• vysmátej bajker

    Nevíte někdo jak opravit povrch na XTR šaltru,je to takové broušené,zkoušel jsem smirek,pilník dobré ale není to ono.Ještě mě napadlo to vzít drátěným kotoučem ale nevím.

    0 0
    • mr.antik  

      no spíš nějakým hadrovým kotoučem a pastou, ne?

      0 0
    • z0diaC  

      je to origo kartáčované … nedosáhneš toho aby to vypadalo jako origo … já bych to vyleštil do zrcadlového lesku … bude to snažší a možná i hezčí.

      0 0
    • Zdenda CUBE  

      Ahoj, jestli ti jde o to to rozleštit do naprosto lesklé podoby, jako to vymlaskl Tomáš, tak jedině filcákem a pak ve finále hadrákem, ale podmínka jsou hóóódně vysoké otáčky. Pokud ti jde o to obnovit jejich původní povrchovou úpravu tím jednosměrným žíháním, tak opravdu něčím jako je jemňounkej drátěnej kotouč, ale nesmí se to hnout, musí to jít jenom jedním směrem bez vedlejšího pohybu. Já dělal kdysi tuto úpravu jemným smirkem, kdy se s ním pohybuje pouze jedním směrem a nesmíš se vracet!!

      0 0
      • TJK  

        JJ zdenda to popsal naprosto presne, obe metody… jina sance moc neni…

        0 0
        • biker jura  

          prosímtě vypadá že s tím máš nějaké zkušenosti. jaký postup bys mi doporučil, abych na SLX klikách tu čast která je stříbrná s napisem vyleštil tak aby tam nápis nebyl a vypadaly přibližně jako XTR 2011?

          díky moc

          0 0
          • xshreck  

            Všechno se dá leštit silichromem :-D

            0 0
            • TJK  

              he he.. silichrom je na total finish a jeste s nim musis umet, rozhodne s tim nevylestis hrubej povrch co je na vetsine komponentu :-) na to funguje jen filcak a brusna pasta!

              0 0
          • TJK  

            musis zalepit tu cast co nechces lestit nejlepe nejakou kobercovou pasku a vice vrstev abys ji neprobrousil, tim si zajistis i ze budes mit pekne rovne hrany te lestene plochy, no a pak uz jen lestici sadu a postup jak psal vyse zdenda.. ale priprav se na to ze ten povrch je tvrdej a nez probrousis tu ochranou vrstvu da to dost prace, osobne bych to vzal nejdriv jeste takovou 1200 smirkem a az pak lestil…

            0 0
      • vysmátej bajker  

        zkusím tedy mosazný kotouček a uvidíme,asi si to nejdřív zkusím na nějakém dural.plocháči:).

        0 0
      • Linkisek  

        Hóóódně vysoké otáčky nejsou podmínkou, pro leštění každého materiálu je určena správná obvodová rychlost. Ani použití filcového kotouče není nutné, navíc pokud se jedná o malé a tvarované předměty. Doporučuji bavlněný kotouč a tuhou leštící pastu s úběrem stupně 8 a leskem stupně 7, která rozleští rýhy již po 400 smirku. Z vyleštěného předmětu stačí čistým hadrem sundat zbytky pasty a není jej nutné konzervovat(Si­lichromem už vůbec ne).

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.