• pegas

    Kamarádi:-)

    blíží se čas dlouhých pochmurných podzimních a zimních večerů, a krom pernamentního vysedávání u BF (což se přestává přítulce líbit:-)), hledám zajimavý tip na domací zabavení nejlépe ve dvou(nebraním se ani jinému kulturnímu tipu- tip na dobrou hudbu,film,pc hru…).

    Při nedávném stěhování do vlastníhu bytu, jsem objevil své starodávné bohatsví- Lego, Sazky a dostihy a starou osmickovou autodráhu.

    Bohužel u Sázek jsem potratil pravidla, tak mám prosbu, zda by někdo nebyl tak laskav a nenaskenoval by je a zaslal na mail…

    Ohledně autodráhy mám dotaz, zda se daj někde sehnat nahradní díly ve formě starých autíček, nové díly autodráhy,atd. (foto autodráhy sem hodím)

    Jinak pokud mohu doporučit něco z aktuální tvorby tak film: Pařba v Las Vegas,..

    hudba: Tracy Chapman, Disturbed,..

    divadlo: Poprask na laguně,..

     

    Máte nějakej tip na oddych, zábavu, poklad z dětství?

    Anketa: Nejlepší zábava na zimní večer je:

    Sex
    53x
    95%
    Pc
    1x
    2%
    1x
    2%
    0x
    0%
    0 0
    • pegas  

      *permanetní

      0 0
    • Lister  

      Myslím, že anketa se ti zvrhne :-)

      No a kromě toho je občas fajn taky nějaká deskovka – máme jich doma zatím jen pár, ale průběžně dokupujem, akorát ta pravidla se po čase už trochu melou.

      Pravidla na Dostihy budou určitě někde na netu, nebo si sežeň na Monopoly – to je to samé, jen bez koní.

      PS: Pařba v las vegas – fajn záležitost, ale mohlo to být i lepší, některé věci už byly trapné.

      0 0
      • pegas  

        na netu sem nasel pravidla, ale byly chraneny proti tisku (stazeni)…

        co mas za deskovky?..nejakej zajimavej tip?

        Parba v La byla fajnova zalezitost..prave ze rada veci byla neokoukana, trosku drsnejsi uznavam,ale o to vic zabavna…co ti prislo trapne?

        0 0
        • Lister  

          Máme Carcassonne – klasický modrý a k tomu kupu rozšíření. je to ideální hra pro začátečníky. Ale chce to ty rozšíření, protože jen základní modrá krabice je trochu chudá. Sestře jsem kupoval zelený Carcassonne – Lovci a sběrači a ta hra je už v základní krabici komplexnější a pokud do toho člověk nechce dál investovat tak asi lepší.

          Pak máme Agrikolu, což je už složitejší, pochopení pravidel ze začátku trochu porod, ale pak fajn.

          Dostihy a sázky to je klasika, pak sjem taky dostali Monopoly, ale jak jsem psal, je to úplně to stejné a s koněma větší zábava, takže Monopoly nehrajem.

          Scrable – nemám rád, na to jsem levý.

          Osadníci z Katanu - velmi povedená záležitos, ale minimum jsou tři hráči – bohužel, proto ji nemáme doma, ale hrajeme jen u kamarádů.

          Vikingové – tak k těm jsem se ještě nedostali :-)

          Jinak se hodně díváme na filmy a manželka má ráda různé „dovednostní“ reality souteže, takže mám letos za sebou už „Britains got talent“ a teď 5 řadu amerického „So You Thing You Can Dance“ – taneční soutěž a dokonce mě to i baví. Filmy jsou samozřejmost, za poslední dobu je to slabší, ale rád se na něco podívám. Pokud jde o pařbu tak tam se mi nelíbila celá ta epizoda na policejní stanici, jinak to byla fajn. Už jsem dlouho neviděl něco opravdu k zamyšlení, budu si muset něco sehnat.

          Hudba – poslední dobou ulítávám na Jamiem Cullumovi – taková popově jazzová záležitost – nevím, jak moc kvalitní jazz to je, ale mě se líbí – asi proto, že tomu vůbec nerozumím.

          Mojí osobní vášní jsou japonské animáky, ale ty nesleduju se ženou, ale sám, protože ji to moc nebere.

