Yakima Highroad - špatná fixace předního kola

20 nepřečtených
  • Spyderco

    Ahoj, může mi někdo poradit, v čem je problém? Mám nově tento držák a při uchycení předního kola a dotažení šroubu se mi tlakem těch obručí přední kolo lehce nadzvedne a spodní část pneu se tak vůbec nedotýká žlabu a kolo se volně hýbe (houpe) a zarazí ho jen boky žlabu. Kolo je 29" a je nahuštěno na nějaké 2 BARy. Šířka pneu je dle návodu v normě. Také mi přijde, že vypínací moment utahovací hlavice je dost vysoký a třeba přítelkyně to není schopná do cvaknutí momentu ani utáhnout. Nicméně oba držáky se chovají stejně, tak to vada asi nebude. Spiš mi dělá starost to nadzvednutí kola…

    Díky.

    0 0
    • Andrzej  

      A mas to kolo dotlacene dost dopredu? Moc si ale neumim predstavit, jak se kolo muze nadzvednout, kdyz zeshora jsou ty drzaky… Zkus to vyfotit.

      1 0
    • Yaron  

      Mám ho chvíli, koupený před Vánoci na novou sezonu. Pouze vyzkoušený, ( mám gravela, 28’’ ) takže poradit bohužel moc nemůžu, ale vím, že když jsem ho vybíral, tak jsem četl, že má problémy s velkými koly, tzn. že pokud máš 29" a větší velikost , tak třeba to bude tím, ale to by se asi projevilo jinak. Vyfoť to.

      0 0
    • RichP  

      Mám ho asi dva roky a vozím v něm ke spokojenosti všechno, co máme doma. Od 24 po 29" s 2.35 plášti. Nemohlo se ti to žvejknout o nějaký špalek dezénu pláště? Párkrát se mi stalo, že to u Forekasteru zůstalo viset kvůli vzorku.

      0 0
    • Andrzej  

      Vetsinou po dotazeni zkousim kolem jakoby zakvedlat, a pak jeste jednou dotahnout.

      0 0
    • Spyderco  

      Náhodný žvejknutí to nebude. Dělá to na mém i příteky kole. Je teda pravda, že máme stejný vzorek (Minion DHF v šířce 2.3 a 2.5). Přijde mi, že je to tím, jak musím hodně dotáhnout tu hlavici, než cvakne momenták. Možná by pomohlo pneu pořádně nafoukat, ale to mi přijde dost opruz, po každém sundání upouštět a před nandáním na střechu foukat???? Navíc někde v recenzi jsem četl, že měkčí kola nevadí, jen že nemůže být úplně vypustené, což je jasný

      Fotka nevím, jestli k něčemu bude, možná spíš video. Prostě jak dotahuju, tak se plášť zmáčkne a povytáhne to kolo lehce nahoru.

      0 0
      • RichP  

        Vsadím boty, že je to tím, že ti to nepřeleze přes ten vzorek dřív než se začne plášť stlačovat a pak už to nepustí. Musíš tomu včas trochu pomoct. Jezdím cca 1,6 a před nakládáním nefoukám víc.

        1 0
    • enjoy  

      Je to divný…

      Doporučuju řešit přímo s dovozcem https://www.autohaus.cz/

      Nicméně v mauálu https://assets.yakima.com/…ns/8002114/1 se to tváří tak, že při utahování máš jakoby se snažit vyvíjet dopředný rotační pohyb pneumatiky.

      1 0
    • Spyderco  

      Dovozci jsem psal, stejně jako přímo na Yakimu. Dovozce se zatím neozval. Výrobce se ozval hned a vyžádal si fotky, tak jsem mu poslal to, co jsem dal i sem. Tak uvidím. Prozatím jsem přišel na to, že buď musím kolo nabušit na cca 3 BARy, nebo jak jste mi tu poradili, po dotažení ještě ručně zatlačit na kolo a naopak povytáhnout vzhůru ty obruče. Za ty prachy mi to přijde celkem nepohodlný řešení, ale co uz :) Tak díky všem za reakci ;)

      0 0
      • RichP  

        Ono záleží na pláštích. S některými je třeba tomu trochu pomoct. Já jsem s tím nosičem i tak moc spokojený. Hlavně ten systém instalace na příčníky mi přijde fajn.

        0 0
      • Andrzej  

        Nemas zac :) ja foukam na 26" mtb predni kolem 2 baru. A upina se mi to krasne. Postavim kolo na nosic, zvednu zadni cast, utahnu, vyzkousim zahybat do vsech smeru, jeste jednou zkusim utahnout (vetsinou se to nikam nehne, ani uz vic neutahuje) uchytim paskem zadni a jedu. Ale ted teda budu dva nosice prodavat :)) . Na novem aute uz je koule a netreba davat kola na strechu…

        0 0
        • orm  

          Docela me tyhle cachry prekvapuji. Cetl jsem na Yakimu jen chvalu a radili ho vyse nez thule upride. Ja mam teda upride a tam nic takoveho resit nemusim. Yakimu jsem chtel koupit na koupi, tak me to nahlodalo :-).

          0 0
          • enjoy  

            To by mě zajímalo, kdo a kde to bylo.

            0 0
            • orm  

              Uz si to nepamatuji, ale kdyz jsem hledal nosic na strechu, tak jsem koukal na ruzne recenze na youtube a yakima highroad byl hodnocen jako lepsi nez thule upride. Ja nakonec sehnal dva upride za hodne dobrou cenu, tak jsem vzal je. Krome toho, ze nemuzu vozit kolo s blatnikama, tak jsem s nima spokojeny.

              0 0
          • Spyderco  

            Jj, taky jsem řešil Thule vs Yakima a prakticky ve všech recenzích co mi Google našel vycházela konkrétně u těhle modelů (uchycení za přední kolo) ta Yakima lépe. Jinak do teď jsem vozil klasické Thule ProRide 598 a spokojenost. Jen jsem teď koupil nová kola a tam se mi právě hodí to uchycení za přední kolo.

            0 0
          • Andrzej  

            Tema cachrama myslis to co popisuje zakladatel vlakna, nebo to jak ja upinam kolo? Me to prijde naprosto v pohode a rychleji jsem nikdy do jineho nosice kolo neupnul. U kazdeho vyzkousim jestli sedi kolo spravne a pevne a pripadne utahnu. Tady navic netreba davat pozor na silu utahnuti, protoze jednak to pretahnout nejde ( kolecko zacne samo „preskakovat“ ) a hlavne tim nemackam ram, ale predni kolo s pneumatikou. Jsem s nosicem naprosto spokojeny. Jedina nevyhoda je minimalni prumer kola 26".

            0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.