Za kolik se dá prodat silnička, která nová stála 250 000?

32 nepřečtených
  • o.ndra3

    Pár let jsem tu nebyl, ale kolegyně v práci se mě teď zeptala, jestli bych jejímu otci neporadil, za kolik by se dalo prodat kolo, které si před třemi lety koupil. Jel na něm asi čtyřikrát a pak z časových a zdravotních důvodů zůstalo zcela nevyužité. Jde podle všeho o toto kolo, velikost 54: https://jizdni-kola.heureka.cz/…specifikace/#text. Původně to stálo ranec, ale sehnat někoho, kdo za to dá alespoň 100 000 asi nebude snadné. Možná by to bylo výhodnější rozprodat po dílech? Co myslíte? Ke kolu jsou prý všechny doklady, a podle fotek je opravdu jako nové.

    0 0
    • tomxxx  

      hod nafocené na bazar, najde si to kupce, spešl se prodává dobře.

      0 0
    • novas752  

      Hele proč ne, celokarbon, hydraulický kotouče, pevný osy, elektrika 2×11, pohodlný rám… To je v podstatě pořád moderní kolo s nejnovějšíma trendama. To může dobře vyfocený a popsaný hodit na bazar třeba za 175k a jednou za 14 dní 2500 slevit.

      0 0
    • bezdratova.sprcha  

      No jestli Heureka ve spolupráci s Google nelže, tak se to kolo jednu dobu vyprodávalo za 175K. Takže na té ceně bych asi začal. Fakt ale nečekat, že se to trhne hned.

      Prodej na díly by podle mě u tak drahého kola byl celkem risk. U „běžně drahých“ kol to máš jasné. Tam ty komponenty někdo potřebuje pořád a když dáš nějaké líbivé ceny, tak se po tom zapráší. Ale osobně si myslím, že je větší šance najít jednoho zájemce o takové kolo, než mnoho zájemců o tak drahé komponenty.

      Hlavně dobře nafoť i detaily. Pokud by mě na tak drahém inzerátu něco odradilo, tak špatné fotky a popis.

      0 0
      • o.ndra3  

        Díky všem za rady, doporučím tedy kolegyni, ať to doveze do Prahy a pořádně to nafotíme.

        0 0
    • Johnnyxjr  

      Jinak se dá prodat třeba u původního prodejce nechá ho ve kšeftu jako zánovní je to o dohodě také jsem takto nějaké kola prodával odpadne ti domluva prohlídek a testování čistá hlava

      0 0
    • blackboy007  

      Za 150 000 kč pod tuto cenu bych nešel

      0 0
    • Smazaný účet  

      Víc jak za 100–120 to neprodáš. Cena 250 je abstraktní, měl jsem treka co stal 330000. Šel za 80 a byl tři roky starý. Za 170 si koupím to samé co nabizis ale úplně nové. Slevu vydyndaš vždycky. Nechci ti ale kazit iluze:)

      0 0
    •  

      Tak to je parádní stroj! Asi bych začal na 120 tisících…Dů­ležité je tomu hlavně udělat propagaci – rozhodit sítě…

      a pokud by šlo tohle kolo vystavit u prodejce na prodejně – to by bylo asi nejlepší (samozřejmě by to nebylo asi gratis)

      0 0
    • blackboy007  

      No podle toho co píše byl na kole celkem 4× a to je asi max 500 km to na kole nepoznáš že na něm bylo těch 500 km najeto stačí ho umýt a dát ho na prodej a třeba dát slevu při rychlém odkupu 10–15% z těch mých 150 000 kč

      0 0
    • tromboonen  

      Je tam pár faktorů:

      1. Ta cena byla i tenkrát trochu moc, většinou se dávaj slevy, 250k je plná palba nebo víc, ne moc chytrej nákup
      2. Je to předchozí model (mě osobně se teda líbí víc než současnej), takže někde budou podobný modely nový s dost podstatnou slevou, třeba ten rám stál novej 75k (kotoučovej možná i víc), přitom o generaci starší rám, téměř identický až na barvičky se dal koupit za 24–27k, novej v obchodě u nás
      3. Má to tu starší di2 a ty neergonomický dualy (což by při zmiňovanym rozprodání po dílech asi dost vadilo a když už bych šel do top, chtěl bych asi tu novější generaci, která jak funkčně, tak vzhledově je o dost vejš)

      Suma suma tak za 100–150 podle toho jaký bude mít štěstí, i když je to prakticky funglovka a dá se to dokázat, holt čím dražší věc, tím víc ztrácí na hodnotě.