          0 0
          • pegas  

            ta zminka o jazzu me zajima:-)…posledni dobou se uchyluju prave k jazzu a dalsi nekomercni hudbe…Aretha Fraklin, Amstrong, White, Ben Harper,Benny Goodman, McFerrin, Edith Piaf, Ella Fitzgerald, Miles  Davis a dalsi..Jamien Cullum jsem neslysel..musim zkusit sehnat:-)

            jinak filmu k zamysleni par mam…ale tos asi vsechno uz videl, respektive to mozna pro tebe nebudou filmy k zamysleni…me osobne to donutilo nad tim filmem chvilu dumat (Krvavy diamant, Obchodnik se smrti, Hotel Rwanda, Ztraceno v překladu a další)

            0 0
            • Lister  

              Tak co líbilo??

              Co Bárta, zvlášť poslední album už není moc pro průměrného českého poslucheče.

              0 0
              • pegas  

                libí…fajnova pohoda music…nemas neco s jazzovym zenskym hlasem?

                Barta neni moje krevni skupina, kazdopadne diky za tip..

                kdyz uz sme u te ,,alternativni" hudby…nema nekdo neco od motion trio?

                0 0
            • jIrI___  

              Pokud máš rád filmy k zamyšlení, podívej se na Slumdog Millionaire. Pokud jsi ho teda ještě neviděl. Já sice takový žánr moc nemusím, ale tenhle se mi celkem dost líbil.

              0 0
            • Japhy  

              Ben Harper a jazz? Muzika jak řemen, ale jazz to není ani omylem.

              0 0
          • JJ  

            Taky jsme se poslední dobou zažrali do deskovek:) Ty moderní se nedají s klasikou Dostihy a sázky vůbec srovnat, jde si vybrat jednoduché i složité hry a zpracování her je špička. Taky každa krabice váží snad dvě kila:) Spousta informací je na www.hrajeme.cz

            Z těch co máme my:

            Modré Carcassonne + rozšíření - ideální oddychovka, rychlé a jednoduché. Teď už bych asi volil zelené Lovce a sběrače.

            Agricola.. Naprostá bomba, ne nadarmo údajně nejlépe hodnocená hra všech dob. Poměrně složitá, ale pravidla jsou logická a je skvěle hratelná i ve dvou

            Doba kamenná – Hrál jsem zatím jen ve dvou a moc mě nebere. Je sice krásně graficky zpracovaná, ale mám u ní pocit, že se u ní nemusí skoro myslet. Ve víc lidech to může být fajn

            Chtěl bych ještě zkusit Vikingy a novinku Le Havre. Tak třeba Ježíšek něco nadělí:)

            0 0
          • honzour  

            Carcassonne je pecka, akorát nějak nemůžu pochopit rozšíření „Princezna a drak“. Kdy a jak se do hry dostane drak a víla ? A co pak s nima ? Poradí mi někdo prosím ? Dík

            0 0
    • Lance  

      nechci byt hnidopich, ale byly to DOSTIHY A SAZKY nikolivek naopak :)

      0 0
    • hradman  

      čau, tak návod na dostihy bych mohl dodat. Autíčka na autodráhu taky seženeš, kupoval jsem je nedávno a taky jsem dokupoval ovladač (mě je 27 super zabava  po xxx letech s autodráhou)

      návod pošlu na mail, jen mi napiš mail

      autodráha: tady najdeš vše potřebné a hlavně je to přejmenovaná stará česká autodráha takže je to plně kompatibilní http://www.autodraha-faro.cz/

      0 0
    • Lance  

      Hra- Hráči se v tazích pravidelně střídají.

