Z Václaváku do Berouna na silničce

19 nepřečtených
  • Sipal

    Zdar, poraďte prosím cestu z Václaváku někam na západ Prahy, odkud se dá pak jet dál na Beroun a Zdice. Jezdil bych to rád na silnici, přinejhorším na krosíku. Radši svižně, bez velkého kličkování Prahou, ale zas spíš po ulicích s menším provozem. Přímá cesta Vodičkova-Žitná-Jiráskův most-Plzeňská-Rudná-Beroun se mi moc nezdá, to se obávám bude jen otázka času, než mě někdo sejme, ale nevím, jestli se dá vymyslet něco výrazně lepšího. Ještě možná kolem Malvazinek a pak přes Jinonice a Řeporyje a vykličkovat to přes vesnice. Každopádně díky za tipy, hlavně tedy jak se vymotat z centra. Pak už to nějak doplánuju.

    0 0
    • Smazaný účet  

      klasika z Palačáku cyklostezkou na Zbraslav, přes Lipence do Černošic a dál je to jednoduchý…

      A teď se dá i z Palačáku k Andělu a tam najet na stezku přes Chuchli a Radotín

      0 0
    • skaf  

      Z palačáku po nábřeží do podolí, přejet barandovský most, prokopákem na butovice, případně až na ohradu do řeporyj pak do třebonic a si skoro v rudný a pak si můžeš vybrat do berouna cesty dle libosti… celý je to asfalt.

      0 0
    • Darkson  

      já jezdim do Prahy do Holešovic z Berouna kolem letiště, Šárkou a přes Stromovku, abych se vyhnul průjezdu Prahou, e to ti asi moc nepomůže. kdysi jsem zkoušel i Plzeňskou a šlo to dobře, téměř všude pravej pruh jen pro autobusy, takže jsi hned na Andělu.

      0 0
      • Smazaný účet  

        jj, Plzeňská je v pohodě, jezdím tamtudy když spěchám (dá se Nám.Míru-Beroun pod hodinu)

        0 0
        • Sipal  

          Plzeňská má cyklopruh i směrem z centra? Já si to nějak nevybavuju, měl jsem za to, že nahoru jsou právě oba pruhy normálně pro auta. Ale budu věřit, že se to dá, když to všichni doporučujete.

          Jinak dík všem za tipy, z toho se už dá vybírat. Zatím to vypadá že nejlepší bude se Berounu úplně vyhnout a vzít to podél vody do Řevnic a pak přes kopce přes Liteň a Koněprusy na Zdice. Není to nejrychlejší, ale čistě kilometrově se to zas tak neliší od přímé cesty přes Rudnou a Beroun a určitě to bude daleko menší opruz.

          0 0
          • Smazaný účet  

            cyklopruh nemá, ale je to v klidu…nikdy jsem tam neměl problém

            jediná trochu nepříjemná je křižovatka u Bílýho beránka a možná ještě ta kousek níž, jak silnici křižuje tramvaj, odbočující doprava…jenže to už je 90% aut na dálnici, takže vlastně v pohodě :-)

            0 0
    • karliner  

      Záleží na tom, jestli:

      • spěcháš, pak viz serža a ostatní, valit po Plzeňské, od Rudné jeprovoz minimální i ve všední dny, varianta dojet na Zličín místo poPlzeňské po Radlické a přes Butovice mi nepřijde lepší a jepomalejší
      • jestli spěcháš a bojíš se aut, na Zličín jeďz Václaváku metrem
      • jestli chceš jet po rovině a bez aut – pak jeď podél Berounky, nasilničce v pohodě, asi 300 metrů šotoliny za Srbskem, ale bez problémůsjízdné, zabere to tak o půl hodiny více času než Plzeňská
      • jestli chceš jet bez aut a hezkou krajinou, jel bych ze Zličína na Břve,Červený Újezd, Podkozí a Železnou. Opět se nabízí varianta sednout si nametro a na zličín jet metrem..
      0 0
      • BOBEK  

        Zkusím se tady lehce a nenásilně přiživit. Od příštího týdne budu minimálně do konce roku pracovat na Stodůlkách, v Jeremiášově ulici. Chtěl bych si operativně 2× týdně střihnout cca 2,5–3hod silniční švih po práci. Kritéria jsou bezpečnost(provoz) a kvalita silnice – o panoramata, profil, občerstvovny či jiné cíle nejde. Prosím pěkně místa znalé (pro mě jako absolutně neznalého dané lokality) o rady a tipy :-) Děkuji předem !

        0 0
        • Smazaný účet  

          „Go West, young man, go West. There is health in the country, and room away from our crowds of idlers and imbeciles.“

          0 0
        • jurajda  

          Ahoj. Zkus „Křivoklátské stezky“ začínají v Hostivicích, jsou značené. Silnice 2 a 3 třídy. Prima ježdení.

          0 0
    • ToBla  

      Za mě z Václaváku na Zličín metrem. Já raději ušetřím čas a pak mohu jet déle mimo Prahu. Ze Zličína pak nejrychlejší varianta po staré plzeňské přes Rudnou, Loděnici, Vráž, Beroun. Nebo v Rudné doleva směr Karlštejn (Mořina, Bubovice) a podél Berounky do Berouna. Z Berouna se dá nahoru na Svatou nebo Hudlice a dle nálady pak protáhnout přes Křivoklátsko a dolů pak na Točník, Žebrák a Zdice…

      0 0
    • lookie.dookie  

      Bydlím v Řevnicích a okolí mám celkem projeto. Z Prahy do Berouna bych jel po stezce podél Strakonické, přes Výpadovou ul. v Radotíně až do. Černošic k nádraží (ve špičce tu bude provoz). Z Černošic po stezce do Všenor, Dobřichovic, Řevnic a Z. Třebaně. V Třebani přes řeku a po silnici přes Karlštejn do Srbska a Berouna (z Prahy až do Srbska to je rovinka).

      Jinak na pojezdy krajinou doporučuji oblast mezi Řevnicemi, Mníškem, Dobříší až Berounem, Srbskem… je to hezky nahoru a dolů s panorámaty :)

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.