• GamaTsepe

    Dobrý den, sháním a potřebují poradit s výběrem nového XC biku. Měřím 172 cm počítám s tím že ještě dorostu asi takových 185cm. Momentálně jezdím na 26" na 16" rámu. Sháním kolo do 19000 Kč 27,5" nebo 29" (potřeboval bych poradit jaké má daná velikost výhody-nevýhody), prioritou jsou pro mě asi převody vhodné do kopců. Na dalších místech asi váha, brzy a vidlice. Těch 19000 Kč je nejvyšší cena a za nižší bych byl rád. Předem děkuji za odpovědi. Zatím mě nejvíce zaujal Leader Fox Zero 27,5

    0 0
    • novas752  

      Na xc kolo dává 27,5" smysl leda pro extra malý lidi okolo 155cm třeba. Jednoznačně 29", líp to valí, je to pohodlnější, snadněji přejedeš nerovnosti.

      Hmotnost bych u kola za 19 fakt neřešil. Výběr kol s použitelnou vidlicí = vzduchovou je v týhle relaci dost omezený, aby to zároveň mělo solidní brzdy a převody je na sériovym kole takřka nereálný bych řekl, na jaře rozhodně ⇒ buď stavba na zakázku od někoho ze stavitelů (je to paradoxně výhodnější, výbavou cca XCR Air nebo Raidon vidlice, MT500 nebo M6000 brzdy, řazení snad 2×10, ale stavitelé mají na kraji sezóny kopec práce), nebo nějaký lehce jetý bazarový kolo.

      Osobně bych asi udržoval staré kolo pojízdné a ještě něco přišetřil, pohybuješ se v cenách kde je každých pár tisíc dost znát a kolo za třeba 25 může být o třídu lepší (vidlice, řazení, náboje/výplety…) než za 19. Před pár lety jsem na tom byl dost podobně, staré levné mizerné 26" ht ještě s v-brzdama, radši jsem si našetřil víc a koupil kolo dle svých představ a bez kompromisů (tehdy), viz můj profil.

      0 0
    • palo7  

      za tu cenu bazar. Kola 29, otázka je hlavně jaká velikost. Teď bys potřeboval menší M, od některého výrobce možná dokonce S. Ale se 185cm je to spíše L. Takže tím spíše bazar, vzal bych vel. M a v budoucnu (až se dostaneš nad 180cm a víc, do té doby bude asi M stačit) klidně lepší, dražší kolo vel. L.

      0 0
    • Pán z Dubu  

      Vybírej 29er na předpokládanou konečnou tělesnou výšku. K tomu kratší představec, lépe bude s vícestupňovým sklonem (17° a více) – ať nyní dostaneš úchop dostatečně nízko.

      0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.