      • Hráči postupují po hrací desce ve směru hodinových ručiček o tolik polí, kolik jim padlo na kostce, stále dokola.
      • Padne-li hráči číslo 6, má právo na hod navíc, hody se sčítají.
      • Každé pole má určitý význam a hráč musí ihned provést to, co z tohoto pole vyplývá.
      • Na startovním poli před prvním tahem a později v průběhu hry pokaždé, když se tu kámen zastaví nebo přes startovní pole přejde, hráč obdrží od bankéře 4.000.
      • Když se kámen zastaví na poli s koněm a tento kůň je dosud volný, hráč má právo ho koupit od banky za cenu, která je na poli uvedená. Zůstane-li kámen stát na poli s dosud volnou přepravou, stájemi nebo trenéry, může hráč tento druh podniku převzít od banky za vyznačenou cenu. Bankéř po zaplacení příslušné částky vydá vlastnickou kartičku a nový majitel si ji položí na stůl před sebe lícem vzhůru.
      • Hráč, jehož kámen se zastaví na poli koně, který patří některému ze soupeřů, musí zaplatit prohlídku stáje za cenu uvedenou na vlastnické kartě. Je-li tento kůň obsazen do jednoho nebo více dostihů, či hlavního dostihu sezóny, cena se zvyšuje (taxy jsou uvedeny na každé kartičce).
      • Hráč, který se zastavil na poli Stáje nebo Přeprava, které patří některému ze soupeřů, zaplatí majiteli 80tinásobek hodu kostkou. Jestliže majitel vlastní obě karty, cena se zvyšuje na 200násobek.
      • Hráč, který se zastavil na poli Trenér, zaplatí jeho majiteli poplatek podle následujících sa­zeb:
      1. Vlastní-li majitel pouze tuto jednu trenérskou licenci, hráč mu zaplatí 1.000.2) Vlastní-li majitel celkem 2 trenérské licence, hráč mu zaplatí 2.000.3) Vlastní-li majitel celkem 3 trenérské licence, hráč mu zaplatí 3.000.4) Vlastní-li majitel všechny 4 trenérské licence, hráč mu zaplatí 4.000.
      • Když se kámen zastaví na polích Obecní fond a Náhoda, musí hráč odebrat ze stejně pojmenované hromádky horní kartu a vykonat, co je na ní napsáno.
      • Při zastavení na poli Veterinární vyšetření zaplatí hráč uvedený obnos.
      • Když se kámen zastaví na poli Podezření z dopingu, hráč jednou nehází a v tomto vynechaném hodu se neúčastní žádného dostihu, tj. soupeři mu neplatí žádné poplatky za dostihy, vyjma poplatku za prohlídku stáje.
      • Kámen, který se zastaví na poli Distanc nebo se na něj dostal použitím katy Náhoda, nebo hodí-li hráč v průběhu hry dvakrát po sobě 6, se po dobu distance nezúčastňuje dostihů. Nikdo za spoluhráčů mu po dobu distance neplatí žádné poplatky za dostihy, pouze za prohlídku stájí. Distancovaný hráč se účastní házení kostkou ve svém pořadí. Po hození čísla 6 distanc končí a hráč hází ještě jednou. Teprve po druhém hodu postupuje na další pole.
      • Na poli Parkoviště se neplatí žádné poplatky.
      • Vlastní-li hráč všechny koně jedné stáje (tj. jedné barvy) a zastaví-li při opětném postupu po hrací desce na kterémkoli koni této stáje, smí si koupit od banky podle své finanční situace 1 až 4 žluté žetony představující dostihy. Zakoupené žetony položí na pole koně, pro kterého dostih koupil. Zastaví-li protihráč na poli s položenými žetony, platí jejich majiteli částku, která je uvedena na kartičce.
      • Hráč, který získal všechny koně jedné stáje a má postaveného některého z těchto koní již do 4 dostihů, smí ho postavit do hlavního dostihu sezóny zakoupením červeného žetonu a vrácením žlutých. Každý kůň smí být postaven jen do jednoho hlavního dostihu sezóny.
      • Nákupy a obchodní jednání mohou probíhat i mezi jednotlivými hráči, nejen mezi hráčem a bankou. Rozhoduje pouze nabídka a poptávka. Obchodní jednání uzavírá hráč po hodu kostkou a po postoupení o odpovídající počet polí. Do jeho skončení žádný další hráč nehází, i když není účastníkem jednání.
      • Každý vlastník služeb nebo koně je povinen se sám přihlásit o své nároky vůči ostatním hráčům i vůči bance. V případě, že tak neučiní, dalším následujícím hodem jiného hráče jeho nároky zanikají.
      • Riziko, které pro hráče vyplývá ze soupeřových koní postavených do dostihů nebo do hlavního dostihu, lze snížit sázením. Před hodem položí hráč libovolné množství peněz na jednoho či více soupeřových koní, ovšem pouze na ta pole, která jsou obsazena minimálně třemi dostihy nebo hlavním dostihem. Sázky platí jen pro jeden hod. V případě, že po tomto hodu hráč skutečně zastaví na některém z koní na něhož vsadil, vyplatí mu majitel koně desetinásobek vsazené částky. I když hráč sázku vyhraje, musí zaplatit majiteli koně zisk z počtu dostihů. Nevstoupí-li na sázkou označené pole, získává sázku majitel koně. Sázek na koně se smí účastnit pouze ten hráč, který sám vlastní aspoň 1 koně s minimálně třemi dostihy.
      • Nemá-li hráč dostatek financí na plnění finančních závazků, je povinen odprodat část svého majetku na jejich uhrazení. Služby (stáje, přepravu, trenérské licence) může podle své úvahy odprodat buď bance za pořizovací cenu nebo ostatním hráčům za cenu libovolnou. Prodej koní probíhá následovně:
      1. Jestliže vlastní celou stáj s aspoň jedním obsazeným dostihem, prodá jednomu soupeři tuto celou stáj i s dostihy za libovolnou cenu. Nelze prodávat část stáje, pokud je obsazen aspoň 1 dostih.2) Vrátí bance libovolný počet dostihů. Banka vyplatí hráči za vrácené dostihy poloviční pořizovací cenu.3) Není-li žádný kůň ze stáje obsazen do žádného dostihu, může prodat soupeřům koně za libovolnou cenu nebo bance za pořizovací cenu.

