazka, bohuzel.

        0 0
        • tromboonen  

          Dyt rikam, ta nase ani nemusi nic dostat… ale proste kdyz kolem chodi lidi steka a to staci, od te doby co je tady tak klid, neztratilo se nic..

          0 0
          • blaf  

            kdyz kolem chodi lidi steka

            perfektne vychovanej pes :/ takovi sousedi jsou nejlepsi

            0 0
            • tromboonen  

              No tak nebydlim v byte nebo v satelitu s pidi pozemkem, kde by to nekomu vadilo a neni to magor pes, co kvici na kazdou debilinu a hodinu v kuse, proste stekne, da o sobe vedet a je pokoj.. co jinyho by mel hlidac delat? Ani nesteknout a pak trhat ze zalohy? Nejsem militant abych si neco takoveho porizoval nebo to takto vychovaval..

              0 0
              • blaf  

                zustat v klidu, sledovat, kdyz mu vlezou tam kam nemaji, tak reagovat, treba stekat

                pokud jdou lidi po ulici a pes na ne steka, tak je podle me pes spatne vycviceny

                a ze nemas pidi pozemek je argument o nicem, pokud nejsi na samote u lesa, tak to ostatni slysi, zil jsem na vesnici dlouho, maly pozemek tam nemel nikdo, i presto to bylo v noci „paradni“

                0 0
                • tromboonen  

                  Hele tohle neni pes, co by stekal jak nejakej ratlik furt a na vsechno, parkrat bafne a vsichni o nem vedi… ostatni psi ve vesnici stekaj mnohem vic a nevim o nikom, komu by to vadilo… s cvicenim psu nemam zkusenosti, ale tohle je ovcackej pes z Pyreneji, myslim, ze maj v genech prave takhle obchazet a obcas bafnout aby vlci vedeli, ze tam jsou, teda podle toho co jsem cet… a udelat z neho nemeckeho ovcaka hlidaci sluzby by podle me stejne neslo..

                  Kazdopadne na ty zlodeje to funguje nesrovnatelne lip nez alarmy..

                  0 0
    • Mutant Marana  

      Tak zrovna sirena 140db, jak nekteri pisete nevim nevim. Lidi uz jsou otupeli. Ruku na srdce, kdyz nekomu houka na parkovisti auto tak to resite? Prdek. Max je clovek nasranej, ze to dela bordel.

      0 0
    • VladexAndroid  

      já zabezpečovat nepotřebuji. již samotný vzhled chátrající polorozpadlé socialistické garáže je pro zloděje dostatečně odpuzující.

      0 0
      • Petr L2  

        O to příjemněji bude překvapen ten zoufalec, který vstoupí :-)

        0 0
      • Yura  

        ´To je jen otázka casu, kdy te někdo uvidi co tam parkujes.. Nejhorsi jsou takove ty stare garaze za mestem bez elektronického zabezpeceni jen pod zamkem. Kde mají borci třeba 6 motorek v jedne garazi heh blazni..

        0 0
        • VladexAndroid  

          u nás na vesnici jsou všichni slušně vychovaní. tam kradou jenom cizí. a nevím proč by se někdo vloupával kvůli starým favoritkám

          0 0
    • jesperx  

      Ahoj, než zakládat nové téma využiju toto vlákno. Kola budu přesouvat do naší nově nabyté garáže (součást našeho bytového domu).V tuto chvíli vrata garáže nově zabezpečena poměrně bytelnou Tokoz závorou – bezp. třída 3–4. Každopádně to chci ještě nějakým způsobem vyšperkovat.Napadly mně nějaké vybrační alarmy tohoto typu:

      https://www.spyelektro.cz/…tra-citlivy/?…

      Máte někdo reálné zkušenosti? Vyplatí se něco podobného?

      Díky za info, případně další tipy.

      0 0
      • Breakpain  

        Pokud to zacne delat randal, jsi schopny na to obratem reagovat? Protoze podle me to nikdo jiny resit nebude. Muj skromny nazor…

        0 0
        • Smazaný účet  

          Stejný nesmysl jako notifikace z auta. Co jako chceš dělat, když ti z autoalarmu přijde notifikace o tom, že ti ho někdo otevřel? buď si toho nevšimneš, nebo budeš tak daleko, že než to vyřešíš, bude stejně pozdě…

          0 0
        • embi  

          Stoji to par stovek, snad lepsi nez nic ne?

          0 0
          • Breakpain  

            Jsi z Prahy ne? Co udelas kdyz nekde neco houka nebo rve „doprdele, at uz ten kram drzi hubu“. Ale pritom se stale venujes tomu, co delas, obvykle ani nezvednes hlavu, bo v Praze rve porad neco ;). A takhle to ma vetsina bezne populace. Dalsi dotaz? :)

            (ano, par jedincu se mrkne, ale neudela nic…)

            Samozrejme to tam prdni, ale nespolehej, ze to pomuze ;)…

            0 0
            • embi  

              Souhlasim s tebou, mel jsem podobny myslenkovy chod. Ale jak rikam, lepsi nez dratem do oka.

              0 0
      • Smazaný účet  

        Udelej si s kolama hezkou fotku, at mas pamatku:)

        0 0
      • Tehu  

        Kup si to na Ali za 100ku :D

        Používám když jsem někde ve stanu, a kolo mám jen tak primcene na autě nebo u, či poblíž a nevidím na kolo ;)

        0 0
    • Martin22212  

      Zdravím,

      určite bych šel do alarmu. Zámek se jednoduše překoná a s alarmem můžete zabezpečiť i proti vniknutí přes okna nebo také dalším věcem jako požár.

      https://damacom.cz/…ti-zlodejum/

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.