      0 0
      • Datel Stepní  

        No nevím, zda se běžně prodava novy ram, ale strasi ročník se slevou ze 75 000Kč za 24–27 000Kč.

        Spíš bych tipoval, že když novy rocnik stojí 85 000, tak vyprodej starsiho ramu bude minimalne za 45 000. Ale nevim, možná Specialized klesa na cene tak moc, jine znacky se s takovou slevou sehnat nedaji…

        0 0
        • Acanthophis  

          Nevím, jak konkrétně u silničních modelů, ale třeba s-worksové endurko nabídnou prodejny většinou rovnou se slevou cca 20–30% – tzn., že ve výsledku jsi z nějakých 250 na cca 170–185 (dle prodejny/PC)… takže bych se nedivil, kdyby rámy klidně na těch 30–40 v pohodě po sezóně spadli…

          0 0
          • Datel Stepní  

            24–27 000Kč stoji celkem základní karbonove ramy. Za 25 novy ram s puvodni cenovkou 85 nesezenes, nejspíš ani od Specialized.

            0 0
            • tromboonen  

              Píšu z vlastní zkušenosti, sháněl jsem Roubaix Swrks rám, tenkrát aktuální model (SL4, stejnej jako tento, akorát ráfkovej) stál ofiko cca 75k, SL3 novej jsem našel u několika CZ eshopů za 24–27k (byla to pravda velikost 54, o něco málo méně populární než 56, ale stejně)…

              Plná ofiko cena na nové sériovky u Spešlu je šílenost, většina se imho prodá po nějaké slevě (což nebyl tenhle případ, nebo pán uvádí katalogovou cenu,. ale koupil za míň), jak moc to klesá u neprodaných těžko říct, stačí zagooglit, jestli maj někde v Evropě tenhle konkrétní model naprodej nový…

              0 0
              • Datel Stepní  

                Já věřím, že jsi měl štěstí, ale neda se to zobecňovat.

                Ram co stoji 85 se za 24–27 běžně rozhodně nevyprodava.

                0 0
                • mr.ricardo  

                  Ale vzdyt on nezobecnuje, vybehovy Spesly se tak daji sehnat celkem pravidelne. Ta jejich plna cena je ulet, za tu cenu je nova C60.

                  0 0
                • tromboonen  

                  Když jsme se tu dohadovali s MiKuem (slušnej karbon rám pod 60k podle něj neexistuje), tak myslím pár lidí potvrdilo, že do těch 30k se dají sehnat i top karbon rámy Treku (staršího modelu), byly tady nějaké BMC, prostě to jde, tady jsem to uved jen pro ilustraci jak rychle padaj u nejdražších Spešlů ceny, je to něco jinýho než celý kolo, ale nějakou souvislost to má.

                  0 0
    • Mikikuba  

      Začla bych na 150000 ale moc nedoufej že se to povede. Jak někdo níže píše to byla hodně špatná koupě!

      0 0
      • kubad  

        otázka je kolik reálně platil za to nové kolo

        0 0
        • Mikikuba  

          To je taky pravda samozřejmě, ale pokud těch 250000 tak je šílenej:)

          0 0
          • kubad  

            pokud někdo dá za kolo 250 tj katalogovou cenu, tak peníze neřeší:D

            0 0
            • Mikikuba  

              Taky pravda ale teď je vyloženě řeší:) jinak by tady neřešil a nabíd za něco směšnýho třeba známýmu.

              0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.