      Konec hry

      • Vítězem se stává hráč, který zůstane jako poslední ve hře.
      • Hra pro hráče končí, nemá-li další prostředky na vyrovnání dluhů. Končí-li hru s dluhem i po odprodání veškerého majetku, dorovná jeho dluh banka.
      0 0
    • pajan  

      Sex u PC se zapnutym BF, vedle svýho naleštěnýho bajku, při skvélé muzice a puštěném (potichu) dobrém filmu :D:D

      0 0
    • Lance  

      jinak nektery vecer bych stravil se slivovicuuuuuu, ci vizourem nebo necim podobnym , ale to je vlastne doplnek ke vsemu ostatnimu ted me napada

      0 0
      • Elwing  

        Taky jsem chtěla napsat něco o alkoholu, ale nechtěla jsem zase být za notora ;)

        0 0
        • pegas  

          tak samozrejmosti je u her, filmu,atd. dobra lahvinka vina, respektive vcera burcacek…akorat pruser je ten, ze s takovou se ke koncu tezko napr. u Dostihu pocitaji penize a pamatuji kone:-D

          0 0
          • hradman  

            máš to odeslané

            0 0
            • pegas  

              diky diky diky:-)

              0 0
              • hradman  

                není zač, mám tu naskenované snad všechny deskové hry co existujou, někde jsem to cely stáhnul

                 
                0 0
          • hradman  

            jinka já jsem pro všechny varianty ale chybí mi tam jedna karetní hra (moc lidí neznám ci jí hraje) a to TAROKY. Super hra pro 4 lidi.

            0 0
    • Blade  

      Tak v prvé řadě si myslím, že všechny ty možnosti v anketě, krom té první, byly zbytečný :)

      A pokud budeš dávat dohromady tu autodráhu, tak já mám někde ve sklepě taky jednu, tak bysme mohli udělat jednu maxidráhu:-P A autíčka byly tuším taky pojízdný :)

      0 0
      • Blade  

        IMHO si každej myslí, že v jeho případě určitě možnost č.1, ale kromě Dooma se nikdo neodvážil kliknout :D

        0 0
        • martin_bakov  

          Kup si poradnej zimni dres, plaste s hrebama a trenuj prejezdy v extremnich podminkach ;)

          0 0
      • t29  

        složte čtyřdráhu, víc lidí, víc srandy ;)

        0 0
    • mastihuba  

      kdo se přes léto nefláká tak má v zimě o zábavu postaráno. Už se začínám těšit na ty seance u zatopenýho krbu a hodnocenía porovnávání toho co kamarádi přinesou.

        

      http://www.bike-forum.cz/…/img1297.jpg

      0 0
      • pegas  

        ty woe…tohle nesmi videt pritulka…jinak nevim jak bych tohle udelal v panelaku:-)

        0 0
        • Blade  

          Já myslím, že by to težký nebylo, jen by ti je z druhý strany asi kradli sousedi :D

          0 0
        • hradman  

          tak to je maximální úlet 4 dráha :-D a ten komp u toho :-D. já mám dvě autodráhy . dopravní a pak normální, a v té dopravní je auto co jezdí obráceně :-) tak prdel kdyz se protijedouci setkaj v zuženým

           
          0 0
    • pegas  

      tak tady je foto autodrahy…ma to nekdo doma, respektive je ochoten na díly prodat?

      0 0
      • Lance  

        nadhera, ty vole ja mam taky tuhletu, ale my byli asi chudsi, ja nemel osmicku jen okruh

        0 0
        • M_ishak  

          Ach jo, ty se máš. My byli ještě chudší (lakomější?), protože jsem autodráhu nedostal žádnou :O/

          Ale jednou si (pod záminkou jakože prckovi, abych nebyl za hňupa) koupím aspoň 20 metrů autodráhy, abych si to vynahradil.

          0 0
      • Lister  

        Přesně tuhle mám, ta osmička je super, ale má nevýhodu, že se lámaly rožky, kam se dávaly zarážky, které to držely pohromadě – bylo to dost napnuté aby z toho byla klopenka.

