• Miour

    Mám dotaz, chci vyměnit SPECTRALA CF za něco s modernější geometrií, dle trendu víc do sjezdova…

    Ideální je pro mne kolo s kterým vyrazím na celý den do hor – bude i jezdivé, v rámci možností dobře stoupat do kopců, bude stíhat v bikeparku a s přehledem zvládne enduro v lese.

    Nadchla mě nová CAPRA 29" CF s RS tlumič i vidlice uzavíratelná, nastavení geometrie flip chipem, a GEO vypadá zajímavě.

    https://www.yt-industries.com/…sCategory/77

    Má někdo zkušenosti s vysokozdvihým 29" bikem podobné geo?

    0 0
    • Dorsiflex  

      Můžeš si počíst na zahraničních serverech, je tam toho hodně. Stačí trochu pohledat. Například:

      https://www.bikemag.com/…pra-27-5-29/

      http://reviews.mtbr.com/…-impressions

      Jinak nevím, na co budou zkušenosti někoho jiného tobě.

      Obecně se ale říká, že tyhle moderní superdlouhé biky (nemusí to být jenom 29er) jsou trošku specifické na řízení a vhodnější jsou pro zkušenější jezdce. Manévrování s nimi prý vyžaduje „více síly, více naklánění plus práce s těžištěm a méně točení s řidítky“. Počti si.

      0 0
    • Breakpain  

      Capra něco vydrží, ale zjistil bych si od YT, jestli 29ku řadí do BP okrajově a 27ku regulérně jen proto, že 27,5 rozměr považují za vhodnější pro tenhle styl ježdění, anebo je v tom skryta i nějaká rozdílnost rámu ;).

      Já jsem teda byl v BP a jednoduché DH lajně na „staré“ Capře 27 no a přišlo mi, že jezdit tam 2× měsíčně, tak to kolo to moc nedá. Samozřejmě nemám ladný čistý styl a jedu jako „prase“ ;).

      0 0
      • Svobodarider  

        Můj odhad je, že to je kvůli agilitě + vyššímu zdvihu. Odolnosti samotného rámu bych se nebál ani u jedné z velikostí kol :)

        0 0
      • Acanthophis  

        Skrytá rozdílnost v rámu v tom podle mě nebude. Spíš jde o to, že i dle recenzí je 29'' opravdu tvrději naladěná – tzn. opravdu se již jedná o ryzí enduro kolo, zatímco původní 27,5'' na druhou stranu zůstane věrná svým „super-enduro“/fr kořenům… A je to jasné i dle marketingu, kdy dneska na EWS prostě člověk bez 29'' přijet nemůže! (je to přeci pomalejší!)

        Co se týče BP, tak si myslím, že tam rozhodně problém nebude – zvlášť s osazovanými komponenty (kromě E13)…

        0 0
        • Miour  

          Ty E13 komponenty jsou pořád tak špatné?

          Chci objednat model CF, kde jsou E13:

          Výplety, teleskop a kazeta,ta se dá vyřešit…

          Otazník je teleskop

          Výplety by snad už měly být ok…

          0 0
          • Breakpain  

            Teleskop mi drzi a zase ma vyhodu mechanickeho chodu – kdyz se nahodou posere, da se aretovat v tech 3 polohach a plnohodnotne pokracovat v jizde, jen budes muset tahat sedlo rukou hore :)

            0 0
          • Acanthophis  

            Teleskop už jsem tu probíral hodnekrat, tuším, že jsem něco psal i do své galerie, takže to zbytečně dal plenit nebudu…kazetu jsem nejezdil, takže netuším, kola hliníkové ok, karbon prý praská dost (e13 kola v karbonu)…

            0 0
    • logoman  

      Ja dneska trochu pojezdil na zakladni 29 v XL a teda byl jsem nadsen, stabilita je senzacni, vzbuzuje to velikanskou davku duvery. Jezdil jsem to v Koutech na mokru a ten grip velkych kol + rozvor je oproti reignu docela citit. Reign neni zadny mrnous ale oproti kapre pusobil jako prcek a zivoucky kolo. Lyrik RC me moc nezaujal, ale kolo jako celek famozni na zakladni model. Docela mi to nasadilo brouka do hlavy :-) …

      0 0
      • lubosalbi  

        A jak to frčí do kopce?

        0 0
        • logoman  

          Jezdil jsem na tom v bikeparku, takze nevim.

          0 0
        • scoty  

          Otázkou je, jestli 15ti kilový houpavý macek na 2,6 pláštích může frčet někam jinam než z kopce…:)

          0 0
      • goofy  

        Hmm… Takže palba dolů a hlavně se mnou nezatáčej, jo? :-) Otázkou pak je, jestli rovnou není lepší pořídit nějakého sjezďáka. :-)

        0 0
        • logoman  

          To právě ne, ty zatáčky na staré medvedici to krouhalo dost dobře. Hodně zvyšuje sebedůvěru a člověk to tam dost tlaci. Není to vůbec tupy kolo na ježdění rovne. Reign pote pusobil citelne nervozneji. Velký kola a dlouhý rozvor dělají hodně, navíc to má hodně vysoko riditka, pusobi to bezpečným dojmem.

          0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.