        0 0
        • pegas  

          tak tak…pulka dilu se neda spojit pac je to ulomeny ve spoji…proto shanim nahradni dily

          0 0
          • Blade  

            Mám pocit, že nám děda dělal spojky z mosaznýho plechu, dávali jsme je zespodu dílů.

            0 0
            • pegas  

              plastovy spojky sou v poho…ulomily se ty casti na jednotlivych dílech te autodrahy (jakoby ty zobacky)

              0 0
              • Blade  

                Jako ty zobáčky, do kterých se ty plastový spojky zacvakávají?

                0 0
              • baboon  

                lze spojit pomoci vhodně tvarovaneho pevnějšího drátu zezhora použitím zdířek na mantinel.:) Mám také olámáno,ale tohle je v pohodě!:)

                0 0
      • Wojtek  

        nemám to samé, ale novější(ale už staré), a prodal bych ti to, mám tam celkem dost asfaltu, hodně zatáček, a dobré klopenky

        0 0
        • pegas  

          asi by bylo nutne koupit tu samou…nevim jak by novejsi sedla se starou…

          0 0
      • Blade  

        Přesně tohle mám;)

        0 0
      • hradman  

        to je ona :-) tu mám :-)

        0 0
    • pegas  

      tohle nekdo pamatuje?

      0 0
      • M_ishak  

        Jasně, ale bylo to na *****. Kulička létala pořád ven, při odkopu často vylítli fotbalisti z té pružinky a většinou sám proti sobě mě to moc nebavilo.

        0 0
        • Blade  

          Sám proti sobě..hmhmm.. možná jsi měl zkusit ten sex :DD

          0 0
          • M_ishak  

            Připoměls mi anekdotu, jak Pepíček celýden lezl tatínkovi na nervy. Pravidelně pořádaný odpolední pánský sedánek byl furt vyrušován od pokeru dotazy a prosbami. Tatík zkoušel všechno možné, posadit Pepíčka k televizi, úkolům,…, ale Pepíček byl co chvíli zpět. Dva hráči už tatovi řekli, že je to nebaví a jestli s tím něco neudělá, že půjdou domů. V tu chvíli se zvedl zbylý hráč – Pepíčkův strýček. Vzal ho za ruku, odvedl jej a vrátil se bez něj. Po zbytek odpoledne se kámoši věnovali kartám už naprosto nerušeně. Když odcházeli, tatínek se ptá strejdy: „Hele, brácho, cos mu řek? Cos s ním proved, že celé odpoledne ani nepípnul?“ – „Co by… naučil jsem ho onanovat!“

            0 0
        • M_ishak  

          Já měl nejraději Tatrulu 138 + písek nebo závody na kole po venku

          0 0
      • Smazaný účet  

        mam tu samou…teda ted je asi na pude na chate…

        a co vlacky?

        0 0
        • pegas  

          vlacky byly taky…ale vubecnemuzu najit co to bylo za typ…jen  vim ze o byl malej oval, masinka byla na natahovani…vic si nepamatuju..

          0 0
          • hradman  

            já mám vlášky na stejné trafo jako je autodráha, vláčků mam asi 20 (mašiny a vagony) děda je sehnal od někoho kdo je rušil, měl jsem doma i Panel 1,5×2 m a na výšku od 40cm do 80 asi tak. Ale nebyl kam dát tak ho někomu prodali. nedávno jsem nostalgicky koukal do krabice s vláčky a fakt asi v zimě pujdou vyndat a provětrají se :-). Jaou to vláčky zn. piko

            0 0
      • hradman  

        tak to si piš že znám

        0 0
      • Kubiczech  

        Fotbal je pro děti. Basket na tomhle principu byla teprve řež. Pamatuju si ty babičkou háčkované síťky na obroučkách.. (:

        0 0
          • Kubiczech  

            Přesně tohle.

            0 0
          • Lister  

            Teda už nevím, jak tohle mohlo fungovat, ale zábava to byla opravdová – fotbálek se může jít zahrabat.

            Nejlepší je samozřejmě táhlový hokej. Už několik let pořád dokola opakuju, že bych chtěl dostat ten pořádný od Stigy, ale zatím se nikdo nechytil – snad letos :-)

            0 0
            • pegas  

              no kdyz sem videl u kamose, co ma maly caparty, hokej za 5000 + si kupujes jednotlive týmy z nhl ci ceske ligy, tusim ze po 400 Kc tak sem prave zavzpominal na ten tahlovej hokej z dob mladi…mam dojem ze to asi nebude nejlevnejsi zalezitost…

              0 0
              • Lister  

                Pokud se nepletu tak celý Stiga hokej včetně dvou základních týmů vyjde na 2500–3000kč. Je několik variant – NHL, česká liga, mezinárodní hokej, ale všechny by měly stát stejně. Je pravda, že tými navíc si můžeš dokupovat.

                Ten náš český malý mám ještě někde doma. Problém u něj byly trny, na které se nasazovali hráči – často se lámaly a náhradní díly se blbě scháněly, takže jsem si náhradní vyráběl z plastových mřížek po letadýlkách a autech Montisystém – chvíle času, pilník, šmirgl a jelo se dál :-)

                0 0
      • daymaker  

        To mám i hokej… :-)

        0 0
    • pegas  

      Wojtku, kurna rekni me jak muzes hlasovat pro sex, kdyz ani nevis co to je:-D

      0 0
      • Blade  

        A tys zažil, že by tady Wojtek mluvil o něčem, co zná? Vždycky jenom o věcech z doslechu a ještě hodně zkresleně ;-)

        0 0
      • M_ishak  

        Myslíš, že v 16 letech nic neví? Sorry, ale já v 7 věděl víc jak kolega Plzák

        0 0
    • McBlacky  

      to je anketa, nemůžu jinak :)

      0 0
      • pegas  

        koukam, ze to tady vypada na celkem nadrzeny forum:-D

        0 0
        • McBlacky  

          z tech možností no uznej :)

          0 0
        • Krys  

          Všetky tie možnosti sú v pohode. Pegas sa ale nepýtal, čo robíme v zime každý večer niekoľko hodín. Pýtal sa na najlepšiu zábavu. V tom prípade, kto nezaškrtne sex, je pokrytec. :)

          0 0
          • pegas  

            ok ok…mas pravdu:-)…nejlepsi zabava je sex..uznavam:-)…jen by me zajimalo, co na to nase drahe polovicky?*!:-)

            0 0
            • hradman  

              počkej počkej…píšeš že nejlepší zábava je sex a co na to naše polovičky?  na co? na to jak jsi dobrý??? tak to se asi načekáš až ti to sem nějaká napíše :-) :-D

              0 0
              • pegas  

                ale prd:-)…Kdyby pulka bf jedincu venovala  tolik casu sexu jak foru, coz by nam prave potvrdily nase drahe polovicky, tak budou vysledky ankety trosku jine:-D

                0 0
    • Lance  

      proc se mi cast tohohle threadu zobrazuje normalne a ta druha do ****** tak blbe??? kde je zakopany thread????

      0 0
    • voliminal  

      Já mám na nějaký čas v deskových hrách jasno – Activity

      0 0
    • Kubiczech  

      Nejlepší hra je stejně Macháček… (:

      0 0
      • pegas  

        to je co?:-)

        0 0
        • Kubiczech  

          Našel jsem video, to ti hru trošku nastíní. Podrobnosti nepotřebuješ vědět, protože tě určitě někdo rád zaučí. Přišel bys o všechnu legraci, na první hru se nezapomíná. Pokud ti chybí odhad a čuch na lidi, tak je zážitkem každá hra. (:

          Pro více informací Google – „macháček hra“, ale přece bys nepodváděl. (:

          0 0
      • Biker jak Pes  

        Souhlas :-D

        0 0
        • hradman  

          no my to jednou hráli na jedné chatě pomocí kostek vyrobených z křídy. Ty tečky se trochu rozpíjeli a to každej pak luštil co to je

           
          0 0
      • McBlacky  

        v jednoduchosti je síla.

        ale zpít se dá i u Osadníků :)

        0 0
      • Blade  

        Toto je kvalitní příspěvek :)

        0 0
        • pegas  

          Radši nadhoď něco s čím sis hráls, když byls malej…krom pindíka:-D

          0 0
          • Blade  

            lunochodem ;-) Můj měl rádiový ovládání, žral baterky po hrstích, ale zábava to byla na celý dny :)

            0 0
          • hradman  

            já byl ještě zažraný do monti-systémů, modely autíček které se dali sestavit z vylisovaných dílů, mám jicha asi 50 doma v poličce a přítelka říká že to prej překáží…haha

             

            odkaz: http://www.obchod-tis.cz/…i-system-561

            odkaz2: http://www.modelyms.wz.cz/main.htm

             
            0 0
            • Lister  

              opovaž se to vyhodit :-)

              Se ale dívím že upgradovali, vrcholem mojí sbírky byly osobáky typu Favorit, terenní Land Rover, Tatra dakar 4×4 a tahače Liaz.

              0 0
              • hradman  

                jen přes mou mrtvolu :-)

                no jo pokrok jde kupředu, ale ty vrtulníky co začali dělat se mi moc nelíbí ale i přes to jeden mám. spíš mě štve že nějaký nový typ tahače stojí 500–800kč. ale co sbírka je sbírka :-)

                0 0
            • Kubiczech  

              Tohle je Monty-systém? To už není ono. Kde je Liazka od Benziny, Uminog cestářů, rallye Renault 5 a policejní Traffic?

              0 0
              • hradman  

                no jasně ty starší modely jsou nejlepší, taky jsou na nejvíc viditelném místě v poličce

                 
                0 0
            • pegas  

              kurňa:-)…s tím montování plastových dílů me něco připomínáš, ale nevím co:-)…něco se vylamovalo z takových plastových rámů a daval to člověk do kupy:-)

              0 0
              • pegas  

                jak píše kolega navrchu…byla to Liazka ala Dakar…musím pohledat obrázek:-)

                0 0
                • drtyc  

                  tatrivka dakar. cervena kastle a skrin, cernej podvozek. a potom taky nejaky safari terenak apod.

                  0 0
                  • pegas  

                    jo jo…nemas nekde foto?…celkem bych rad osvezil pamet:-)

                    0 0
    • hradman  

      A měl někdo toto: http://deti.blog.cz/…vebnice-seva

      To bylo autíček, letadal a jiných ptákovin :-)

      0 0
      • Kubiczech  

        Seva? Nebo Cheva? Vždycky se mi to pletlo, ale to první je snad správně. Jedna z mých nejoblíbenějších stavebnic.

        0 0
        • hradman  

          SEVA – to bylo lepší ve své době než lego a levnější. Když jsem se svou přítelkyní byl asi měsíc tak jsme si večer vyprávěli s čím jsme si hrály a ona vytáhla krabici se SEVOU ale tu největší. mě se zaleskly oči a už jsem stavěl letadlo :-)

          0 0
      • Biker jak Pes  

        SEVU jsem miloval, hodiny nad tím strávené. :)

        0 0
    • pegas  

      hele pamatuje nekdo na papirový skladacky aut z ABC?…jejda to byl casopis:-(…chjo, nekde bych možná ještě našel nějaký starý číslo:-)

      0 0
      • Lister  

        nekde bych možná ještě našel nějaký starý číslo:-)

        Budu za magora, ale mám všechny čísla od roku 1985 :-) a občas si ještě něco složím.

        0 0
        • Lister  

          tak trocha nostalgie… jednou z toho možná bude město :-)

          0 0
          • hradman  

            nejsi magor, mám je v garáži ve stohu také teda z pozdějších let, v tom 85 jsem tahal kačera na provaze (4roky)

            Také jsem slepoval ale v těch novějších začali šetřit na papíru a dávali tam slabší. Výtopnu mám z ABC k vláčkům. Jo a bavily mne panoramata. Ale nejvíc miniboxy

            vložená fotka je z netu ale spousty z toho jich mám naskladané na poličce s již víše jmenovanými montisystemy

            0 0
            • hradman  

              no jak tak o tom přemýšlím … našel jsem tuto stránku : http://www.minibox.cz/index.html a asi si něco objednám :-)

              0 0
            • l-e-t-o  

              papírové modely z ABC jsem zkoušel, ale nikdy mi nešly, tak jsem přešel na plastikové letadýlka a těch jsem se držel snad až do 16 let. Měl jsem doma pěknou sbírku, akorát jsem si se ségrou měnil pokoj a musel jsem si zahrát na válku a dost z nich rozmlátit a vyhodit :-D

              Nechal jsem si jenom jeden model. A to lunární modul Apollo 11 :)

              0 0
          • pegas  

            neda se to nekde stahnout na netu ta skladacka v rozlozenym stavu?…

            0 0
            • Lister  

              tak to nevím, mám to doba vytrhané z těch časáků a vím, že se to potom dalo koupit jako komplet celé město, ale jestli to je někde na netu, tak to netuším.

              0 0
            • michalxo  

              Ale da, cela knizka je MPR 1,2,3 + Nejaky zamok ;)

              http://www.kosmas.cz/…a-rezervace/

              Pekne hruba (tlusta) knizka :)

              Ale mam radsej formuly :)

              0 0
      • jIrI___  

        Nějaké ty jednodušší jsem si skládal. Vždycky jsem ale obdivoval lidi, kteří dokázali slepit i takové ty ultra náročné věci s malinkými dílky (propracované buginy, tatovky,…). Na to jsem nikdy neměl nervy :)

        0 0
    • pegas  

      tak co vybavuje se Vam neco kdyz vidite obrazky?:-)

      0 0
      • jIrI___  

        Ta poslední Tatrovka byla moje oblíbená hračka. Takový plechový neuvěřitelně odolný model. Akorát byla v jiném setupu – červená s klasickou kabinou. Co ta přežila sjezdů ze schodů, to dneska snad už žádná hračka nevydrží.

        0 0
      • Smazaný účet  

        toho traktorka z prostredni fotky jsem koupil synovci na vanoce…i s cely setem, pluh, vlecka, obracecka na seno…spousta veci…

        mel jsem ho coby klucina a uplne nej hracka:)

        0 0
    • pegas  

      0 0
    • hradman  

      ještě bych teda navrhnul jet s přítelkyní v zimě na naší chatu v krkonoších kde nic okolo jiného než lesy není , zatopit v krbu a tak týden si užívat samoty, bez civilizace, počítače, internetu a lidí :-) ale to se mi nikdy nesplní :-)

      0 0
      • jIrI___  

        Takhle jsem byl týden na dovolené na Šumavě a nikdy víc to už nechci zažít. Příště místo chaty v úplne prdeli, kam vedla jen asfaltka na které jsem podřel podvozek auta jak nikdy v životě, budu hledat ubytování raději v hotelu někde ve městě :)

        0 0
        • jIrI___  

          Oprava: asfaltka tam právě nevedla, jen rozbitá polňačka :)

          0 0
          • hradman  

            no u nás bys auto nedřel, v zimě to moc průjezdný není, jo mít tak skútr tak proč ne

             
            0 0
      • McBlacky  

        Je to osvěžující, ideální tak na 3–4 dny.

        0 0
      • Elwing  

        noo, týden, aby to pak nedopadlo jako v Shinning… ;)

        0 0
    • nitraq  

      Kurňa to je nostalgie všechny ty hračky z dětství:)

      A z deskovek Carcassone s asi pěti rozšířeníma, což v plným počtu je už skoro na dvě hodiny. Osadníci zatím v základu, ale pod stromečkem budou Zámořské objevy, tak jsem na ně zvědavej. Pak Risk, což je pro mě úžasná hra, ale neskutečně časově náročná, pod tři hodiny to nejde, čtyři jsou standard. Taky proto to se mnou skoro nikdo nechce hrát:) A poslední přírůstek je Kuba, docela těžký a komplikovaný pravidla na pochopení – první hra trvá cca 3 hodiny, ale jak to člověk jednou odehraje, tak to už má klasický cca 2 hodiny. Líbí se mi, jak to je komplexní a dá se vyhrát vícero způsobama, člověk není omezenej jen na jedno hledisko. A v který jiný hře se vyskytuje rum a doutníky?:)

      0 0
      • McBlacky  

        u nás aktuálně frčí Zeměplocha

        hodně povedený a přitom snadný pravidla

        0 0
        • nitraq  

          Na fantasy u nás doma nikdo není a já už vůbec ne, to by asi úspěch nemělo:)

          0 0
        • Smazaný účet  

          pravidla? Rincewind se vymyká jakýmkoliv pravidlům :-)

          0 0
          • McBlacky  

            mágové mají speciální náhodné efekty, které se aktivují když je chceš zahrát. Jako třeba záplavy, požár, zemětřesení, démoni, trolové, drak… Suveréně největší efekt ve hře. Vzhledem k tomu, že když mága hraješ ještě netušíš co to bude za efekt je to velmi pikantní :)

            0 0
        • Smazaný účet  

          diky, objednano:)

          0 0
          • Rorejs74  

            Taky jsem objednal … vubec jsem netusil ze neco takovyho existuje … diky za inspiraci ;-)

            0 0
            • McBlacky  

              oni by měli ještě udělat Stráže Stráže a Čarodějky. Každá hra teda jiný princip a cíle, ale idea je mít trilogii ze zeměplochy.

              Tahle první hra je dobrá v tom, že pro 3–4 hráče to je super (podle mě pro 3 nejlepší, protože ve 4řech to hodně záleží kdo se proti komu ´spikne´) ale dá se zahrát i ve dvou.

              0 0
              • Rorejs74  

                Ty carodejky uz jsem nekde zahlidnul ze prodavaji jak jsem hledal tohle … tak aspon budu vedet co pristi rok ;-)

                0 0
    • Hynas  

      Jestli máte někdo lego star wars (i starší kousky) a chcete se toho zbavit, pak vyfoťte a napište sem.

      :o)

      0 0
    • Smazaný účet  

      taky možnost :-/

      0 0
    • HonzaRez  

      Tak možná je to odvážná a nemístná myšlenka, ale viděl jsi někdy knihu? A zkusil jsi někomu předčítat?

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.